1 september 2010. Log 1704, 11.40 uur. NL.

Het was nog even zoeken hoe ik naar het nulpunt moest lopen. De natuur krijgt er alle ruimte, maar het wandelwegennet is nog niet helemaal zichtbaar.

De gladde helling wist ik zonder vieze broek te bedwingen.


2 september 2010. Log 1705, 11.50 uur. NL.

De antwoorden had ik al eens opgezocht, maar toen had ik niet veel tijd om een geschikte bocht te vinden. Door de begroeiing heb ik niet veel sedimentatie verschijnselen gezien.

Vandaag had ik, samen met mijn zusje, wel even tijd om dan in elk geval naar het gewenste foto plekje te wandelen.


Log 1706, 12.15 uur. NL.

Het viel nog niet mee om alle vragen te beantwoorden.

Sterker nog, bij 3 vragen werd het antwoord op basis van logica bedacht.

Gelukkig was het erg rustig, ondanks het prachtige weer, dus hadden we alle gelegenheid om tot de cache te komen.


3 september 2010. Log 1707, 17.10 uur. NL.

Het ging nog niet allemaal van een leien dakje, het voorbereiden van het MEE.

Morgen toch nog een hoop te doen en vandaag nog even een boodschap in Helmond.

Dat was dan weer een meevaller dat ik daar nog een niet (her-) bezochte cache wist te liggen. Mijn dagelijkse cyclus niet in de prak; en die van Zugführer kon ook worden verlengd.

Een mooi gebaar van de legger om de vorige legger hiermee te eren.


4 september 2010. Log 1708, 5.00 uur. NL.

De start van een druk weekend. Dat bleek vooral gisteren : tot voorbij middernacht werd nog volop aan het MEE gewerkt. En dan vandaag extra vroeg op om een zwerm vroege vogels van koffie te kunnen voorzien. Om 5.00 uur parkeerde ik mijn campertje.

Daarna ging eerst alvast de vlag uit….


Log 1709, 5.35 uur. NL.

Nu werk je je al weken dag in dag uit samen met je petekind aan het MEE. Hij doet nog wat tussendoor, maar een beloning ? Hij had toch op zijn minst kunnen tippen dat ik een vlaggenboek mee zou kunnen nemen….

Maar er zijn gelukkig nog meer bronnen om aan informatie te komen. Met dank aan de andere heldere vroege vogels.


Toen alle koffie was uitgeschonken was het (voor mij en ma Puttertje) tijd om caches te plaatsen, welke vanaf morgen gevonden kunnen worden.

Ook andere informatie werd rondgestrooid over Stratum, maar het MEE kan nog steeds mislukken…..

Maar nu eerst even naar een ander event.


Log 1710, 9.25 uur. NL.

En weer verscheen mijn campertje op een event. Zugführer wilde graag wat assistentie, met name in de vorm van mijn mobiele kantoor. Uiteindelijk had ik toch mijn handen vol, waardoor ik niet meer in de gelegenheid kwam om te helpen de Hymne uit te blazen.

Zelfs voor de leuke kindercache van team breukelenh moest ik laten lopen.

Ik had nog uren werk aan de laatste loodjes voorbereiding MEE.


Vanaf de Tongelreep plaatste ik, wederom, samen met Yvette de laatste MEE delen.

Nog even enkele aanpassingen in de computer, nieuwe uitdraaitjes en het kopieerwerk kan beginnen. Maar toen………. Bleek er nauwelijks een kopieshop open te zijn op zaterdag. Dus naar de AH en Martijn even van zijn event weggeroepen om in de binnenstad het dubbelzijdige en kleurenkopieerwerk te laten regelen; met de fiets ben je mobieler en dus sneller, rond de Piazza.

Bovendien zou Anne tussen drie en vier gebracht worden, dus eerst naar huis (met de camper) en dan per fiets naar het centrum, was voor mij geen optie.

Maar bij toeval was ik kort na Martijns vertrek wél klaar voor het MEE.


Ook Martijn redde het allemaal, dus gingen we vrij ontspannen naar het volgende event.


Log 1711, 20.00 uur. NL.

De start van ons eigen grote event was voorzien in mijn stamkroeg. Hier stoot ik dinsdags menig biljartballetje.

Na een klein uurtje werd mij ineens een vreemde vraag gesteld, waarna ik mij herinnerde dat ik vanavond op alles steevast “negen” moest antwoorden. Niet veel later (uiteraard) bleek dat van belang voor de event cache; er zou er een jarig zijn ????


Helaas kwam ik niet los van de bar, zodat ik die cache aan mij voorbij moest laten gaan.


Toen alle cachers het evenementen terrein hadden verlaten vroegen mijn biljartmaten of ik nog zin had in een partijtje. Je snapt dat ik no even wat langer bleef hangen.


Na half drie ging ik huiswaarts, waarbij ik nog 2 caches van de 11 cachestocht moest plaatsen. Een lange nachtrust zat er dus weer niet in.


5 september 2010. Log 1712, 9.00 uur. NL.

Ons eigen grote event; hoe zou het in de praktijk gaan lopen ??

Hoewel alle materialen mooi op tijd stonden opgesteld, was er geen tijd meer om de exacte taakverdeling te organiseren; de eerste cachers stonden al te popelen om het veld in te gaan. De eerste uurtjes was het dus vrij hectisch en druk, voor ons.

Gelukkig bespeurde ik geen onvrede bij de wachtende geocachers (maar als die er toch was mogen ze dat voor zich houden).


Ondanks toch nog enkele schoonheidsfoutjes in een enkele cache, heb ik geen onvertogen woord gehoord. Iedereen had dan ook prachtig weer voor alle wandelingen en fietstochten.


Ik hield zelfs nog een beetje tijd over om aandacht te schenken aan mijn verjaardagsvisite én voor beide eventcaches, die van Zugführer en de kindercache van ma Puttertje.


Derhalve concludeer ik voor mezelf dat het een geslaagd event was. Volgend jaar echt mega ?


Log 1713, 16.00 uur. NL.

Tussen alle drukte door had ik toch al een paar keer naar Zugführers eventcache gekeken, maar dacht ook dat ik er (net als gisteren) geen tijd voor zou krijgen.

Maar later op de middag zag ik toch een gaatje om even de zon op te zoeken. Ik kreeg de opdrachten toch opgelost en de cache werd bezocht.


Log 1714, 17.10 uur. NL.

Mijn kameraden wilden eindelijk nog wel eens een cache voorbeeld. Jeroen zijn kinderen hadden al zelfstandig een eerste kennismaking met goed gevolg achter de rug.

Ik had even tijd om ook de kindercache te zoeken, dus dat moest voor hen ook te doen zijn. Ook zij vonden het leuk.


Korte tijd later bracht ik de beestjes nog bezoek, samen met Marijke2. Weer leuk !!


Log 1716, 21.30 uur. NL

Nauwelijks ons boeltje in de sporthal gepakt en thuis afgezet, of het volgende event stond al te wachten. Een verlichtende tocht door de binnenstad (Log 1715), om het MEE-weekend gezellig op en terrasje af te sluiten. Het was een leuke verjaardag.


Log 1715, 21.30 uur. NL.

Als proefloper had ik eerder deze week het licht al gezien.

Vandaag fietste ik de lampjes voorbij, want ik moest de cache locatie lichtelijk versieren.

Als lichtend voorbeeld zat ik de nog immer enthousiaste, maar ook MEE-vermoeide, deelnemers op te wachten :

HIER STA IK, PROOST.


6 september 2010. Log 1717, 00.35 uur. NL.

Samen met Zugführer en (sinds kort) het jongste Puttertje fietsten we weer naar Stratum. Plots zei Zugführer dat hij nog een cache moest opruimen.

Ik was nog snel van begrip, had de puzzel zaterdag al zelf opgelost en kon dus mijn dagelijkse cache al heel vroeg pakken. Een heuse LTF.

Hij kwam uit toen er bijna een jarig was, was maar heel even te doen conform de titel en werd nu gedaan, bij wijze van cadeautje, als “Er was er een jarig…”.


Einde vakantie : dadelijk weer werken.


7 september 2010. Log 1718, 14.38 uur. NL.

Gisteren zag ik op de GC kaart dit stipje staan. Omdat de eenvoudige lunchpauze caches in mijn dinsdag(werk)route schaars worden, besloot ik de coördinaten maar even op te schrijven.

Vanwege het regenachtige weer wilde ik geen wandeling maken, probeerde nog wat andere openstaande “etappe”-caches, maar bleek deze toch nodig te hebben.

Maar….bier is bitter : de notitie vergeten mee te nemen.

Gelukkig heb ik een neusje voor trappist, dus kon ik de kelk toch vinden.


8 september 2010. Log 1719, 12.38 uur. NL.

Twee dagen gewerkt (na 3 weken vakantie) en alweer een snipperdag.

Mijn personenauto moest voor de 10de naar de APK, maar door die vakantie en de organisatie van het MEE (GC202D2) was daar geen tijd voor.

Vandaag kon ik weliswaar al om half negen bij de garage terecht en zou de keuring meteen plaats vinden. Dan kón ik omstreeks 10 uur gaan werken, maar de planning had wel een alternatief, dus nam ik vrij.

Alle tijd om tijdens die keuring een multi te lopen, ware het niet dat het wederom enorm snertweer was. Na de keuring de geplande cache dan toch nog geprobeerd, maar helaas geen waterdicht eindberekening kunnen maken.

Uitwijken dus, voor mijn dagelijkse behoefte.

De meeste nattigheid kwam hier van beneden : als ik 20 meter verderop had geparkeerd was de auto ongetwijfeld in de blubber verzonken en zou ik een eenvoudige prooi voor het beest worden.

Gedurende de hele wandeling had ik last van die vieze modder, maar het beest had ik zo getemd. Ik gaf hem vriendelijk een poot, hij gaf er drie terug en ik kon de schat bergen.

Misschien kom ik hier na de renovatie nog eens terug.


9 september 2010. Log 1720, 11.40 uur. NL.

Er zijn mystery caches die ik niet begrijp, ook niet nadat ik ze heb opgelost, maar een onbegrijpelijke traditional was mij nog niet vaak overkomen.

De titel kon ik al niet plaatsen en vanaf het gegeven parkeercoördinaat kwam ik die geitjes ook al niet tegen. Misschien was de planning een multi ?

Gelukkig kon ik de auto dichterbij parkeren en was de micro zeer netjes verstopt, maar toch een beetje jammer dat de beestjes in de andere richting wonen.


10 september 2010. Log 1721, 10.27 uur. NL.

Tijdens een erg korte werkroute stuurde ik mijn auto even naar de aanlegsteiger.

Ik stapte over in mijn zandschuit en zette koers naar het eiland.

Maar…..er waren zoveel eilandjes. De gps ging dus even in de marine stand, waarna het juiste eiland snel werd bereikt. Het (b)leek onbewoond, dus de cache werd in alle rust opgegraven. In de verte zag ik nog wel een zeehond.


Log 1722, 10.32 uur. NL.

Altijd lastig om in je eentje jezelf, je gps en al wat nog meer gevraagd wordt op de foto te zetten. Als een roepende in de woestijn zocht ik een fotograaf, maar er werd zelfs niets gevonden wat als statief kon dienen.

Maar ik was ter plekke, getuige mijn handtekening, en omdat ik voldoende water bij me had kwam ik zonder uitdrogingsverschijnselen terug uit de immense zandvlakte.


11 september 2010. Log 1723.

s Morgens de oogjes open gedaan en een stralend zonnetje wipte binnen. Lekker weer om weer eens in de tuin aan de slag te gaan.

Maar eerst maar even die dagelijkse cache : een kopje koffie op een event.

Ik bleef niet lang alleen. De Heideroosjes stonden gelijktijdig bij het logboek en daar zou ik niet meer van los komen.

Die tuin komt wel weer een andere keer (maar dat roep ik inmiddels al 847 dagen), maar het was hier te gezelllig om snel weer te vertrekken.

Op 1 na alle eventcaches gedaan en pas tegen half zeven thuis; lekker banken.


Log 1724, 10.58 uur. NL.

Dacht ik net alle eventcaches te hebben verzameld, toen Ma Snoopy me even op een koe wees. Dus wij op het dorpspleintje op zoek naar een………cache.

Daarna dan eerst die geplande koffie, om op het gemakje de uitdagingen voor vandaag in ons (gps) op te nemen.


Log 1725, 11.51 uur. NL.

Na een blokje om wisten we waar Budel moest liggen.

Vreemd, want gisteren werkte ik daar nog tussen de huizen, maar de coördinatendetector bracht ons naar een echt gat.

En ik maar denken dat de kerk altijd in het centrum staat.


Log 1726, 13.55 uur. NL.

Die Heikneuters hadden ons wel te pakken. Of was ik toch teveel gefocust op die knappe sexy exemplaren? En uitgerekend díe hadden we niet echt opgemerkt.

Toen we het eigenlijk (voor dan) hadden opgegeven troffen we Korenwolf en Robje64 aan.

Met name Korenwolf bleek zich erg goed in de Heikneuters te hebben verdiept, want die vertelden ons het geheim, waarna het gastenboek niet lang meer verborgen bleef.


Log 1727, 15.32 uur. B.

Na flink oponthoud bij wp1 van de kindercache besloten we ons eerst in de Budel Triangle te begeven. Er zou geen vergelijking met Bermuda opgaan, want we konden ons er feilloos doorheen navigeren.


Log 1728, 16.21 uur. B.

De tweede driehoek ster werd ook eenvoudig gevonden.

Het viel ons op dat de doosjes in een erg toepasselijke ombouw zijn geplaatst.


Log 1729, 16.30 uur. B.

Een rustig bos, gezellig gezelschap, prachtig zomerweer………geen sterretje te zien.

Toch lichtte deze helder op.


Log 1730, 16.51 uur. B.

Bij een andere cache had ik al eens kennis gemaakt met dit sterrenbeeld, maar nu moest het zwaartepunt worden berekend. Maartje had gelukkig al wat huiswerk gedaan en kwam met een goed uitgewerkte rekenmethode op de proppen.

Een eerder opgevangen berekening bleek zeker zo handig uit te pakken.


Log 1731, 17.13 uur. B.

Na de “moeilijke” heikneutercache hadden we wel even zin in iets simpels.

Als dan de kindercache om de hoek begint……

Helaas konden we met 7 volwassen, ervaren geocachers het eerste doosje niet gevonden krijgen. Maar geen nood, zelfs in het grensgebied werkt de telefoon (af en toe) en de organisatie zou hem wel even aan komen wijzen. Helaas, ook ma Snoopy was het spoor bijster. Gelukkig wist zij nog wel het antwoord, dus konden we verder.

Robje64 en Korenwolf kozen voor de “waarschijnlijkheidsvariant”, De Heideroosjes en ik gingen eerst sterren zoeken. We bezochten onderweg nog 2 Pokemon waypoints en na onze ruimtereis kon deze cache kinderlijk eenvoudig opgegraven worden.


12 september 2010. Log 1732, 14.50 uur. B.

Zugführer moest nog een coin naar Zwerfkat brengen. Een mooi doel voor de dagelijkse cache, dus na het zaalvoetballen ging het richting België.

Na een moeizame start (stedelijke afwijking en kort op elkaar gelegen waypoints) leek alles mooi op zijn plaats te vallen. Alleen viel de regen vandaag op de verkeerde plaats (hier dus). Na het laatste waypoint werd een aannemelijk coördinaat berekend en met de spoilerfoto in het geheugen kon de cache snel gelicht worden. Leuk verstopt.


Log 1733, 15.05 uur. B.

Al je dan toch eenmaal in Zoutleeuw bent kun je net zo goed alle caches daar bezoeken.

Ondanks de regen konden we ook deze op onze lijst noteren. Leuk stadje, maar de reistijd was iets langer dan verwacht, dus bewaarden we het pintje tot thuis.


13 september 2010. Log 1734, 12.20 uur. NL.

De planning had vandaag en twintigtal adressen uit de route van een collega aan mijn werkroute toegevoegd. Ik ging dus uit van een lange werkdag en besloot nogmaals naar deze micro op zoek te gaan.

Een paar weken geleden had ik nog een ander coördinaat én een andere hint. Mede door de eerdere vondsten uit deze serie kreeg ik hem toen niet te pakken. Nu was het geen enkel probleem.


Log 1735, 14.10 uur. NL.

Het was prachtig ’s zomers weer en ik had nog geen pauze genomen.

Al vaker overwoog ik deze wandeling aan te vangen, maar steeds weerhield mij het weer of de beschikbare tijd. Maar mijn dagelijkse cache was al binnen, dus een ideale gelegenheid voor een boswandeling.

Ik ben blij dat ik tegenwoordig gps’, want de paaltjes stonden niet altijd direct duidelijk (maar soms ook overdreven). Het was een prachtige tocht en de foto liet zich ook eenvoudig maken : er stond een ”statief” op het betreffende coördinaat.


14 september 2010. Log 1736, 12.10 uur. NL.

Vandaag weer eens een “vreemde” route moeten rijden en dus een korte lunchpauze.

Maar lang genoeg om Assepoester te ontmoeten. Simpel doch doeltreffend verstopt.


15 september 2010. Log 1737, 15.52 uur. NL.

De planning had vandaag een idiote werkroute voor mij in petto. Ik had gisteren ook nauwelijks tijd om die voor te bereiden en daardoor ook geen cache in dat gebied kunnen uitkiezen.

Daarom besloot ik om eindelijk deze maar eens te ontwortelen, zo kort aan het einde van mijn route.


16 september 2010. Log 1738, 8.55 uur. NL.

Al in juli 2009 bezocht ik de eerste 4 waypoints; op weg naar een andere cache en bewust maar gedeeltelijk. Het kwam er nooit van om hem af te maken, totdat ik enkele weken geleden de “Kempenroute” als vaste werkroute kreeg toegewezen.

Dus vorige week de draad weer opgepikt, maar eigenlijk meteen vastgelopen.

WP7 leek niet te kloppen.

Bij narekenen ontdekte ik de fout: ik probeerde op wp5 de vraag van wp6 te beantwoorden en dat lukte niet. Vandaag de cache afgemaakt en gelukkig zaten er muggels op het eindpunt; twee korenwolven.

Afgelopen zaterdag had ik op het Grenslandevent al aangekondigd dat ik deze cache vandaag tussen 8.30 en 9.00 uur zou gaan lichten en team Korenwolf zou in de gelegenheid zijn om ter plekke mijn TB “noord mm” (GC1NBF9) te discoveren.

En dat is op zo’n cache locatie dan weer prettiger dan dat je in je eentje hier onopvallend probeert te zijn. Leuke route, waarbij ik m.n. wp5 niet had willen missen, als fervent carnavalsvierder: vroeger vaak in het Striepersgat, tegenwoordig eigenlijk alleen maar in het Lampegat (ik zeg wel eens dat ik met Carnaval 6 dagen campeer; in de tent op de Markt).


17 september 2010. Log 1739, 12.02 uur. NL.

Een snipperdag. De watermeter in mijn huis zou vervangen worden en dan kon ik thuis verder gaan met het opknappen van mijn tuin(en).

Maar Zugführer was door de voorvork van zijn fiets gezakt en dat ding moest in Utrecht worden opgehaald.

Nu hoorde ik gisteren toevallig dat deze serie zou worden opgeruimd, dus ging ik snel nog even controleren of ik de reeds lang geleden opgeloste puzzels correct heb ingevuld.


Log 1740, 12.22 uur. NL.

Ik had nog net voldoende tijd om ook deze wandeling even te maken, alvorens ik in Utrecht op de koffie zou gaan bij een ex-collega.

Het dorp is meer pittoresk dan de eindlocatie. Leuk gedaan.


Log 1741, 16.45 uur. NL.

Eigenlijk zou ik na de koffie in Utrecht met Zugführer (na zijn college) een binnenstad multi doen. Die doen we beiden solo niet zo prettig.

Maar het koffie bezoek liep uit en het weer was niet zo heel best.

Toch namen we een verkeerd besluit : nog even 2 opgeloste puzzels controleren, voor het cache een goede beslissing, maar daarna zo’n 3 ½ uur nodig om door te verkeersdrukte naar het zuiden te komen.


Log 1742, 16.55 uur. NL.

Een puzzelkampioen zal ik helaas wel niet meer worden, maar dat wát ik al had opgelost –vooral nog in de tijd dat ik regelmatig de werkroute Woerden, Bodegraven, Linschoten, Montfoort, Harmelen reed- heb ik nog voor sluitingstijd kunnen opgraven.

Jammer dat de serie ter ziele gaat; ik houd wel van de combinatie puzzelen / cachen.


18 september 2010. Log 1743, 13.16 uur. NL.

Ondanks de voorspellingen stond er een prettig zonnetje aan de hemel. Een mooie dag voor een korte wandeling met mijn dochter. Ik moest haar toch in Helmond ophalen.

Maar…. Mijn uitdraai was al heel oud, waardoor op wp1 het gokken al begon.

Gelukkig bleek ik voldoende ervaring te hebben om dat op te lossen en werd de cache eenvoudig gevonden.


19 september 2010. Log 1744, 17.59 uur. NL.

Na het zaalvoetballen werd het een middagje banken. Totdat ik Anne naar Helmond moest brengen. Het weer was te aangenaam om me te beperken tot een traditional, dus koos ik dit wandelingetje uit.

Op zich was alles goed te doen, maar als ik niet op mijn gps had vertrouwd had ik HIJK nooit gevonden; is dat wel een pad ???

Maar alles kwam goed en de cache kon na het bedwingen van verschillende stekelachtige planten geborgen worden.


20 september 2010. Log 1745, 11.56 uur. NL.

De afronding (voor mij) van het Rondje Bèrrege project. Een leuke serie die ik gemakkelijk met mijn werk kon combineren. De eerste deed ik op 11 januari.

De Binnendandijk heb ik helaas nooit kunnen bezoeken. Eerst werd er te vaak gewerkt, waardoor kortbij parkeren geen optie was, later verdween hij in het archief.

Gelukkig ligt er in dit gebied vooralsnog voldoende materiaal om mijn dagelijkse cache reeks op de werkzame maandagen niet in gevaar te brengen.


21 september 2010. Log 1746, 10.58 uur. NL.

Al toen ik met deze serie startte had ik het gevoel dat de bonus in dit “bosje” zou liggen, hoewel ik daar geen lange wandeling mogelijk achtte.

Ik liet me dus aangenaam verrassen.

Was enkele weken geleden al eens voorzichtig op zoek gegaan, maar wist toen wp3 niet te vinden. Vandaag lukte dat wel, maar het was niet het enige wp waar ik wat meer tijd nodig had.

Hoewel ik hier en daar een klein beetje hulp nodig had, vond ik het een hele leuke serie.


22 september 2010. Log 1747, 13.40 uur. NL.

Ruud op de Galgenberg: Enkele jaren geleden, toen ik nog nooit van geocachen had gehoord, reed ik voor mijn werk ook al in dit gebied.

In een vrije week wilde ik toen meer van deze prachtige omgeving zien, boekte een hotelletje in Zeddam en maakte een dagwandeling naar ’s-Heerenberg en terug; ook over deze berg.

Vandaag móest ik bij prachtig weer (zonovergoten en een dikke 20 graden) mijn lunchpauze iets verlengen. Oppikkertjes kunnen beter op regenachtige dagen bezocht worden.

Na wederom een heerlijke wandeling in dit bos wist ik eenvoudig de emmer te vinden.

En nu ook : Cache-Hopper op de Galgenberg.


23 september 2010. Log 1748, 12.06 uur. B.

Eigenlijk was het prachtig wandelweer en dus toog ik naar het Kongobos.

Helaas wist ik daar de eerste aanwijzing al niet te vinden; dat kostte me mijn hele lunchpauze.

Maar mijn dagelijkse cache moet toch ergens opgevist worden, dus deed ik dat even hier.

Iemand heeft waarschijnlijk geprobeerd een moter als goodie te ruilen, zag dat dat niet in de box paste, met als resultaat dat ter plekke nu een heus bouwpakket ligt.


24 september 2010. Log 1749, 11.29 uur. NL.

Ondanks de hevige regenval van gisterenavond (in Eindhoven in elk geval) waagde ik mij zonder laarzen in de Bremerton. Ik kreeg al een goede indruk over dat modderige; het was ook glibberig. Gelukkig was de cache goed bereikbaar, maar verderop zag ik al terrein waar ik mij in deze lunchpauze niet op wilde begeven. Een ander pad leidde mij derhalve weer terug naar de auto. Het was een fijn feestje; proficiat.


25 september 2010. Log 1750, 11.57 uur. NL.

Met mijn thermosbeker koffie reed ik naar het Braambosch.

Ik was te vroeg voor mijn “date”, maar de picknicktafel stond prachtig in het zonnetje. De koffie gleed dus in alle rust naar binnen, terwijl ik me bezig hield met mijn gc administratie. Toen Marijke2 arriveerde gingen we direct op pad.

Bij slechts 1 waypoint hadden we behoorlijk wat moeite. Ondanks dat we wel 4 keer rond de juiste boom waren gelopen. Maar bij het 5de onderzoek werden dan toch de gegevens ontdekt.

Al met al een heerlijk wandelingetje gemaakt, ook al omdat de voorspelde buien uitbleven, en een (Aladdin gebruikelijke) keurig verzorgde cache gevonden.


Onderweg bezochten we 3 stukjes, want Marijke zat wat krap in de tijd.

Dat 4de stukje bezocht ik dan toch nog even met de auto, zodat voor 1 van de komende werkzame donderdagen weer een “traditional” beschikbaar is. In mijn koffiepauze.


26 september 2010. Log 1751, 12.18 uur. NL.

Als mede organisator van het MEE mag mijn naam natuurlijk niet op dit rolletje ontbreken. Ik heb deze cache niet zelf geplaatst (dit was een initiatief van Zugführer), dus durf ik deze als eerlijke dagelijkse log te tellen. En hoe kan dat eenvoudiger dan na het zaalvoetballen (en de nodige biertjes) in de MEE-hal, te voet onderweg naar huis.


27 september 2010. Log 1752, 11.50 uur. B.

Vandaag zou men mijn cv-ketel de jaarlijkse onderhoudsbeurt toe komen dienen.

Vroeger verzocht ik dan mijn ouders om de monteur op te wachten, maar tegenwoordig neem ik daarvoor een snipperdag.

Daaraan is niets geschift…..


Log 1753, 12.00 uur. B.

.. Maar toen belde mijn zusje : ze vond via internet de parasolvoeten die ze nodig had voor decors bij musicals van haar kinderkoor “De Stratumse Nootjes”.

Voor slechts 2 euro per stuk te koop in Merelbeke.

Vrij geschift, dachten we…...


Log 1754, 12.15 uur. B.

.. Dus ’s morgens eerst heel geschift zo’n tweeëneenhalf uur in de auto.

Gelukkig ligt ook die streek vol met caches en om in mijn dagelijkse vondst te voorzien kozen we deze serie uit…..


..Nummer 4 : bijna een uur zoeken, maar niet weten te vinden. Echt om geschift van te worden, maar voel goede moed (geschift toch ?) verder met de serie…..


Log 1755, 13.15 uur. B.

.. Gelukkig wisten we deze wel weer te vinden, maar die lag dan ook helemaal niet verstopt. Geschift toch ?…..


Log 1756, 14.40 uur. B.

.. Vanwege de NF van nummer 4 hadden we nogal wat mogelijkheden waar deze zou kunnen starten. En ondanks zo’n 4 vruchteloze pogingen direct bij aankomst, vonden we na een dik half uur het eerste coördinaat toch op het eerst aangenomen punt.

Daarna ging het crescendo, hoewel wp3 toch nogal wat moeite kostte, naar het eindpunt.


Het meest geschifte van de dag : toen de cv-ketel monteur bij mij voor de deur stond was ik nog ver van huis en moest ik mijn moeder daarheen sturen; daar had ik toch vrij voor genomen vandaag ??!!!


Maar cachen, hoe geschift ook, is toch veel leuker dan op een monteur wachten !!


28 september 2010. Log 1757, 11.47 uur. NL.

De uitdraai dateerde al van 6 december 2008, maar bij een eerste poging bleek ik destijds niet in staat om (iets op) wp1 te vinden. Dat lukte op 9 maart 2010 wel, maar toen wist ik al dat ik de wandeling in etappes zou afleggen. Hoewel ik toen toch door liep tot het 4de coördinaat.

Op 20 juli hervatte ik de tocht, maar wist toen op een gegeven moment niets meer te vinden. Waar mijn gps mij heen stuurde was toen erg ondoordringbaar begroeid, terwijl ik eigenlijk nog een coördinaat verwachtte.

Vandaag bleek dat ik toen wel heel dicht bij de cache (!) op gaf.

Vandaag was ik dus helderder. Dit in tegenstelling tot het weer. In behoorlijke mist bestudeerde ik ook (weer eens) het geboortebos, maar had voor de zoveelste keer een leuke wandeling door dit jonge bos.


29 september 2010. Log 1758, 12.56 uur. NL.

Vorige week was ik bij Mechteld, vandaag ging ik nog eens naar Jacob.

Ook hier was ik enkele jaren geleden al eens, maar toen in de winter.

Na het inchecken in een Zeddams hotelletje maakte ik toen nog een namiddag wandeling. Deze top bereikte ik toen in de schemering, waardoor ik vooral genoot van lampjes. Nu was het kraakhelder weer, dus kon ik optimaal genieten van het weidse uitzicht.

Omdat ik toch slechts lunchpauze had en die gele pijlen destijds al volgde, verkoos ik nu dezelfde weg terug. Het was een heerlijke wandelingetje.


30 september 2010. Log 1759, 9.29 uur. NL.

Zaterdag legde ik de stukjes al in elkaar en alles leek goed te kloppen.

Maar dat moest natuurlijk nog wel even worden gecontroleerd.

Ondanks het regenachtige weer ging ik voor de derde keer het Braambos in en, zonder nat te worden, mét mijn dagelijkse log de koffiepauze afgesloten.

GC26NNB

Natuurherstel Nuenen 1

chrissetz

1 september 2010

11.40 uur

1704

GC144XX

NpfW Dommel

wilp

2 september 2010

11.50 uur

1705

GC144XV

NpfW 't Meulke

wilp

2 september 2010

12.15 uur

1706

GC21YC8

Week 53: a Tribute to Goedweerloper

Nekrav

3 september 2010

17.10 uur

1707

GC27CC2

Derde Eindhovense Dauwtrappersevent [MEE]

Zugführer

4 september 2010

5.00 uur

1708

GC27CC3

Derde Vroege Vogel Cache

Zugführer

4 september 2010

5.35 uur

1709

GC27CC4

Genneper Hymne / The Last Performance [MEE]

Zugführer

4 september 2010

9.25 uur

1710

GC2B8GY

MEE 2010 - De Vooravond

Zugführer

4 september 2010

20.00 uur

1711

GC202D2

Cache MEE in Stratum - (Mega) Event Eindhoven 2010

Stratumse Alliantie

5 september 2010

9.00 uur

1712

GC2CFTP

[MEE 2010] Eventcache

Zugführer

5 september 2010

16.00 uur

1713

GC2CFTQ

[MEE 2010] Kindercache

De Puttertjes

5 september 2010

17.10 uur

1714

GC25GW5

[MEE 2010] Eindhoven by Night

De Puttertjes

5 september 2010

21.30 uur

1715

GC25GW4

Eindhoven by Night [MEE]

Zugführer

5 september 2010

21.30 uur

1716

GC2B8GZ

Er is er een jarig…

Zugführer

6 september 2010

00.35 uur

1717

GC23XT2

Op bezoek bij de Trappisten.

Croegbaas

7 september 2010

14.38 uur

1718

GCYE99

M.I. 3: Stille wateren…

Het Hilver Stel & Scatman P

8 september 2010

12.38 uur

1719

GC2EM2Y

Seats and Sofa's

columbos

9 september 2010

11.40 uur

1720

GCFDA3

Eiland in het zand

Limboos

10 september 2010

10.27 uur

1721

GC26Y5R

Boshoverheide

Virtua Cop

10 september 2010

10.32 uur

1722

GC29J2Q

Grenslandevent

Budels Geocachers Gilde

11 september 2010

10.20 uur

1723

GC2EM22

De loeiende koe

BuulseCachers

11 september 2010

10.58 uur

1724

GC29J31

Grenslandevent: Waar ligt Budel?

Budels Geocachers Gilde

11 september 2010

11.51 uur

1725

GC29J68

Grenslandevent: De Heikneuters

Budels Geocachers Gilde

11 september 2010

13.55 uur

1726

GC2D271

Grenslandevent: Alpha Trianguli

dagger38

11 september 2010

15.32 uur

1727

GC2D273

Grenslandevent: Gamma Trianguli

dagger38

11 september 2010

16.21 uur

1728

GC2D272

Grenslandevent: Beta Trianguli

dagger38

11 september 2010

16.30 uur

1729

GC2D280

Grenslandevent: Triangulum

dagger38

11 september 2010

16.51 uur

1730

GC2EABX

Grenslandevent: Pokemon Kinder-multi

the snoopy family

11 september 2010

17.13 uur

1731

GC1HEQ9

Zoutleeuw cent(r )o

Zwerfkat

12 september 2010

14.50 uur

1732

GC1Y874

Het Heksenkot

zoutloper

12 september 2010

15.05 uur

1733

GC2067E

Rondje Bèrrege Balsedreef

DeNillus

13 september 2010

12.20 uur

1734

GC1MCV4

Borgvlietse Duinen

GEOTROL

13 september 2010

14.10 uur

1735

GCXXC4

Assepoester

Team Swops

14 september 2010

12.20 uur

1736

GCR7W5

Spoortje IJzerenrijn Weert

Limboos

15 september 2010

15.52 uur

1737

GC1C1B0

Mooi Valkenswaard I

Team Visser

16 september 2010

8.55 uur

1738

GC11NF6

Puzzelkampioen opgave 3 - Kakuro / Sudoku

Team Femlep (Lepman)

17 september 2010

12.02 uur

1739

GC12DTP

Puzzelkampioen opgave 7 - Rebus

Team Femlep (Lepman)

17 september 2010

12.22 uur

1740

GC105Y7

Puzzelkampioen opgave 1 - Woordzoeker

Team Femlep (Lepman)

17 september 2010

16.45 uur

1741

GC12P7H

Puzzelkampioen opgave 8 - Japanse puzzel

Team Femlep (Lepman)

17 september 2010

16.55 uur

1742

GCQP89

The Wedgie Cache

Neurotic Wedgie

18 september 2010

13.16 uur

1743

GCM5EA

Eyckenlust

the Mailers

19 september 2010

17.59 uur

1744

GC20647

Rondje Bèrrege Klein Molenbeekseweg

DeNillus

20 september 2010

11.56 uur

1745

GC1052A

Hersenkraker 5: BonusCrypto

de hangijzers

21 september 2010

10.58 uur

1746

GC136KP

Mechteld op de Galgenberg

De broekies

22 september 2010

13.40 uur

1747

GC1QVR6

Het konijnenbos

fonduvork

23 september 2010

12.06 uur

1748

GC2BCCJ

Marjon's feestje!

marcie71

24 september 2010

11.29 uur

1749

GCV4Z4

Braambosch

Aladdin

25 september 2010

11.57 uur

1750

GC2CFTN

Cache MEE in Stratum! (MEE 2010)

Stratumse Alliantie

26 september 2010

12.18 uur

1751

GC1EBXT

De Geschifte Reeks 1

Patjenpc

27 september 2010

11.50 uur

1752

GC1HJBG

De Geschifte Reeks 2

Patjenpc

27 september 2010

12.00 uur

1753

GC1HJCD

De Geschifte Reeks 3

Patjenpc

27 september 2010

12.15 uur

1754

GC1HJD2

De Geschifte Reeks 5

Patjenpc

27 september 2010

13.15 uur

1755

GC1HJEK

De Geschifte Reeks "Bonus"

Patjenpc

27 september 2010

14.40 uur

1756

GCKE4C

sepper de klep met prep

tonha

28 september 2010

11.47 uur

1757

GC1V4YF

Kale Jacob

Saab9-x

29 september 2010

12.56 uur

1758

GCV7CN

Braambosch Stukjes

Aladdin

30 september 2010

9.29 uur

1759