1 oktober 2009. Log 934, 16.10 uur. NL.

In mijn lunchpauze was ik al sportief bezig : een heerlijke bos-/heide wandeling in Ede, op zoek naar WP’s van een tweetal multi’s. Zoals vooraf al aangenomen leidde dat niet tot een cache, dus hier mijn dagelijkse cache geschoten.

Toen ik de YC eenmaal in het vizier had was de cache natuurlijk ook zo getroffen.

 

2 oktober 2009. Log 935, 14.22 uur. NL.

Gelukkig was het geen Triatlon, want ik hou niet van zwemmen.

Ik had geen haast om aan snoep te komen. Wat een plakbende overigens.

Ik heb er zelfs een Heptatlon van gemaakt : 7 werkzame vrijdagen bezocht ik een of meerdere WP’s. De meeste per auto, maar 7, 8 en 9 in 1 wandeling.

Vandaag beklom ik het podium voor de prijsuitreiking. Ik vond een parkeerplekje op minder dan 100 meter, maar, gespitst op de hint, had ik meer moeite met het vinden. Dat xhvyqwr klopte niet echt. Al met al was het een leuke tocht.

 

3 oktober 2009. Log 936, 13.23 uur. NL.

Eigenlijk wilde ik vandaag een (persoonlijk) onderzoek heropenen inzake de TV-toren, maar dat vraagt waarschijnlijk wat meer tijd.

Deze zaak lag me beter. Ik bleek exact op de best mogelijke plaats te parkeren; de dader heeft daar waarschijnlijk ook gestaan. Vervolgens liep ik ook precies de dader zijn rondje; hoewel enige twijfel ontstond toen ik bij het putje al een mogelijk moordwapen aantrof (zie foto); vermoedelijk heeft hij daar zijn eerste slag mee geslagen.

Omdat de moord toch al was opgelost besteedde ik ook wat tijd aan de natuur. Op advies van de legger tuurde ik aan de bosrand naar reeën. Het was immers herfstachtig donker, zodat die beesten waarschijnlijk de hele dag het gevoel hebben dat de zonsondergang is ingezet. Helaas.lieten zich alleen andere herkauwers zien (zie foto)

Gelukkig bleef het droog en heb ik deze zaak gesloten in een moddervrij bos, waar ik heerlijk kon wandelen en rustig de rechercheur kon uithangen.

 

4 oktober 2009. Log 937, 13.40 uur. NL.

Gezien het weerbeeld van gisteren was ik vanmiddag van plan om Nekrav’s Motor/Puzzel Cache te gaan doen. Na mijn zaalvoetbalwedstrijd bleek het zo’n mooi zonnig weer, dat ik toch een wandelingetje verkoos.

Ik besloot wat (wild) in de Grand Prix-area rond te gaan neuzen, want daar lag ik even snooker. Toen dat (dus) niet op een vondst uitdraaide wilde ik toch nog iets potten vandaag.

Deze had ik al tijdens het betreffende toernooi opgelost, dus dat mocht geen probleem opleveren. Toen ik mijn auto parkeerde zag ik net team breukelenh aanlopen, ook met het plan om een partijtje te snookeren. Gezellig liepen we met ons vieren naar de pocket, alwaar ik mijn handen niet vies hoefde te maken, zelfs niet te bukken, want hun Anne vond dat maar wat leuk. Henk gaf mij nog een speeltip mee inzake de Grand Prix, dus die moet na de partij tussen Ding en Stevens ook opgelost kunnen worden.

 

Ja nekrav, ook ik kijk erg graag naar het spelletje en zou het wel weer eens willen doen.

Zo’n 16 jaar geleden kwam er dat nog wel eens van. Later ging ik (in mijn eigen café) bij een biljartclub en sinds deze zomer speel ik weer elke dinsdag in mijn stamkroegje; met 3 ballen en meestal over 3 banden.

 

5 oktober 2009. Log 938, 16.27 uur. NL.

Het was vies miezerweer vandaag. Ook het cachen wilde niet vlotten : 3 caches tijdens mijn werkroute niet kunnen vinden. Bij de eerste was het te druk met werklieden, de tweede ligt waarschijnlijk te goed verstopt –want dat was al de derde poging- de derde was door de legger vergeten te plaatsen.

Daarmee zat mijn pauze tijd er wel op, zodat ik wederom een “nood”cache moest zoeken. Dat begon ook al niet goed, want “Tennis” wist ik niet tevoorschijn te toveren.

Die probeer ik wel weer een andere keer, net zoals ik bij “Zwemmen” al eens een vruchteloze poging deed.

 

Als die net zo “gevaarlijk” verstopt liggen als deze….

 

6 oktober 2009. Log 939, 10.37 uur. NL.

Leuke pauzewandeling, tevens mijn eerste Zwitserse cache.

Met dat parelwitte strand had het ook wel wat weg van Klein Hawaii……

 

7 oktober 2009. Log 940, 9.32 uur. NL.

Eigenlijk wilde ik vandaag “Terug LANGS het water”, maar ik zag gisteren dat die tijdelijk niet beschikbaar was. Gelukkig maar, want dat was vandaag DOOR het water geworden.

Ondanks een temparatuur van iets boven de 20 graden, was het vanddag erg nat.

Deze dan ook onder de paraplu bezocht.

Die kon ik ook goed gebruiken om de opdringerige ganzen van me af te houden.

Gelukkig gemakkelijk gevonden, want kort bij de cache ligt erg veel zwerfafval.

 

8 oktober 2009. eerst GCZZ2Y nogmaals bezocht voor het droppen van een TB.

Log 941, 12.09 uur. NL.
Op 20 augustus probeerde ik de nieuwe vakjes van de schaakstukken vast te leggen. Ik begon toen bij de toren, alwaar ik iets aantrof wat vernield was. Na het verplaatsen van de loper en het paard had ik al het vermoeden dat ik bij de toren nog wat langer had moeten zoeken. Een week of twee geleden kon ik de toren weer niet vinden, maar na een extra hint van de legger lukte me dat vorige week dan eindelijk wel.
Gisteren besloot ik dan maar wat te schaken, maar ik was bang dat ik wat informatie te kort kwam; zoals voorgaande zetten en het formaat van / positie op het bord.
Uiteindelijk kwam ik toch tot een mogelijke stelling, maar ik had nog niet gewonnen (toch ?).
Vandaag in een zonnig bos (alle regen van september viel gisteren en vannacht) twijfelend op stap, ter plekke nog flink rond moeten scharrelen, maar uiteindelijk toch met een winnaars gevoel terug naar de auto (ondanks die domme zet; maar nu mag hij mij best slaan).

 

9 oktober 2009. Log 942, 14.37 uur. NL.

Mijn werkroute was voor het eerst sinds weken weer erg bewerkelijk, dus tijdrovend.

Ik had dus niet veel tijd voor een wandeling, dus verkoos ik een bezoekje aan de sluis.

Gezien de verstop-methodes van WiGe hield ik toch rekening met een pauze-uitloop. Gelukkig viel het mee, hoewel toch weer inventief verstopt. En handig gefabriceerd.

 

10 oktober 2009. Log 943, 10.10 uur – 15.00 uur. NL.

Met mijn campertje helemaal naar Heeze, terwijl ik van tevoren wist dat ik daar niet zou blijven slapen. Maar om.collega-cachers in de gelegenheid te stellen om dít cachemobiel te spotten; die andere twee rijden toch vaker over de wegen.

We gingen Wouter Weg Wuiven en zagen (uiteraard) ook weer vele andere bekende en nog onbekende gezichten. Leuk weer eens even wat ervaringen uitwisselen.

Het meest nuttig voor mij was het geheim van het robotkarretje.

Anne was weer druk in de weer om TB’s te spotten en registreren.

Het weer werkte best aardig mee; toen die ene stortbui viel waren er al zo veel teams weg, dat de rest gemakkelijk onder de event-tent kon schuilen.

Alle dank gaat naar de organiserende Schijnheiligen, die alles keurig op Orde hadden.

Extra dank naar “Robje64”, die mij alvast “de” “Ontmoet Cache-Hopper”-kikker kwamen brengen; en dat niet eens in ruil voor alle TB-gegevens.

 

11 oktober 2009. Log 944, 12.02 uur. NL.

Geen zaalvoetbal vandaag, drukte in de stad en dus een autovrije dag.

Anne werd omstreeks 10.30 uur opgehaald, zodat Suzan niet vóór en ik niet ná de Marathon met de auto door de stad zou hoeven.

Langs het parcours enkele caches geselecteerd en hopen dat het bij 1 ervan niet te druk zou zijn. Dit was de eerste op mijn route en meteen succesvol.

Want gelukkig keek iedereen naar de Marathonlopers, zodat ik uiterst ontspannen mijn naam in het boekje kon bijschrijven. Hiermee is wel een “reserve”-cache voor mijn dagelijkse hobby van de kaart verdwenen.

Uiteraard kende ik, als ras-Eindhovenaar, dit plekje goed en was het wachten op een collega-cacher tot er een cache werd geplaatst. Zo zijn er nog veel meer plekjes in de stad. Voor deze dus alvast bedankt.

Terug richting de finish weer eens wat GC1PZH0 vragen beantwoord, een optreden van Djumbo aangekeken en een eigen cache herplaatst.

 

12 oktober 2009. Log 945, 8.20 uur. NL.

Het leek nog lang donker te blijven vanochtend. Het verkeer zat dan ook niet tegen, dus was ik al iets voor achten in Willemstad, alwaar mijn maandagse werkroute begint.

Bij de cache was het inmiddels dan toch al licht, maar dat zou geen probleem zijn geweest : ik vond hem met mijn ogen dicht. Vorige week was ik er namelijk ook al, maar toen lag er abusievelijk geen logrolletje in. Maar nu dus alweer een cache drooggelegd.

Verder mijn route in ontwaarde ik ook nog de foto-lokatie.

 

13 oktober 2009. Log 946, 11.56 uur. NL.

Ik wilde wel eens op de koffie bij een opmerkelijck mensch. Helaas…..Truike was niet thuis. Gelukkig had ze het logrolletje wel laten liggen en was het toch best aardig toeven op haar “terrasje” in een vrolijk herfstzonnetje.

 

14 oktober 2009. Log 947, 13.38 uur. NL.

Nee, ik ben niet in het water blijven steken. Hoewel ik op 30 september de heenroute voltooide, ben ik nu pas rond.

Beide tochtjes heb ik in 2 etappes gedaan en beide ook onder een stralend zonnetje.

Eigenlijk wilde ik deze vorige week voltooien, maar dat zou dan ónder water hebben moeten gebeuren, verwijzend naar het vieze, buiige weer. “Gelukkig” was deze toen disabled. Samen was het 1 leuk rondje; doe je ze apart, dan zijn het 2 leuke rondjes.

Ik rijdt iedere werkzame woensdag een rondje Lunetten, maar dan niet zó dicht langs het water.

 

15 oktober 2009. Log 948, 12.58 uur. NL.

Alweer voor de zoveelste keer was ik in dit bos, maar dat is zeer zeker geen straf.

Niet omdat ik geen lange wandelingen zou willen maken, maar omdat ik slechts een half uur lunchpauze heb (bij uitloop is dat eigen tijd), heb ik deze tocht in 3 etappes gedaan.

Op 20 augustus “sloeg” ik de eerste 2 koninginnen bij mijn eerste potje schaken.

Op 1 oktober bezocht ik nog twee hoogheden, terwijl ik veel tijd verkwanselde aan nr. 6; ik gebruik namelijk nog steeds het event-boekje en daarin stond bij oost 42 i.p.v. 41.

Vandaag nam ik de tijd voor dames 4 en 6, om vervolgens het vorstelijk onderkomen te bezoeken. Dus weer een juweel op mijn kroon kunnen plakken.

 

16 oktober 2009. Log 949, 8.10 uur. NL.

Vandaag zou er een stagiaire (van kantoor) meerijden op mijn route. Ik zou hem in Groesbeek oppikken, dus kon ik onderweg eerst nog mooi even deze micro oppikken.

Ik kom hier elke vrijdag langs, maar meestal is het wat drukker. Het miezerde een beetje en ik kon mezelf en de cache mooi UITZICHT achter mijn cache-mobiel verstoppen. Persoonlijk vind ik het bedoelde uitzicht niet echt indrukwekkend.

 

17 oktober 2009. Log 950, 12.10 uur. NL.

Een bemachtigde coin met bestemming Culemborg, bepaalde de lokatie voor mijn 950ste vondst. Vanwege een afgesloten A2 moest ik met een omweg naar de Betuwe en na het bewonderen van een beeld (mooi of niet?), parkeerde ik mijn auto nabij deze “manege”.

Het Rondeel was namelijk volop in gebruik voor paardrijlessen.

Daarin zat hem echter nog niet mijn probleem; alles liep voorspoedig, tot de berekening.

Ik zou midden in de Lek uitkomen, maar onderweg werd ik wakker: ik voelde precies op tijd aan waar ik de hint moest toepassen; ik had een notitie-foutje gemaakt.

De coin maar direct gedropped, hoewel ik nog meer Culemborgse caches op het programma had staan. Dit wandelingetje was een prima warming-up.

 

Log 951, 14.30 uur. NL.

Na een opwarm cache maakte ik per auto nog een rondje langs enkele kunstwerken voor GCPEH1, alvorens mijn cache-mobiel op het gratis parkeerterrein achter te laten.

De (meeste) resterende beelden zou ik tijdens deze stadswandeling wel tegenkomen.

Als een toerist bekeek ik nauwkeurig het stadscentrum. Onderweg kocht ik nog even de nieuwe cd’s van Vanvelzen en Ilse de Lange.

Na de berekening huurde ik een graafmachine om de verwachtte stenen te verplaatsen.

Dat bleek niet nodig : er lagen dusdanig weinig stenen op de cache, dat deze zich wel heel erg gewillig liet vinden (zien). Ondanks de drukte kon ik de cache toch ongezien bemachtigen om hem een stuk verderop op een bankje in alle rust te loggen.

 

Log 952, 17.02 uur. NL.

Deze wandeling wilde ik graag nog even maken voor het echte blubberseizoen op gang komt. Dat bleek een goed plan, want de ondergrond veroorzaakte nog geen vieze schoenen. De reeën lieten zich niet zien. Wel moest ik nog 3 grote paarden passeren, die het pad blubberrijp aan het grazen waren.

Ik vraag me nog steeds af hoe een geocacher moet denken; ik nader mijn 1000ste cache (planning 3 november a.s.) en heb al op tig verschillende manieren moeten denken.

Ook hier : met maar een half eindcoördinaat, omdat ik 2 items niet wist te vinden, bleek ik toch de cache te kunnen traceren.

 

Log 953, 17.33 uur. NL.

Voor deze mystery nam ik de geduldige oplosmethode : wachten op de regenboog dus.

Afgezien van een 20-tal druppels in Kuilenburg, bleef het bij mij een erg zonnige herfstdag. Helaas, er ontstond geen regenboog, maar door de stand van de zon te combineren met de aan de horizon regelmatig zichtbare zeer donkere wolken en zelfs hevige regenbuien, wist ik de pot goud te bemachtigen. Eindelijk eens goud gescored.

De goudklomp prijkt nu tussen andere cache-trofeeën.

 

Log 954, 18.14 uur. NL.

Toen ik op het punt stond om een fiets te huren, kwam er een groepje wielrenners langs.

Ze zagen er al vermoeid uit, dus ik besloot hen als volgwagen te begeleiden.

Uiteraard stond ik in elke etappe met proviand voor hen klaar.

Na de hoogvlakte kozen zij de kasseien en ik eerst de blubber; het veldrijdseizoen start ook weer bijna.

Door dat extra uitstapje was ik extra toe aan de rustdag, die ik optimaal benutte.

Misschien wel té: vlak voor de finish stond ik op het punt de bezemwagen te kiezen.

Op het door mij berekende nulpunt zag ik de eindstreep exact voor me, maar ook een vernielde ammo-box.

Door het mezelf toedienen van wat doping (een banaantje) kreeg ik nog even wat extra energie en dankzij dat laatste restje doorzettingsvermogen bereikte ik alsnog de finish.

Je snapt wel dat me dat in hogere sferen bracht, na een knotsgekke wedstrijd.

 

Log 955, 18.42 uur. NL.

Om een uur of tien vanochtend stapte ik in 1 van mijn cache-mobielen. Mijn eerste GC-daad werd het spotten van 1 van de kunstwerken.

Hoe toepasselijk is het dan om je dag af te sluiten bij het laatste exemplaar.

Tussen diverse andere caches door heb ik er twaalf gevonden.

De berekening kon ik al maken na de elfde. Eén heb ik er niet gespot (Lammetje), de MOOIste of de NIETigste, dat weet ik dus niet.

De cache was nog het lastigste te vinden (dom hé ?), omdat ik geen foto meer over had.

 

Bijzonder was de eindlokatie wel : al op 27 mei 2008 (!) had ik de beschrijving uitgeprint. Toen reed ik hier namelijk nog wekelijks een werkroute en had mezelf als doel gesteld om wekelijks een kunstwerk te spotten.

Destijds kwam ik hier ook al ambsthalve “op bezoek”; toen onder de camper.

 

18 oktober 2009. Log 956, 15.20 uur. NL.

Hoewel het weer een mooie zonnige dag was, wilde ik niet de hele dag gaan cachen vandaag. Er moest per slot van rekening ’s morgens eerst gevoetbald worden.

Omdat er gisteren een varken was aan komen lopen, besloot ik eerst eens op het internet te gaan wroeten. Hoewel een voor mij totaal onbekende wereld werd aangesneden wist ik toch een accoord van de checker te krijgen.

Maar…het blijft een nekrav-cache. Dus maar meteen op pad, zodat ik ook zeker weet dat ik dat varken niet meer nodig heb. Gelukkig, er zat geen antje onder de grond.

 

Log 957, 16.30 uur. NL.

Ik had toch nog even zin in een klein wandelingetje en besloot nog eens naar een tentharing op zoek te gaan (helaas wederom zonder succes).

Onderweg bracht ik een bezoek aan de stuifduinen.

Omdat ik bij duinen aan zee denk, was mij ter plekke niet geheel duidelijk wát er nu op de foto moest. Even bibberend wachten op goedkeuring.

 

19 oktober 2009. Log 958, 10.50 uur NL.

Het moest er maar eens van komen : de smokkelroute.

The Snoopy Family had mij onlangs spontaan een mailtje toegezonden dat er een ideaal weekend naderde voor deze tocht. Qua weer was dat zeer zeker het geval, maar ik moest die zaterdag naar ons bedrijfsfeest en een dag later naar de verjaardag van mijn zus…..(…..9)

 

Log 959, 11.20 uur. NL.

…..ook afgelopen weekend was het prettig smokkelweer, maar vandaag kon Zugführer mee. Mijn camper lieten we achter bij het kasteel, de rest deden we per fiets.

Het was toch best prettig fietsweer : droog, af en toe zon en niet al te veel wind…..(…..8)

 

Log 960, 12.00 uur. NL.

…..nee hoor, zo ver was het niet fietsen vanaf de vogelkijkhut, maar Zugführer wilde onderweg nog een stipje wegwerken; dat had ik vorig jaar al eens gedaan.

Ik bewaakte zijn fiets en nuttigde mijn lunch…..(…..6)

 

Log 961, 12.15 uur. NL.

…..naar later bleek begon hier voor ons het smokkelen : de toeristische smokkelroute zou hier namelijk een lus maken die wij rechts lieten liggen…..(…..7)

 

Log 962, 12.20 uur. NL.

…..hoewel de nabijgelegen uitspanning gesloten was –ondanks dat er mensen in en uit liepen- wisten we hier een originele smokkelroute kaart te scoren. Voorlopig zouden we daar nog niets mee doen.

 

Log 963, 12.35 uur. NL.

Het bezoek aan deze cache smokkelden Zugführer en ik even mee tijdens onze fietstocht vanaf Kasteel Cranendonck.

 

Log 964, 12.45 uur. NL.

Na een tweede onderbreking, nu voor ons beiden (we smokkelden er even een cache tussendoor), ging onze fietstocht hier weer verder. Vooruitlopend op een volgende onderbreking (dan alleen voor mij) lette ik hier even op de kleintjes…..(…..12)

 

Log 965, 12.55 uur. NL.

…..vanaf hier nog een klein stukje toeristisch smokkelen, maar daarna…..(…..2)

 

Log 966, 13.10 uur. NL.

…..vanaf hier besloten we de eerder bemachtigde smokkelroutekaart te gaan gebruiken; tot de Driebokstraat. We hebben ons dan toch het complete zuidelijke gedeelte als toerist gedragen…..(…..3)

 

Log 967, 13.45 uur. NL.

…..hier hebben we nog het langst moeten zoeken; wij zagen wel meer dikke staanders, maar dit was een ligger. Ook vond ik een ei-vormige bal tussen de struiken; was die van Aniek (SN@G)?…..(…..4)

 

Log 968, 13.55 uur. NL.

…..”opa” vond dat wij (lees Zugführer) de cache snel hadden gevonden (lees gepakt). Blijkbaar ontwaart hij hier ook vaak andere capriolen. Het zag er hier toch wel vredig uit…..(…..5)

 

Log 969, 14.20 uur. NL.

…..we overwogen nog even de grens te overschrijden, maar kenden de actuele straffen voor smokkelen niet. Dat risico namen we dus maar niet. Nog even een stukje toerisme en dan weer een onderbreking; voor ….. een rondje “Budel”.

 

Log 970, 15.10 uur. NL.

Vandaag was ik samen met Zugführer met de fiets op smokkelroute.

Hij had deze ronde al eens gemaakt, maar fietste geduldig mee om mij deze cache ook te gunnen. Andersom had ik hem tegen het middaguur ook een openstaande cache laten bezoeken. Het meest aansprekende in deze tocht was dat bier, maar omdat bij het kasteel mijn campertje stond te wachten is er dat niet van gekomen.

 

Log 971, 15.30 uur. NL.

De vorige onderbreking betrof geen rustpauze, dus namen we hier plaats op het terras om de lokatie van de bonus te berekenen.

Na rijp beraad besloten we eerst de camper op te halen en dan op die andere 4 wielen dáárheen te rijden. Dát is toch geen smokkelen hè ?

 

Log 972, 16.15 uur. NL.

Na een onderhoudende fietstocht brachten de binnengesmokkelde codes ons tot deze eindlokatie. We hebben weer een fijne cache-dag gehad; het hield ons lekker op straat.

Snoopy Family bedankt, Ruud.

 

20 oktober 2009. Log 973, 14.09 uur. NL.

Ondanks mijn vakantie-week wilde ik aanwezig zijn bij een bedrijfspresentatie die samenhangt met de toekomst van mijn baan, om 17.00 uur in Oss.

Om zeker te zijn van mijn dagelijkse cache begon ik het Rondje Ruwaard alhier.

Ik heb geen cache-mobiel gezien, maar misschien komt dat omdat ik eerst in de achtertuin van de buren stond….

 

Log 974, 15.49 uur. NL.

Als voormalig (kortstondig) inwoner van en ondernemer in Oss kende ik het hier wel.

Waar ik de tocht begon lag nog een leuke herinnering : toen ik in Oss woonde kwam mijn zus eens op bezoek, met haar kleine (en mijn peet-) kinderen. Ik sprak hier met hen af en de kinderen vermaakten zich (uiteraard) prima.

Die kinderen…..dat zijn nu “Zugführer” en “De Puttertjes”.

Vanwege het heerlijke zonnige weer besloot ik de hele wijk rond te wandelen.

Alleen naar de cache ging ik een stukje met de auto, hoewel daar natuurlijk ook een rondwandelingetje gedaan werd. Al met al nog best een groene wandeling gemaakt.

De micro was groot genoeg om er een TB in te stoppen.

Log 975, 16.10 uur. NL.

Van mij mogen er best wat sterretjes bij de moeilijkheid van de eerste 8 vragen.

Ik wist lang niet alles te vinden en had dan ook meerdere antwoorden fout.

Het was wel interessant en ben daarom zo vrij geweest om een antwoordenvel mee te nemen (de voorlaatste); ik hoop dat dat de bedoeling was…

Door het betere redeneerwerk had ik toch een mooie oprit uitgekozen om de cache te zoeken. Het was meteen de juiste, alwaar ik de prachtige, ingenieuze kluis waarnam.

Om die te openen had ik mij wel optimaal kunnen voorbereiden.

 

21oktober 2009, Log 976, 14.56 uur. B.

Simpel heengehopt.

 

Log 977, 15.36 uur. B.

Op 9 augustus was ik aan de braille cursus begonnen. Vandaag wilde ik mijn diploma halen.

 

Log 978, 16.49 uur. B.

Oh oh, wat ben ik dom geweest. Bovendien maakte ik een inschattingsfout én had ik pech. Ik wilde vandaag ook “In de Courselsche heide” wandelen en besloot om díe parkeerlokatie te gebruiken voor eerst een “vlot” rondje Helderbeek.

Helaas koos ik de verkeerde volgorde (dom) en moest ik veel omlopen omdat op mijn topo aangegeven paden doodliepen (pech). Dat alles maakte de wandeling wel erg lang en saai én had ik geen tijd meer voor de heidewandeling.

 

Log 979, 18.32 uur. B.

Geslaagd ! Ik blijk het juiste gevoel in mijn vingertoppen te hebben.

Het was een leuke serie, maar ik vind het maar een vies stroompje : regelmatig komt er stank van af. En dan die kleur hè !

 

22 oktober 2009. Log 980, 15.48 uur. B.

Gisteren was ik er dicht bij, maar kon er vanwege de invallende duisternis niet echt meer aan beginnen (WP1 en 2 nog wel gedaan).

Langs de hele route keek ik ook naar mogelijke waagstuk plekken, helaas.

Uiteindelijk vond ik de cache daardoor nog toevallig. Vanwege naderende wandelaars kon ik niet direct naar de hangende munten zoeken. Ik zocht toen een plekje om een banaantje te eten; dat bleek bij de cache te zijn.

 

Log 981, 17.08 uur. B.

Na de heide wandeling reed ik nog even naar een mogelijke lokatie voor het waagstuk vraagstuk, maar daar kreeg ik hem niet gevonden. Die opdracht lijk ik dus niet uit te kunnen voeren

Omdat ik het daarna te laat achtte om nog aan de Fonteintjes Cache te beginnen, deed ik alleen deze nog even. Probleemloos gevonden.

 

23 oktober 2009. Log 982, 11.53 uur. D.

Het wordt steeds overzichtelijker om met mijn dagelijkse caches zo uit te komen dat ik op 3 november mijn 1000ste cache ga bezoeken.

Vandaar heden gekozen voor een kleine serie.

 

Log 983, 11.59 uur. D.

Dit lijkt een snelle serie te gaan worden….

 

Log 984, 12.03 uur. D.

Gelukkig heb ik de foto’s in de cache-beschrijving gezien, want veel van de herenhuizen vang ik niet op (vanaf de cache-lokaties).

 

Log 985, 12.12 uur. D.

Nu al op weg naar de bonus….

 

Log 986, 12.21 uur. D.

Binnen een half uur de hele serie af. En het had nog sneller gekunt.

Het was misschien wel mooier geweest met de fiets.

 

Log 987, 12.58 uur. D.

Na de herenhuizenserie nog tijd genoeg. Ik hoef Anne pas om 16.30 uur op te halen.

Deze nog even te voet in het zonnetje. Afgezien van de angstaanjagende hond nabij WP3 (die overigens pas op hield met blaffen toen ik alweer bijna terug bij de auto was), was het een fijn wandelingetje. Gelukkig bij terugkomst geen parkeerbon, maar of ik daar de auto achter had mogen laten…???

 

Om de tijd te doden op weg naar Helmond nog even de hint van “De Parel van de Peel” opgezocht. Daarna ook alvast een potentieel verstop-gebied onderzocht.

 

24 oktober 2009. Log 988, 14.10 uur. D.

Voor TB’s ben ik altijd bereid een leuke cache te vinden. Zodoende zocht ik een cache die te maken had met duurzame energie, zelfs als ik daarvoor (op de terugweg) een uur in de file moet staan…

Heute wieder viel gelernt: über (Solar)energie, Deutsche worten und rechnen (!!!).

Ohne GPS ist es schwierig dieses lehrpfad zu laufen, aber so war es kein problem.

Anne (10 1/5 jahre alt) hat die meiste antworten richtig finden können.

 

Log 989, 14.25 uur. D.

Weil ich gegenüber parkiert hat für das Solarlehrpfad, hab ich auch nog so etwa 12 münzen doniert. Es ist ja wirklich ein “goldschatz”. Auch das logbuch ist vol.

 

25 oktober 2009. Log 990, 14.49 uur. NL.

Ik heb even snooker gelegen, maar wist er met mijn driebandentechniek /-ervaring toch doorheen te stoten. Plots lag de tafel open en was de cache potten niet meer zo heel moeilijk; hoewel het hier om een ingenieuze pocket ging.

Ik ben klaar voor het volgende toernooi.

 

26 oktober 2009. Log 991, 14.03 uur. NL.

Op 12 oktober bezocht ik de eerste 7 waypoints al. Toen was mijn lunchpauze om.

Vandaag was het wat dreigend weer, maar de temperatuur te fijn om een traditional te doen. Dus wederom de auto in de berm voor een pauze-wandeling.

Tijd genoeg om de tocht af te kunnen ronden.En…..ik hield het droog.

 

27 oktober 2009. Log 992, 10.49 uur. NL.

Al op 28 juli begon ik aan deze woelige baren, maar kwam toen maar tot WP3.

Pas twee weken geleden was de boot weer zeewaardig, maar keek ik finaal over het WP6 gegeven heen. Vandaag had ik de wind in de zeilen en kon ik de golven trotseren.

Het heeft me dus 3 lunchpauzes gekost, maar het is een aangenaam gebied.

 

28 oktober 2009. Log 993, 10.03 uur. NL.

Geocachen doe ik élke dag, catan speel ik vríjwel elke dag (op de computer).

Online catannen heb ik nog nooit uitgeprobeerd, hoewel de functie (link ?) wel is aangeduid in het programma.

Het oplossen van de voor deze cache gestelde vragen was dan ook een koud kunstje.

 

29 oktober 2009. Log 994, 14.25 uur. NL.

In dezelfde maand, maar dan 65 jaar na de gememoreerde gebeurtenis kwam ik hier ter plekke. Ik stuitte niet op enige tegenstand en werd niet doorkruist.

De locatie is mooier dan de reden van het monument. En een stuk vrediger.

 

30 oktober 2009. Log 995, 9.40 uur. NL.

Gisterenavond, onder het genot van een HERFSTBOKJE, tapte ik de juiste antwoorden uit mijn computer. Hoewel ik zelf café eigenaar ben geweest, had ik toch het internet nodig alvorens de checker groen (of beter goudgeel) licht gaf. Alles goed….ik mag op pad; uiteraard dronk ik daar eerst een PILSJE op.

De cache bezocht ik MALT, want ik was per auto voor mijn werk op pad.

Deze log schrijf ik met een heerlijke DESPERADOS in mijn hand.

 

31 oktober 2009. Log 996, 15.55 uur. NL.

Een heerlijke, zonnige dag.

Stap 1 : een wandeling van een uur om de weekcaches-bonus van Goedweerloper te vinden. Eeen tweede, vergeefse, poging, omdat de checker geen accoord geeft en Zugführer ook het juiste coördinaat niet meer heeft. Dat wordt nogmaals puzzelen.

 

Stap 2 : een vijfde poging om De Parel van de Peel te vinden. Een mooie wandeling van 3 uur, helaas zonder cache. De eerste poging was de wandeling, waarbij slechts 1 zuiver zesstammige boom werd gevonden en (dus) een vruchteloze zoektocht naar de haring.

De tweede en derde poging betroffen enkel het zoeken naar de haring.

De vierde poging was voornamelijk het ophalen van het linker cijfer.

Vandaag de helft van het gebied doorzocht waar ik, met een op (mijn) logica gebaseerde berekening met dat cijfer, denk de cache te moeten zoeken.

 

Stap 3 : de dagelijkse cache :

Ook ik versta geen ander Chinees dan de gerechten in een restaurant, maar gelukkig betrof deze mystery geen geluidsfragment. Dit was goed te doen.

 

Stap 4 :  een mogelijke tweede cache :

Wel de eik van de checker bereikt, maar daar helaas geen aanwijzing richting cache gevonden.

 

GC14N2Q

Boxtel Sportief Schietsport

team Dima

1 oktober 2009

16.10 uur

934

GC14KFN

Duatlon : Snoepcache

petervw

2 oktober 2009

14.22 uur

935

GC1PWBV

Plaats Delict.

Mauske

3 oktober 2009

13.23 uur

936

GC1YC66

World Snooker : Shanghai Masters

Nekrav

4 oktober 2009

13.40 uur

937

GC14N39

Boxtel Sportief Paardrijden

team Dima

5 oktober 2009

16.27 uur

938

GCX28P

Klein Zwitserland

de hangijzers

6 oktober 2009

10.37 uur

939

GC1QRZG

De Dolle Jonker

Abbring

7 oktober 2009

9.32 uur

940

GCMRVY

Koning's cache

Doler & Co

8 oktober 2009

12.09 uur

941

GC1MVRH

Sluis Weurt

WiGe

9 oktober 2009

14.37 uur

942

GC1WJDY

WWW 5 1/2 event

Orde der Schijnheiligen

10 oktober 2009

14.35 uur

943

GC1ZGCN

Panta Rhei

paienne

11 oktober 2009

12.02 uur

944

GC176W6

Prinslandse Polder

Hneel

12 oktober 2009

8.20 uur

945

GC11VPY

Opmerkelijcke menschen: Truike

Glenn en Maik

13 oktober 2009

11.56 uur

946

GC1MNMF

Terug langs het water

HJMABKGB

14 oktober 2009

13.38 uur

947

GC18Y1

Kroonjuwelen van Ede: Heidehoogheden

team korilu

15 oktober 2009

12.58 uur

948

GC1RAE2

uitzicht op heltec!

sjoske14

16 oktober 2009

8.10 uur

949

GCMTTX

Redichem

de vlinders

17 oktober 2009

12.10 uur

950

GCGD3W

Kuilenburg

team Wij Drie

17 oktober 2009

14.30 uur

951

GCMMR0

De Betuwse Blubberroute

de vlinders

17 oktober 2009

17.02 nuur

952

GC1J4AV

Wachten op de regenboog

kelama

17 oktober 2009

17.33 uur

953

GC1J4B0

Krezy Bike Toer

kelama

17 oktober 2009

18.14 uur

954

GCPEH1

Mooi of niet mooi?

de vlinders

17 oktober 2009

18.42 uur

955

GC1M1NA

Ant People

nekrav

18 oktober 2009

15.20 uur

956

GC19GR3

De Heere Peel

Keesenanita

18 oktober 2009

16.30 uur

957

GC1RGEQ

smokkelroute 10: Kasteel Cranendonck

the snoopy family

19 oktober 2009

10.50 uur

958

GC1TQR1

smokkelroute 9: Vogelkijkhut "het Goor"

the snoopy family

19 oktober 2009

11.20 uur

959

GC1TQR0

smokkelroute 8: Ijslandse pony's

the snoopy family

19 oktober 2009

12.00 uur

960

GC1T5GH

smokkelroute 7: Oorlogsmonument Gastel

the snoopy family

19 oktober 2009

12.15 uur

961

GC1RF7D

smokkelroute 6: Kapel Sint Cornelius

the snoopy family

19 oktober 2009

12.20 uur

962

GC1VEP5

De Pastorie

Hans Budel

19 oktober 2009

12.35 uur

963

GC1RJ2K

smokkelroute 1: Schepenhuis

the snoopy family

19 oktober 2009

12.45 uur

964

GC1T5G3

smokkelroute 12: Monument Dr. Anton Mathijsen

the snoopy family

19 oktober 2009

12.55 uur

965

GC1TQQZ

smokkelroute 2: Molen Zeldenrust

the snoopy family

19 oktober 2009

13.10 uur

966

GC1TQR3

smokkelroute 3: Kantine Zinkfabriek

the snoopy family

19 oktober 2009

13.45 uur

967

GC1RGFA

smokkelroute 4: Gevangenis Dorplein

the snoopy family

19 oktober 2009

13.55 uur

968

GC1T2TM

smokkelroute 5: Douanepaal van de admiraliteit

the snoopy family

19 oktober 2009

14.20 uur

969

GCQ4JK

Budel

MADpalace

19 oktober 2009

15.10 uur

970

GC1T5FQ

smokkelroute 11: Bijen- en bloementuin De Immenhof

the snoopy family

19 oktober 2009

15.30 uur

971

GC1X2VJ

smokkelroute 13: de bonus

the snoopy family

19 oktober 2009

16.15 uur

972

GC1KATD

Onze Achtertuin

theaM

20 oktober 2009

14.09 uur

973

GC1HE69

Rondje Ruwaard

GemRaJeVi

20 oktober 2009

15.49 uur

974

GC17D0E

Astrokluis

mtkoef

20 oktober 2009

16.10 uur

975

GC17QRJ

Vlot Gevonden

Geo ZaZoe

21 oktober 2009

14.56 uur

976

GC1JX03

De Helderbeek 4

Bilt24

21 oktober 2009

15.36 uur

977

GC1JWWF

De Helderbeek 3

Bilt24

21 oktober 2009

16.47 uur

978

GC1JX14

Helderbeek brailleschrift

Bilt24

21 oktober 2009

18.32 uur

979

GC1C0E7

In de Courselsche heide

Kazy

22 oktober 2009

15.48 uur

980

GCZM7F

meet en greet 2006:coorselse bossen

langejan

22 oktober 2009

17.08 uur

981

GC1E0CN

Herrenhäuser Straelen: Wasserschloss Haus Caen

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

11.53 uur

982

GC1E0CM

Herrenhäuser Straelen: Haus Eyll

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

11.59 uur

983

GC1E0CR

Herrenhäuser Straelen: Burg Vlassrath

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

12.03 uur

984

GC1E0CP

Herrenhäuser Straelen: Wasserschloss Haus Coull

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

12.12 uur

985

GC1E0C5

Herrenhäuser Straelen: Bonus Cache

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

12.21 uur

986

GC1EN10

Hermanns Pumpenhäuschen

NetteLeut(h)e

23 oktober 2009

12.58 uur

987

GC1T3BZ

Solarlehrpfad

glitzer77

24 oktober 2009

14.20 uur

988

GC168K1

Finn's Schatz

Team sasafly

24 oktober 2009

14.25 uur

989

GC1YQPX

World Snooker: Grand Prix

Nekrav

25 oktober 2009

14.49 uur

990

GCZ13Q

Kortenhoeff

26 december

26 oktober 2009

14.04 uur

991

GC18ANV

de woeste zee

benyvonne

27 oktober 2009

10.49 uur

992

GC1AKHF

steen hout wol graan erts (catan)

doppie

28 oktober 2009

10.03 uur

993

GC1EY8P

Band of brothers - crossroads

The Family

29 oktober 2009

14.25 uur

994

GC1Y50N

biertjuh

de boeties

30 oktober 2009

9.40 uur

995

GC1H3XX

"ik versta geen Chinees"

midjoke

31 oktober 2009

15.55 uur

996