1 november 2011. Log 2648, 10.13 uur. NL.
Zo'n anderhalve maand geleden begon ik hier nabij aan de multi. 
Aanvankelijk was al besloten om eerst de multi te doen, want als ik die niet zou vinden had ik met deze nog een zekerheidje voor mijn dagelijkse vondst.
Uiteindelijk was ik na die wandeling vergeten dat deze cache er ook moest liggen.
Nu was ik voor mijn werk in Merselo en besloot ik voor vandaag deze cache alsnog te bezoeken.

2 november 2011. Log 2649, 11.27 uur. NL.
Op 70 meter van een klant bleek ik deze cache de afgelopen weken al een keer of 4 voorbij te zijn gereden. Hij was dan ook nog geen doelwit, maar afgelopen weekend heb ik het e.e.a. In mijn gps geprogrammeerd.
Toen ik vanochtend Grubbenvorst uit reed schakelde ik mijn coördinaten detector in, om de eerste cache (die daarin stond) waar ik kort bij kwam te bezoeken.
Hier kwam ik dus wel heel dicht langs.

3 november 2011. Log 2650, 16.02 uur. NL.
Bijna 20 graden; en dan nog zonder zon. Zelfs enkele regendruppeltjes, hetgeen dn weer wél gebruikelijk is voor deze maand. Vanwege een begeerde TB wilde ik eigenlijk elders heen, maar daar kom ik morgen vlak langs. Gokken maar dus, want gezien de bewolking vond ik 3 km voldoende. Bovendien bekend terrein, dus waarschijnlijk niet al te moeilijk. En dat voor deze serie....
En jawel hoor. Al bij de start ontstaan de eerste problemen: geen grote letters te spotten.  Ik geef toe dat ik aan een nieuwe bril toe ben, maar mijn contactlenzen doen het (voor weg weg) nog erg goed. Vervolgens miste ik ook nog een foto, dus werd het, net als vorige week bij de Run, inventief rekenen.
De mogelijkheden bleken beperkt, dus liep ik direct naar een acceptabel eindpunt.
Daar dan weer eindeloos zoeken. Dat koste me bijna net zoveel tijd als de hele wandeling.
Vorige week belde ik een hulplijn en toen ik hem aan de lijn kreeg stond ik plotseling boven op de cache. Nu besloot ik hem maar te smssen en tegelijk met zijn antwoord dat hij niet kón helpen had ik de cache weer te pakken. 
Dat ik steeds moeite heb om caches in Veldhoven (toeval of niet) simpel te vinden, bleek ook even later weer, toen ik terug ging naar nummer 5, omdat ik daar de bonuscode was vergeten te noteren. Weliswaar zonder coördinaat werd het toch weer 10 minuten snuffelen.
Het heeft er alle schijn van dat ik nog enkele weken dezelfde route zal blijven rijden, dus hoop ik deze serie nog dit jaar af te ronden.

4 november 2011. Log 2651, 14.32 uur. NL.
Nog mooier weer dan gisteren, want zonnig. Een heerlijke wandeling met 9 eenvoudige waypoints. WP1 werd namelijk niet gevonden, waardoor ik op de gok op zoek ging naar een knooppunt paaltje. Door vooruit te lezen had ik snel door welke kant de route op moest gaan, waardoor ik de juiste richting koos.
Tot WP9 kende de route geen problemen, waardoor ik heerlijk kon genieten van het verrassend glooiende landschap. Ik liet me niet beetnemen door enkele vreemde richtingwisselingen, maar op WP9 had ik toch even langer nodig. Ik moest namelijk op zoek naar hulpmiddelen; ik had immers geen lange tenen.
De meest voor de hand liggende actie kostte mij teveel kracht om nog te kunnen lezen en de tweede vindingrijke oplossing bracht weer eens aan het licht dat dat niet aan mij is besteedt.
Het werd dus een extra bouwwerk dat mij het verlossende antwoord bracht.
Vervolgens was het een eitje om de cache te bereiken.
Maar daar wachtte toch nog een teleurstelling. De begeerde TB was immers alweer verdwenen en dat terwijl ik daar 2,5 uur geleden nog niets van had gelezen.

Ik had verder geen tijd om er lang over te treuren, want in Oss werd ik verwacht op de afscheidsbijeenkomst van mijn vorige werkgever.

Aansluitend reed ik verder naar de Achterhoek, om morgen mijn ogen nog eens te laten meten. 

5 november 2011. Log 2652, 11.30 uur. NL.
Blijkbaar kwam de wandeling, gestart bij “Het Noorden”, omdat ik daar op de camperplaats overnachtte, te vroeg.
Ik begon op wp5 en dacht op wp1 alle juiste getallen te hebben verzameld. Ik twijfelde wel over het aantal stammen, maar maakte vooral (sinds lange tijd) weer eens een rekenfoutje.
Misschien ook wel een tikfoutje, want mijn nulpunt lag niet bij de cache.
Ook het alternatieve eindpunt, met een ander aantal takken, leverde geen vondst op.
Dus eerst even naar Kompleet Optiek en daarna terug naar Het Smees.
Ik besloot eerst maar even rond te kijken naar een plekje waar ík een cache zou verstoppen.
En dat leverde al snel resultaat op. Na het loggen stond mijn coördinatendetector op een reeds eerder berekend punt. Het zal dus toch wel een tikfoutje zijn geweest, want ik kocht (nog) geen nieuwe bril.

Log 2653, 12.55 uur. NL.
Al op 19 januari jl. bepaalde ik het coördinaat van deze bonuscache. Helaas kwam mijn toenmalige wekelijkse werkroute daar niet voldoende in de buurt.
De route die daar wél kwam kreeg ik niet meer te rijden en inmiddels heb ik een nieuwe baan.
Die brengt me niet meer zo ver van huis.
Nu had ik toch een hoop tijd over, dus besloot ik om met een omweg naar huis te rijden.
Ik twijfelde even, maar ondanks het mooie weer (en die tijd) besloot ik toch om op deze locatie niet (!) verder rond te kijken. Maar meteen verder naar de resterende 6 (7!) molens.

Log 2654, 14.44 uur. NL.
Natuurlijk was het niet moeilijk om de route te voltooien. Alleen wees mijn gps me op het eindpunt nog even de verkeerde kant uit. Omdat ik de 2009 versie al eens had gedaan dacht ik wel te weten hoe de cachebehuizing er uit moest zien. En jawel, ik kreeg hem in het vizier. Deze was in veel betere staat dan die vorige, op het moment dat ik die vond.
Wederom een leuke route.

6 november 2011. Log 2655, 13.19 uur. NL.
Na het zaalvoetballen wilde ik het eigenlijk eenvoudig houden vandaag.
Helaas koos ik daarvoor de verkeerde (opgeloste) mysterie uit.
Na een half uur zoeken naar het station in Acht koos ik voor een andere openbaar vervoer cache.
Aanvankelijk leek ik de boot te missen, maar de kapitein kwam (vanaf halverwege) terug en pikte mij op. Achteraf vond ik dat wel fijn, want ik zou me nog vaak genoeg kunnen uitleven.
Leuk gedaan, maar nu heb ik wel de hele tijd een Drs.P deuntje in mijn kop.
 
7 november 2011. Log 2656, 12.57 uur. NL.
Inderdaad. Eigenlijk was vandaag brug 5 aan de beurt, maar daar wist ik de cache niet boven water te halen. Hopelijk lukt dat wel in mijn lunchpauze volgende week, maar dan op het actuele coördinaat(!). 
Deze was geen enkel probleem, dus maandag vaar ik gewoon een stukje terug.

8 november 2011. Log 2657, 16.23 uur. NL.
Vanmorgen had ik al bedacht om terug te reizen naar februari, ondanks dat het wel al donker zou zijn, wanneer ik daar mijn werkzaamheden uitvoer. 
Meerlo heb ik immers (de laatste weken) nog nooit bij daglicht gezien. Bovendien is het vanwege de teruggedraaide zomertijd een uur eerder donker.
Ik verbaasde me er dan ook over dat ik vandaag zo vroeg door mijn route heen was: zelfs Castenray zou ik nog zonder koplampen bereiken.

9 november 2011. Log 2658, 16.25 uur. NL.
Net als gisteren wist ik ook deze werkdag voor de duisternis af te sluiten, waardoor ik helemaal door kon rijden naar juli.
Omdat ik inmiddels wel overeenkomsten zie tussen de maandelijkse caches, was het natuurlijk hier ook eenvoudig te loggen. Ondanks dat het “deksel” niet meer kleeft en enkele decimeters verderop lag.

10 november 2011. Log 2659, 14.13 uur. NL.
Dat het nog geen week geleden nog zo'n 20 graden werd was alweer vergeten. Dit was de derde grauwe, kille dag op rij, waardoor ik niet trek had in een lange multi.
Langs deze oever, waar ik de weg zo goed ken, probeerde ik ook zover mogelijk met de auto te geraken. Immers, mijn kennismaking met deze serie (nr.1 op 9 oktober) kostte mij bijna mijn dagelijkse cache-reeks. Daar heb ik toen zo'n 3 kwartier vergeefs lopen zoeken, kort voor een vergadering. Gelukkig kon ik daar dan weer tijdig weg om toch die gewenste (of verplichte?) cache te vinden.
Hier kende ik weinig problemen, zodat de serie voor mij een begin kreeg.

11 november 2011. Log 2660, 19.49 uur. NL.
Eigenlijk had ik een heel ander reisplan voor ogen, maar seinstoringen noopten mij om via Rotterdam te reizen. Om dan nog Zugführer in Maarssen op te pikken op weg naar een event in Sassenheim was dus niet zo logisch.
Ik besloot dus de trein te verlaten in Leiden, alwaar ik nog nooit een cache had gezocht.
Buiten het station schakelde ik even mijn mobiel internet in, maar voelde me niet geroepen om van alles in mijn gps te knallen. Aangezien ik toch nog war inkopen moest doen, gaf ik dat de voorkeur, waarna ik in een grieks restaurantje mijn buikje ging vullen.
Zugführer schoof net voor de laatste hapjes aan.
Hij herinnerde zich deze cache ooit te hebben gedaan en loodste mij door de donkere stad.
Hij had toch een beetje hulp van internet nodig, maar het doosje werd wel gevonden.

Log 2661, 20.49 uur. NL.
Op weg naar het 11/11/11 event vond Zugführer het wel geinig om ook een 10/10/10 cache op te pikken. Zo gezegd zo gedaan en bij het terugplaatsen kwam mevrouw Hunters nog voor een herkansing langs. Nu ging het haar natuurlijk wel goed af en kon zij door naar de Amsterdamse flashmob en wij naar de scouting.

Log 2662, 21.02 uur. NL.
In de wetenschap dat ik hier het 11/11/11 event zou gaan bijwonen, puzzelde ik me door de codering heen. Als ik zo dicht bij een cache uit deze serie kom, wil ik die niet laten lopen.
Het doosje was nogal eenvoudig gevonden, maar een mindere verassing viel ons ten deel. Dankzij logisch redeneren werd ook die laatste hindernis weggenomen, zodat we fijn carnaval konden gaan vieren.....

Log 2663, 21.11 uur. NL.
Het viel me zwaar om op deze dag naar een event te gaan.
Vandaag was namelijk het oprichtingsfeest van FC Lampegat; de carnavalsvereniging waarvan ik lid ben. Maar goed, uiteindelijk ben ik toch te nuchter om in november carnavalesk uitgedost over straat te gaan.
Ik zou echter niet de enige zijn geweest, getuige mijn nachtelijke ervaring in 's-Hertogenbosch en Eindhoven, zou later op beide stations blijken.
Dus overwon vandaag mijn persoonlijke challenge: in 2011 elke maand in een andere provincie een gc-event te bezoeken.
Hierna moet alleen Friesland nog bezocht worden, maar daarvoor heb ik Zugführer weten te strikken: op 31 december zal het Afsluit(dijk) event plaatsvinden.

12 november 2011. Log 2664, 18.00 – 00.30 uur. NL.
Natuurlijk was ik ook op mijn eigen event.
De verlichtende tocht schuifelde ik eerder in de week al drie keer om de vragen te bedenken.
Vandaag was ik alleen maar heel even welkomstcomite. Verrassend kort, want zus Ma Puttertje meldde zich toch al op het vervroegde tijdstip van 18.00 uur.
Toen hoefde ik alleen nog maar een pijltje op te hangen, maar dat viel nog niet mee; de beoogde sokkel was nauwelijks bereikbaar.
Uiteindelijk wist ik het op een paal te plakken, die ook als logboek werd gebruikt. Dat was natuurlijk niet de bedoeling.
Gelukkig dachten velen dat nummer 1, de uitkomst van de som, het GlowCafé was, zodat ze toch het logboek wisten te vinden. Anderen toetsten gewoon de gevonden antwoorden in op hun telefoon. Toch denk ik dat niet iedereen binnen is geweest, maar de hoofdreden van dit event was natuurlijk om onder de aandacht te brengen dat Eindhoven zeker geen saaie stad is.

Mijn dank gaat uit naar iedereen die de moeite heeft genomen om zich door  het drukke cacherspaadje te begeven, naar mijn zus voor het bemannen van de startpost, het mee denken over de vragen en het op papier zetten van mijn ideëen, Zugführer voor het proeflopen en alle technici voor het uitvoeren van de lichtshows.

13 november 2011. Log 2665, 13.31 uur. NL.
Omdat ik in Duckstad moest zaalvoetballen, was het ideaal om de familie Duch nog eens te bezoeken. De route liep wat anders dan ik had verwacht, zodat ik halverwege alweer terug leek te zijn bij mijn cache-mobiel. Maar het was lekker wandelweer, de paden waren nog niet drassig (dankzij de mooie, droge nazomer) en mijn eigen “eendje”, Mee-Hopper, kwaakte nog niet tegen. We konden het hele traject afleggen zonder woudlopershandboek, want alles was met basiskennis te beantwoorden. Ook voor het vinden van de cache hadden we geen duckse vindingrijkheid nodig (voor het oplossen van  Donalds en Goofy's vraagstukken wel....), dus konden we in alle rust onze namen in het stripalbum noteren.

14 november 2011. Log 2666, 8.47 uur. NL.
Vorige week stond ik vlak bij de cache, maar ook weer niet zo dichtbij dat ik hem per ongeluk zou kunnen vinden, want ik had een oude hint. Het daarbij behorende coördinaat lag ook aan de overkant en vlak daarachter, 5 hoog, start mijn werkroute. Vandaar dat ik nu de cache meer even vóór mijn werk bezocht.
De bonuslokatie heb ik nu ook uitgerekend, en die ligt vlak achter mijn tweede klant. Volgende week zal ik de serie, dan ook weer vrij vroeg, proberen af te ronden.

15 november 2011. Log 2667, 15.23 uur. NL.
Onlangs in deze bloemrijke buurt verzuimde ik een bloemetje mee te nemen. Dat wilde ik vandaag goedmaken, maar er viel niets te plukken. Behalve de cache dan, die ik door falende intuïtie, met een omweggetje benaderde. Familie van mij heeft er ook zo een.

16 november 2011. Log 2668, 16.42 uur. NL.
Voor de competitie spelers was dit een kennismaking, maar ik weet inmiddels hoe heilig de aard van het boontje is. Nog even: woensdag HBC-dag.

17 november 2011.
Zo. Al om 12.55 uur klaar met mijn werk. Dus weekend.
Afgelopen maandag dacht ik nog dat de horrorwinter was aangebroken, maar het vorstvliesje was in 1 retourtje een eenvoudige prooi voor de ruitenwissers.
Dinsdag was er al heel wat meer kracht voor nodig om door mijn voorruit te kunnen kijken; de ontdooivloeistof loste dat eenvoudig op. Woensdag was ik blij met mijn beschermdeken, maar vanochtend leek het helemaal niet meer gevroren te hebben.
Hoewel niet zonnig, was het met een graad of 8 wel heerlijk wandelweer, zodat VELDHOVEN 8 niets in de weg stond.
De altijd lastige serie mondde ook nu weer uit in het bellen van hulptroepen.
Na lichte twijfel over richting en kleur kwam ik toch op wp3.
Het vinden van de  eerste minicache was erg moeilijk. Op 65 meter stond namelijk ook iets (ruim) tussen twee dennen en daar was duidelijk heel veel gesnuffeld. Dat komt de jinge takken en het talud zeker niet ten goede!!
Dankzij doorzettingsvermogen vond ik op 48 meter de minicache, maar de bomen zijn nog maar 3 centimeter hoog. Maar ik kon hier nog verder.
Door de moeilijkheid zou hier een logrolletje (en GC nummer) niet misstaan.
Ook door 2 andere vaagheidjes sloeg ik me nog heen, maar minicache 2 bleef voor mij verborgen.
Ik zag wel de bedoelde boom (hoewel ik die er wél fris uit vind zien, zo zonder jas), maar dát was al op een behoorlijke afstand van het verkregen coördinaat. Het zoeken moest waarschijnlijk nóg verder daar vandaan gebeuren.
Na een dik half uur zoeken liep ik verder naar wp7, alwaar ik mijn uiteraard Waterloo vond.

Morgen keer ik terug met hulp, maar de noodcache (voor mijn dagelijkse cyclus) moest ik vandaag opofferen. Hopelijk lukt het morgen wel!! Of kan het niet in de herfst??

Log 2669, 16.09 uur. NL.
Al zo vaak reed ik langs deze lokatie. Zelfs al in mijn vorige baan, maar toen vond er langdurig verbouwing plaats.
Nu de molen(omgeving) prachtig is vernieuwd blijkt het hier steeds heel druk te zijn, zodat ik voortdurend bang ben teveel op te vallen.
Maar nu, na een mislukte historische (?) wandeling, “moest” ik wel een poging wagen.
Hoewel ik al heel lang een idee had over het verstopobject wees mijn gps mij eerst nog ergens anders heen, waardoor ik toch verkeerd zocht. Gelukkig was het nu zo rustig dat ik redelijk uit zicht kon blijven en de micro (?) veilig kon stellen.

18 november 2011. Log 2670, 14.15 uur. NL.
Jawel!! Gelukt.
Richting de eerste microcache had ik een klein rekenfoutje gemaakt, zodat die nu tóch op 65 meter bleek te liggen. Maar die had ik gisteren tóch al gevonden.
Een hersteld tikfoutje in het coord van die tweede bracht ons exact op het nulpunt. Daar waar ik gisteren in een ruime boog alle bladeren wegveegde en desondanks de mc niet vond.
Nu stuitte ik er toch zelf op, dus de hulp van mijn zus was hier nog niet echt nodig.
Op wp7 vond zij in elk geval wél iets wat ik gisteren over het hoofd zag.
Maar dat was toch niet voldoende geweest om verder te kunnen, want ook nu zaten we heel dicht bij opgeven. Want wat hadden we een tijd nodig om die derde minicache te vinden.
Op deze manier heb je werkelijk niets aan spoilerfoto's. Het hele bos is daar omgewoeld; zonde van alle mos en paddenstoelen.
Daarna liep het allemaal iets beter, zodat op deze heugelijke zevende verhalvejaardag mijn dagelijkse cache gevonden kon worden.
Een mooie wandeling, maar historie? Dat papagaaiencentrum binnenkort hè!!

19 november 2011. Log 2671, 13.00 uur. D.
Vanochtend begon ik aan het enorme rekenwerk om Eve's raadsel op te lossen.
Toen mijn zus belde dat ze graag mee wilde naar Herzogenrath liet ik haar onderweg verder rekenen. Ruim op tijd was de vergelijking opgelost, zodat we na het parkeren direct naar de cache konden zoeken. Uiteraard beklommen we de burcht, maar bleven niet op het vuurwerk wachten. Komend oudjaar vier ik overigens op de Afsluitdijk (Zürich, NL), dus kom ik dit jaar niet terug.

Log 2672, 13.35 uur. D.
Bij dit prachtige wandelweer kwam ik tot het plan om een wandeling van mijn pre-cachische leven over te doen.
Destijds maakte ik deze tocht met vrouw en kind. Mee-Hopper toen nog in de kinderwagen.
Ik moet nog even bij mijn ex informeren wanneer we dat precies deden, maar in mijn herinnering staat ook herfst, kou en grijs.
Toch vonden wij het toen een prachtige tocht, die was opgesteld door een wandelaar, zonder er echt een routebeschrijving van te maken.
Vandaag ging ik met mijn zusje ter plekke, maar natuurlijk niet zonder de caches aan de route  op te pikken. 
De eerste vonden we een half uur geleden nabij mijn toenmalige parkeerplaats.
Vandaag plaatste ik mijn camper op de grens; zo'n 600 meter verderop.
Dit was de tweede vondst en meteen de “uitnodiging” om nog eens terug te keren voor deze serie.

Log 2673, 13.55 uur. D.
Wolven hebben we niet aangetroffen en als ze in de grot zaten, zouden we ze ook niet zien, want de ingang was behoorlijk gesloten.
Niettemin een mooie plek en een (vandaag) van verre zichtbare cache. Alleen moest hij toen ook nog benaderd worden....

Log 2674, 14.15 uur. D.
Ter plekke hebben we nog even online de laatste logs bekeken, want de cache werd niet aangetroffen. Hij was gisteren gehavend gevonden en door die cacher op de (voor hem) logische plek gteruggeplaatst. Wij namen een foto van wat wij de vermoedelijke lokatie vonden en op basis daarvan kregen we logtoestemming van de CO. 

Log 2675, 14.50 uur. D.
Op een of andere manier had ik deze earthcache niet in mijn  planning opgenomen, maar doordat Ma Puttertje het gps-gedeelte waar zou nemen, kwamen we deze tegen.
Hij was namelijk toch in haar apparaat terecht gekomen. Bij de rotswand en de trap zouden we toch wel zijn gekomen, omdat ik dat destijds (najaar 1999, gok ik) de mooiste passage op deze wandeltocht vond.
De vraag was eenvoudig te beantwoorden en fotograferen is met zijn tweeën ook geen probleem.

Log 2676, 15.40 uur. D.
De eerste keer dat ik deze wandeling maakte hebben we ergens zitten opwarmen en uitrusten, maar ik kon me hier niet meer herinneren of dat in dit lokaal was.
Vandaag nuttigden wij hier in elk geval niets, want de schemer zou toch vlot in gaan vallen en we wilden op de terugweg nog enkele caches meepikken.
De antwoorden waren vlot gevonden, hoewel voor de kerker gegokt moest worden.
Uiteraard moest voor het plaatje ook nog even goed rondgekeken worden, maar we konden toch al snel naar wp2.
Daar was het helemaal eenvoudig om de laatste richting te bepalen.
Dankzij de foto werd de schat ook eenvoudig opgeduikeld. De graaf kan rustig verder slapen, want zijn bezit is nog veilig aanwezig.

Log 2677, 16.00 uur. D.
De “originele” wandeling moest toch echt ingekort worden. De zuidelijke lus van een kilometer of vier zou het te laat maken, met het oog op de opkomende duisternis.
De 2 traditionals en de olifant (?) op dat traject bewaren we voor later.
Dus vanaf Wilhelmstein ging het naar de eik.
Niet ver daarvoor werd ijverig gekapt, maar deze eik kwam niet in gevaar.
De cache dus ook niet.

Log 2678, 16.30 uur. D.
Het was een steile klim. We hadden beter met de trein kunnen gaan.....
Terug naar de weg deden we maar met een ommetje, waardoor wel enkele flinke takken moesten trotseren. Maar de broeken bleven zo wel schoon.

Log 2679, 16.35 uur. D.
Deze cache verdienden we ook nog. We hadden immers voldoende Wormdal gezien.
Van hieruit doen we nog twee caches en dan, terug bij de auto, zou blijken dat we er ruim 13 kilometer op hebben zitten. Simpel gevonden, dankzij goed kijken.

Log 2680, 16.45 uur. D.
Waar de yeti's hier graag uitrusten namen wij daar de tijd niet voor. Ja, om even de logverplichtingen uit te voeren natuurlijk, maar niet omdat we moe zouden zijn.
Daar was immers nog geen sprake van, dus konden we nog net voor het donker naar de volgende opdracht: de grenzenloze earthcache over het Wormdal.

Log 2681, 17.05 uur. D.
Na de mystery bij de start van de “Langs carboonlagen en westwall” wandeling, was het laatste infobord voor deze cache voor ons het eerste.
Na “Yeti's Rast” voltooiden we de vragenlijst.
Uiteindelijk moesten we toch nog even terug naar de informatie van half twee, omdat we daar iets over het hoofd hadden gezien.

20 november 2011. Log 2682, 14.10 uur. NL.
Mijn zaalvoetbalactiviteit vond vandaag nabij thuis plaats. Daarom verkoos ik een autoloze zondag. Even op het fietsje langs de Tongelreep.
Het tuintje heb ik verder niet meer bekeken, want ik moest nog enkele eigen caches controleren. Onderweg daarheen verschafte ik mij nog even de laatste bonusinformatie (maar ik ga nummer 1 natuurlijk nog wel een keer opnieuw zoeken).

21 november 2011. Log 2683, 15.35 uur. NL.
Het moest er maar eens van komen, het aanvangen van de Maria Route.
Eigenlijk wilde ik vanochtend de Wilhelminakanaalserie afronden, maar dat kreeg ik niet boven water. Dan maar hier een schietgebedje, zodat ik hem volgende week misschien wel kan vinden.
Voor het vinden van de cache bij dit leuke kapelletje had ik geen hulp van bovenaf nodig.

22 november 2011. Log 2684, 13.49 uur. NL.
Gisteren startte ik met een kapelletjesserie, vandaag begon ik aan deze Roojsche reeks.
Het was een muggelrijke plek, dus at ik tijdens het zoeken mijn boterhammetjes op.
Het duurde toch nog vrij lang alvorens ik de vernuftig verborgen doos wist te vinden. Misschien had ik eerder aan Landweert moeten denken.....

23 november 2011. Log 2685, 17.14 uur. NL.
Het was vandaag wederom vrij mistig weer. Zelfs nog mistiger dan maandag, toen ik echt alleen maar in de wolken leek te rijden. Mijn dagelijkse cache dacht ik nabij Sevenum te vinden, maar toen ik daar mijn gps-apparaat aan zette, verscheen er niets op mijn scherm.
Dan maar op jacht naar zwart goud, maar daar stopten net 2 fietsende kinderen. Even leek het erop dat zij vanwege mijn aanwezigheid ergens anders zouden gaan “hangen”, maar na een minuut of 5 kwam er een vaderfiguur bij.
In de hoop dat de groep daarmee compleet was bleef ik nog enkele minuten wachten, maar zij ook. Daarop besloot ik om maar een andere cache te kiezen.
Dat werd deze, ondanks dat ik daar een uur geleden, vanwege mijn werkroute, al langs was gekomen. Toen kwam ik van de andere kant (zoals iedere week) en zag ik geen HBC object.
Nu moest ik er een paar kilometer voor op en neer rijden én in het donker de cache proberen te vinden.
Gelukkig wist ik waar ik naar moest zoeken, maar dat viel nog niet helemaal mee.
Toch wist ik de twaalfhonderdvijfentachtigste opeenvolgende dag te scoren.
 
24 november 2011. Log 2686, 16.13 uur. NL.
Na volgende week komt deze werkroute te vervallen. Normaal werk ik zeker tot 18.00 uur, maar dit snoepritje is al om 13.00 uur klaar. Het moest er dus eens van komen.
Maar daarmee vervalt ook de mogelijkheid om op donderdag een lekkere wandeling te maken. Vandaag dus maar even de bonus opstrijken.
Zoals gebruikelijk bij de Veldhovense series (ook die van aardbei) ging ik al snel de mist in. Bijna letterlijk zelfs, want het was wederom een grauwe dag. 
Daarmee maakte ik de wandeling al een stuk langer, maar toen ik het monument eenmaal had gevonden, wist ik wat de waarde van A moest zijn geweest.
Op wp2 wachtte een volgende uitdaging: het bord werd niet aangetroffen; de kale sokkel verzweeg vanzelfsprekend de benodigde informatie.
Gelukkig deed ik vroeger de tuinbouwschool, dus werd de boom snel herkend.....
Oké: bluf; ik had gewoon elk mogelijke volgend waypoint nodig om verder te kunnen.
Dat bereikte ik via een (mooiere) bekende omweg.
En steeds stelde ik het uit om met de vierwieler verder te gaan.......
Verder verliep alles probleemloos, zodat deze bonuscache zeker niet als moeilijkste van de serie de boeken in gaat. Het was nog wel een flink eindje terug wandelen naar de auto.
 
25 november 2011. Log 2687, 8.15 uur. NL.
Terwijl ik langzaam ontwaakte op mijn eerste weekenddag belde men mij een ziekmelding door. Daardoor werd van mij verwacht om de route van die collega te rijden.
Nu kwam het telefoontje binnen op het tijdstip dat de collega gewoonlijk aan de route begint, maar ik moest eerst nog opstaan, aankleden, brood smeren en naar het depot rijden.
Na het laden van de auto zou de rit dus al veel vertraging hebben en omdat de route voor mij nieuw was, zou dat vandaag een hele kluif gaan worden.
Kort voor het bereiken van het depot besloot ik om deze cache maar even te zoeken, hoewel ik nog steeds 1 halte aan moet doen.
Die probeerde ik onlangs nog eens te vinden, waarna ik de andere mogelijkheden van deze bonuslokatie onderzocht. Doordat ik deze optie toen niet nader bekeek had ik  nu een makkie.

Ik zou de route overigens om 16.00 uur afbreken om de bus naar (Sparta) Rotterdam niet te missen. Morgen dus nóg geen weekend.....

26 november 2011. Log 2688, 14.00 uur. NL.
Vanwege de “verplichting” gisteren  om met FC Eindhoven mee te reizen, moest ik vandaag mijn werk even afmaken. Dat moest ik gisteren onder de rook van Duckstad afbreken.
Gelukkig had mijn werkgever er geen probleem mee dat ik met de dienstauto eerst Mee-Hopper in Helmond op ging halen, want het was immers papaweekend.
Anne vond het ook keileuk om papa met het werk te helpen, dus werd het nog een gezellig ritje door Son en Breugel.
Op de terugweg deden we Duckstad nog even aan. Dat schreef ik bijna op mijn rittenlijst voor de baas. Ik vergistte me op de logrol echter wél in de vinddatum, omdat op die lijst de datum van gisteren stond. Hopelijk slingert de commissaris mij daarvoor niet op de bon.

27 november 2011. Log 2689, 10.22 uur. NL.
Het zaalvoetballen was pas om 11.15 uur en vlak bij Duckstad.
Dus 's morgens nog alle tijd om te puzzelen.
Echter, Goofy's geheim bleef deels in nevelen gehuld, maar zonder de tientallen durfde ik toch op pad. Ik nam de route met weinig stoplichten, zodat daar al geen tegenslag kon ontstaan.
In de juiste wijk liep ik richting het “gemiddelde” coördinaat en dankzij alert rondkijken werd de cache probleemloos gevonden.
 
28 november 2011. Log 2690, 9.16 uur. NL.
Er moest vanochtend weer eens een ijskrabber aan te pas komen en dat beloofde een heldere, zonnige dag. Heel wat anders dan vorige week, toen de hele dag zware mist hing.
Toch was dát niet de reden dat ik deze serie niet af wist te maken; ik zocht gewoon in het verkeerde bos(je). Gisteren ontdekte ik dat de finale projectie was gewijzigd, waardoor ik vandaag even terug moest. Echt maar heel even, want nu was het simpel om de cache op te duiken. Leuke serie, maar jammer dat de serie niet de volle 68 kilometer omvat. 

29 november 2011. Log 2691, 15.42 uur. NL.
Hè hè, eindelijk boven water.
Op 2 juni wandelde ik deze opgave zonder de cache te kunnen vinden. Eindpunt en hint leken absoluut niet met elkaar overeen te komen en bivendien kwam ik overduidelijk op privéterrein uit.
De afgelopen 4 weken bezocht ik de waypoints nog eens, om me zekerheid te verschaffen over de (juistheid van de) antwoorden. Alles kwam hetzelfde uit, dus ook het slot.
Dus toch nog maar eens heel goed op zoek, maar wel in een andere hoek.
Toen ik het kreng in de gaten kreeg moest ik eigenlijk nog een kleine 4 meter, vandaar de opgave een half jaar geleden.
In elk geval kan ik eindelijk weer eens een kerkdorp afvinken.

30 november 2011. Log 2692, 15.52 uur. NL.
Het was eigenlijk veel te mooi weer voor een drive-in cache. Dat kan altijd nog eens wanneer we echt een herfst of een winter gaan krijgen.
Ook mijn werk verliep voorspoedig, dus koos ik voor een kleine wandeling.
Ik werd al opgewacht door de schapen, maar een echt warme groet kon er niet van af: zij sprintten om het hardst naar achter hun binnenverblijf. Ze staarden me wel nog lange tijd na.
Omdat ik wel van uitkijktorens houd, viel het me tegen dat hier niets beklommen kon worden. Dan maar even de woningen bestuderen. Nummer 8 kon ik niet thuisbrengen.
Helaas kreeg ik geen rondleiding in hun interieur. Wel bij de cachevogel; daar lag de loper uit.

Doordat mijn volgende klant, een fietsenmaker, mij behoorlijk ophield, redde ik het vandaag weer niet om in Helenaveen bij daglicht te werken. Toch was ik 20 minuten eerder afgewerkt dan vorige week.

GC28WYE

GeoRooj # 03 Merselo (Luchtvaartmonument)


1 november 2011

10.13 uur

2648

GC2KWQY

HBC-2011: Januari

Heilig Boontje

2 november 2011

11.27 uur

2649

GC1GKR2

VELDHOVEN 7 (Zicht op het buitengebied)

GEANTJES

3 november 2011

16.02 uur

2650

GC32GAG

Rondje Vressel

De Overburen

4 november 2011

14.32 uur

2651

GC1PNED

Het Smees

cache-ed

5 november 2011

11.30 uur

2652

GC20WNR

Autocache Molens 2 bonuscache nr. 2 (ACE 2010)

ACE 2010

5 november 2011

12.55 uur

2653

GC20WNN

Autocache Molens 2 in de Achterhoek (ACE 2010)

ACE 2010

5 november 2011

14.44 uur

2654

GC1VEWA

NpfJ (3) Dommeldraak (De zin van mijn bestaan)

Jeanne (Team WilP)

6 november 2011

13.19 uur

2655

GC2E30Z

Wilhelminakanaal 6 – brug Waalstraat

Orteeltjes

7 november 2011

12.57 uur

2656

GC2KWQZ

HBC-2011: Februari

Heilig Boontje

8 november 2011

16.23 uur

2657

GC2PDTZ

HBC-2011: Juli

Heilig Boontje

9 november 2011

16.25 uur

2658

GC2XV82

De Tongelreep in Aalst 2

youris

10 november 2011

14.13 uur

2659

GC1372

Leiden Urban 1

Prof.Y.Lupardi

11 november 2011

19.49 uur

2660

GC2FKMP

101010_NL: Watertoren Sassenheim

wilg

11 november 2011

20.49 uur

2661

GC28KQE

100 jaar Scouting – Scojesa

scojesa.monic

11 november 2011

21.02 uur

2662

GC32ZD8

11-11-11-Meet and Greet-event

scojesa.monic

11 november 2011

21.11 uur

2663

GC36PH7

GLOW Event 2011

Cache-Hopper

12 november 2011

19.00 uur

2664

GC33XQD

Duckstad – Kwik, Kwek en Kwak

reloe

13 november 2011

13.31 uur

2665

GC2E30Y

Wilhelminakanaal 5 – brug Lijnsheike

Orteeltjes

14 november 2011

8.47 uur

2666

GC301N0

Bloemetjes van Landweert

TeamFM

15 november 2011

15.23 uur

2667

GC2JXEE

HBC-2011: Pilot

Heilig Boontje

16 november 2011

16.42 uur

2668

GC1ERXA

Historisch erfgoed Veldhoven 2

Xenofon

17 november 2011

16.09 uur

2669

GC1GYKP

VELDHOVEN 8 (Historie of geen historie?)

GEANTJES

18 november 2011

14.15 uur

2670

GC1D27N

Yeti's Rätsel um das geschwätzige Burgfräulein

Die Eifelyetis

19 november 2011

13.00 uur

2671

GC1CHA3

Wurm-Caches – “Wurmtal Herzogenrath

CX500 Suchmaschine

19 november 2011

13.35 uur

2672

GC1F386

Bei den Wolfshöhlen

Die Bären

19 november 2011

13.55 uur

2673

GC2VC03

Lager Pley

Wurmtaler

19 november 2011

14.15 uur

2674

GC24VER

Wurmkohle – Grube Furth

mistralmikados

19 november 2011

14.50 uur

2675

GC1NZKZ

Der Schatz des Grafen Wilhelm von Jülich

erx42

19 november 2011

15.40 uur

2676

GC28KXG

Grosse Eiche

Krumhölzer

19 november 2011

16.00 uur

2677

GC2E2PP

Tunnelblick

Tommes Hook / Plitsch123

19 november 2011

16.30 uur

2678

GC2GTKD

Wurmtalblick

MukiausdenZauberwald

19 november 2011

16.35 uur

2679

GC1D29K

Yeti's Rast

Die Eifelyetis

19 november 2011

16.45 uur

2680

GC23EG6

Wurmtal ohne Grenzen

MukiausdenZauberwald

19 november 2011

17.05 uur

2681

GC2XY6W

De Tongelreep in Aalst 3

youris

20 november 2011

14.10 uur

2682

GC1V84M

Maria Route 1

Team Meelhopper

21 november 2011

15.35 uur

2683

GC2HQ20

GeoRooj # 01 Rooj is Mooi. “St. Annakapel”

snuutje

22 november 2011

13.49 uur

2684

GC2PDV6

HBC-2011: September

Heilig Boontje

23 november 2011

17.14 uur

2685

GC1GKRF

VELDHOVEN 10 (De bonus-cache)

GEANTJES

24 november 2011

16.13 uur

2686

GC2VC64

8 in Acht – Bonus

wilvot

25 november 2011

8.15 uur

2687

GC3462Q

Duckstad – Commissaris O'Hara

reloe

26 november 2011

14.00 uur

2688

GC346BP

Duckstad – Goofy

reloe

27 november 2011

10.22 uur

2689

GC2E310

Wilhelminakanaal 7 – Final

Orteeltjes

28 november 2011

9.16 uur

2690

GC21EZT

Venray's Kerkdorpen #08: Oostrum


29 november 2011

15.42 uur

2691

GC3242A

De Vogeltoren

Midjoke

30 november 2011

15.52 uur

2692