1 november 2009. Log 997, 15.55 uur. NL.

Nog net voor de stevige regenval en hard wind op pad voor mijn eerste Wherigo cache.

Samen met Zugführer, want ik heb geen apparaat waarmee het mogelijk is. Uiteraard hadden we eerst een wandeling gemaakt door Sesamstraat, zodat ik geen onbekenden tegen zou komen.

Het werd wederom een leuke ervaring, deze manier van wandelen.

 

Log 998, 15.30 uur. NL.

Het was me al eens eerder gelukt : iemand meenemen naar een cache die ik al enkele malen eerder had proberen te vinden en hem dan nu tóch zelf als eerste zien.

 

2 november 2009. Log 999, 12.22 uur. NL.

Vanwege een coin overschreed ik vandaag maar even de provinciegrens.

De buien die hier vanochtend zouden vallen, waren mooi weggetrokken, zodat ik onder een droge, zonnige hemel een rustig wandelingetje kon maken. Het paste precies in mijn lunchpauze.

Doordat er nog een oud kokertje met erg nat logrolletje bij in zit, bleek het eigenlijk toch meer om een micro te gaan dan om een small. De coin moest ik derhalve wel in proppen.

 

3 november 2009. Log 1000, 7.25 uur. NL.

Zat ik gisteren een leuke cache in mijn werkrondje uit te zoeken, valt “Cache-Hoppers 1000ste” op de deurmat. Ik had wel al wat opgevangen in het circuit, maar vond het toch een erg leuk initiatief.

Natuurlijk heb ik dan ook het geluk dat ik cachende familieleden heb. Voor mijn verjaardag in 2008 (september) hadden ze ook al zo’n leuke (eenmalige) cache in elkaar gedraaid : op elk wp vond ik een kadootje en een puzzelstukje. Na 9 stukjes was de puzzel compleet en leidde mij naar het grootste kado.

 

Voor deze 1000ste heb ik toch e.e.a. nog even op moeten zoeken op mijn website en dat bracht toch weer leuke herinneringen boven.

Vanochtend maar meteen op de cache af, waardoor ik meteen ook mijn eerste FTF scoorde. Zugführer stond om het hoekje als welkomst-/felicitatiecomité.

Hij gunde mij een FTF en ik begreep nu ook waarom : er lag een kakelverse “1000 founds”-coin en dito pin op mij te wachten.

Zugführer……, enorm bedankt.

 

Tijdens het werk tóch nog even een pauze wandeling gemaakt. Per slot van rekening moest TB Bella Koe naar huis. En passant bezocht ik alvast enkele waypopints van de “Steenblikse tour”. Gelukkig bleef het droog, zonnig zelfs, hoewel er later op de dag nog heel wat regen zou vallen.

 

4 november 2009. Log 1001, 14.16 uur. NL.

Ik was erg vroeg met mijn werkroute, terwijl mijn collega mij pas een uurtje later zou kunnen ontvangen. Maar toen ik omstreeks 8.30 uur aan deze wandeling wilde beginnen betrok de lucht mij een beetje teveel. Het begon ook te druppelen en later zou ik zelfs ook nog flinke hoosbuien krijgen.

Toch…..na mijn route (die in Lunetten eindigt) was het even zonnig en vrijwel onbewolkt.

Ik heb dus heerlijk raadsels kunnen oplossen. Jammer dat het hoofdgebouw zo in de steigers staat.

Verder op weg voor mijn werk begon het weer stevig te regenen.

 

5 november 2009. Log 1002, 9.24 uur. NL.

Het was een droog moment (uit de lucht dan, want op de grond had ik best laarzen kunnen gebruiken) toen ik langs het Kinderdorp terrein kwam. De coördinaten had ik natuurlijk allang bij elkaar gezocht, maar vandaag kon ik deze cache goed gebruiken. Mijn wekelijkse pauzewandeling zat er vandaag waarschijnlijk niet in.

Omstreeks 12.00 uur wist ik dat ik goed gekozen had : pij-pen-ste-len, de rest van de dag.

 

6 november 2009. Log 1003, 14.05 uur. NL.

Het werk was vandaag erg voorspoedig verlopen. Na mijn route had ik mijn lunchpauze nog te goed en dacht ik van deze cache alvast 1 of 2 wp’s te bezoeken, om daarna ergens een traditional of een reeds opgeloste mystery te loggen.

Maar ook deze ceremoniële tocht verliep vlekkeloos, zodat ik plotseling bij het huwelijksnestje stond.

De muis die ik doneerde heeft nog een korte periode dienst gedaan als TB (TBHJAX).

 

7 november 2009. Log 1004, 19.45 uur. NL.

Omdat er voor vandaag erg slecht weer was voorspelt, besloot ik een dagje thuis te blijven. Tot het middaguur was het echter prachtig weer, maar daarna is er inderdaad nog veel regen gevallen.

 

Uiteraard moest ik toch nog mijn dagelijkse cache zien te vinden en daarbij gokte ik er op dat ik deze tocht af zou kunnen maken.

Wp’s 1 t/m 4 had ik al eens eerder bezocht, wp’s 5 t/m 11 deed ik in oktober tijdens de marathon (maar niet als deelnemer hoor).

Vanavond zou ik de rest bezoeken, in combinatie met het GLOW festival.

Hoewel ik mijn eigen stad vrij goed ken (dacht ik), wist deze toeristische rondleiding (in optima forma !!) mij toch nog enkele nooit eerder opgemerkte zaken te tonen.

 

Het was ook vooral heel prettig om niet te hoeven graven en bij het loggen lekker van een trappistje te kunnen genieten.

Overigens bleef het de hele avond droog.

 

8 november 2009. Log 1005, 13.55 uur. NL.

Een druk dagje in dit papaweekend : om 9.45 uur zaalvoetballen (Eindhoven Noord) en daarna Anne naar haar school brengen (Helmond) voor de jaarmarkt. Na de “overdracht” aan haar moeder werd ik verwacht op het feestje van Storm (Veldhoven), zoontje van een vriend; hij werd 7.

Daar tussenin moest ergens een cache gedaan worden, waarbij ik dacht aan eventjes chillen. Maar daar was het weer te prachtig voor; heerlijk zonnig.

Op school had Anne al vlug geen aandacht meer voor papa, zodat ik er iets eerder tussenuit piepte voor deze eenvoudige wandeling.

 

9 november 2009. Log 1006, 13.53 uur. NL.

Omdat ik ’s morgens de geplande cache niet kon vinden en kort hiervoor het alternatief ook niet, moest ik hier deze traditional wegpoetsen.

Ook hier had ik moeite met het vinden; hij is zeer listig verstopt. Gelukkig kon ik in alle rust rondneuzen.

 

10 november 2009. Log 1007, 10.44 uur. NL.

Vorige week bracht ik een TB “thuis” in een cache die ik al kende. Dat voor het geval ik deze niet had kunnen vinden.

Tot en met WP 8 zocht ik de informatie voor deze alvast op. Ik kon het niet laten om daarna op de plek van deze cache voorzichtig te kijken; het leek me een prima plek.

Vandaag bleek dus dat ik té voorzichtig had gekeken.

 

11 november 2009. Log 1008, 12.07 uur. NL.

Op zoek naar een meer of zee voor het plaatsen van TB2VV6W stuitte ik op deze cache.

Er zat een kikker-TB in en die wil ik natuurlijk wel aanschouwen.

Een klein ommetje in mijn lunchpauze en het visje kon worden uitgezet.

 

12 november 2009. Log 1009, 9.24 uur. NL.

Net als vorige week donderdag was het weer troosteloos regenweer. Gelukkig maar dat deze dan nog bezocht moest worden. Voor ik hem terug kon leggen moest ik (erg) geduldig wachten op een honden uitlater die een rondje carpool terrein deed.

 

In mijn lunchpauze kon ik toch nog een wandeling maken. Ik bezocht een waypoint van “Mevrouw Jansen”, hoewel ik in dat bos eigenlijk al twee keer iets anders hoopte te vinden…..

 

Omstreeks 14.35 uur passeerde mij op de A2 (thv Vught) een blauwe auto met een GC-sticker. Dat was volgens mij de eerste keer ooit, dat ik een cache-mobiel zag RIJDEN. Volgens mij was het geen TB. Hij nam de afslag Best-West en heeft mijn TB-schild waarschijnlijk niet opgemerkt (ondanks mijn lichtsignaal).

 

13 november 2009. Log 1010, 14.01 uur. NL.

Vorig jaar wist ik de het mysterie van de oude chinees al te ontrafelen, maar 1 zoekpoging ter plekke –toen in de sneeuw- bleek niet voldoende.

Hint “H” begreep ik niet, hint “E” is mij toen niet opgevallen en hint “C” ook niet, want ik zocht toen aan de andere kant.

Vandaag op vrijdag de dertiende een nieuwe poging, maar meer dan een lege “envelop” bij hint “E” trof ik niet aan.

Desondanks wist ik de cache te lokaliseren, dankzij………was dát dan hint “E“ ?

 

13 november 2009. Log 1011, 19.32 uur. NL.

Net als vorige week zaterdag hoefde ik vandaag pas ’s avonds de deur uit.

Een zekerheidje, deze event-cache.

Tegen zevenen stond ik al tussen vele collega cachers, maar als enige (?) met een broodje hamburger, te wachten op het fluitsignaal. Pas om 19.32 uur had ik het belangrijke boekje in mijn hand, om mijn dagelijkse cache-krabbel te zetten.

Het was wederom zeer gezellig om de diverse “soortgenoten” te treffen.

 

Na het verlaten van het strijdtoneel pakte ik nog ergens wat te eten, op weg naar het eeuwfeest (!) van mijn clubje……FC Eindhoven.

Deze log pleegde ik nog even voor het slapen gaan, zo tegen vieren; om 11 uur sta ik weer te zaalvoetballen (en daarna naar de volgende cache).

 

14 november 2009.Log 1012, 14.44 uur. B.

Voor het zaalvoetbalen regende het al behoorlijk, zodat ik al twijfelend België in reed.

We hadden al geen wissels gehad (dus 2 x 20 minuten vol aan de bak) en nog steeds die nattigheid. Zal ik me vandaag dan maar beperken tot een oppikkertje ?

Ik had een TB die (o.a.) naar Parijs wil en die gisteren op het event geen lift kreeg.

Daarom toch maar begonnen aan de Wolfsdal serie.

Aankomst om 14.30 uur, weer even droog, toch maar de rugzak waterdicht ingepakt en de paraplu ter hand.

 

Log 1013, 14.57 uur. B.

Na het loggen van I was het nog altijd droog, de afstand naar II niet al te groot, dus verder met de serie.

 

Log 1014, 15.11 uur. B.

Weinig paden zichtbaar hier, dus al struinend door het bos naar de volgende.

 

Log 1015, 15.26 uur. B.

Deze was wat moeilijk te vinden. Tijdens het woelen zag ik ook in de verte het eerste levende wezen in dit bos : een wandelend mens.

 

Log 1016, 15.36 uur. B.

Al over de helft. De serie moet dus voltooid gaan worden.

Er was nog steeds geen bui meer gevallen, het zonnetje brak zelfs af en toe door.

Even opletten hier voor mogelijke passanten, maar ik had geluk. Het bleef bij die ene fietser.

 

Log 1017, 15.52 uur. B.

Volgens mij heb ik hier voor het eerst de Wolf gezien (?). Via een drassig pad kwam ik bij de enig mogelijke cacheplek langs zo’n drukke route. De cache lag wel open en bloot op mij te wachten. De volgende cacher moet weer woelen.

 

Log 1018, 16.11 uur. B.

De bonus. Kom ik eindelijk te weten wat ik voor de Final moet doen.

Heerlijk nostalgisch met blokken gespeeld en verder via een pad wat echt een ven was geworden.

 

Log 1019, 16.45 uur. B.

De serie in 1 tocht weten te voltooien. Nog net voor de schemer helemaal inzette.

Het was een heel ontspannen, zeer goed verzorgde boswandeling.

Ik bleek nog een half uur nodig te hebben om weer bij de auto terug te komen.

Er is geen regen meer gevallen, zoals gewoonlijk als je alles goed in pakt.

 

16 november 2009. Log 1020, 8.35 uur. NL.

Eindelijk !!!

Al in 2008 bezocht ik het drukke kruispunt, maar dacht de tag niet te vinden.

Later zocht ik er nog 2x tevergeefs, maar op 23 maart 2009 begreep ik de tag.

Daarmee wist ik ook dat ik hem al lang had gezien (!).

De volgende waypoints waren dan ook niet moeilijk meer en bezocht ik, één voor één, in de maanden april en mei.

Maar dan…peilen, meten… Meestal is dat (bij mij) niet zo heel precies, dus zocht ik eerst al eens bij een passage te vroeg. Daarna had ik overigens wel een heel sterk vermoeden waar ik dan wel uit moest komen.

Vanwege logjes over brandnetels offerde ik eerst al eens een lunchpauze op om me ter plekke te oriënteren, cq mogelijke verstopplekjes te spotten.

Waarschijnlijk heb ik er toen al bovenop gestaan.

Vorige week zocht ik toch op verkeerde plekjes en was van plan om een iets nauwkeuriger hint op te vragen. Maar toen ik ’s avonds “het fotoalbum” nog eens bekeek dacht ik dat het toch wel zou moeten kunnen.

Dat heb ik vanochtend succesvol geprobeerd.

 

17 november 2009. Log 1021, 10.34 uur. NL

….., maar Cache-Hopper vindt hem.

Nee, ik ben nog geen opa. Gelukkig maar, want Anne is pas 10.

Toch was dit al mijn tweede “opa cache”. Je kunt maar tijdig aan het idee wennen hé !

 

18 november 2009. Log 1022, 13.11 uur. NL

Deze serie heb ik al enige tijd bij me. Als reserve, na mijn werkroute (Utrecht) zonder cache. Ik stond hier zelfs al eens tevergeefs te zoeken, hoewel er eigenlijk maar 1 plekje is wat aan de hint voldoet.

Gelukkig vond ik hem toen niet, anders was 2/6 nu aan de beurt geweest. Maar daar was het met deze herfststorm echt geen weer voor.

 

19 november 2009. Log 1023, 13.13 uur. NL.

Hoewel het prachtig weer was (zonnig, zacht, weinig wind) beperkte ik me vandaag maar tot een korte pauze. Ik had vanochtend al anderhalf uur vertraging opgelopen in files op de A2, de A50 en de N322.

 

Bovendien wilde ik wel een wijntje “opentrekken” op deze 100ste verjaardag van mijn voetbalclubje, FC Eindhoven.

 

Overigens was de druiventeler van deze wijngaard afgelopen maandag nog op Radio 2; bezocht door een verslaggever in het kader van “de aftrap” van de Top 2000.

 

20 november 2009. Log 1024, 13.06 uur. NL.

Bijna elke vrijdag drink ik koffie bij mijn Nijmeegse collega in de Weezenhof.

Toen deze cache net online was vertelde ik haar over het “park”.

De naam “Wollewei” zei haar niets, zelfs niet toen ik haar vertelde waar het ongeveer moest zijn. Ze kende wel het “uilenbosje”.

In elk geval gaf ik haar aan dat ik na de koffie deze cache zou gaan zoeken, waarop ze conclueerde dat zelfs de naam bij veel Nijmegenaren niet bekend is.

Persoonlijk zag ik er niet echt een parkje in; er was niet eens een voetpad in de buurt.

Maar dat maakt mij niet uit hoor. Ik ben blij met iedere oppikker in mijn werkgebied, zolang ik nog nastreef om dagelijks (minimaal) 1 cache te bezoeken. Bedankt dus.

 

21 november 2009. Log 1025, 10.58 uur. NL.

Dit papa-weekend had ik voor Anne een verrassing in petto. Daarvoor moesten we naar Noordwijk. Maar daar lag eigenlijk alleen maar en multi en als die zou mislukken zou ik mijn dagelijkse cache missen.

Er moest dus onderweg een “zekerheidje” ingepast worden.

Speciaal voor Anne koos ik deze uit. Anne verzamelt namelijk alles van Diddl en heeft ook een abonnement op het “Kaasblad”.

Ik mailde eerder deze week de vragen (zonder de keuze antwoorden) aan haar door.

Met het vinden van het Diddl-doosje is dus bewezen dat Anne alle antwoorden wist.

 

Log 1026, 14.43 uur. NL.

Met werkelijk prachtig, zacht en zonnig weer wandelden we heerlijk in het Noordwijkse.

Een onverwacht mooi gebied.

Het was ook mooi helder weer, zodat we op wp4 het bedoelde prima konden zien; zeker met de verrekijker.

Over het pak bij wp3 hebben we langer moeten discussiëren.

Na het vinden van de cache hadden we nog ruim tijd over, alvorens we naar “Kikker en zijn vriendjes” zouden gaan in “De Muze”. Anne en ik dan. (O)pa en (o)ma waren ook mee naar Noordwijk gereisd, maar die gingen tijdens de voorstelling nog even het dorp in.

Na het theater dineerden we gevieren bij Basserie BonBon, alvorens we weer naar huis reden. Al met al een heel gezellig dagje uit; zelfs (o)pa vond dit een leuke cache…..

 

22 november 2009. Log 1027, 15.27 uur. NL.

Omdat het lekker fietsweer leek, besloot ik eindelijk het door mij berekende eindcoördinaat van “Het Heezer Fietsrondje” te controleren. De waypoints daarvan had ik gedurende de zomer al bezocht op weg naar en van andere caches.

Ondanks de prima temperatuur en stevige wind was het inderdaad goed fietsen, maar de beoogde cache liet zich niet vinden.

Gelukkig was het nauwelijks om om via deze tuin terug te fietsen.

De eerste aanwijzing is binnen.

 

23 november 2009. Log 1028, 8.35 uur. NL.

De hint had ik al lang uitgewerkt. Ik heb ook diverse keren ter plekke rondgekeken, zelfs een keer met optisch geluidssignaal aandacht proberen te krijgen.

Ook had ik wel eens visueel contact, waarbij ik dan de aandacht op mijn TB (kwart cache) achter mijn voorruit probeerde te vestigen.

Toch bleef de vondst uiteindelijk enkele maanden (!!!) uit.

Waarschijnlijk dacht ik toch te groot, maar dat kwam mede door logjes en TB’s.

 

Twee weken geleden hield ik ter plekke nog even een “inspiratie-pauze”. Zag ik het nou wel of niet ??? Maar omwille van een TB had ik die maandag een andere missie en zoals inmiddels welbekend doe ik in mijn werkgebied dagelijks maar 1 cache.

 

Vandaag was behoorlijk slecht weer voorzien (hoewel dat gisterenavond al was begonnen), maar nu was het nog even droog. Ik was een half uur vroeger dan gewoonlijk op deze plek (twee straten verderop drink ik iedere maandag koffie tussen 9 en 10 uur), dus besloot ik dit stipje dan maar eens eindelijk weg te werken.

 

En slecht, zeg maar zwaar beroerd, weer werd het. Ik was om 10 uur al doorweekt.

 

24 november 2009. Log 1029, 8.55 uur. NL.

Deze had ik al 3 keer tevergeefs gezocht. De laatste keer was op 17 november (!!!), kort na een tipje van de legger (want de hint begrijp ik niet).

Gisterenavond las ik dat (sinds die 17de) de cache tijdelijk op een andere manier verstopt zou zijn. Ik besloot mijn kans te grijpen…….

 

Jammer dat het zo minder leuk was (?), maar ik was wel blij dat ik hem vond :

Verderop in mijn werkroute moest ik eigenlijk nog wat tijd winnen, want ik zou pas later dan gewoonlijk terecht kunnen op mijn koffie adres.

Net toen ik mijn coördinatendetector aan wilde zetten om verder te gaan met 1 van de 3 caches die ik in etappes afwerk, bleek dat ik het apparaat al 2 dagen niet bij me had.

Zonder die gemeentelijke arbeiders had ik dus nog moeite gekregen om mijn dagelijkse cache te kunnen scoren.

 

25 november 2009. Log 1030, 13.47 uur. NL.

Voor de derde opeenvolgende dag is het miezerig weer.

Tegen zevenen bij de doelcache was het nog te donker, mede omdat ik moest (?) zoeken via een “verboden toegang” trap..

De dagelijkse cache dus uitgesteld, in de hoop er ergens 1 droog te kunnen doen.

 

13.25 uur, klaar met mijn werkroute, het besluit genomen om deze serie voort te zetten.

Het begint alweer te regenen, maar eenmaal op het uitgekozen parkeerplekje is het droog. Op richting 2 of 3, hopelijk tussen twee buien in.

Het blijft dreigend weer, dus nummer 3 maar niet riskeren.

Nummer 2 snel gevonden, vlot een leeg plekje in het logboekje gevonden en terug naar de auto. Maar in het zicht van de (parkeer)haven laat de volgende bui zich alweer gelden. Helaas, toch behoorlijk nat geregend, maar de cache kunnen scoren.

 

26 november 2009. Log 1031, 12.12 uur. NL.

Ach, ik logde onlangs mijn 1000ste en dat was tevens pas mijn eerste goud; ook met enige hulp overigens. Maar voor mij is dat ook zeker geen streven.

 

Als de familieleden echter snel in de cache gaan kijken, kunnen ze alsnog goud vinden.

Omdat dat een TB betreft, moet dat dan wel weer worden afgestaan. Maar als je hier woont heb je toch al voldoende rijkdom !?

 

Vandaag was het alweer geen wandelweer, dus een simpele oppikker.

 

27 november 2009. Log 1032, 8.51 uur. NL.

Al ruim een week lang vies weer : regen, harde wind….

De felste bui (?) van vandaag viel precies toen ik met het doosje in mijn hand stond.

 

Hoewel ik al wat van mijn persoontje prijsgeef op mijn website (zie mijn profiel), post ik hierbij toch nog maar een plaatje.

 

28 november 2009. Log 1033 t/m Log 1040. NL.

Vandaag begon weer met uitermate troosteloos weer.

Zo’n dag waaarop je vroeger een (leg)puzzel ging maken, een gezelschapsspel te voorschijn trok of wat ging zitten knutselen.

Maar er zijn nu eenmaal geocachers die persé elke dag een cache willen vinden (of ben ik de enige ??). Affijn, dus “verplicht” er op uit. Eerst, in een lekker warm huis, met een heerlijke bak koffie, nog even op de site kijken of ik ergens iets met de auto kan wegkruisen.

Nabij de 2de nog even met de gedachte gespeeld om een Paradijslijke multi te doen, maar ook daar was het prutsweer.

Het was (naar achteraf bleek) een heerlijk ontspannende, goed verzorgde serie, die ik eigenlijk volgend jaar als fietstocht had willen doen. Maar ja, die regen hè !

Ik had me voorgenomen om bij elk kruis een mooi-weer-gebedje te doen, maar dat kwam er in de praktijk niet van; daar ben ik niet vroom genoeg voor.

Toch leek alleen al de gedachte aan de kruisgebedjes voldoende voor een weersverbetering : tussen de 4de en 6de had ik nog even de hoop dat het tóch nog goed zou komen, maar bij de 7de moest ik echt even 5 minuten in de auto blijven schuilen.

Onderweg naar huis, aan de andere kant van het kanaal, zou zelfs de zon doorbreken en heb ik geen bui meer over me heen gekregen. Maar eenmaal thuis begon het na drieën toch weer volop te regenen. Dat ging zelfs gepaard met onweer.

En toen de berekening. Net zo eenvoudig als het vinden van de 7 caches, maar waar zou het heen leiden. Zou ik toch nog een wandeling moeten maken ?

Het zou toch jammer zijn als je de bonus dan niet meteen meepikt.

De bui die bij de 7de was begonnen was nog altijd niet voorbij, maar omdat ik de serie toch graag wilde afmaken, besloot ik om dan ook maar een cache vandaag van onder de paraplu te bezoeken.

 

29 november 2009. Log 1041, 14.10 uur. NL.

Vanochtend zag het weer er best aardig uit, maar na mijn zaalvoetbalwedstrijd regende het toch al weer. Mede daarom bleef ik wat langer in de kantine hangen, zodat er al minder tijd overbleef voor een flinke wandeling. Achteraf wel jammer, want het bleef droog (howel ook dreigend) en zelfs overwegend zonnig.

 

Toch beperkte ik me tot het voltooien van deze fietscache.

Op 27 en 30 augustus jl. had ik alle waypoints al –per fiets !- bezocht in combinatie met andere caches. Toen gaven zich 3 tags niet prijs.

Gisteren zag ik dat e.e.a. weer was aangebracht, vandaag bezocht ik die per auto.

De cache vinden was toen uiteraard niet moeilijk meer, hoewel ik wel menig passant voorbij moest laten gaan.

Bovenal vroeg ik mij af of ik het hekwerk wel mocht passeren !?

 

30 november 2009. Log 1042, 11.02 uur. NL.

De eerste dag van mijn vrije week. Omdat ik elke avond wel “een verplichting” heb, zit het er niet in om met mijn campertje op pad te gaan.

Ik wil echter ook niet ineens veel caches in mij woonomgeving afwerken, dus ik besloot mijn ordner maar eens uit te dunnen.

Ja ik ben nog vrij ouderwets : ik print alle cachebeschrijvingen uit en bewaar ze in een “te doen” ordner. Netjes per (dagelijks) werkgebied en provincie gesorteerd.

Vanwege mijn dagelijkse score bezoek ik zelden alle onderweg geplande caches, zodat de map eerder vol dan leeg loopt.

Vandaag maakte ik een “opruim”rondje. Net te ver van mijn werkgebied af en al lang geleden uitgedraaid.

 

Vanwaar deze informatie over mij ? Ten eerste omdat ik mijn logs als dagboek op mijn website schrijf, ten tweede uit dank voor de cache-informatie over het ei.

 

Dit eitje bleek al twee keer eerder nog niet zo’n eitje te zijn. Een keer lagen er allerlei wegen open die ik dacht nodig te hebben. De tweede keer vond ik de parkeermogelijkheid voormijn werkbus te beperkt, waardoor de zoktocht te lang zou gaan duren voor mijn lunchpauze.

Vandaag dan maar eens wegwerken, maar ook nu zat het niet helemaal mee : ter plekke zag ik niets wat aan de hint voldeed. Gelukkig zag ik uiteindelijk een bekende verstopmethode, maar daar had ik wel al zo’n 15 meter afwijking.

 

Log 1043, 11.25 uur. NL.

Eindelijk kwam het er van eens écht in de buurt te komen.

Hoewel er twee van de vier eigenlijk te ver van mijn werkgebied af lagen, heb ik daar toch eens een mouw aan gepast. De laatste bezocht ik op 23 oktober 2008 (!), hoewel ik op 7 mei 2009 nog eens terug ben geweest bij de derde, om de eerder vergeten hint op te halen.

Vandaag deed ik een rondje langs al lang ooit geplande , maar nooit bezochte caches.

Geoknarf zal wel aan het werk zijn geweest, want die was nu níet in de buurt.

 

Log 1044, 11.50 uur. NL.

Omdat ik niet alle vragen wist te beantwoorden, had ik een drietal “ongeveer” coördinaten over. Na een blik op “mapsource” durfde ik hier wel naar toe te rijden.

Ter plekke trof ik een reetje aan, die charmant weghuppelde richting de koeien.

De cache lag open en bloot in het zicht, maar ik geloof niet dat hier iemand zomaar langskomt…

 

Log 1045, 12.49 uur. NL.

Ik parkeerde mijn auto op de parkeerlokatie voor “De Stoetel”.

Dat was dus kort bij startpunt 1. Na de eenvoudige berekening, ik had inmiddels al kunnen oefenen met een soortgelijke som, hoefde ik dus alleen nog maar naar de spellendoos te wandelen en kon ik dus heerlijk genieten van het mooie gebied en het heerlijke weer.

 

Log 1046, 13.25 uur. NL.

Hier had ik een leuke rondwandeling van gemaakt : eerst naar de paddestoel, vervolgens naar de volgende paddestoel en op de terugweg van “The Game Box” ook deze cache opgegraven.

 

Log 1047, 14.35 uur. NL.

Mijn auto stond nog goed, bij “De Stoetel”. Het was maar anderhalve kilometer naar het parkeerpunt voor deze. Helaas wist ik daar geen sleutel te vinden, dus onverrichter zake terug naar de auto.

Dankzij oplettendheid, nieuwsgierigheid en ervaring spotte ik tóch een mogelijke cachelokatie, zodat ik niet voor niets op jacht was gegaan.

Hoewel ik al 2 keer eerder op dergelijke wijze een cache heb ontmanteld, blijft het vernuftig en leuk.

 

Log 1048, 15.28 uur. NL.

Al op 3 november vorig jaar dacht ik in de omgeving van deze cache te komen, maar hij bleef toch in mijn “te doen” ordner zitten.

Vandaag dan maar eens naar dit dorp, gesticht door mijn (doop)naamgenoot.

 

Dit moet er toch raar hebben uitgezien : een volwassen man met een rugzak en een schrijfplankje op een vlotje. Dan ook nog op 1 blote voet (bij zo’n 10 graden), omdat de aanlegplaats blank stond. En tenslotte ook die volgende oversteek (zonder de “eilandjes” te gebruiken).

Maar die volwassen man vond het wel erg leuk; jammer dat ik deze niet met Anne (10)  heb gedaan.

 

Log 1049, 15.54 uur. NL.

Als je dan toch in De Glind bent, pik je deze ook maar even mee.

 

Log 1050, 16.36 uur. NL.

Ook deze cache dacht ik vorig jaar al eens te willen doen, maar dat kwam er niet van.

Dan blijkt vandaag ineens dat zo’n opruimactie (zie log 1042) erg leuk uitpakt.

 

Dit was zonder meer de meest vermakelijke cache die ik tot nu toe heb gedaan.

Ik waande me op bezoek bij Willie Wortel, die zijn inkopen bij Malle Pietje had gedaan.

 

Iets minder vermakelijk was (na de log) de ontdekking dat ik mijn autosleutels had opgesloten in mijn cachemobiel.

Gelukkig wist de ANWB de parkeerplaats ook te vinden en na een pauze van drie kwartier kon ik op huis aan.

 

GC1DKM8

Purk en zijn vriendjes

Purk

1 november 2009

15.55 uur

997

GC1CWY3

The Bat's Holiday cache: De Runsvoort

The Bat

1 november 2009

15.30 uur

998

GC1MVFD

Bathse Schor

Shockproof

2 november 2009

12.22 uur

999

GC1XXEV

Cache-Hoppers 1000ste

Zugführer

3 november 2009

7.25 uur

1000

GC10AYQ

Rond de forten in het Beatrixpark

meekbelieve

4 november 2009

14.16 uur

1001

GC1967K

Kinderdorp Cache

Team DataStar

5 november 2009

9.24 uur

1002

GCPPPT

Muizencache

Jacq

6 november 2009

14.05 uur

1003

GC1PZH0

Sightseeing & shopping in Eindhoven

irisisleuk

7 november 2009

19.45 uur

1004

GC1FNQ1

Truttensteegcache

Dirk Verschuren

8 november 2009

13.55 uur

1005

GC1ZGQF

De Bergen

De Struikrovers

9 november 2009

13.53 uur

1006

GC1RWH4

Steenblikse tour

GeoFlowers

10 november 2009

10.44 uur

1007

GC1758T

A.d. Vecht

Jmeent

11 november 2009

12.07 uur

1008

GC1QN23

Edese Eerste Carpool Cache

Team Nessa

12 november 2009

9.24 uur

1009

GC1537J

Het Oosterse Mysterie

petervw

13 november 2009

14.01 uur

1010

GC1VB4R

WWFN VI (Eindhoven) - Sta eens even stil…

Zugführer

14 november 2009

19.32 uur

1011

GC13PT2

Wolfsdal I

paverick

15 november 2009

14.44 uur

1012

GC13PT8

Wolfsdal II

paverick

15 november 2009

14.57 uur

1013

GC13PTB

Wolfsdal III

paverick

15 november 2009

15.11 uur

1014

GC13PTK

Wolfsdal IV

paverick

15 november 2009

15.26 uur

1015

GC13PTV

Wolfsdal V

paverick

15 november 2009

15.36 uur

1016

GC13PV7

Wolfsdal VI

paverick

15 november 2009

15.52 uur

1017

GC13PVM

Wolfsdal Bonuscache

paverick

15 november 2009

16.11 uur

1018

GC13PW0

Wolfsdal Final

paverick

15 november 2009

16.45 uur

1019

GCXH1V

Van Klavervelden naar ……. de cache

26 december

16 november 2009

8.35 uur

1020

GC1CDNN

OPA ZOEKT EEN CACHE

Henri/Hein

17 november 2009

10.34 uur

1021

GC1QNZK

Houtense Bos 1/6

bas@dikkenberg.net

18 november 2009

13.11 uur

1022

GC1XK16

Wijngaard de Wageningse Berg

t B Team

19 november 2009

13.13 uur

1023

GC1X005

Wollewei

MaatPop

20 november 2009

13.06 uur

1024

GC1QHNM

Diddl & Diddlina

Kleine Zus

21 november 2009

10.58 uur

1025

GC103FD

Uitwaai

wout11

21 november 2009

14.43 uur

1026

GC1WN6F

Triangle II: Engelse Tuin

Zugführer

22 november 2009

15.27 uur

1027

GCQ1A7

Don't think big

Team Stroller

23 november 2009

8.35 uur

1028

GC1QRF4

Just An(n)y Cache: Fietsbrug

Dutchlandian

24 november 2009

8.55 uur

1029

GC1QNZX

Houtense Bos 2/6

bas@dikkenberg.net

25 november 2009

13.47 uur

1030

GC1ZZWP

De adel van Doorwerth

geospaap & Alice in Wonderland & Team Spaapen

26 november 2009

12.12 uur

1031

GC1Y3Z5

Personality

de boeties

27 november 2009

8.51 uur

1032

GC1WX54

Wegkruisen in Altweerterheide #1

Team Altweert

28 november 2009

11.58 uur

1033

GC1WX59

Wegkruisen in Altweerterheide #2

Team Altweert

28 november 2009

12.04 uur

1034

GC1WXFN

Wegkruisen in Altweerterheide #3

Team Altweert

28 november 2009

12.13 uur

1035

GC1WXFZ

Wegkruisen in Altweerterheide #4

Team Altweert

28 november 2009

12.22 uur

1036

GC1WY98

Wegkruisen in Altweerterheide #5

Team Altweert

28 november 2009

12.34 uur

1037

GC1WWXA

Wegkruisen in Altweerterheide #6

Team Altweert

28 november 2009

12.42 uur

1038

GC1WX06

Wegkruisen in Altweerterheide #7

Team Altweert

28 november 2009

12.49 uur

1039

GC1X0V9

Wegkruisen in Altweerterheide BONUSCACHE

Team Altweert

28 november 2009

12.58 uur

1040

GC1A4M7

Brandevoorter Fietscache 2- Noordroute

Brapo (+)

29 november 2009

14.10 uur

1041

GCT4X6

Eitje

Team Dusty

30 november 2009

11.02 uur

1042

GCM1P4

In de buurt 5 "?"

Geoknarf

30 november 2009

11.25 uur

1043

GC1FKH5

This Charming Man #2

WijZijnFan

30 november 2009

11.50 uur

1044

GCCA0C

"The Game Box"

Team Dusty

30 november 2009

12.49 uur

1045

GC95F5

De Stoetel

Team Dusty

30 november 2009

13.25 uur

1046

GC214EF

T Paradijs

alexkw en gijsie

30 november 2009

14.35 uur

1047

GCH9HQ

Pirateneiland

partner

30 november 2009

15.28 uur

1048

GC1WZGF

RuDu

wivo

30 november 2009

15.54 uur

1049

GCP1NX

Van Burgstede tot Bitterschoten

Loper

30 november 2009

16.36 uur

1050