1 mei 2010. Log 1336, 10.20 uur. NL.

Een event in mijn eigen thuis stad : vandaag een makkelijk puntje dus.

Maar ook weer kei gezellig natuurlijk.

Het werden 4 puntjes, want we werden meteen al voor een “webcam” geplaatst, we mochten een leuke foto multi wandelen, waar nog een bonuscache code aan hing.

En dat allemaal vóór 12.00 uur, want toen moesten we poseren voor de feestelijke groepsfoto.

10 jaar wereldwijd cachen, maar voor mij was het (“helaas” pas) de 2de verjaardag : op 1 mei 2008 probeerde ik mijn eerste cache te vinden; dat lukte pas in de herkansing op 3 mei.

Hoewel ik op tijd richting huis wilde vanwege de supporters busreis naar AGOVV – FC Eindhoven (nacompetitie), bleef er nog voldoende tijd over om (2x) een terrasje te pakken in het zonovergoten Eindhoven.

Tijdens de wandeling naar huis was het met de zon gedaan en haalde ik nog een nat pak.


Log 1337, 10.25 uur. NL.

De inkt van mijn log in het event logboekje was nog niet droog, of ik moest me al voor deze “webcam” posteren. Zo makkelijk was een cache nog zelden.


Log 1338, 11.17 uur. NL.

Een leuke fototocht door het centrum van de Lichtstad. Als rasechte Eindhovenaar was dit bijna schriftelijk af te doen, maar er moest nog wel een doosje tevoorschijn getoverd worden. Dus netjes foutloos langs alle punten. En dat helemaal alleen.

Her en der kwam ik wel collega’s tegen, maar iedereen liep zijn eigen volgorde.

Leuk opgezet en op het eind met het toverwoord terug naar de event locatie voor de bonuscache.


Log 1339, 11.34 uur. NL.

17 minuten in spanning : hebben we de juiste lantaarnpaal bezocht ?……

Ja wel hoor, de organisator keurde het goed en duwde de micro in mijn hand.

De vierde cache vandaag en mooi op tijd terug voor de groepsfoto.


2 mei 2010. Log 1340, 9.10 uur. NL.

Onderweg naar mijn 2de “10 jaar GC feestje” heette ik mezelf wederom een keer welkom op G O. De laatste en de bonus komen morgen aan de beurt, want na dat feestje parkeer ik mijn campertje mooi op een camping.


Log 1341, 10.10 uur. NL.

Eergisteren wilde mijn campertje niet starten, dus legde ik de accu aan de beademing.

Eigenlijk wilde ik na het feestje van FC Eindhoven (gewonnen in Apeldoorn, dus een ronde verder in de nacompetitie) proberen of hij tot leven was gewekt; plan was om dan meteen maar af te reizen naar Zuid Holland, zodat het motortje kon blijven lopen.

Vanwege de trieste weersvoorspelling besloot ik toch om eerst te gaan slapen : als hij niet zou starten zou ik mijn Laguna wel nemen en na het event weer huiswaarts keren.

Vanochtend was er echter geen vuiltje aan de lucht (wat het weer betreft wel !!), want het campertje bleek te popelen om weer eens een reisje te maken.

Na een tussenstop om koffie te zetten en een pauze om te ontbijten en de inmiddels doorgelopen koffie te nuttigen stopte ik een derde keer bij een cache.

Ik kwam precies op tijd op het strand aan om dit leuke event mee te maken.


Allereerst werden we in (10) groepen verdeeld om onderworpen te worden aan een pittige quiz. Als op een na beste team mochten we als tweede de reispapieren ophalen : een tiental caches diende bezocht te worden, waaronder een rondrit met 10 waypoints over het hele eiland.

Ik liet me chauffeuren door “Basocl” en coördineerde de andere teams naar de overige caches. “The Muppets” hadden vrij rap hun 2 traditionals bezocht (2x FTF) en konden nog 2 wp’s van ons bezoeken.

Carsim ‘97” deed na hun 2 caches ook nog een wp van ons aan.

Wij scoorden vervolgens de FTF op de lange multi en direct na het berekenen van het bonuscoördinaat naar díe cache.

Als voormalig Hoofd Planning verzamelde ik ook de antwoorden van de caches die “Inkesa” en “Vegro” deden en het kon dan ook nauwelijks foutlopen (humhum) : team 10 scoorde ook hier goud.


Na het aanscherpen van wat contacten nuttigde ik mijn bescheiden diner in strandpaviljoen “C-Side”, samen met “IkBenMamma” en haar dochter.

Aansluitend gaf ik hen een lift naar haar camping, parkeerde mijn campertje naast haar tent en zaten we nog uren gezellig te kletsen.


Een dag met ongezellig veel regen, wind en kille temperatuur, werd toch een zeer gezellige cache dag.


Log 1342, 14.44 uur (?). NL.

Na een flinke rondrit over G.O., waarbij ik als navigator voor “Basocl” fungeerde en ik nog “The Muppets” en “Carsim ‘97” kon inzetten voor het bezoeken van een drietal waypoints (het was –vandaag- immers een samenwerkings cache serie) scoorden wij zowaar een heuse FTF.

Omdat het (uiteraard) het laatste punt was en de cachebeschrijving al redelijk vochtig was geregend, liet ik de papieren maar even in de auto liggen.

Terug bij de auto vergat ik het logtijdstip te noteren, maar we troffen het logrolletje nog volledig onbeschreven aan.


Log 1343, … NL.

Door een strakke planning én uitvoering wist “event team 10” “The Muppets” als eerste naar de bonuscache te loodsen. Een prachtige “10 year” geocoin was de beloning voor ons goed geoliede gelegenheidsteam.


3 mei 2010. Log 1344, 12.25 uur. NL.

Het beroerde herfstweer van gisteren zette zich dapper voort. Ik zag dus geen enkele reden om nóg zo’n koude nacht op de camping te blijven en besloot om via enkele traditionals huiswaarts te keren.

Natuurlijk moest deze serie even worden afgemaakt. Op naar de bonus.


Log 1345, 12.44 uur. NL. (zie Logs 1347, 1348 en 1349)


Log 1346, 13.02 uur. NL.

In mijn “Rondje Nederland” van 3 april jl maakte ik al kennis met deze serie.

Omdat ik toen een ander doel had, maakte ik de reeks toen niet af; 1 had ik er ook al niet gevonden in het donker. Ik vond dus toen de 2 Zuidhollandse caches van die dag.

Gisteren, op weg naar het 10 years GC event griste ik de derde even mee en een dik half uur geleden de laatste; misschien had ik hem in het donker tóch moeten kunnen voelen.


Log 1347, 14.16 uur. NL.

Log 1348, 14.37 uur. NL.

Log 1349, 14.49 uur. NL.

Gisteren liet ik mijn team 10 genoten nog de eventcaches bezoeken, vandaag wilde ik zelf de traditionals nog wel even doen.

Het was immers geen weer om te wandelen.

Dus na het ontbijt, samen met “IkBenMamma” en haar dochter, besloot ik het eiland weer af te hoppen richting huis.

2 liet ik er toch nog liggen, 1 omdat de weg er heen wat discutabel leek (wat betreft legaliteit) en het geen weer was om een eind te wandelen of fietsen, de andere omdat dat een locatie was waar ik niet graag solistisch naar een cache ga zoeken.

Ook de mini multi met 1 wp rondde ik niet af; ik had óf de vragen niet goed overgeschreven, óf niet begrepen om welke (en dus hoeveel)(kleuren) reflectoren het ging. Team “Vegro” derhalve nogmaals bedankt, dat ik deze gisteren niet hoefde te doen.


Bovendien liet ik op de camping het opstapkrukje voor mijn camper staan. Hopelijk heeft Cynthia of Josée dat opgemerkt en voor mij in bewaring genomen.

Maar geen hoge nood : ik heb er nog 1.


4 mei 2010. Log 1350, 17.42 uur. NL.

Hoewel nog geen 15 graden, was het vandaag weer eens prettig wandelweer.

Omdat ik onderweg altijd gc-puzzels bij me heb, kon ik er gisteren, in Ouddorp, enkele oplossen. Daarbij zaten ook de japanner en woordzoeker.

Vandaag maar meteen verzilverd, hoewel dat via nogal wat twijfelmomenten liep.


Tussen wp1 en 2 was nog geen twijfel, ondanks dat er van een boomgaard niet veel (meer) te zien was. In de reconstructie “verdwaalde”ik bijna: er was geen uitgang.

Op wp2 heb ík geen bordje aangetroffen, dus werd het een wie-van-de-drie wandelingetje.

Vanaf wp3 was ik blij dat ik een coördinaat had, want een deel van de tekening leek niet te kloppen, hoewel ik toch goed uit kwam.

Op wp5 trotseerde ik de bijen zwermen en bekeek de tuin zelfs nog wat beter; daar had ik tijdens de smokkelroute minder tijd voor genomen.

Enkele twijfelgevalletjes in de kruispuntenroute (als perfectionist zag ik toch een paar onvolkomenheden) brachten mij ook niet van mijn stuk maar op wp8 was er weer die twijfel : “ingang” ? Pas toen de bomen namen kregen wist ik dat ik goed zat en kon ik vrij ongestoord naar de cache.


Een domme rekenfout bracht mij eerst zo’n 600 meter verderop, maar anders had ik de 3 uur niet volgemaakt.


Al met al een zeer aangename wandeling door een verrassend park.


5 mei 2010. Log 1351, 16.58 uur. NL.

Of het aan het biljarten gisteravond lag weet ik niet, maar ik kwam vandaag niet echt op gang. Eigenlijk wilde ik met mijn campertje op pad (met 1 overnachting, want morgen avond móet ik bij FC Eindhoven zijn). Ik had ook een bestemming in gedachte, dus hoefde ik alleen een paar cache beschrijvingen uit te printen en rijden maar.

In de beoogde omgeving ligt echter zoveel interessants, dat het printwerk veel meer tijd ging kosten. Resultaat : maandag die richting uit, mogelijk met 2 overnachtingen.


Pas rond half 5 wist ik mij van mijn besluiteloosheid te BEVRIJDEN. Die dagelijkse cache moest er toch nog van komen, dus liet ik mijn fietswielen naar deze koker cirkelen.

De puzzel was al enige tijd razend snel opgelost, hoewel ik daarna via allerlei andere applicaties ging proberen om een geloofwaardiger coördinaat te voorschijn te toveren.

De eerste ingeving bleek de juiste, maar loggen liet ik uitblijven tot zo’n luie dag als vandaag.


6 mei 2010. Log 1352, 15.25 uur. NL.

Vandaag zou het droog blijven, dus koos ik er voor om de dag op de fiets door te brengen. Met een flinke omweg via een drietal boodschapjes (centrum, oud-Woensel, Meerhoven) naar het startpunt van het alfabet.

Maar al tussen T en Z wist ik mijn geen raad. Gelukkig kende ik wel een boerderijtje met een nachtdier, dus daar maar op gokken en verder proberen te komen.

Is dat nu een Z-kruispunt ?

Eventjes wat terug rekenen, maar bang voor een flinke afwijking. Gelukkig vond ik de kasten en met een kleine aanpassing bleek de afwijking met 12 meter nog wel mee te vallen.

Pas bij het café viel mijn blik op de tabellen in de beschrijving; hopelijk had ik onderweg al niet te weinig gegevens opgeschreven.

Bij O en P leek het weer mis te gaan : WP6 werd dus absoluut niet met zekerheid vastgesteld (zo’n 500 verschil in de berekening ?, of verkeerde route-aanduiding gevonden ?), hoewel ik Q, R en S nog wel passeerde. T werd een absolute gok, maar dankzij mijn kennis van het gebied werden de volgende waypoints gewoon gevonden.

Ook de balken werden bereikt, maar daar sloeg weer de twijfel toe : geen wilgen te zien en een berekening voor Z die volgens mij nooit nauwkeurig kan zijn.

Toch maar met een mogelijk eindcoördinaat flink gaan stoeien.

Aanpak 1 leverde niets op, maar dankzij een toevallig opgemerkte hint zo’n 50 meter verderop 2 mogelijkheden onderzocht; helaas.

Na nogmaals een flinke struinronde, waarbij ik me mentaal al voorbereidde op het huiswaarts oppikken van een “noodcache” (zo praat iemand die dagelijks wil loggen nu eenmaal), liep ik ineens tegen de cache aan; daar kort bij had ik tóch al geschoffeld.

Berekening t.o.v. vondstpeiling ?……..+8, -53.


Gelukkig had ik ruim tijd, bleef het inderdaad droog en was het een tocht door een aangenaam gebied. De eerste hobbel richting de bonus-cache is genomen.

Een pluim voor de gevarieerde opzet van deze cache.


De fietstocht ging verder via ASIB2 en BWImihefg en ik kon thuis nog mooi even wat eten alvorens naar de nacompetitiewedstrijd van FC Eindhoven te gaan.


7 mei 2010. Log 1353, 12.50 uur. NL.

Omdat Anne morgen (na 2 maanden nog) haar kinderfeestje viert en ik misschien wel naar Willem II – FC Eindhoven wil, besloten we om het papa weekend vandaag al te beginnen. Anne had mei vakantie en ik had spontaan ook al vakantie genomen, dus dat was geen probleem.

Vanwege de regen koos ik voor een oppikkertje. Want ook een opgeloste mysterie is natuurlijk tot traditional geworden.

Anne was ook bij beide molens mee wezen hoppen, dus hoorde de oplossing ook bij haar cache carrière. Zij mocht hem naar boven toveren van mij; slim hè ?!


8 mei 2010. Log 1354, 12.20 uur. NL.

Vorig jaar bleven we eerst wat kletsen in de kantine, maar vanmiddag zou Anne (Mee-Hopper) na ruim 2 maanden haar kinderfeestje nog gaan vieren, zodat we eerst de cache gingen lopen.

We hadden vooraf al afgesproken dat we (Breukelen)Henk op sleeptouw zouden nemen, want die had zijn GPS-apparaat aan vrouw en dochter meegegeven naar Turkije.

Uiteindelijk had ik mijn apparaat ook niet nodig, want Wout(147) arriveerde ook net.

Hij sponsorde de batterijen, ik de inkt, want (zoals haast gebruikelijk) viel de administratieve begeleiding mij te beurt.

Ook vandaag ging me dat goed af, want we konden Anne linea recta naar de cache zenden na een leuk rondje circuit.


Terug in de kantine was het (nog) rustig en behalve ZaNaBoZa en Nekrav troffen we nauwelijks nog cachers. Het was dus makkelijk om op tijd richting Anne’s bowling feestje te vertrekken.


9 mei 2010. Log 1355, 20.13 uur. NL.

Helaas werd de nacompetitiewedstrijd van FC Eindhoven niet op tv uitgezonden; ik ben er wel de hele dag voor thuis gebleven. Via Radio 1 bleef ik op de hoogte en achteraf was dat dus ook onderweg mogelijk geweest. Uiteindelijk keek ik wel nog naar Sparta – Helmond Sport (aanvang 16.30 uur), dus was het pas 18.30 uur dat ik toch nog besloot om richting Delft te rijden. Daar cache ik de komende dagen wat in het rond.

Onderweg nog even een tussenlanding gemaakt op het vliegveld. Een eendje wilde overstappen richting Ierland.

10 mei 2010. Log 1356, 11.42 uur. NL.

Mij kun je bijna altijd porren voor een spelletje, dus speelde ik nu eens memory in Delft.

Na onderweg nog een puzzelspelletje gespeeld te hebben, dacht ik vrij eenvoudig naar de cache te kunnen fietsen.

Helaas moest ik enige tijd wachten tot de honden van de betaalde uitlaatdienst waren uitgespeeld. Maar daarna waren de laatste zetten zo geplaatst.


Log 1357, 12.03 uur. NL.

Tijdens het GME, maar bij het loggen van GC1PAJH, ontmoette ik Frans en Corry persoonlijk. Zonder er naar te vragen werd ik uitgenodigd om klompje 20 naar Delft te brengen. Een mooie gelegenheid om hier eens enkele dagen te cachen.

Mijn campertje staat op de “Delflandhoeve” en gaat dinsdagmiddag laat of woensdag rond de middag weer huiswaarts, na het (kortstondig) blootleggen van menige cache in Midden-Delfland. Bedankt voor de invitatie.


Log 1358, 12.35 uur. NL.

Eigenlijk had ik deze cache-beschrijving bij me als reserve dag-oogst voor gisteren, toen ik vrij laat afreisde naar Delft. Ik had hem niet nodig.

Nu was ik rond het tijdstip dat de “Giro d’Italia” zou passeren hier in de omgeving, dus wilde ik daar ook nog wel even naar gaan kijken. De wielrenners lagen echter zo’n half uur achter op schema, zodat ik deze cache gemakkelijk kon meepikken.

Een coin met bestemming “Las Vegas” zou m.i. beter het vliegtuig kunnen nemen, dus die bracht ik onderweg naar het Giro-parcours maar even naar “Zestienhoven”.


Log 1359, 14.09 uur. NL.

Waarschijnlijk is het al lange tijd droog weer in Overschie, want die kaplaarzen konden in mijn rugzak blijven. Hoewel ik ze op één wp bijna nodig had, toen enkele Schie-aken het water bijna uit de sloot gutsten.

Ook vandaag was het prachtig droog weer, hoewel uit de zon de temperatuur toch frisjes was. Deze multi pikte ik mee tijdens een fietstocht van zo’n 20 kilometer.


Toen wist ik niet dat ik er nog een fietstocht van zo’n 17 kilometer aan vast zou plakken.

Bijna terug op de camping begon ik toch nog even aan een (wandel)multi, waarvan ik de cache niet zou vinden; een onbekend ”cijfer” ontnam me de slotberekening.

Daarna begaf ik me toch nog even naar wp 1 van GC1JHZP, om met elders waargenomen voorbeeldplaatjes een herstart te maken.

Ondanks mijn rekenkundige mankementen denk ik alle gegevens goed te hebben berekend; plan : morgen naar de cache, want nu is het etenstijd.


Log 1360, 20.55 uur. NL.

Na een sobere broodmaaltijd in mijn campertje wilde ik na een prachtige dag toch ook nog wel even wat vervelends doen. Het kon dus niet beter dat hier zo’n mogelijkheid geboden werd. Helaas bleef het weer wel een voldoende scoren, maar ik ben blij dat niemand mij hier heeft zien cachen. Men had dan zomaar kunnen denken dat hier iemand fietste te genieten.

Tip : doe deze na sluitingstijd van de bedrijven, want dan is het terrein nog somberder.


Log 1361, 21.13 uur. NL.

Vanochtend, om een uur of elf, stond ik hier ook al wat rond te turen om ideeën op te doen. Maar ik had net koffie op, dus wilde ik Eppie niet lastig vallen.

In mijn avondrondje kon ik hier ongestoord mijn handen vies maken.


Log 1362, 21.54 uur. NL.

Na een vergeefse missie richting Schipluiden (er zal wel weer een file op de A4 staan ?), passeerde ik deze woning op de terugweg naar de camping.

Ik oordeelde dat ik, ondanks het tijdstip, de bewoner(s) niet zou storen, dus deed ik nog vlug even een logje in de brievenbus.

11 mei 2010. Log 1363, 11.54 uur. NL.

Na een frisse nacht in mijn camper, dook ik wederom Midden-Delfland in.

Gisterenavond bezocht ik wp1 al, zodat ik nu direct op wp2 kon beginnen.

Misschien wel omdat ik het verhaal zo goed ken, liep de hele tocht voorspoedig.

Erg leuk verpakte waypoints.


Log 1364, 13.39 uur. NL.

Na enig (vergeefs) oponthoud op mogelijke eindlocaties van multi’s in het Abtswoudse bos, werd het weer tijd voor een vondst. Deze puzzel in het gebied wat ik voor deze tweedaagse trip had uitgekozen wist ik wél op te lossen; ondanks dat ik het type puzzel nog nooit was tegengekomen.


Log 1365, 14.17 uur. NL.

Het was inderdaad behoorlijk nadenken geblazen, maar na verloop van tijd (ik denk haast een Haags kwartiertje) zag ik er lijn in. Daarna begon pas het echte gevecht, want de cache is nog nauwelijks bereikbaar.


Log 1366, 14.43 uur. NL.

Dit doosje was wél bereikbaar, hoewel ik er eerst twee verkeerde draadjes voor volgde. De eerste daarvan deed me vermoeden dat de cache geript was en na het tweede moest ik mezelf echt “moed” in praten om verder te gaan : exposities bezoeken is namelijk niet mijn ding. Gelukkig was ik de enige bezoeker en kon ik ongestoord de cache zoeken.

Een waar hoogstandje.


Log 1367, 16.49 uur. NL.

Na de vorige cache waagde ik mij nog even aan een multi. Tegen beter weten in, want rekenen gaat mij nogal eens minder goed af. Halverwege moest ik het dan ook opgeven, maar het rekenwerk alhier leverde geen problemen op. Weer een prijs binnen dus.


Van de 20 geselecteerde caches wist ik er tijdens mijn 2-daagse verblijf in Delft 11 te vinden; de twaalfde was een “reserve” cache.

Er ging dus ook het e.e.a. mis. Van sommige leggers zou ik graag vernemen waarom.


GC1JHZP : eigenlijk “bang” voor het rekenwerk begon ik toch aan deze tocht, maar al op wp1 sloeg de twijfel toe : ik kan daar echt geen voorbeeldbordjes vinden. Ik koos dus maar voor een andere tocht en laat op de middag, bij knooppunt 65, zag ik er wél twee. Dus tegen vijven op wp1 nogmaals met de vergelijkingen gestoeid en het rekenwerk leek mee te vallen. Helaas was het restaurantje gesloten, dus berekende ik het eindcoördinaat. Dat ligt nabij de vuilnisbak kort bij wp1, maar daar kon ik toch onmogelijk gaan graven ???

GCHTWD : ik heb een viertal mogelijke coördinaten gecreëerd, maar nergens een cache gevonden; ik zie er geen puzzel element in.

GCGB5J : op het op wp2 gevonden coördinaat voor wp3 vond ik geen aanwijzing. Ik begreep ook niet wat ik met dat A en R verhaal aan moest, dus hield het struinen voor mij hier op. In middels had ik wel al ergens spontaan een aanwijzing gevonden. Die bracht mij tot de vuilnisbak kort bij fietsknooppunt 59, maar daar vond ik ook geen aanwijzing. Hopend dat dat dan wp10 zou zijn, peilde ik naar het grasveld tussen sportpark en parkeerterrein, maar daar kon toch geen cache verstopt zijn ??

GC1VFYG : op de twee verschillende dagen en twee verschillende tijdstippen dat ik de auto hoopte te spotten stond hij waarschijnlijk in de file; en daar kon ik hem op de fiets niet gaan zoeken; of hij was, net als ik, op vakantie.

GC13WRJ : volgens mij bleef geen enkel antwoord voor mij verborgen, alleen wist ik niet wat ik met dat vreemde (sigma ?) teken aan moest. ’s Avonds in mijn camper even gegoogled en ’s morgens weer gaan zoeken. Ik had al op de hele “oostlijn” (21.830) rondgesnuffeld, maar 58.163 ligt ergens midden in een weiland. Wat deed ik fout ?


GC18JNF : thuis al de, volgens mij enig juiste, antwoorden tevoorschijn gegoogled, maar geen idee hoe daarmee tot bruikbare coördinaten te komen.

GC17NAZ : idem, maar de waarschijnlijke nummers in Easy Travel achterhaald.

GCGZ2A : 3 van de 4 fotolocaties wist ik te spotten, maar op slechts 1 vond ik een bruikbare aanwijzing; zijn ze niet allen op dezelfde manier aangebracht ?

GC17GA7 : tegen beter weten in begon ik toch aan deze rekencache. Tot wp4 ging het goed, maar daar sloeg al de twijfel toe : de aanwonende antiquair noemde 2 van de namen. Dus maar koers naar alle 3 de mogelijke wp’s, maar daar trof ik nergens een ingemetselde steen aan. Hoewel ik nog een mogelijk wp9-gebouw aantrof, vond ik op het daar mee berekende wp10 (kinderboerderij) geen naamplaatje. Later zag ik de hint van die sloot en paal, maar dat zou toch veel te ver van het berekende punt af zijn !?

GC1WY9G : met deze multi wilde ik mijn verblijf afsluiten. Ik vond echter op wp1 al geen naam; ook 3 omwonenden wisten er geen naam bij. Toen ben ik maar niet met de andere wp’s verder gegaan, maar rechtstreeks naar de camping teruggekeerd en naar Eindhoven gereden. Daar kwam ik precies op tijd aan om nog te gaan biljarten.

Ik was Delft nog maar net uit of het begon te regenen, terwijl ik beide dagen geen druppel heb gevangen.


12 mei 2010. Log 1368, 18.03 uur. NL.

Na 2 dagen struinen op de fiets, bleef ik vandaag in mijn lekker warme huisje. De temperatuur was immers behoorlijk ondermaats.

Ik puzzelde me door de sterren heen en ging ’s avonds nog even struinen per auto. Voor mijn doen heb ik wel heel veel afstand over zandpaadjes gereden, maar ik wilde de STAR serie graag afronden…


Log 1369, 18.28 uur. NL.

ik ontdekte de serie toen ik voor 3 april jl de planning maakte voor mijn challenge “Rondje Nederland”. 3 en 4 loste ik toen al op, 4 lag aan het begin van mijn landelijk rondrit (989 km, 24 caches –2 per provincie-), nu kleurde ik 3 in…


Log 1370, 18.48 uur. NL.

hopelijk kan ik de bonus nu ook vinden, want STAR 2 schijnt weg te zijn.


update” : ik denk de bonus inderdaad te hebben gevonden en wilde ook nog even op “2” gaan kijken, maar de aanrijdroute daarheen was afgesloten vanwege een sportevenement.


Log 1371, 19.00 uur. NL.

Een leuk opgezette reeks, maar een teleurstellende bonus doos.

Twijfelachtig ook, want in principe was hij niet te identificeren. Behalve dan de 3 logjes van “bekende” collega cachers.


Log 1372, 19.34 uur. NL.

Toen ik vanmiddag sterrenonderzoek deed bestudeerde ik deze feiten ook maar even.

Ter plekke was het nog niet donker genoeg en te (zwaar) bewolkt om ook maar iets van het uitspansel waar te nemen.

Ik heb daar toch maar weinig kijk op : ik heb zelf een telescoopje, maar heb nog steeds niet door hoe ik die optimaal moet gebruiken.

De cache locatie is wel een prachtig ontspannen plekje en waarschijnlijk ook heel donker, ’s nachts.13 mei 2010. Log 1373, 16.55 uur. B.

Gisteren had ik het er met Zugführer over dat het wel weer eens tijd werd voor een Wherigo. Vanmiddag even spontaan besloten dat we er 4 zouden proberen. Maar om zeker te zijn van mijn dagelijkse vondst deden we deze er even tussendoor.

Overigens paste dat niet zo heeeel perfect als we hadden gehoopt.


Log 1374, 17.35 uur. B.

Dat was lachen geblazen. Gelukkig zijn we niet in al die andere moppen getrapt; van honden en paarden en zo…..


Log 1375, 19.20 uur. B.

We hadden al vaak over de Kalmthoutse Heide gehoord, dus gingen we daar nu maar eens wandelen. Het was geen onaangenaam weer en nog verrassend druk met wandelaars, vogelaars en hondenuitlaters. Maar toch konden wij ongestoord op muntenjacht; jammer dat daar die bonus niet meer aan hing.


Na de tocht vonden we een leuk restaurantje, “De Heihoeve”, alwaar we dineerden. Behalve vanwege de honger, moesten we ook de duisternis afwachten, want we zouden nog gaan “Nachtvissen”.


Log 1376, 22.35 uur. B.

Na het inschrijven vonden we eerst geen groen bolletje en hadden we vervolgens moeite om de eerste gevangen vis te registreren.

De volgende vangst liet echter nog langer op zich wachten; we hadden duidelijk te weinig vis ervaring. Toen we uiteindelijk kreeft vingen werden we bijna gediskwalificeerd. Toch is dat (voor andere mensen) een heuse delicatesse, die men best graag vangt.

Afijn, we moesten ons dus tot vissen beperken en de juiste techniek werd duidelijk.

Echte problemen kwamen we niet meer tegen, doch de bonus zat er niet meer in : na dat ontspannen gehengel wisten we niet meer met de tijd om te gaan.


Log 1377, 23.30 uur. B.

Zugführer ontdekte op zijn geavanceerde GPS-apparaat een “interessante” traditional, die hij persé nog even wilde oppikken. Voor mij geen probleem : hij is degene die om 5 uur zijn bed uit moet….

Maar wat nu het bijzondere was… -in een kei donker bos- ???


Inmiddels thuis heb ik zijn drang begrepen, dus komen we hier nog ooit terug voor de rest.


14 mei 2010. Log 1378, 00.20 uur. B.

Onbedoeld was het toch nog erg laat geworden, “gisteren”.

Eerst hebben we heel lang en droge weg naar een nepeiland gezocht, daarna moest er nog even een mysterieuze traditional worden bezocht.

Als “beloning” kon ik het dus niet laten liggen om zo vroeg op deze dag mijn dagelijkse cache al te doen : na het ontwaken fijn weer eens een hele dag thuis van alles doen.


15 mei 2010. Log 1379, 19.00 uur. NL.

Ik liep hier alleen

in een nooit stille stad

Maar voor ik het echt goed

in de gahaten had

Maakte velen muziek

met wat zangers erbij

Alle cachers uit Brabant

jawel dat zij wij


Log 1380, 20.00 uur. NL.

Laalalalalalalalalalaa

Laalalalalalalalalala


Lalalaalalalalalalalalala

Gezellig cachen in Brabant, daar brandt altijd licht.


16 mei 2010. Log 1381, 00.21 uur. NL.

Na een lange, gezellige flash mob afterparty kon ik het niet na laten om deze cache toch even mee te pikken. Het was immers al zondag, dus het “mocht” al.

Samen met de legger wandelde ik huiswaarts en hij wees hem bijna aan; d.w.z. hij las de hint voor, nabij een plek die ik daar onmiddellijk in herkende.

Even tasten en ik had hem te pakken.

Later thuis heb ik nog even gegoogled, en ik kwam op een eerlijke manier aan het juiste coördinaat. Ik kreeg automatisch ook de groeten uit Brabant, maar daar kom ik deze zomer waarschijnlijk nog wel eens.


17 mei 2010. Log 1382, 13.50 uur. NL.

Het was een leuke wandeling, maar wat toch had ik op bijna elk wp twijfels.

Toen ik met mijn onzekere berekening dan ook geen cache wist te vinden, verbaasde mij dat niets. Misschien lag het aan de kou en de sneeuw.

Sneeuw ???? Ja, want de wandeling maakte ik al op 15 december 2009.

Vandaag ging ik controleren of alles al was weggesmolten en natuurlijk bleek dat zo te zijn. Hoewel er nu wel overal blaadjes aanhingen en de cache al niet meer helemaal in het zicht ligt, kon ik hem heel eenvoudig vinden. Nagenoeg op de berekende plek.

Morgen een feestje : ik ben nu precies 2 jaar elke dag minimaal 1 cache aan het vinden; morgen begin ik – al om 4.30 uur – aan het derde jaar.


18 mei 2010. Log 1383, 04.30 uur. NL.

Daar stonden we dan : de meest (of minst) uitgeslapen cachers uit de omgeving. Wat een (niet) mafkezen eigenlijk. Er was er een bij met de slaapmuts nog op.

Gelukkig was het op vliegafstand van huis, dus kon ik dit samen zijn niet laten passeren.

Maar dan…..een hoop wazige informatie om een zwarte kraai terug te vinden; handig, een zwarte vogel op zo’n donkere ochtend. Maar gelukkig hoefde ik niet alleen op pad.

Na het vinden van de event-cache en het verder ontwaken bij de koffie, kwam ik rond 6 uur weer thuis. Nog even lekker ontspannen (zonder in slaap te vallen), alvorens rond half acht aan het werk te gaan.


Log 1384, 05.00 uur. NL.

Onder begeleiding van tientallen vrolijk fluitende vogeltjes liepen we richting het eindpunt van de kraai. De GPS was (nog) niet nodig, want in mijn achtertuin ken ik de weg wel : aanknopingspunten genoeg om de eerste vuurvliegjes kolonie te vinden.

Op wp2 moest een boom beklommen worden. Daar offerde ik me voor op, ik las de aanwijzing voor en voor ik weer op de grond stond was de hele meute al op wp3.

Niet lang daarna, na enkele doelpunten te hebben gescored, naderden we het eindpunt.

Terwijl de meesten het doosje al in handen had, bleek er nog een lenige vogel hogere sferen opgezocht te hebben.

Maar nu moesten we nog naar de koffie. Dat was verder weg dan mijn eigen koffie, maar natuurlijk bleef ik bij de zwerm: 2 jaar dagelijks cachen, een mooi moment voor een feestelijke bijeenkomst. Helaas was de tap nog dicht, maar de koffie smaakte goed.


Dat van die tap maak ik vanavond wel weer goed (mijn vaste biljartavond).


19 mei 2010. Log 1385, 14.12 uur. NL.

In hoeveel etappes, hoe en wanneer ik alle (?) wp’s heb bezocht weet ik niet meer.

Mogelijk tijdens mijn deelname eind 2008 aan de voorronde van “Pokerkampioen van Nederland”, welke ik in Oirschot speelde.

Mogelijk af en toe als ik eens in de omgeving was.

In elk geval weet ik nog van 1 tussenstation dat ik dat bezocht onderweg naar “De Heilige Eik” voor de cache aldaar (GCKN12).

Die kon ik toen niet vinden, samen met mijn moeder. Vandaag probeerde ik alsnog om op de plek van de berekening een cache te vinden, maar tevergeefs.

Dan maar deze proberen. Ik had immers pas 5 cijfers “dik” ingevuld; de andere waren wat dunnetjes. Toch maakte ik er een coördinaat van en dat bleek geheel te kloppen.

Wat betreft die andere over DE eik : die zal ik nog wel eens helemaal opnieuw moeten lopen.


20 mei 2010. Log 1386, 12.31 uur. NL.

Net als gisteren wist ik de uitgekozen cache niet te vinden. Desondanks maakte ik, bij zo’n 20 graden, een prettig wandelingetje bij “de duiker”. Maar “D” kreeg ik niet gevonden en met twijfel over “Y” en een aanname-coördinaat bij “Z”, wat ook geen vondst opleverde, moest ik onverrichter zake verder met mijn werk.

Maar gelukkig had ik me gisteren nog even in Pokèmon verdiept en kon ik nog voorkomen om mijn dagelijkse cache pas na mijn werk te gaan zoeken.


Nadat ik een geschikt plekje voor mijn auto had gevonden liep ik direct op een hint-locatie af. Wel wat afwijking van mijn oplossing, maar zonder checker hield ik dat best voor mogelijk. Helaas leverde dat geen cache op en net toen ik wilde opgeven ontdekte ik…….de missing link.


21 mei 2010. Log 1387, 10.53 uur. NL.

Op het (volgens de verkeersregels) draaipunt van de aanrijdroute draaide ik mijn bestelauto in de berm. Te voet verder naar de cache. Een paar weken geleden stond ik bij een andere zuivere cache, maar durfde de zaak niet nat te maken. Nu heb ik de inventiviteit van de legger begrepen (familie van Q ?), want hier draaide ik mijn hand niet voor om. Erg vernuftig in elkaar gedraaid.

Enne….nee, ik werd er niet draaierig van.


22 mei 2010. Log 1388, 20.36 uur. NL.

Prachtig wandelweer, papaweekend, een kindvriendelijke cache (GC20Q89)……..

Helaas zou vandaag de wet van Murphy gaan gelden.

Gelukkig wist ik in de verlenging toch nog mijn dagelijkse cache te scoren, dus ging ik toch nog enigszins content naar huis.


Anne en ik begonnen om een uur of 1 aan GC20Q89.

Na een verkeersonenigheid met een ouwe trien, die dwars op de weg bleef staan, omdat zij vond dat auto’s ter plekke niets hadden te zoeken (ik moest maar door de zachte, stoffige berm ploegen om om haar heen te rijden), bereikten we de Parking Area.

Ik vond die slecht aangegeven en reed dus veel te ver door, want er kwám geen aangeduide parkeerplaats.

Maar goed, de waypoints blijken leuk verzorgd, dus vol goede moed verder.

Helaas rijst er tussen wp 3 en 4 al onduidelijkheid over het (hoe te vinden) huisnummer, maar misschien wijst zich dat later vanzelf (tot nu toe niet).

Op wp4 gaat er iets gruwelijk mis. Waarschijnlijk had Anne iets voorzichtiger moeten doen, maar er viel iets in het water wat er niet meer uit kwam.

Dus terwijl we verder wandelen, Anne (Mee-Hopper) diep en diep verdrietig en vol schuldgevoel, raakt de concentratie weg.

Voortdurend denkend aan hoe (snel) de volgende cachers gewaarschuwd kunnen worden en hoe ik wanneer tijd kan vrij maken om met groot materieël terug te keren naar het kanaal.

Het raadsel omtrent de Prins blijft vooralsnog ook in diepe nevelen gehuld.

Ondanks een eigen invoer foutje wisten we wp 6 tóch te vinden maar het eerst volgende punt lijkt weg te zijn; zeker als dat gelijksoortig aan het volgende moet zijn.

Met alleen een oostcoördinaat lijkt de volgende kruising het meest voor de handliggende wp7 te zijn, maar daar stond een ijscokarretje met een uitgebreid terras; daar konden we onmogelijk in het wilde weg naar een kabouter gaan zoeken.

We moesten Sneeuwwitje dus aan haar lot over laten en terug lopen naar de auto.


Om aan mijn dagelijkse vondst te geraken ging het naar Den Bockenreyder, alwaar we per auto minder kort bij de cache konden komen dan gehoopt.

Anne wilde haar zere voet toch nog opofferen voor een snelle wandeling, maar leidde ons naar de verkeerde oever.

Nog een keer alle moed verzameld om het nulpunt te bereiken, alwaar we helaas geen omgevallen boom een (daardoor ?) ook geen cache vonden.

Mogelijk lag dat aan de haast die we inmiddels hadden om maar op tijd bij mijn ouders te kunnen zijn voor het eten. Mijn telefoonbatterij was leeg, dus kon ik hen niet meer bellen.


Na het eten bleef Anne bij opa, terwijl oma met mij mee ging……terug naar wp4.

Gewapend met een tuinhark (metaal) en een plastic grashark gingen we tussen de bloedlustige muggen aan het vissen.

Na zo’n 6 kilo bladeren, 3 meter landbouwplastic en ca 30 minuten hing wonderwel het wp-schild aan mijn hark. Route (daar) hersteld en terug naar Eindhoven.

Onderweg gelukkig nog een cache kunnen bezoeken, dus eind goed al goed.

Helaas wel de tweede “vanbeersjes” deze week die onbevredigend (af)liep.


23 mei 2010. Log 1389, 17.30 uur. NL.

Een nieuwe dag, nieuwe kansen. De ellende van gisteren maar vergeten en een eenvoudige, korte multi, waarvan we (op 11 april) al tot wp1 gevorderd waren.

Maar eerst hadden we ’s morgens nog het feest van Puttertje Casper (15 jaar) en ’s middag dat van een zaalvoetbal team genoot (50 jaar).

Veel te vroeg dat laatste feest moeten verlaten, omdat Anne weer naar huis moest.

Dus snel even naar ons tweede kerkdorp. Wp2 kenden we wel, dus direct door naar wp3.

Daar staken we wat tijd in de ontmoeting met enkele sterren, hetgeen ons later nog goed van pas zou komen. Samen te voet naar wp4, waar we ook nog eens “Chripa” troffen.

Allemaal dezelfde berekening later scheidden onze wegen : “Chripa” per fiets naar de cache, wij per auto naar de cache, “orion2158” terug naar de auto.

Maar daar had “sagitarius2711” al een andere berekening klaar, die werkelijk naar de cache zou leiden. Met de handen al haast in het haar (het zal toch weer niet net als gisteren aflopen ?) kwamen daar de vriendelijke zuiderburen aanrijden om ons te waarschuwen voor de foutieve berekening.

Hele hartelijke dank is dus nogmaals op zijn plaats, want…..eind goed, al goed.


24 mei 2010. Log 1390, 14.05 uur. NL.

Gisteren regelde ik snel even hulp om (bij een vierde poging) eindelijk een tentharing in een bos te vinden (GCV2M4). Eindelijk leek die cache van de kaart gepoetst te kunnen worden, want de priemgetallen konden ook herleid worden.

Helaas, De Puttertjes hevig gepest door de talrijke muggen, wisten we het grotere item (de cache dus) niet te vinden.

Dan de baksteen als reserve. Hier hielpen een paar extra ogen ook, want op 31 oktober 2009 wist ik de aanwijzing niet te vinden en onlangs wilde ik niet gaan zoeken vanwege de talrijke arbeiders ter plekke.

Die waren vandaag (Tweede Pinksterdag) ook flink aan de slag, ondanks de hitte, maar met 3 man valt het zoeken naar “iets” toch minder op.

De cache werd derhalve moeiteloos bereikt, maar die Parel……toch nog maar eens een vijfde poging in steken (grrrrr).


25 mei 2010. Log 1391, 12.46 uur. NL.

De vorige caches die ik in Veenendaal bezocht deed ik tijdens mijn werkroute Rhenen, Ede, Bennekom, Wageningen, Renkum, maar vandaag mocht ik in Veenedaal zelf mijn rondje rijden. Een prima gelegenheid dus om dit bijzondere parkje te bezoeken.

Vervolgens reed ik met de auto langs de Oude kerk; ik moest toch in de Fluiterstraat zijn.

En omdat ik via de Beatrixstraat reed kwam ik dus ook nabij het hoogste punt, zodat ik het hele verleden rondom deze traditional heb opgesnoven.


26 mei 2010. Log 1392, 12.57 uur. NL.

De hele ochtend dreigde het al te gaan regenen, dus van een grote drukte was hier vandaag geen sprake. Het was ook zo’n 10 graden koeler dan de afgelopen dagen, anders zou je hier over de dreuzels kunnen struikelen.

Gelukkig bleef het droog, dus had ik een aangename lunch wandeling.

Korte tijd later, al onderweg naar Eindhoven, begon het daadwerkelijk te regenen.


27 mei 2010. Log 1393, 18.10 uur. NL.

Vandaag had ik deze virtuele cache nodig.

In mijn werkroute vond ik nog wel een wp in een cache die vorige week niet goed ging, maar het vervolg lag iets te veel uit de richting om nu ook nog te vervolgen.

De opgeloste mysterie in de buurt kon ik niet vinden, ondanks een cacherspaadje.

Toen ik daar vertrok kwam er net een plantsoenenmedewerker met zware gereedschappen, dus kijk ik een volgende keer op de plekken waar nu meters hoge brandnetels stonden.

Huiswaarts had ik nog twee kansen in Veldhoven, maar bij de molen werd teveel geklust en rond de school was nog teveel bedrijvigheid van leerkrachten, kinderen etcetera.

Dus nee….ik was niet lui vandaag.

Ik vertelde Martijn net de juiste antwoorden (naam en maker), toen hij zei dat nu de coördinaten doorgegeven moesten worden. Gelukkig bleek dat geen probleem en kon ik dit drieluik (of is het nu toch een vierluik ?) van de kaart poetsen.


28 mei 2010. Log 1394, 13.25 uur. NL.

Vorige week schreef ik het al : ik heb nu enig idee omtrent de inventiviteit van piet.

Hoewel ik dus al eerder hier ter plekke was, “durfde” ik nu wel de cache op te laten borrelen. Ik ben benieuwd naar de volgende zuivere cache.


29 mei 2010. Log 1395, 13.50 uur. B.

Ik deel die tweede hobby met de legger absoluut niet, ondanks dat ik beroepsmatig chauffeur ben. Maar de kennis van auto’s houdt bij mij op met het weten hoe ik er mee van A naar B moet komen.

Enige tijd geleden dacht ik dan ook aan een geheel ander onderdeel, hetgeen mij (uiteraard) niet door de checker loodste.

Vanochtend tijdens de koffie nog even technisch gegoogled, met als resultaat dat ik hier nu kon loggen. Een mooie, maar niet echt toepasselijke lokatie.


Log 1396, 14.31 uur. B.

Omdat ik nog een TB had die een boom zocht, besloot ik deze giga daarvoor te gebruiken.


Log 1397, 15.43 uur. B.

Het was warm, zonnig weer, dus ik had enkele liters water meegenomen. Je weet maar nooit in zo’n droge omgeving.

Tags zoeken aan de rand van een woestijn…. Als die maar niet zijn bedolven onder opgestoven zand. Gelukkig bleef ik echt aan de rand en leverde e.e.a. geen problemen op. In de oase was het en drukte van belang : velen maakten van de omstandigheden gebruik om zich heerlijk te verfrissen.

Wat een onverwacht prachtig gebied trof ik hier aan maar ik neem aan dat je begrijpt dat ik vanaf de paal rechtstreeks naar wp12 liep. Jammer van die twee verwijderde tags.

Die andere cache zal ik niet lang laten wachten, zodat ik nog meer van deze omgeving kan genieten.


30 mei 2010. Log 1398, 13.30 uur. NL.

Als alternatief, na het niet kunnen vinden van STAR2, met een extra ommetje naar een feestje op een dikke kilometer vanaf mijn huis. Ondanks de regenbuien heb ik het droog kunnen houden : ik gebruikte de tunnel niet, maar deed de hele route per auto.

Interessant informatie. Extra leuk is de vergelijking tussen een Romeinse en een hedendaagse put.


31 mei 2010. Log 1399, 8.46 uur. NL.

Onlangs controleerde ik even de reeds verzamelde cache beschrijvingen op actualiteit.

Deze bleek inmiddels gearchiveerd, maar werd nog steeds gelogged.

Voor mij een uitdaging om te gaan kijken of dat ding nog te vinden is.

Nou, dat bleek geen enkel probleem en behalve een nattig, oud logrolletje, was er ook een keurig vers strookje aanwezig.


Log 1400, 12.01 uur. NL.

Vandaag leek me prima weer om vuilnisman te spelen. Het was wat miezerig weer en ondanks de toch niet onaangename temperatuur verwachtte ik niet veel mensen op strand en pier. Die gedachte kwam overeen met de praktijk, dus liep ik nauwelijks voor gek met mijn vuilniszak.

Helaas kreeg ik hem lang niet vol. Gisteren was naturlijk ook geen best weer, dus zijn er waarschijnlijk niet veel recreanten geweest.

De grote grazers kunnen nu weer veilig groen eten.


GC255E2

10 years! Eindhoven, the Netherlands

Zugführer and friends

1 mei 2010

10.20 uur

1336

GC255E4

Het Middelpunt van de Ringweg

Zugführer

1 mei 2010

10.25 uur

1337

GC255E3

Eindhoven Toen en Nu

Zugführer

1 mei 2010

11.17 uur

1338

GC256RG

Eindhoven Toen en Nu (bonus)

Zugführer

1 mei 2010

11.34 uur

1339

GC21ZY4

Welkom op Goeree Overflakkee: Hellegatsdam

team GO

2 mei 2010

9.10 uur

1340

GC25JNB

10 YEARS GEOCACHING EVENT GOEREE OVERFLAKKEE

team GO

2 mei 2010

10.10 uur

1341

GC25YXW

Poëzie Rondje Goeree Overflakkee

peterseli

2 mei 2010

14.44 uur

1342

GC22HYA

10 YEARS GEOCACHING EVENT GOEREE OVERFLAKKEE CACHE

team GO

2 mei 2010

15.30 uur

1343

GC21ZXY

Welkom op Goeree Overflakkee: Brouwersdam

team GO

3 mei 2010

12.25 uur

1344

GC25YX7

Welkom in Goedereede

de duintoppers

3 mei 2010

12.44 uur

1345

GC21ZYG

Welkom op Goeree Overflakkee: BONUS STATENDAM

team GO

3 mei 2010

13.02 uur

1346

GC23VKY

de krammer

peterseli

3 mei 2010

14.16 uur

1347

GC1XPEE

RUST, NATUUR EN RUIMTE

peterseli

3 mei 2010

14.37 uur

1348

GC25Y31

Windpark Piet de Wit

peterseli

3 mei 2010

14.49 uur

1349

GCX8P7

Het Landschapspark

MADpalace

4 mei 2010

17.42 uur

1350

GC1YRQ7

Cirkel

KegNot

5 mei 2010

16.58 uur

1351

GC1EH9C

VELDHOVEN 1 (de alfabetroute)

GEANTJES

6 mei 2010

15.25 uur

1352

GC1HV4Y

Lieshout en zijn Molens: Ruweelsels

Brian & Hanneke - Team BKE

7 mei 2010

12.50 uur

1353

GC22ZGP

Kom eens kijken bij het GeoCaching Weekend 2

Apiedi@k

8 mei 2010

12.20 uur

1354

GCMVJA

Rotterdam Airport Zestienhoven

Stekel98

9 mei 2010

20.13 uur

1355

GC1HPBB

Zin in een spelletje?

Keurli

10 mei 2010

11.42 uur

1356

GC1HJG0

Mooi Delft: klompenretourbox

fscheerhoorn

10 mei 2010

12.03 uur

1357

GC1C5EC

Farogdatter

The Sugars

10 mei 2010

12.35 uur

1358

GC19N28

Kandelaar

pa7fl

10 mei 2010

14.09 uur

1359

GCJ7P5

Tussen de bedrijven door

Lady Cachetta, adopted bij Willxii Carrotte

10 mei 2010

20.55 uur

1360

GCZNKN

Ik Ben Weg

Saffier

10 mei 2010

21.13 uur

1361

GC1JVT1

Een bijzondere woning

kattenluik

10 mei 2010

21.54 uur

1362

GC1EQR8

Alice in Wonderland

Geo Taz

11 mei 2010

11.54 uur

1363

GC1TTC6

Cijfertorens

Silkwood

11 mei 2010

13.39 uur

1364

GC13MY5

8:13

Wilxlii Carrotte

11 mei 2010

14.17 uur

1365

GC1R14W

Op Hodenpijl (St. Jacobskerk) Schipluiden

11 mei 2010

14.43 uur

1366

GCHJD4

De Prijs voorheen Dubbelslag

Wilxlii Carrotte

11 mei 2010

16.49 uur

1367

GC1CJ01

STAR 1

ozzeger

12 mei 2010

18.03 uur

1368

GC1CJ4D

STAR 3

ozzeger

12 mei 2010

18.28 uur

1369

GC1CJ5B

STAR 5

ozzeger

12 mei 2010

18.48 uur

1370

GC1CJ5H

STAR BONUS

ozzeger

12 mei 2010

19.00 uur

1371

GC1BFMG

CLEAR SKIES

ozzeger

12 mei 2010

19.34 uur

1372

GC1V8R0

Hondenzone domeinbos Noordheuvel

Dostio

13 mei 2010

16.55 uur

1373

GC1RRDZ

Domeinbos Noordheuvel (moppenbos)

13 mei 2010

17.35 uur

1374

GC1H4MV

Rose en de Herkansing!


13 mei 2010

19.20 uur

1375

GC2058F

Nachtvissen

Silly Walker

13 mei 2010

22.35 uur

1376

GC1KNWH

Het mysteriebos oost van de West: Het begin

eRDeeWee

13 mei 2010

23.30 uur

1377

GC1J1N4

frankske001: Vluggertje langs het spoor…

frankske001

14 mei 2010

00.20 uur

1378

GC1ZTK2

WWFM VII (Eindhoven) - Daar zit muziek in…

Zugführer

15 mei 2010

19.00 uur

1379

GC24AJ5

WWFM VII Eindhoven Afterparty

Zugführer

15 mei 2010

20.00 uur

1380

GC24AJ6

[WWFM VII] Groeten uit Zeeland!

Zugführer

16 mei 2010

00.21 uur

1381

GC17X3G

Heidepark Vredelust

tilfar

17 mei 2010

13.50 uur

1382

GC27A3Z

Eerste Eindhovense Dauwtrappersevent

Zugführer

18 mei 2010

04.30 uur

1383

GC27BCA

Eerste Vroege Vogel Cache

Zugführer

18 mei 2010

05.00 uur

1384

GCY5RX

Onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik

ZaNaBoZa, adopted from Tunt Team

19 mei 2010

14.12 uur

1385

GC1RV9V

pokèmon

de vanbeersjes

20 mei 2010

12.31 uur

1386

GC24DNY

Zuiver draaien

piet1949

21 mei 2010

10.53 uur

1387

GCKXPF

8 Zaligheden: 't Contente Menneke

Vinnie1

22 mei 2010

20.36 uur

1388

GC21EZZ

Venray's Kerkdorpen #13: Ysselsteyn

GeoRooy

23 mei 2010

17.30 uur

1389

GC1F3VX

beetje wiskunde

Midjoke

24 mei 2010

14.05 uur

1390

GC1ZMCZ

Alleen overdag

Chrissie1002

25 mei 2010

12.46 uur

1391

GCNYNR

Nevelhorst

jusa

26 mei 2010

12.57 uur

1392

GCJ0MG

De enige echte Triangle

elvis prez, adopted by Zugführer

27 mei 2010

18.10 uur

1393

GC1VCHQ

Zuiver Water

piet1949

28 mei 2010

13.25 uur

1394

GC1TV6G

T25

Knoerifast

29 mei 2010

13.50 uur

1395

GC151TF

De Kastanjeboom

Knoerifast

29 mei 2010

14.31 uur

1396

GC1K3T8

Zuidelijke rand van de Sahara

M&Mars

29 mei 2010

15.43 uur

1397

GC1JAM1

A73 A73 bij Venray

Team RVF Wanssum

30 mei 2010

13.30 uur

1398

GCK9AP

Betuwe Express #2 - Wetland Passewaay

Mathlener

31 mei 2010

8.46 uur

1399

GC1E2QE

Calculatrice DB-110

kelama

31 mei 2010

12.01 uur

1400