1 juni 2011. Log 2251, 18.00 uur. NL.

Eigenlijk had ik net besloten om toch maar naar zee te gaan, toen plots mijn zus weer op de stoep stond. Na het succesvolle “kikkeren” van gisteren lijkt ze niet meer te stuiten.

Gelukkig maar, want de nieuwe cachebehuizing wil ik per 1 augustus klaar hebben.

Toen zij weer vertrok vond ik het alweer te laat om af te reizen, dus besloot ik om van het Brabantse zonnetje te genieten: op het fietsje de geboorte van een ster mee maken.

Helaas wist ik van díe cache nog niet het eindpunt te bepalen, dus pikte ik deze maar even op. De beelden had ik allemaal op werkzame donderdagen bezocht, op “die ene” na. Maar dat bleek natuurlijk niet onoverkomelijk, dus het eindcoördinaat kon worden vastgesteld. Gevoelsmatig zag ik hem al van een flinke afstand liggen, maar vanwege een forse afwijking zocht ik toch eerst even elders.

Overigens was deze verzameling vele malen eenvoudiger te identificeren dan die in Waalre. Op het coördinaat wat ik daar tevoorschijn toverde kreeg ik niets zinnigs te vinden. Nog maar eens een keer terug; dan ook daar rekening houdend met een flinke afwijking.


2 juni 2011. Log 2252, 13.12 uur. NL.

Driemaal scheepsrecht. Weliswaar niet voor deze cache, maar voor deze ochtend.

Ook weer niet voor de eerste cache van vandaag, want die bood voor de derde keer teveel weerstand. Daarna probeerde ik het rondje Oostrum, maar daar kwam ik niet tot een vondst; ofwel door afwijking, dan wel omdat ik geen privé terrein wil oplopen.

Ik had daar dan ook geen formaat cq hint bij me!!


De Oerloose dieren waren mij gunstiger gezind Hoewel mijn topo me bij één ervan naar een andere hoek wees. Tenslotte was het boven verwachting dat ik de cache ongezien kon loggen; het was nogal druk met fietstoeristen, op deze zonnige Hemelvaartsdag.


3 juni 2011. Log 2253, 17.24 uur. NL.

Zo’n ouderwetse “papercacher” als ik heeft eigenlijk wel erg veel tijd nodig om een vakantiereisje uit te stippelen. Zeker als de dagelijkse vondst niet in gevaar mag komen.

Ik zit daarom deze eerste vakantieweek voornamelijk achter de computer en moet dus even tussendoor hard lopen om die cache te vinden.

Maar even eerlijk: ik ging met de fiets de hei op….


4 juni 2011. Log 2254, 19.00 uur. NL.

Na vandaag dan eindelijk een reisschema te hebben voltooid, ging ik tegen vieren het centrum in. Wat materiaal van de ANWB kan de komende week toch wel handig zijn.

Uiteraard streek ik daarna neer in mijn stamrestaurant. Om vijf voor zeven liep ik daar de deur uit, om niet veel later languit op de Markt te gaan liggen. Op de rug, zodat ik de bovenkant van het plein ook eens kon bewonderen.

Werkelijk, Eindhoven is mooi gelegen en ik lag er mooi bij.

Natuurlijk aansluitend nog een uurtje of drie de natte middenstand gespekt. Gezellig!


5 juni 2011. Log 2255, 13.35 uur. D.

Heel erg op mijn gemakje maakte ik mijn campertje reisklaar, hoewel ik nog steeds niet zeker wist of ik wel op reis wilde gaan. Toen alles wel in orde leek draaide ik het sleuteltje om. Het oude gevalletje leek wél behoefte aan beweging te hebben, dus om 12.30 uur reed ik naar het eerste gc-doosje.

Toen ik een plekje voor de auto had gevonden nam ik mijn fiets eraf en in een wip was de doos gevonden. Het puzzelen was niet zo snel verlopen; het was een pittige opgave.


Log 2256, 13.44 uur. D.

Hoewel de checker voor de vorige cache groen licht gaf, nam ik toch maar twee coords als reserve mee. Ik wist hem eenvoudig te grijpen, maar ik was toch op de fiets, dus eigenlijk was er weinig reden om dit sportveld niet te bezoeken. Een goede warming-up, want morgen ga ik ook voetballen….


Log 2257, 13.51 uur. D.

Op de bescheiden fietstocht deed ik deze cache ook nog maar even aan.


En toen ging het verder over de A61. En daar reed ik aan alle potentiële dagcaches voorbij. Tot Offenbach had ik er 6 geselecteerd, maar dankzij het succesvolle bezoek aan Leuth had ik ze niet meer nodig. Dan ligt er voor een volgende reis in die richting nog e.e.a. te wachten.

Na drieën begon het ook te regenen en onweren, zodat er ook weinig lol aan was om ergens een rastplatz op te rijden.


Bij aankomst in Offenbach inspecteerde ik eerst de omgeving van het stadion voor de wedstrijd van morgen, maar helaas kon daar nergens gekampeerd worden.

Gelukkig was er wel een verzameling wegwijzers die richting een camping wees en die route kon feilloos gevolgd worden.

Het restaurant was ook open, dus hoefde ik niet ver weg om te eten.


Log 2258, 20.00 uur. D.

Na het eten liep ik naar de brug over de Main waar ik op uit keek. Eigenlijk best een mooie plek voor een cache, maar ik had in die hoek niets voorbereidt.

Maar het was rustig en erg aangenaam weer, dus bleef ik maar even naar het water kijken. Daar rechts, daar zou ík een cache verstoppen. Ik boog een beetje voorover en…. warempel een kokertje. Snel inspecteren, langzaam loggen, want de onophoudelijk langs zwevende vliegtuigen waren ook het bekijken waard.


6 juni 2011. Log 2259, 8.06 uur. D.

Na een onrustige nacht, waarin het flink regende en waar één donderslag om 2.30 uur de camping liet trillen, begon de dag weer erg zonnig en warm.

Gisteren bij het loggen zag ik dat er nog enkele traditionals nabij de camping lagen, waarvan één op 100 meter van mijn campertje vandaan. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen…


Log 2260, 8.26 uur. D.

en ook deze paste prima in mijn ochtendwandelingetje.

De volgende, ook maar een goede 100 meter voor de camping, liet zich niet zo eenvoudig vinden. De muggen verjoegen mij alvorens ik de bank kon bereiken.

Er lag wel een beurs, maar dat zal wel toeval zijn geweest. Daarin zat geen logrol, noch geld; wel enkele kortingbonnetjes.


Terug op de camping pakte ik het boeltje bij elkaar (dat duurt maar 2 minuten) en ging op zoek naar mijn tegenstanders op het voetbalveld…


Log 2261, 9.43 uur. D.

Toen ik het stadion betrad had ik wel al een idee welke tactiek ik zou toepassen…


Log 2262, 9.50 uur. D.

Ik besloot de kickers fel terug te dringen…


Log 2263, 9.57 uur. D.

Hopelijk kon ik dan met zo weinig mogelijk energie als overwinnaar van het veld stappen…


Log 2264, 10.05 uur. D.

Grappig, dat ik uitgerekend tegen deze kickers mag aantreden…


Log 2265, 10.13 uur. D.

Als mensen mij vragen waarom ik kikkers verzamel, geef ik altijd als één van de redenen de link met het voetbal, hetgeen ik ook nog steeds volop actief doe…

Log 2266, 10.20 uur. D.

Omdat wij thuis vroeger steevast Die Sportschau keken, refereer ik dan altijd naar de Offenbacher Kickers als voorbeeld voor de connectie tussen (voetbal) kickers en (Frosche) kikkers…


Log 2267, 10.25 uur. D.

Afijn, met de wedstrijd ging het inmiddels crescendo…


Log 2268, 10.32 uur. D.

De legenden lieten zich steeds verder terugdringen door mijn opportunistische spel…


Log 2269, 10.38 uur. D.

Zij lieten zich allemaal simpel verschalken…


Log 2270, 10.44 uur. D.

en ik kwam steeds dichter bij het doel…


Log 2271, 10.50 uur. D.

Hoewel er toch wel enig publiek rond het veld bewoog, was het een rustig partijtje…


Log 2272, 11.00 uur. D.

Met nog een half uur op de klok stond ik tegenover de man met het rugnummer van ónze Nationale Legende, Johan Cruyff…


Log 2273, 11.07 uur. D.

Vanaf het hoogst punt in de arena lanceerde ik een voorzet richting het doel…


Maar toen was daar een incident. Van achter de goal werd iets in het veld geworpen en de wedstrijd werd even stilgelegd.

Men vertelde dat Edgar de dader was, maar die werd niet teruggevonden…


Log 2274, 11.47 uur. D.

Het spel werd hervat met een doeltrap…


Log 2275, 11.58 uur. D.

Met een prachtige beweging bleek ik ook beter dan Best, en de weg naar het open doel

kon worden ingeslagen. Onderweg moest ik nog wel twee losgeslagen reeën omzeilen, waarvan er één zo aandachtig aan het smikkelen was, dat hij mij pas op 5 meter afstand in de gaten kreeg…


Log 2276, 12.27 uur. D.

Toooooorrrrrrr. De Kickers zijn verslagen. Triomfantelijk hief ik de bokaal ter hemel, maar niemand die het zag. Het publiek had hier niet op gewacht.

Maar ik heb optimaal genoten van de heerlijke entourage.


Log 2277, 12.45 uur. D.

Voor de ereronde na de winst op OFC was Pappa Bär nog langs het veld blijven staan.

Een goede 400 meter verderop verdween ik in de catacomben.


Op weg naar de A3 voor de volgende etappe.


Ik was net op tijd binnen, want goed en wel op de snelweg begon het weer volop te regenen. Pas nabij Regensburg (!!) drong de hete zon zich weer op.

Om 19.00 uur bereikte ik de verlaten camperplaats bij Fürstenzell.

Geen gastronomie vandaag, dus eerst even het dorpje in om te kijken of daar een kok aan het werk was. Helaas, maar de Lidl bracht mij zover dat ik zelf wel wat zou bereiden.

Terug op het prachtig gelegen Gasthofterrein begon ik te koken en na een telefoontje kwam de beheerder per auto even afrekenen.

Inmiddels was het pikdonker geworden en een hevig onweer brak los. Maar ik zat heerlijk droog mijn dagboek te schrijven; natuurlijk onder het genot van een biertje.


7 juni 2011. Log 2278, 9.29 uur. D.

Zo’n 650 meter van de camperplaats vandaan lag een prima cache om de dag mee te beginnen. De buien waren weer verdwenen, de zon scheen lekker over heuvels.

Een rustige ochtendwandeling en geen haast. Even goed rondkijken en bingo. De druk is er voor vandaag al weer van af.


Log 2279. Log 2279, 13.30 uur. A.

Hè hè, eindelijk eens een voorbereidde autobaancache gebruikt.

Ik moest tanken, plassen en lunchen en wat combineert dan beter dan een cache.

Het was nog wel een beetje snuffelen, want mijn coördinatendetector stopte een bord te vroeg; daar was trouwens ook een duidelijker cache paadje….


Vervolgens bleef ik tot in Wenen doorrijden, hoewel de laatste kilometers filerijden werd, vanwege een ongeluk op de drukke, smalle driebaansweg.

Door dat langzame gedoe kon ik wel op tijd reageren toen een camping-teken de afrit aanwees; het eerste teken had ik niet als zodanig herkend.


Op de camping zocht ik een plekje waar ik me de komende twee nachten wel thuis zou voelen.

Vanwege het dreigende weer ’s avonds, zat een bezoekje aan het Prater er niet meer in.Ik zou twee nachten in Wenen blijven vanwege de weersvoorspelling: morgenochtend zou het veelal regenen.

Toen ik op stond was daar echter geen sprake van; die ochtendregen was waarschijnlijk vannacht al gevallen. Om een uur of 1 ging het flink tekeer.

Maar goed, er viel 1 kleine bui in de tijd dat ik ontbeet.


8 juni 2011. Log 2280, 11.50 uur. A.

De start van Chicca’s rondje lag op een kleine 4 kilometer van de camping.

Die eerste bleek al meteen niet eenvoudig te vinden….


Log 2281, 12.01 uur. A.

Ook deze was moeilijk; tenzij je oog er direct op valt….


Log 2282, 12.09 uur. A.

Tja, hier waren wel meerder plekken van vroeger was ik….

Het zal toch niet in dat bot zitten hè? Maar nee, de juiste “overledene” werd toch gevonden.


Log 2283, 12.16 uur. A.

Even een zijweggetje uit Chiccas Morgenrunde. Zover is dat niet om.

Eenvoudig kunnen vinden, dus wederom een goede keuze.


Log 2284, 12.35 uur. A.

Toch de moeilijkste van de ronde, hoewel erg voor de hand liggend.

Mijn gps stuurde mij echter nog 7 meter díeper het bos in en aan de “paadjes” te zien is mijn apparaat daar niet de enige in.


Log 2285, 12.50 uur. A.

Ook deze zat weer heel logisch verborgen, maar toch keek ik er 1 keer overheen, terwijl ik bovendien nog veel tijd kwijt was aan al die andere logische plekjes aldaar.

Log 2286, 12.54 uur. A.

Ongetwijfeld de makkelijkste van de serie. Hij lag nog net niet in het zicht.


Log 2287, 12.59 uur. A.

Ook deze liet zich weer eenvoudig pakken.

Inmiddels was ik al zeer tevreden over mijn keuze: eigenlijk had ik deze serie morgen pas willen doen, alvorens verder te reizen.

Bovendien was de optie per fiets wel handig (maar of dat officieel mag??).


Log 2288, 13.06 uur. A.

De hint is leuk geschreven, maar ik weet zeker dat deze micro nog wel in kleinere gaten te verstoppen is.


Log 2289, 13.12 uur. A.

Oeps, er staat een jongeman vissen te voeren. Wat nu?

Ach ja, gewoon dat ding pakken en mee nemen naar de fiets. Ik kan toch niet “binnenkort” gewoon terug even terug komen?

Maar nog voor ik het doosjes te pakken had fietste hij weg. Kon ik ook nog even vissen kijken.


Log 2290, 13.17 uur. A.

Hoewel ik de hint niet begreep, viel het nog niet tegen hoe snel ik het juiste verstopplekje wist te bereiken. Er waren hier vele mogelijkheden.


Log 2291, 13.28 uur. A.

Gelukkig heb ik de puzzel correct weten te maken. Jammer dat ik het visuele eindresultaat niet heb kunnen zien.

De tastbare oplossing wist ik wél te bereiken, mede dankzij opstijgende mogelijkheden.


Bij een volgend bezoek aan Wenen maak ik zeker de avondronde, maar vanavond zit ik in het Prater.


Log 2291, 13.41 uur. A.

Vanaf de overkant wilde ik hem al even gaan ophalen, maar dan had ik dat in mijn blootje moeten doen; om mijn kleren droog te houden.

Omdat ik het (waarschijnlijke) cacherspoor over het hoofd zag, werd ik eigenlijk alsnog gedwongen om in mijn nakie op zoek te gaan….

Gelukkig kondigde zich een flinke onweersbui aan, dus niemand heeft mij hier gekleed gezien.


Vanwege die bui werd het een race tegen de klok om droog op de camping te geraken.

Dat lukte eigenlijk net niet helemaal, maar eenmaal onder het afdak bij de receptie begon de stortvloed pas echt.

Na en paar minuten durfde ik onder de paraplu de laatste meters naar de camper af te leggen, en daar kleedde ik me uit en nam een heerlijk warme douche.


Daarna begon het langzaam aan wat op te klaren en rond een uur of vier ging ik op de fiets naar het Prater.

Zo’n vast kermisterrein zouden we in Eindhoven ook moeten hebben, hoewel er toch ook wel veel (oudere attracties) gesloten was.

Het was in elk geval goed toeven in de stralende zon. Alleen was zo’n graad of 30 toch wel wat te veel van het goede.


Na anderhalf rondje Prater fietste ik nog even de binnenstad in, maar daar voelde ik mij niet echt thuis. Gelukkig (maar ook erg vreemd!!) had ik een middagprogramma als toerist gekozen; dus niet als cacher!!

Er ligt veel teveel in de stad verstopt om een keuze te maken, dus, zonder pq, besloot ik mezelf niet te pijnigen door in mijn eentje binnenstadcaches te gaan zoeken.


Dus na een klein rondje centrum keerde ik, onder een steeds dreigender wordend wolkendek, terug naar het Prater, alwaar ik precies op tijd een restaurantje binnenstapte. Ik nam, na het eten, nog een tweede biertje, omdat men er geen paraplu verkocht.

Daarna was de hoosbui enigszins tot rust gekomen, dus spoedde ik mij (wederom vandaag) onder de bliksemflitsen naar de camping. Ik hield het droog!!


9 juni 2011. Log 2293, 8.44 uur. A.

Vannacht is het weer helemaal omgeslagen. Voor het eerst werd ik niet wakker van een zonnetje. De storm was al wel rustiger dan die die mij vannacht lang wakker hield. Wat ging het toch tekeer….


Gelukkig was het wel (nagenoeg) droog, dus fietse ik even snel naar deze zwarte (?) doos.

Ter plekke bleek mijn topo niet voldoende, zodat ik heen een pittige struinroute nam.

Terug naar de fiets was heel wat sneller (en korter).


Log 2294, 9.16 uur. A.

Als je twee nachten alhier kampeert, moet je deze cache natuurlijk ook even gelicht hebben.


Vandaag gaat het verder richting Graz, naar Frieldberg.

Hopelijk is het daar (of dan) weer mooi weer.


Log 2295, 13.33 uur. A.

Zonder al te veel regen bereikte ik al vlug Friedberg.

Waar ik al bang voor was: geen camping of camperplaats; wel een “dauerparkplatz” en omdat het nog vroeg was, besloot ik een beetje rond te wandelen.

Van GC1C6J8 was ik de foto’s vergeten af te drukken, dus dat werd te moeilijk, maar dit monument wist ik wel te bereiken.

Vanwege de hint maakte ik er aanvankelijk een 4 sterren terrein cache van, maar vanwege een enorm gat, bleek dat niet te werken.

Onderweg, “onderlangs” de muur, stond ik wel plotseling, voor het eerst in mijn leven, oog in oog met een SLANG!!!.

Vanwege dat gat (ik was de slang toen al voorbij) keerde ik op mijn passen terug en probeerde ik het gewoon bovenlangs. Dat was natuurlijk het beste wat ik kon doen.

Nu verder met de multi “Kreuzzug”.


Na een aardige wandeling was het toch al wat laat geworden, zonder overigens de multi af te kunnen ronden, besloot ik, vanwege het tijdstip, om vannacht een hotelletje te nemen. Mijn campertje kon ik laten staan, want het was maar 200 meter lopen naar “Schwarzer Adler”. Wie weet wat morgen gaat brengen….


In het hotel nam ik direct plaats achter de computer. Vanochtend bleek CH71 zijn nieuwsgierigheid niet langer te kunnen bedwingen: hij had per mail de vraag gesteld of hij zijn tb niet persoonlijk overhandigd kon krijgen. Helaas zou dat niet meer mogelijk zijn, want die had ik al gedropt in wp4 van zijn cache “Kreuzzug”. Dat was uit voorzorg, want ik was (terecht dus) bang dat die opdracht aldaar niet nauwkeurig genoeg naar de cache zou leiden.


Toch besloot Christian om op bezoek te komen. Ik geloof dat hij iets na negen arriveerde en kort na half drie ging hij naar huis.

Natuurlijk hebben we volop over geocaching gebabbeld en voor morgen zou ik een stel nuttige extra tips op zak hebben.

10 juni 2011.

Na het ontbijt ging ik weer op pad. Een ochtendwandeling naar de Badesee voor Coco Loco. Waypoint 1 wist ik nog te vinden, maar op waypoint 2 raakte ik het spoor tóch bijster; later bleek dat ik de verstopplek van het coördinaat wél in mijn handen heb gehad…. Helaas dus zonder vondst door naar “Muster”.


Log 2296, 11.43 uur. A.

Hoewel ik de detailfoto niet had herkend, was mijn gedachtegang omtrent het onderwerp (A) én de persoon bedoeld bij B wél juist.

Christan bevestigde mij dat gisteren, waarna ik zelf het eindcoord kon uitrekenen.

De toepasselijk verstopte cache werd vrij eenvoudig gevonden. Was dat de laatste (?), waardoor nu “lost” en de plek jammerlijk verwaarloosd.


Log 2297, 12.02 uur. A.

Een smal paadje bracht mij weer in de bewoonde wereld. Ik besloot eerst naar het station te wandelen. Het was wederom een warme, zonnige dag, dus was ik blij dat ik even kon zitten.


Log 2298, 12.45 uur. A.

Terug naar het eindpunt van de multi “Kreuzzug”, wat ik gisteren niet wist te bereiken.

Van Christian had ik hem toch mogen loggen, want mijn tekening (als resultaat van de opdracht op wp4) én de foto’s van die opdracht en de bewakers van de cache, gaven duidelijk aan dat ik alles goed had gedaan. Maar toch wilde ik wel ter plekke zien wat ik gisteren niet heb gezien,terwijl ik tóch een dergelijk object zocht.

Misschien was ik nu fitter dan gisteren, want ik liep er zo op af.

Een erg leuke tocht, die ik dus mede maakte om Christians TB thuis te brengen.


Log 2299, 13.27 uur. A.

Dankzij het alsnog kunnen vinden van de multi, bemachtigde ook de coördinaten van de bonus. Monter liep ik verder, maar wat was dat een zware klim.

Toen ik “boven” even stond uit te puffen (hé, hier kwam “de trein” gisteren ook langs) kreeg ik gezelschap. Later bleek dat ze (waarschijnlijk) Cindy heette en tot terug in Friedberg was ze niet meer bij me weg te slaan.

Vanwege de taalbarrière had het geen zin om haar uit te leggen wat ik deed; ze vroeg er ook niet om, maar volgde gewoon.


Log 2300, 14.15 uur. A.

Hoewel ik het al vrij zwaar had, kon ik het niet laten om ook het ommetje naar dit uitzichtpunt te ondernemen.

Cindy had duidelijk meer puf, hoewel ze zich bij de cache heerlijk in de schaduw neerlegde.

Toen ik na het (in alle rust) loggen weer verder liep, sloot ze weer heel gedecideerd aan.

Pas terug in het dorp, alwaar ik even overwoog om toch nog een tweede poging voor “The Core” te ondernemen, wandelde zij de andere kant op.

Ze nam geen afscheid en zou waarschijnlijk de weg naar huis (vermoedelijk waar ik haar ontmoette en onderweg ook weer was langs gekomen) wel weer vinden.


Cindy is een Golden Retriever……


Terug bij de camper begon de twijfel: wat zou ik verder met de dag gaan doen?

Ik vond het wel mooi in Friedberg en had prima geslapen bij “Schwarzer Adler”.

Van wandelen had ik wel genoeg, dus besloot ik toch om met de auto nog een rondje langs andere caches alhier te maken.


Het eerste nulpunt bleek niet eenvoudig per auto bereikbaar, dus die ansichtkaart (1944) laat ik liggen. Bij de volgende ansichtkaart (@night) bleek dat ik op het startcoördinaat eigenlijk niet wist wat ik er moest doen; de finish was dus onbereikbaar; misschien was het gewoon niet donker genoeg.


Log 2301, 16.34 uur. A.

De volgende blikvanger bleek, dankzij optie 2, wel bereikbaar. Mijn campertje vond het al steil, dus ik was al helemaal blij dat ik het niet te voet hoefde te doen.

Overigens was de parkeerplek ter plekke niet zo geschikt voor een camper, dus plaatste ik hem iets verderop half in het gras. Kort voor ik verder ging wist een tractor zich er maar net langs te kunnen wurmen.


Log 2302, 16.58 uur. A.

Om te keren was het boven Haideggendorf veel te smal, dus volgde ik de weg al kronkelend tot de A2 over gestoken kon worden.

Door het smalle dal ging het terug richting de B63, maar het werd nog lastig om de beide volgende caches te bereiken.

Ik ben geen zondagsrijder (ondanks de beperkte snelheid van het campertje), dus voel ik mij regelmatig verplicht om een (oud) weggetje niet zomaar even snel in te slaan.

Na anderhalf rondje had ik mijn strategie bepaald. Het aanrijden tot de cache had dan wel tot gevolg dat ik nóg een rondje zou rijden.


Log 2303, 17.09 uur. A.

Het was een moeilijk punt om even te parkeren, maar het lukte. Vervolgens haastte ik mij wel met het loggen, om weer snel verder te kunnen.

Dankzij google was het vrij eenvoudig om de songs te koppelen. Enkele artiesten hadden in de jaren tachtig ook hits in Nederland, maar sommigen niet de in deze puzzel gevraagde liedjes. Nu ken ik ze ook allemaal, hoewel ik 2 artiesten niet heb kunnen herkennen; gelukkig lag het rekenresultaat daarmee op een goede 5 meter uit elkaar.

Weliswaar geen schlager, maar bij het loggen dacht ik toch even aan Kid Creole and the Coconuts; ook succesvol in the eighties.


Log 2304, 16.58 uur. A.

Ook hier was het even speuren naar de juiste toerit, maar daarna kwam je er wel vanzelf langs. Hoewel ik vaker een dergelijke verstopwijze heb gezien, had ik de snelle vondst wel te danken aan de tip van Christian.


Log 2305, 17.36 uur. A.

Mede dankzij de aanname van de minuten, wist ik de code net op tijd (voor mijn vertrek uit Friedberg) te kraken.

Ook hier was de cache weer erg creatief verstopt.

Ondanks mijn ruime ervaring heb ik hier toch weer veel verbergtruukjes leren kennen.


Dit was de laatse alhier, dus uiteindelijk had terug gaan naar het dorp ook niet veel zin.

Ik besloot dan de tip van Christian na te volgen….


Log 2306, 19.00 uur. A.

Eigenlijk was ik (zelfs nabij Eindhoven) nog nooit op een stammtisch-event, maar ik ging er wel van uit dat ik daar kon eten.

Dat ik geen Südburgenlander ben zou volgens Christian niets uitmaken; ik zou toch welkom zijn.

Alleen…… waar moest ik heen? Ik had alleen een coördinaat en dan is, op 25 kilometer, de nodige topo toch maar behelpen.

Maar natuurlijk wist ik de werkelijk prachtige lokatie wel te bereiken.

Als enige buitenlander in het gezelschap heb ik me toch niet verveeld.

Toen bleek dat ik van de gasthaus beheerder best op de parking mocht overnachten, in dat stikdonkere bos, kon ook de tapkraan open.


Log 2307, 20.20 uur. A.

Na het eten op het event werd ik nog even meegenomen naar een heuse 4 sterren terrein cache. Met zo’n 10 man liepen we naar een bruggetje en daar was de inventiviteit van shadowchaser doorslaggevend om de cache met een lagere moeilijkheidsgraad te bemachtigen.

Ik probeerde het nog wel even als een aap, maar kwam daarbij een arm te kort.

Bijna alle stammtischgangers hadden deze cache al eens gelogged, dus het was een zeer aangenaam gebaar naar mij toe, om mij hiermee van dienst te willen zijn.


Rond middernacht sloot ik mijn ogen in de wildernis en totdat de vogeltjes vrolijk begonnen te fluiten was het werkelijk doodstil en stervens donker. Wat slaapt dat heerlijk.


Rond de klok van acht werd de reis naar Maribor voortgezet.

Inmiddels wist ik precies waar ik was en dat hield in dat ik eerst een stukje terug moest.


Log 2308, 9.08 uur. A.

Deze cache had ik namelijk als eerste “zekerheidje” voor deze reisdag op het programma staan. Maar de belangrijkste reden om hiervoor een beetje terug te rijden was de getipte “kikker” cache. Het hotel had geen gasten, terwijl het er toch keurig bij lag.


Log 2309, 9.35 uur. A.

Eergisteren had Christian mij al heel enthousiast getipt om deze cache zéker te bezoeken. Gisteren zei ook shadowchaser dat ik, als kikkerverzamelaar, zeker niet mag missen.

Dus vanaf het Raststation te voet naar het nulpunt. Daar was direct duidelijk wat ik uit moest voeren. GEWELDIG. Het is dat ik al een andere cache in mijn voortuin heb, anders had ik zoiets gebouwd. Deze had ik inderdaad niet willen missen.

Ik heb hem of haar niet gekust, want meestal sta je dan oog in oog met een prins En daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. (Toch een gemiste kans als dit een prinses zou hebben opgeleverd…..).


Log 2310, 9.50 uur. A.

Nog helemaal genietend van het sprookjesachtig tafereel, besloot ik die extra 500 meter ook nog maar te lopen. En ook dat was geheel zonder spijt.

Ik kijk ineens anders naar fietsenstallingen. Ook de manier waarop ik hier op de fiets moest gaan zitten wil ik in het verkeer niet nadoen.


Dit was voor deze reis de laatste in Oostenrijk, maar als ik nog eens geniale ideeën nodig heb, kom ik zeker nog eens rondneuzen.


Ik reed in één ruk verder naar Slovenië.De welkomstcache bleek niet voor mij te zijn weggelegd, dus reed ik door naar de camping in Maribor.

Helaas was de beheerder even niet aanwezig. Ik kon wel al een plekje uitzoeken, maar had nog geen toegang tot een stopcontact. Ik kon mijn logs dus nog niet bijwerken.


Net toen ik besloot om “dan maar” te gaan cachen, kwam hij aangefietst en omdat het eigenlijk toch veel te warm was, besloot ik toch eerst even te loggen. Dan doe ik vanavond wel mijn eerste Sloveense cache.


Log 2311, 19.28 uur. SLO.

Na het eten, ik had immers nog twee halve noodpakketjes (half omdat ik daar wel stroom voor nodig heb, maar op deze nette camping heb ik alles) stapte ik nog even op de fiets om mijn (thuis gemaakte) planning aan te vangen.


Deze cache, mijn eerste Sloveense dus, lag bij het punt waar ik vanochtend nog met mijn campertje omkeerde. De camping stond namelijk slecht aangegeven en het coördinaat wat ik had was in een voor mij onbekend grid.

Log 2312, 19.43 uur. SLO.

Deze is waarschijnlijk op dezelfde wijze verstopt als die die ik vanochtend op de E59 niet kon vinden. Maar dáár stond ik dan ook niet lang in mijn eentje.

Hier had ik alle tijd om rond te kijken.


Log 2313, 19.58 uur. SLO.

Bovenlangs, over de weg, naar het eiland. Na de simpele vondst langs de oever van de Drava terug richting binnenstad.


Bij het medisch centrum keek ik nog even wat rond naar een deksel, maar toen dat wat begon op te vallen staakte ik daar de zoektocht.

Inmiddels was het ook wel te laat om aan de drieheuvelentocht te beginnen, want ik moest toch ook weer een kleine 5 kilometer terug naar de camping fietsen; het liefst nog bij daglicht.


Maribor bevalt mij wel. Morgenvroeg ga ik in elk geval verder met de planning en als het dan laat wordt, sluit ik niet uit dat ik nóg een nachtje blijf.


12 juni 2011. Log 2314, 10.11 uur. SLO.

Het weer zag er best weer aardig uit. De temperatuur was zeker goed en de lichte bewolking leek open te schuiven. Ik had nog enkele leuke caches in gedachte, dus waarom nu al verder reizen.

Dus gewoon de fiets op en naar de oever van de Drava.

Verstopplekjes genoeg zo rond het nulpunt; als dat maar goed gaat.

Gelukkig ben ik goed verzekerd (ik neem aan ook hier tegen), maar de micro werd opvallend vlot gevonden.


Log 2315, 11.21 uur. SLO.

Vanaf de Drava oever ging het naar de binnenstad. Voor nano’s ben ik op dat soort plekken niet geschapen (wanneer ik alleen ben), dus bezocht ik enkele waypoints van Vanja & Valdi’s stadswandeling.

Maar wel richting de start van de eduvcatieve drieheuvelentocht.

Natuurlijk kom je dan vanzelf bij de top van de Piramida, maar zonder dat hier een cache zou zijn geweest, had ik deze ruïne nooit gevonden.


Log 2316, 13.31 uur. SLO.

Wat een prachtige tocht. Wel pittig klimwerk en veel in de brandende zon, maar schitterende uitzichten. En heel leerzaam.

Op verschillende plekken was het toch wel gokken welke kant de <> route opging.

Vanaf bord 9 werd het helemaal een gok, want <> stuurde me terug.

Heb ik na bord 8 (waar overigens een schrijffoutje in de cachebeschrijving staat: “that” moet zijn “than”) een lus verkeerd om gelopen?

Uiteindelijk leek ik wel op de juiste plek uit te zijn gekomen, hoewel er geen cache te vinden was. Na een half uurtje zoeken (en uitpuffen) rekende ik alles nog eens na en warempel, ik moest dertig meter verderop zijn. Daar lag hij ook veel beter.


Terug richting de fiets hoopte ik nog dat ik voldoende gegevens had verzameld voor “A walk through Maribor”, maar dat leek niet zo te zijn; helaas blijft die voor mij verborgen.


Log 2317, 14.43 uur. SLO.

Inmiddels kondigde zich een onweersbui aan, maar in het centrum van deze aardige stad kon vast wel geschuild worden. Ik begon dus maar aan de City Park cache, maar ik bleek al direct een verkeerde richting te kiezen.

Ik kwam wel bij een waarschijnlijke verstopplek, maar vond daar geen micro.

Omdat het toch steeds donkerder werd fietste ik eerst maar even naar het station.


Typisch zo’n plek waar ik als solist niet graag ga staan snuffelen. Bovendien stond er ook een muggel. Mogelijk wist hij dat ik echt wel iets anders kwam doen dan aan een (lege) drinkfles lurken, want plotseling verdween hij.

Ik trok mijn stoute schoenen niet uit en stopte al mijn loodgieterservaring in een soepel graai: hebbes.


Log 2318, 15.15 uur. SLO.

Inmiddels was het toch beginnen te druppelen, dus besloot ik om niet naar het park terug te keren.

Ik zocht nog heel even naar die “pest”nano, maar helaas. Op naar de brug.

Met zicht op de verstopplek stonden meerdere dreuzels te schuilen, zodat het lang wachten was op het ideale voel moment.

Ik tuurde dus maar wat naar het water én naar de lucht: wat gaan die wolken nu toch doen??

Er kwam gelukkig een grijpmoment, maar na het loggen was het bijna net zo lang wachten om de omgekeerde beweging onopvallend uit te kunnen voeren.

Het was dus een rustgevende brug.


Log 2319, 15.22 uur. SLO.

De wolken leken zich toch definitief te sluiten, dus besloot ik maar weer richting camping te gaan. Ik negeerde een afsluitlint voor de steile klim de oever op, anders had ik een eind om moeten fietsen. Zodoende was ik vlug bij dit doosje.


Log 2320, 20.38 uur. SLO.

Onderweg naar de camping kwam ik (inmiddels al voor de vierde keer!) vlak langs het startpunt van deze multi. Maar net toen ik afdraaide nam ik een geweldig mooie, lange, bliksemflits waar, zodat ik me maar niet met die eerste vragen ging bezig houden.


Ik was net op tijd bij de camper, want toen begon het toch door te regenen.

Lekker ontspannen werkte ik de middag door, bereidde nog een eenvoudige maaltijd en besloot als toetje nog even terug te fietsen voor deze cache.


Het was inmiddels weer helemaal opgeklaard en de avond was nog lang genoeg.

Antwoord E moest ik schuldig blijven, maar de overige gegevens brachten mij toch op het juiste punt.

Ook etappe 2 was licht, maar daarna werd het nog even heel pittig, maar zeker de moeite waard.

Gelukkig had ik goed uitgerust, zodat ik probleemloos ook deze doos kon opgraven.


Nog even een goede kilometer “huiswaarts” en mijn laatste nachtje Maribor kan aanvangen.


13 juni 2011. Log 2321, 9.27 uur. SLO.

Dit was de eerste cache die ik deed in Slovenië (m.u.v. die niet gevonden welkomscache). Alleen bezocht ik het doosje nog niet, omdat dat vrij dicht bij mijn verblijfplaats ligt. Waypoint 3 is namelijk de buurman van de camping.

Daarom liet ik deze wachten op het vertrekmoment, als dagelijks zekerheidje….


Log 2322, 11.03 uur. SLO.

Hé, nog een cache? En de vorige log had ik het over vertrekken…..

Tja, Maribor had mij zoveel te bieden, dat het jammer zou zijn om na 2 nachtjes alweer te vertrekken.

Toen ik ontwaakte was de hemel weer strak blauw en mijn campertje stond aan de voet van een hoge berg. Ik was al uren nieuwsgierig wat daar achter lag.

Toen ik gisteren avond op gc.com alvast een blik wierp, zag ik daar caches liggen.

Helaas gaat dat ten koste van de “terugreis om de statistieken”: ik pik nog 1 dagje Slovenië mee, om dan morgen “gewoon” via Wenen terug te reizen.


Op de camping zei men mij dat de kabelbaan vanaf 9 uur zou draaien (en dan elk uur), dus dat werd nog even haasten. Te plekke vernam ik dat hij pas vanaf 10 uur zou vertrekken; vandaar dat ik die Golden Fox cache nog maar even oppikte.

Ik wist per slot van rekening ook niet wat voor een terrein ik achter de top zou aantreffen.

Vrij lang dacht ik goed te hebben gekozen om nu zonder druk te kunnen wandelen, want het viel nog niet mee om de kerk te vinden. Maar toen die eenmaal bereikt was kon ik op zoek naar de cache.

Wederom een wandeling in lijn, een heel eind van de kerk vandaan. Zou ik nu dan geen rekenfout gemaakt hebben?

Na vrij intensief zoeken wist ik, met de nodige afwijking, de doos dan toch te pakken te krijgen.


Log 2323, 12.15 uur. SLO.

Watervallen kunnen mij altijd wel boeien, dus toen ik deze cache opmerkte móest ik er haast wel op af.

Dat ik daarvoor een pittig stuk de berg af moest, kon ik zonder topo niet vermoeden.

In elk geval was het absoluut de moeite waard: een prachtige waterval kletterde naast mij neer toen ik de sudoku op aan het lossen was.

Gelukkig ging dat helemaal goed, want de cache werd met weinig afwijking aangetroffen.


Log 2324, 13.57 uur. SLO.

Vanaf de waterval besloot ik gewoon de asfaltweg te volgen. Zo druk was die niet en de bewegwijzering is nog niet helemaal op massatoerisme afgestemd.

In het bos zou ik dezelfde vogeltjes horen fluiten.

Hier boven was het gelukkig allemaal iets koeler dan in het dal, mede dankzij de dunne bewolking, dus het was prima om een eind te wandelen.

Dat neemt niet weg dat ik boven, terug nabij de kabelbaan, me toch even (te) goed deed aan een biertje en een hotdog.

Daarna was het nog en kilometer naar deze cache en wat ik al vermoedde: het ging steil afwaarts over een skihelling.

Ik denk dat ik mijn retourtje kabelbaan niet volledig gebruik….


Log 2325, 14.15 uur. SLO.

Deze cache lag nog eens een kleine 700 meter verder langs die steile piste.

Er lopen hier veel mensen als sport (dagelijks) op en neer, maar ik wist het nu helemaal zeker: dat retourtje gaat er niet van komen; 2 euro naar de knoppen.


Na het loggen was het nog een klein steil vervolg afdalinkje naar een prima “almhütte”.

Tijd voor een biertje, want meer caches zou ik vandaag toch niet meer doen.

Dat het twee biertjes werden kwam doordat er net een groep scholieren aan de “adrenaline” activiteit gingen beginnen. Volop sensatie dus.

Natuurlijk werd het toch ook weer tijd om de laatste 20 minuten ook nog naar beneden te rollen en liet ik mij lekker verwennen met een pizza.

Alleen de “rettichpasta” schoof ik er vanaf; die was nog scherper dan Fishermenfriends.


14 juni 2011. Log 2326, 8.26 uur. SLO.

Na het (dan uiteindelijk toch) verlaten van de camping was het een paar kilometer rijden richting deze cache.

Op mijn kaart liep het grintpad dood, dus er (zover mogelijk) inrijden levert misschien wel keerproblemen op. Dus op zo’n 700 meter uit de auto voor een ochtendwandelingetje. Omdat ik, bij het monument, het vervolg van het pad niet waarnam, struinde ik door de hoge wilde planten en vervolgens door de dichte bomenrij een steil hellinkje op, tot aan…… een pad.

Toen ik de juiste tweeling had gevonden kon ik (wél via het pad) terug naar de auto.

Met deze vondst sloot ik mijn bezoek aan Slovenië af. Het was zeer de moeite waard.

In Oostenrijk was het al een stuk bewolkter en de nieuwslezeres op de radio bevestigde dat vandaag koel en buiig zou zijn.

Uiteindelijk viel dat met die buien wel mee, maar bij Graz besloot ik om de A9 te pakken en Wenen rechts te laten liggen.

Bijkomende reden was, dat mijn autobaanvignet morgen niet meer geldig zou zijn; ik móest vandaag dus het land uit!

Alleen had ik deze route niet voorbereidt, dus van cache kwam niets meer.

Na een voortvarende reis vond ik in Nürnberg een camping met internet, zodat ik voor morgen nog een cache route kan plannen.


15 juni 2011. Log 2327, 8.36 uur. D.

Na het opstaan zette ik alvast de koffie aan. Terwijl die doorliep maakte ik een rondje om camping en Messe, onder de rook van het stadion van “Der Club”.

De eerste etappe leidde naar de ijshockey traditional. Die heeft bij ons “De Kemphanen” nog niet. Ik hoefde er niet eens voor te tijgeren, maar het TB-bestand mag wel eens opgeschoond worden; tijgers hebben alles geroofd!!


Log 2328, 9.14 uur. D.

Even niet opgelet en ik werd gedwongen tot een ommetje rond de Silbersee. Met aantrekkelijk zomerweer was dat gelukkig geen straf. De cache werd op de top eenvoudig gevonden.


Log 2329, 9.34 uur. D.

Het was nog even goed zoeken hoe er te komen. Mijn topo zag andere mogelijkheden.

Daarom eerst maar recht de heuvel af, door het hoge gras.

Ter plekke was de uitvoerige lokatiebeschrijving wat overbodig; eigenlijk kon hij maar op één plek liggen.


Log 2330, 9.59 uur. D.

Tricky verstopt. Ik leek hem helemaal niet te kunnen vinden, want dichterbij dan een meter of 6 bracht mijn coördinatendetector mij niet. Toen ik het bijna wilde opgeven zag ik hem gewoon liggen!!! Hij was duidelijk niet goed terug geplaatst, maar dat leverde mij wel de vondst op. Het hotel was helemaal leeg.


Terug op de camping stond de koffie natuurlijk geduldig op mij te wachten.

Op het gemakje wat broodjes erbij, want ik hoefde vandaag niet zo ver.


Log 2331, 14.18 uur. D.

Net terug tussen het snelverkeer belde mijn zusje mij op: ze stond bij mijn agenda.

Anne moet niet vrijdag(!) maar zondag naar de schoolreisbus gebracht worden (als ze al mee gaat), dus had ik eigenlijk tóch voldoende tijd gehad voor de terugreis via HR, H, SK en CZ. Wat dom dat ik dat verkeerd in mijn kop had zitten….


Nu was ik al te ver terug richting Nederland om dat te herstellen, dus was het plan al omgezet.

Na drie uurtjes rijden besloot ik spontaan om de Amulett serie te proberen.


De eerste was een eitje. Wel even opletten voor de talrijk aanwezige bijen (of wespen).


Log 2332, 14.32 uur. D.

Via een handig hulpcoördinaat begon het avontuurlijke van deze route. Ook deze hindernis leverde geen problemen op.


Log 2333, 14.47 uur. D.

Voor de tweede keer vandaag leerde ik niet te veel op mijn topo te vertrouwen. Maar het ging drie keer goed en dat was dus ook drie keer leuk.


Log 2334, 15.18 uur. D.

Hier klópte onderweg de topo helmaal niet; er was gewoon geen pad en zo ver struinen wilde ik ook niet. Dan maar een klein ommetje.

Rap voldeed ik aan de hint, maar ik zat al gauw veel te hoog.


Maar toen nog de bonus…… Die moet voor later bijven liggen.

Ik heb die grote niet eerst opgezocht. Later kwam ik hem nog wel tegen, ben er zelfs naast gaan zitten, maar dat leverde geen coördinaat op met de gehusselde cijfers.


Nu, tijdens het loggen, denk ik dat ik waarschijnlijk veel te veel heb gecorrigeerd, maar ik ga niet meet terug. Ik ben net gesettled op een camping in Limburg an der Lahn, zowat onder de autobaan.


16 juni 2011. Log 2335, 10.14 uur. D.

Vandaag eens geen ochtendwandeling, maar direct na het verlaten van de camping een eerste tussenstop. Parkeerruimte genoeg, vlakbij deze cache.


Log 2336, 13.00 uur. D.

Even mijn duits testen; zou ik een letterbox aan kunnen?

Op zich wel, want ik zou de cache bereiken, maar enkele dingen waren mij niet geheel duidelijk. Zoals de eerste aanwijzing: die bleek heel anders dan de herhaling iets verderop; díe was wél bruikbaar.

Het trafohuisje heb ik niet gezien en die hond kwam pas veel verder op me af stormen.

Ook de richtingwijzer stond niet goed, want ik werd eerder richting Berlijn gestuurd.

Maar al met al heb ik genoten van de mooie uitzichten en van het vinden van de cache.


Log 2337, 13.13 uur. D.

Even voor en tussendoor de letterbox opgelost.

Ergens moet je aan de 100 dorpen beginnen, toch?

Dat ik later de cache van #38 niet kon vinden kon de pret nauwelijks drukken.

De lokatie daar was van het soort waar ik me niet graag in mijn eentje lang ophoud; veel te opvallend en verdacht.


Log 2338, 13.42 uur. D.

Voor de reis van vandaag had ik al een camping op internet uitgezocht, zodat ik in alle rust voor de voorspelde buien, onweer en storm nog wat kon cachen.


Log 2339, 13.48 uur. D.

Voor ik aanfietste tuurde ik nog even naar de hemel: het leek wel lang genoeg droog te blijven.


Log 2340, 13.52 uur. D.

Hoewel er een oude meneer op het rechter bankje zat, griste ik, volgens mij ongezien, de cache te voorschijn. Terwijl ik om het hoekje stond te loggen, liep het mannetje aan.


Log 2341, 14.01 uur. D.

Dit moest snel gebeuren, want die opa kwam deze kant uit en ik vermoedde dat hij ook hier weer even zou gaan zitten. Hetgeen inderdaad zou gebeuren.


Log 2342, 14.08 uur. D.

Even tussen Feld & Sieg meegepikt.

Log 2343, 14.14 uur. D.

Halverwege de serie, die ik overigens niet vanaf het gegeven parkeercoördinaat was begonnen. Ik had mijn campertje gewoon bij Sieglinde laten staan.


Log 2344, 14.22 uur. D.

Het enige enerverende op dit sportterrein was het vinden van de cache. Er was geen activiteit op dit moment. Gelukkig maar, want dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger.


Log 2345, 14.31 uur. D.

Even het Feld verlaten (en de Sieg helemaal) om naar de kerk te gaan.

Een eerste indicatie dat vandaag niet alles even gelukkig zou uitpakken: toch niet voor de bui op de camping.

Gelukkig kon ik schuilen bij een bushalte. Jammer genoeg vond ik dáár geen cache.


Log 2346, 14.49 uur. D.

Toen de bui was uitgeraast ging ik terug het veld in. Helaas nog voor ik dat bereikte bleek er nog een staartje regen aan te hangen.


Log 2347, 14.54 uur. D.

Hier kon de paraplu alweer de tas in.


Log 2348, 15.04 uur. D.

Zissendorf ligt dus ook tussen Feld und Sieg.

Hoewel een hint hier inderdaad niet nodig was, was het nog wel even goed voelen.

In plaats van het grijpen van de cache nam ik iets anders mee naar boven. Dát nam dan weer de cache mee.


Log 2349, 15.09 uur. D.

Oei. Drukke (wegen)bouwactiviteiten. Ik hoopte op een eerder waargenomen verstopmethode. Dat bleek juist en daardoor de enige manier om hier toch onopgemerkt te kunnen loggen. Dat ik vervolgens de bonuslocatie hier bleef uitrekenen viel niet meer onder dreuzelgedrag.


Log 2350, 15.17 uur. D.

De serie eenvoudig kunnen afronden. Jammer van die ene bui, maar verder was het een heel aangenaam rondje.


De tweede tegenvaller van vandaag was dat de camping (zo leuk verkocht op internet) mij helemaal niks leek. Vooral het ontbreken van internet was vervelend, maar de gastheer vond ik ook al niet zo gezellig.

Ik besloot dus om maar wat verder te reizen, waardoor ik pas na zessen een landingsplek had gevonden. Aardig gelegen aan de Agger, maar pal onder talloze (bijna landende) vliegtuigen. Ik kon de tenen van de passagiers tellen.


De beheerder vertelde mij dat het campingrestaurant open was, maar dat ik een meter of 400 verderop veel beter kon eten. Dus ik te voet de camping af, maar twijfelde ter plekke over de keuken. Dus toch maar eerst kijken op de camping.

Onderweg begon het weer te regenen, dus was het helemaal zuur dat dat campingrestaurant gesloten bleek.

Inmiddels was het echt een stortbui geworden en legde ik mij neer bij een appel maaltijd. Maar na een half uurtje klaarde het weer op en fietste (*) ik toch maar naar “Alte Fähre”; had ik dat (*) maar meteen gedaan. Nu werd het vrij laat voor ik weer in mijn campertje was. De keuken was overigens erg goed. En het bleef verder droog.


17 juni 2011.

Die appel kwam vandaag nog goed van pas als brunch.

De zonnige ochtend gebruikte ik om een planning te maken voor vandaag tot en met maandag.

Toen ik eindelijk op pad kon was er eigenlijk alleen nog maar (lichte) bewolking, maar de temperatuur was nog altijd prettig.

Ik had een rondje om Lohmar in elkaar gestoken, met voornamelijk traditionals. Ik heb ook nog enkele mysteries proberen op te lossen, maar kreeg steeds geen groen licht van de checkers.

Maar goed, als die dagelijkse cache maar gevonden werd, was ik al lang tevreden.


Dat rondje bleek wisselend succes te kennen. Ook kon ik niet overal mijn fiets gebruiken, maar daar waar dat wel kon was dat toch ook wel erg handig (en snel).

De eerste werd namelijk al niet gevonden en de tweede liet ik aan me voorbij gaan, vanwege een noodzakelijke omweg.


Log 2351, 14.28 uur. D.

De eerste vondst voor vandaag; ik kan het dus nog. Het was nog een heel gezoek tussen al die boomwortels. Gelukkig waren er niet zo veel stenen, maar voor ik de juiste boom had gevonden waren mijn schoenzolen toch al weer een stukje dunner.


De volgende cache van het programma werd weer niet gevonden, dus ging ik eerst maar even naar de Aldi.


Log 2352, 15.27 uur. D.

Ik was al enige uren benieuwd naar wat een “Pinge” zou zijn; Live Search kreeg het niet (naar wens) vertaald. Ter plekke liet het zich wel raden en kon de cache eenvoudig gegrepen worden.

Daar ging overigens wel een pittige klim aan vooraf, waarbij ik mijn fiets bij een bankje achter liet. Even daarvoor spotte ik weer een slang op het pad.

Aan de sporen nabij de cache te zien durven hier toch wel fietsers te komen. Die hebben dan ongetwijfeld specifieker toegerust materiaal….


Log 2353, 15.47 uur. D.

Ondanks dat de cache nogal een eindje van het sportpark af ligt, heb ik de lokatie wel begrepen. Ik reed zelfs nog een ererondje over de sintelbaan.

Na het loggen pas, want heen kwam ik al struinend.


Log 2354, 16.12 uur. D.

De klim hierheen was voor mij niet fietsend te doen. Terug ging heel wat lekkerder, hoewel ik beter een ander pad had kunnen nemen, denk ik.

Uiteindelijk viel het klimwerk in het dal dan toch weer mee.


Log 2355, 16.27 uur. D.

Even een makkie tussendoor. Zojuist passeerde ik volgens mij een mysterie, die ik net niet had weten op te lossen. Achteraf niet erg, want er was daar volop bedrijvigheid.


Log 2356, 16.44 uur. D.

Alweer een eenvoudige oppikker, hoewel ik eerst uit keek naar een ander zitmeubel.


De vorige op mijn route wist ik niet te vinden. Mijn gps wees wel een duidelijke richting aan, maar daar was het te zwaar bebost om voldoende onopvallend te kunnen zoeken.

Zelfs bij het meest logisch object heb ik niet snel genoeg een micro kunnen waarnemen, ondanks een viertal pogingen.


Log 2357, 17.28 uur. D.

Het mooie uitzicht reed ik voorbij; waarschijnlijk zag ik het pad omhoog over het hoofd, mede omdat het vlaggetje kort bij het pad onderlangs leek te staan.

Een uur had ik er overigens ook niet meer in willen steken.


Komende vanaf die andere kant had ik grote twijfels over een bovenpad.

Ik reed dus onderlangs door tot aan het via-punt, liet daar mijn fiets achter ennam het steile pad berg op. De kerk werd natuurlijk niet over het hoofd gezien, zodat de cache eenvoudig opgeraapt kon worden.


Log 2358, 17.33 uur. D.

Natuurlijk kwam ik hier zojuist ook voorbij, maar toen wees mijn kompas een andere boom aan. Zo’n reusachtig verschil in formaat zit er nu ook weer niet tussen.

Met enig risico koos ik dan ook verkeerd. De juiste sloeg ik over…..

Natuurlijk moest ik nu óók die maar nader onderzoeken, maar……… als dat zijn armen zijn, dan loop ik op zijn kop. Zonder hint is het waarschijnlijk veel eenvoudiger.


Bijna als vanzelfsprekend dineerde ik net als gisteren bij Alte Fähre en begon daarna aan de multi die ik morgen af wil maken. Hij kwam namelijk langs mijn voordeur en precies daar begon het lichtjes te druppelen.


Inmiddels kwam ook het vliegverkeer weer op gang. Gisteren landde het laatste toestel iets na elven, ’s nachts heb ik niets gehoord en vanochtend bleek ik ineens onder de startbaan te staan. Dat was een stuk prettiger, omdat de vliegtuigen dan al veel hoger boven mij zitten en dus minder lawaai uitstralen.


18 juni 2011. Log 2359, 7.55 uur. D.

Om zeven uur werd ik wakker van de regen. Dat was voorspeld. Het zag er grauw uit buiten, dus draaide ik me nog maar een keer om.

Niet veel later dacht ik toch echt geen druppels meer te horen. Ik stond op en hees me snel in de kleren. Met deze multi was ik (hier ter plekke) al halverwege. Die kon ik toch niet onafgewerkt achterlaten?

Snel nog even de koffie aangezet, want meer caches zou ik, gezien het weer, wel niet gaan doen.

Op het fietsje naar wp4. Latijn is voor mij een makkie, dus wp5 was het meest ongewis: zou ik de Duitse naam en schrijfwijze van het bedoelde dier wel kennen?

Ook dat bleek geen hindernis, want niet veel later had ik de vos gevonden.


Log 2360, 8.19 uur. D.

Inmiddels was het nog steeds droog, dus kon het geen kwaad om eens bij het kruis te gaan kijken. Kruis??? Blijkbaar had ik iets niet goed begrepen. Ik telde de verkeerde schroeven en kreeg een vreemde peiling te verwerken. Dat zou anders moeten.

Plan B leek aanvankelijk beter te werken, maar daar wilde ik me er te gemakkelijk vanaf maken. Het zou, bij een volgende bui, inmiddels toch weer een heel eindje druppels vangen worden. Even mijn ochtendbrein laten werken en jawel hoor, ik kon daar wel iets mee. Even later bleek dat de juiste ingeving te zijn.


Log 2361, 8.31 uur. D.

De bewolking leek al duidelijk dunner, dus besloot ik ook nog even de vissen achterna te gaan. Dat bracht me in een prachtig weidelandschap. En bij de cache, maar dat was wel nog even hengelen.


Log 2362, 8.45 uur. D.

Ondertussen was er zelfs al weer wat blauwe lucht te zien, dus die dode boom wilde ook ook nog even aanschouwen. Ondanks de recente regenval was het niet te glibberig om het 3 sterren terrein te mijden. Zelfs terug ging probleemloos.


Log 2363, 9.06 uur. D.

De laatste Duitse cache deze reis (echt waar). Een klein ommetje door het prachtige woud leverde nog even een eenvoudig puntje op.

Na het loggen hoefde ik niet meer te trappen om mijn vierwieler te bereiken.


Ik was dan toch wat langer weggebleven, maar de koffie bleek geduldig: bruin en warm stond die gezellig op mij te wachten.


Bij het ontbijt nog even alles loggen en dan gaat de reis verder naar Arnhem.


GC2Z91P R.I.P. Cache-Mobiel noord mmm

Start: N51.57.514 E006.01.916


Bezoek de rood- en groengekleurde plekken om achtereenvolgens een afstand (X) en een richting (Y) te vinden. Daarmee kun je dus naar de cache.


X = [De Verrekijker][De Schakel][AH + De schakel]

Y = 49 x [het aantal spijkertjes waarmee de reflectoren vast zitten]


Tussen log 2363 en 2364.


Tevreden reed ik NL-waarts, toen zich plots brandstofgebrek aankondigde.

Geen probleem, dacht ik, want dan kan ik nog wel een kleine 100 kilometer aan, dus die 35 naar de camping (“Warnsborn”) moet dan zeker wel kunnen.

Om “economische” redenen wilde ik pas maandag tanken.

Maar bij afrit 28 durfde ik toch niet langer te pokeren.

Ik nam twee keer de T-splitsing rechts, sorteerde vóór de rotonde links voor om de derde afslag te nemen. Verderop ging ik bij het verkeerslicht rechtsaf.

Bij de volgende verkeerslichten sorteerde ik links voor, voor het rode licht.

De motor begon enorm te brullen en ik leek geen invloed op het gaspedaal te hebben.

Schuin tegenover mij, op de “informatiestrook” was een wegenwachter bezig; handig, dacht ik nog. Bij groen stuurde ik de bocht door en bij de bushalte gaf mijn campertje het op. Het eerste wat ik deed was die paar meter terug wandelen, naar die wegenwachter, die vervolgens toestemming kreeg om mij te helpen.

Hij schrok echter hevig van de enorme lekkage onder de auto.

Hij sleepte mij naar het benzinestation waarheen ik onderweg was: 2de straat rechts.


Hij adviseerde mij om er maar 15 liter in te gooien. Daarmee zou ik makkelijk de camping kunnen bereiken, om vervolgens maandag die gewenste tankbeurt te kunnen uitvoeren.


Na het tanken ging de sleep verder. Een klein eindje verderop (T ->, L) stopten we op een zandstrook bij een bouwterrein. Hier staat (nu nog) een vierkant paaltje.

Richard, de wegenwachter, zorgde er in eerste instantie voor dat de wagen weer zou lopen. Er moest ergens lucht uit, want de tank was (toch) helemaal leeggereden.

Maar de immer voortdurende lekkage vertrouwde hij allerminst, dus besloot hij dat wij even naar een brug zouden rijden: een Y meter in de richting X graden.


Daar werd de diagnose gesteld: lekke brandstofpomp.

Inmiddels had die lekkage zoveel diesel rondgespuwd in de motorkap dat er ook nog andere onderdelen vervangen zouden moeten worden. Bovendien zou hij aan alle kanten rigoreus gereinigd moeten worden, omdat diesel funest schijnt in te vreten op slangetjes en kabeltjes. Inclusief arbeidsuren nauwelijks nog de moeite van reparatie waard.

Wel nog interessant voor een doe-het-zelver, want de motor is nog in prima staat en het blijft een leuk campertje.


Maar voor mij zou het waarschijnlijk beter zijn om er afstand van te nemen…..


Met wat handbagage in de trein kwam het besef van het overlijden van mijn dierbare woonautootje en had ik moeite tranen te onderdrukken.


19 juni 2011. Log 2364, 13.41 uur. NL.

Na de avontuurlijke vervoerwissel van gisteren, toog ik vandaag met een leeg cache mobiel oost mmm naar “de begraafplaats” van mijn campertje.

Ik haalde er al heel wat inventaris uit, zodat ik met een volle auto verder reed.


Op het station in Arnhem haalde ik Zugführer op en reden we naar het park bij Huis Zijpendaal. Daar wandelden we de openingscache van het Poffertjesevent, zodat we dáár voldoende honger zouden hebben.

Tijdens de wandeling bezochten we dit quicky natuurlijk ook even.


Log 2365, 14.14 uur. NL.

We hadden het coördinaat van het Poffertjesevent al wel berekend, maar konden het niet laten om hier alvast van ijs te gaan genieten.

Het moest haast wel gebeuren dat we ergens cachers zouden tegen komen: Viking_Princess stond bij de kelder op toeristen te wachten, alvorens ze op zoek zouden gaan naar de nano. Zugführer had al honger (zij waren al op het event geweest) en wilde niet wachten. Zelfs wij merkten niet dat hij de nano soepel in zijn hand liet glijden.


Log 2366,14.45 uur. NL.

Eigenlijk hou ik helemaal niet van poffertjes, maar dit event paste prima in mijn streven om dit jaar in elke maand in een andere provincie een event te bezoeken.

Maar……… de poffertjes smaakten geweldig en de sfeer was ook prima.

Tijdens de openingscache had ik dan ook voldoende honger gekweekt.

En….. er ging een lekkere borrel overheen.

Een geslaagd event dus, wat wij met een groepje Lampegatters tot het gaatje bezochten.


20 juni 2011. Log 2367, 13.08 uur. NL.

Vandaag mocht ik, na 3 weken vakantie, weer in mijn werkauto rijden. Niet voor een route, maar voor een informatiebijeenkomst n.a.v. de aankomende boventalligheid.

Die presentatie was in Schaijk en liet ik nou net de biebcache aldaar al wél opgelost wten te hebben.

Hoewel er aan de binnenzijde muggels verbleven, wist ik de nano waarschijnlijk toch ongezien te verschalken; voor hen dan ongezien, want ik zag natuurlijk wel wat ik deed.

Hoewel ik nog lang niet alle opgaven weet te doorgronden, ben ik toch weer een stukje dichter bij de bonus.


21 juni 2011. Log 2368, 11.23 uur. NL.

Eigenlijk is dit iets buiten mijn werkroute, maar met het oog op de nabije toekomst wilde ik mij even oriënteren bij een bedrijf op het industrieterrein bij deze afrit.

Het weer was ook te dreigend om een wandeling te riskeren.

Hoewel dat later ongegrond (b)leek, want ik heb geen regen gehad.

Dat deze cache eenvoudig te pakken was was dan wel mooi meegenomen: ik heb nogal wat tijd genomen bij de camperbouwer.


22 juni 2011. Log 2369,14.29 uur. NL.

Herkansing. Afgelopen winter, bij een pak sneeuw, zocht ik hier ook al eens. Toen zonder succes en de recente logjes gelezen te hebben had ik ook voor deze werkpauze rekening gehouden met een stevige speurtocht. Echter, nu begreep ik vrijwel meteen waarom ik hem die vorige keer niet kon vinden. Slim verstopt, maar al vaker zo aangetroffen.


Log 2370, 14.37 uur. NL.

Ook deze wist ik enkele maanden geleden, in de sneeuw, niet te vinden. Nu plukte ik hem eenvoudig uit de verloren boom.


23 juni 2011. Log 2371, 9.20 uur. NL.

Nog niet zo lang geleden kon ik dit gat niet vinden, ondanks dat ik bijna alle bomen in die hoek had besnuffeld. Toen had ik gen hint en formaat gegevens en dat wil toch wel eens helpen. Zeker als je toch (wisselend) zo’n 6 meter afwijking hebt. Overigens heb ik er nu ook eerst bovenop gestaan zonder het te merken.

Hoewel de checker groen ligt had gegeven was daar toch de twijfel, want wat hed het me veel moeite gekost om alle details correct te plaatsen.

Aanvankelijk kreeg ik het niet voor elkaar en ging toen eerst in Aalst testen hoe ik de beeldjes het beste kon aanpakken. Nou, die was duidelijk twee sterren eenvoudiger, dus deze werd met behulp van Zugführer alsnog opgelost.

Nu heb ik dan het bijbehorende doosje eindelijk in beeld gekregen.


24 juni 2011. Log 2372, 12.49 uur. NL.

Enkele weken terug bleek het doosje te zijn uitgelaten. Woensdag liet ik de serie even voorbij gaan, maar vandaag pauzeerde ik maar even aan de overkant. Vrijdags werk ik namelijk tot in Huissen.

De micro werd nu op de verwachte plek gevonden, dus kan ik weer verder met de serie.


25 juni 2011. Log 2373, 18.12 uur. NL.

De coördinaten waren al enige tijd geleden bepaald. Dat kon haast niet moeilijk zijn, want ik heb alle albums in de kast staan. Alleen was natuurlijk de vraag hoe ik de juiste waarden moest bepalen. Maar met een vindingrijkheid als van deze helden kwam ik tot een aannemelijk punt.

Vandaag kwam het er van, omdat ik aan de bosrand niet verder kwam, om hier even een kijkje te gaan nemen. Toch spannend, zo zonder checker; voor hetzelfde geld sla ik een typische Lambik flater. De stratego vlag heb ik immers ook nog steeds niet weten te vinden, ondanks een aannemelijk coördinaat. Maar hier kon ik eenvoudig zegevieren.


26 juni 2011. Log 2374, 21.23 uur. NL.

Na de geweldige uitvoering van “The Sound of Music” door het talentrijke kinderkoor “De Stratumse Nootjes”, volgde een spontane invulling van de zondagmiddag bij mijn beste kameraad en zijn gezin.

De dagelijkse cache moest dus even wachten tot na het afsluiten van het papaweekend.

Daarom kon ik pas om half negen starten, maar de bedoeling kende al vlug geen geheimen meer. Het was inmiddels weer prima bedevaartweer. Een zwoele avond kondigde alvast de tropische hitte van de komende twee dagen aan.

Op de cache lokatie was het nog even flink speuren. Teveel gefocust op de hint (die ik nu nog niet begrijp) zocht ik teveel op het nulpunt, maar bij de vondst had ik zo’n 11 meter afwijking.

Het werd overigens ook wel eens tijd om deze cache te lopen, want de uitdraai had ik al vanaf de beginperiode van mijn cache leven op zak: 16-6-2008.


27 juni 2011. Log 2375, 14.33 uur. NL.

Vanochtend stapelde ik de gegevens even op, maar dat leverde alleen een bruikbaar oostcoördinaat op. Met een kleine aanpassing op noord ging ik toch op zoek naar wp1.

Dat bleek daar inderdaad te liggen! Ik kon dus verder en begreep op de terugweg pas waarom ik noord niet correct had bepaald; gelukkig ben ik nog niet grijs (maar nog altijd blond).


28 juni 2011. Log 2376, 9.37 uur. NL.

Net als gisteren was het alweer zo’n 36 graden. Volgens de weersvoorspellers gaat dat vandaag uitmonden in noodweer, dus besloot ik tot een vroege lunchpauze.

In Middelburg ging het inmiddels al tekeer en hier waren ook al wel dreigende wolken te zien. Gelukkig kon ik hier zonder gps uit de voeten, waardoor het allemaal sneller moet kunnen. Niet rennend, want ik zweette me al rot na het uitstappen van mijn werkbus.

Toch nam ik al vrij snel een korte pauze, omdat ik daar geen enkele foto herkende.

Dan toch maar af en toe op het apparaat kijken, waarmee alles wel weer duidelijk werd.

Na een vlotte ronde bleef de royale doos ook niet lang verborgen, dus kon ik weer snel de auto in. Het was alweer mijn vierde intelligentie test.


Overigens bleef mij, op 1 korte heftige bui te Oisterwijk na, noodweer bespaard, vandaag.

29 juni 2011. Log 2377, 11.16 uur. NL.

Omdat ik de serie graag in week 30 wil afronden, aangezien ik daarna niet meer hier werkzaam ben, besloot ik nummer 14 even over te slaan. Ik heb die zojuist wel geprobeerd, maar had geen hint bij me. Mijn hulplijn reageerde niet, want die bleek aan een tentamen te zitten.

De opdracht alhier had ik al eens in het voorbijrijden geprobeerd voor te bereiden, maar daar rees toch wel twijfel over. Toch nam ik vandaag heel snel een beslissing en ging gewoon kijken wat ik daarbij zou aantreffen.

Ik had geluk, want de cache was er nog. Niet geheel en al origineel (denk ik) en vol water, maar gelukkig wel met een droog logboekje. Ik vond hem eenvoudig, omdat er een goodie langs lag. Het is wel raadzaam voor de legger om even op inspectie te gaan.


Log 2378, 14.17 uur. NL.

Snel even een extra cache vandaag, vanwege de aanwezigheid van een interessante coin. Bovendien werk ik binnenkort toch niet meer in deze omgeving, dus hij kan maar bezocht zijn. Hoewel ik de verstopwijze al vaker heb gezien, is er hier toch wel extra werk van gemaakt. Leuk.


Log 2379, 15.10 uur. NL.

Nadat ik vanochtend al iets in het kunstwerk probeerde te herkennen, besloot ik om op de terugweg maar eens even te kijken of ik het goed heb gezien.

Met het badlaken onder de arm toog ik naar mijn potentiële siesta-plekje.

Helaas brak het zonnetje niet door, maar de cache werd probleemloos opgegraven.


Log 2380, 15.25 uur. NL.

Vorige week zette ik de eerste stap richting deze cache en vanochtend constateerde ik dat dát alvast was goed gegaan. De cache bleef toen dus verborgen.

Inmiddels had ik de aanwijzing per sms ontvangen, dus waagde ik nog maar een poging op de reeds voorzichtig onderzochte eindplek. Het lag dus niet aan het formaat van mijn stappen, maar in het onverwachte. Of was ik gewoon lui???


30 juni 2011. Log 2381, 22.20 uur. B.

Vandaag durfde ik heel lang te wachten met het binnenhalen van mijn dagelijkse cache.

Mijn zus was immers bijna aan een nachtcache toe en dat stond deze duisternis op het programma. Bijna, want ze moest eerst nog twee “dagcaches”.

Ik voerde haar en Zugführer mee langs deze pittige nano, zodat ik de verbindingsserie dan eindelijk compleet zou hebben. Wij mannen hadden alles al zonder succes onderzocht, maar toen ma Puttertje zich bij ons voegde, had ze de cache direct te pakken. Op 25 april was het hier nog balen, maar nu is de banner verdiend.


Log 2382, 22.40 uur. B.

Nog even in de schemering ma Puttertjes 599ste cache zoeken, zodat zij haar traditionele nachtcache op elk honderdtal kan gaan zoeken.

We hebben elk afzonderlijk de spreuken gecorrigeerd, alleen had ik haar hulp nodig bij de eetgewoonte én bij het bepalen van de letterwaarden; daar had ik domweg overheen gelezen. Na een korte wandeling hebben we de cache met handen en voeten gevonden.


GC1ZF6K

Beeldig Waalre II'

boetnik

1 juni 2011

18.00 uur

2251

GC21EZR

Venray's Kerkdorpen #7: Oirlo

GeoRooi

2 juni 2011

13.12 uur

2252

GC2G055

Hardlopen in Waalre - Op de hei

DeSchakeltjes

3 juni 2011

17.24 uur

2253

GC2P3GN

WWFM VIII (Eindhoven) - Mooi gelegen!

Zugführer

4 juni 2011

19.00 uur

2254

GC1YRQJ

irrégular

ingolinda

5 juni 2011

13.35 uur

2255

GC2FJR0

Der vergessene Bolzplatz

Pharaoh80

5 juni 2011

13.44 uur

2256

GC2WN8Y

Leutherheide Wurmloch

Janni86

5 juni 2011

13.51 uur

2257

GC25HYY

Hippdebach unn Drippdebach

sejoko & anjasche

5 juni 2011

20.00 uur

2258

GC22QB7

gegen - Klimakiller

fechi

6 juni 2011

8.06 uur

2259

GC22QAZ

Feld und Wiese

fechi

6 juni 2011

8.26 uur

2260

GC20MNX

"Legenden des OFC - No.11 Gerhard Kaufhold

sarah B

6 juni 2011

9.43 uur

2261

GC20MD6

"Legenden des OFC - No.5 Siggi Held

sarah B

6 juni 2011

9.50 uur

2262

GC20MD0

"Legenden des OFC - No.4 Oliver Roth

sarah B

6 juni 2011

9.57 uur

2263

GC20MN2

"Legenden des OFC - No.9 Erwin Kostedde

sarah B

6 juni 2011

10.05 uur

2264

GC20MNK

"Legenden des OFC - No.10 Hermann Nuber

sarah B

6 juni 2011

10.13 uur

2265

GC22PQ9

"Legenden des OFC - No.12 Manfred Binz

sarah B

6 juni 2011

10.20 uur

2266

GC22PQN

"Legenden des OFC - No.13 Paul Oswald

sarah B

6 juni 2011

10.25 uur

2267

GC20MDE

"Legenden des OFC - No.6 Kurt Schreiner

sarah B

6 juni 2011

10.32 uur

2268

GC20MEZ

"Legenden des OFC - No.8 Uwe Bein

sarah B

6 juni 2011

10.38 uur

2269

GC20MCG

"Legenden des OFC - No.3 Waldemar Klein

sarah B

6 juni 2011

10.44 uur

2270

GC20MCA

"Legenden des OFC - No.2 Günter Albert

sarah B

6 juni 2011

10.50 uur

2271

GC22PQT

"Legenden des OFC - No.14 Cesar Thier

sarah B

6 juni 2011

11.00 uur

2272

GC22PR2

"Legenden des OFC - No.15 Jimmy Hartwig

sarah B

6 juni 2011

11.07 uur

2273

GC20MC2

"Legenden des OFC - No.1 Walter Zimmerman

sarah B

6 juni 2011

11.47 uur

2274

GC20ME2

"Legenden des OFC - No.7 Karl Best

sarah B

6 juni 2011

11.58 uur

2275

GC24MQN

Legenden des OFC - Der Bonus

sarah B

6 juni 2011

12.27 uur

2276

GCR0W0

Pappa's 4.

Pappa Bär

6 juni 2011

12.45 uur

2277

GC1HMW3

Via Nova ode Eliott's Rache

hdampf

7 juni 2011

9.29 uur

2278

GC1AACK

HiWay2VIE - A1 - Ansfelden

babylon

7 juni 2011

13.30 uur

2279

GC2MWWF

Chiccas Morgenrunde #1

Chicca1

8 juni 2011

11.50 uur

2280

GC2MWWK

Chiccas Morgenrunde #2

Chicca1

8 juni 2011

12.01 uur

2281

GC2N71M

Chiccas Morgenrunde #3

Chicca1

8 juni 2011

12.09 uur

2282

GC2JV78

Fruchtikus Drei- Oberleitner Wasser

HubbaBubbas

8 juni 2011

12.16 uur

2283

GC2N79N

Chiccas Morgenrunde #4

Chicca1

8 juni 2011

12.35 uur

2284

GC2N88V

Chiccas Morgenrunde #5

Chicca1

8 juni 2011

12.50 uur

2285

GC2N89W

Chiccas Morgenrunde #6

Chicca1

8 juni 2011

12.54 uur

2286

GC2N8T5

Chiccas Morgenrunde #7

Chicca1

8 juni 2011

12.59 uur

2287

GC2N9C2

Chiccas Morgenrunde #8

Chicca1

8 juni 2011

13.06 uur

2288

GC2N9CB

Chiccas Morgenrunde #9

Chicca1

8 juni 2011

13.12 uur

2289

GC2N9CH

Chiccas Morgenrunde #10

Chicca1

8 juni 2011

13.17 uur

2290

GC2MXX7

Chiccas Morgenrunde BONUS

Chicca1

8 juni 2011

13.28 uur

2291

GC2JV6G

Fruchtikus Vier - Unteres Mühlwasser

HubbaBubbas

8 juni 2011

13.41 uur

2292

GC1QARF

Blackbox1 - Loch

wavey25

9 juni 2011

8.44 uur

2293

GC1QRYD

Blackbox2 - Camp

wavey25

9 juni 2011

9.16 uur

2294

GC1795J

Peace-Mountain Reloaded

VedekSu

9 juni 2011

13.33 uur

2295

GC1E285

LOST "Muster

CH71

10 juni 2011

11.43 uur

2296

GC1J9WF

DESIRO

IWD

10 juni 2011

12.02 uur

2297

GC15FFW

Kreuzzug

Christian71

10 juni 2011

12.45 uur

2298

GC15FH7

Kreuzzug Bonus

CH71

10 juni 2011

13.37 uur

2299

GC1HPTQ

Aussicht Friedberg

IWD

10 juni 2011

14.15 uur

2300

GC28JDZ

Ansicht Haideggendorf

the Shadowchaser

10 juni 2011

16.34 uur

2301

GC1N4FR

Alte Strasse

WinniePuuh

10 juni 2011

16.58 uur

2302

GC2176H

Ich find Schlager toll

IWD

10 juni 2011

17.09 uur

2303

GC2J1TX

Über der A2

the Shadowchaser

10 juni 2011

17.27 uur

2304

GC1MM3A

Mastermind

IWD

10 juni 2011

17.36 uur

2305

GC2VKKA

3.Stammtisch der Südburgenländer

Die Südburgenländer

10 juni 2011

19.00 uur

2306

GC1XXMD

Fischteich Rotenturm / Obenwart

trobsi

10 juni 2011

20.20 uur

2307

GC2TF9K

Tb-Hotel Südburgenland

böser wolf

11 juni 2011

9.08 uur

2308

GC1M8H7

Es war einmal

STÖXI

11 juni 2011

9.35 uur

2309

GC2B6TH

Radständer mal anders

fipsi

11 juni 2011

9.50 uur

2310

GC2H79M

Pekrska gorca

Dtiger

11 juni 2011

19.28 uur

2311

GC1ZR36

Drava river

Vresceci Kljuni

11 juni 2011

19.43 uur

2312

GC21G4X

Mariborski otok - Maribor's island

5r & family

11 juni 2011

19.58 uur

2313

GC29WYY

Dravska Vila SE

sandiv

12 juni 2011

10.11 uur

2314

GCNZ1X

PIRAMIDA

RAJKO

12 juni 2011

11.21 uur

2315

GC1NZQC

Trije grici / the Three Hills

Vanja & Valdi

12 juni 2011

13.31 uur

2316

GC2VKW4

Mariborski Kolodvor

NesoC

12 juni 2011

14.43 uur

2317

GC1FHWG

Studenska brv / Studenci footbridge

Vanja & Valdi

12 juni 2011

15.15 uur

2318

GC2HMJA

MB-STUDENCI

Dtiger

12 juni 2011

15.22 uur

2319

GCVPCF

MB - cache

minama

12 juni 2011

20.38 uur

2320

GC13Y7V

Zlata lisica / Golden Fox

Vanja & Valdi

13 juni 2011

9.27 uur

2321

GC12YY5

Dwarf Bolfenk

lagosi

13 juni 2011

11.03 uur

2322

GC2MA54

Framski slap / The Fram Waterfall

mivele

13 juni 2011

12.15 uur

2323

GC29TJ9

Maribor

TeMpL Team

13 juni 2011

13.57 uur

2324

GC2HGA2

Pohorje

NavigateSi

13 juni 2011

14.15 uur

2325

GC1ZR35

Ledina 3.aprila

Vresceci Kljuni

14 juni 2011

8.26 uur

2326

GC24WHT

Tigerkäfig

Diddy&Hasl

15 juni 2011

8.36 uur

2327

GC4B95

Alter Kaffee

thopre

15 juni 2011

9.14 uur

2328

GCNP60

Messe Nuernberg / Te Nueremberg Fair

bassoonde

15 juni 2011

9.34 uur

2329

GC1RF07

Global Fairs Hotel (TB-Hotel)

team-noris

15 juni 2011

9.59 uur

2330

GC297PF

Das Bieberer Amulett Teil 1

schliessdruide&sarah B

15 juni 2011

14.18 uur

2331

GC297Q7

Das Bieberer Amulett Teil 2

schliessdruide&sarah B

15 juni 2011

14.32 uur

2332

GC297T4

Das Bieberer Amulett Teil 3

schliessdruide&sarah B

15 juni 2011

14.47 uur

2333

GC297TQ

Das Bieberer Amulett Teil 4

schliessdruide&sarah B

15 juni 2011

15.18 uur

2334

GC2VTX6

Schleusenkanal

gathmann

16 juni 2011

10.14 uur

2335

GC1BCDG

Heidschnuckenweg Revival

Homer Jay

16 juni 2011

13.00 uur

2336

GC2N1PY

Hennef: 100 Dörfer # 03 Weingartsgasse

100-Dörfer-Team

16 juni 2011

13.13 uur

2337

GC2TZ5T

#01 Siegaue - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

13.42 uur

2338

GC2TZ75

#02 Kletterbaum - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

13.48 uur

2339

GC2V0AR

#03 Das Kreuz - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

13.52 uur

2340

GC2TZA0

#04 Pumpwerk - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

14.01 uur

2341

GC2713T

Deepe Pohl

Geo-Guido

16 juni 2011

14.08 uur

2342

GC2TZ7X

#05 Am Tümpel - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

14.14 uur

2343

GC2TZ8A

#06 Bolzplatz - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

14.22 uur

2344

GC28PEJ

Gotteshäuser: Herz Jesu Stossdorf

dc6ig

16 juni 2011

14.31 uur

2345

GC2TZ8M

#07 Am Feld - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

14.49 uur

2346

GC2TZ91

#08 Am Wolfsbach - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

14.54 uur

2347

GC2FT1M

Gut Zissendorf

lilia&spike

16 juni 2011

15.04 uur

2348

GC2TZ96

#09 In der Aue - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

15.09 uur

2349

GC2TZAT

#10 Der Bonus - Zwischen Feld & Sieg

lilia&spike

16 juni 2011

15.17 uur

2350

GC1TR6X

Kleiner Wald

Lego22

17 juni 2011

14.28 uur

2351

GC28YDK

Grube Moritz

commander-rabb

17 juni 2011

15.27 uur

2352

GC230K8

Alter Sportplatz - reloaded

commander-rabb

17 juni 2011

15.47 uur

2353

GC28YCX

Ingebergshof

commander-rabb

17 juni 2011

16.12 uur

2354

GC2R0HG

Fünfzig … Jetzt geht es los

dietricl

17 juni 2011

16.27 uur

2355

GC2BDBF

Der Dienstweg

chris28HB

17 juni 2011

16.44 uur

2356

GC2PMMM

Aggerpiraten

DJCarlos

17 juni 2011

17.28 uur

2357

GC2PMJ7

Waldgeister

DJCarlos

17 juni 2011

17.33 uur

2358

GCZK3H

Fuchsbau

amazing-fox

18 juni 2011

7.55 uur

2359

GC2BVY4

Schattenseiten XIV - Mord am Güldenberg

4 dogs

18 juni 2011

8.19 uur

2360

GC2A6VB

Der Weg des Fisches

Meestaa

18 juni 2011

8.31 uur

2361

GCQ3XW

Der tote Baum 2

Nimrod 4711, adopted from Luparello

18 juni 2011

8.45 uur

2362

GC2HX1A

Waldsiedlung

DJCarlos

18 juni 2011

9.06 uur

2363

GC28MPH

Sectetteam's quicky

secretteam

19 juni 2011

13.41 uur

2364

GC2RBWN

De ijskelder

rockmysock en geostefke

19 juni 2011

14.14 uur

2365

GC2QEQH

7de IRC Geocaching Poffertjes Event

pe-cluppie

19 juni 2011

14.45 uur

2366

GC27E64

BBM Nano Schaijk

martijnc

20 juni 2011

13.08 uur

2367

GC2FNCY

RECC: Raamsdonksveerse Eerste Carpool Cache

Mar.Co

21 juni 2011

11.23 uur

2368

GC28DM3

Picknick & Rustplaatsen - Oude Ijsselstreek

Team SupeRare

22 juni 2011

14.29 uur

2369

GC28GKW

Iet wiet, boom kwiet

Team Trupi

22 juni 2011

14.37 uur

2370

GC1V6ZG

Beeldig Waalre I'

boetnik

23 juni 2011

9.20 uur

2371

GC1PQTM

Westervoort Gevuul (13):Inlaatsluis Ijssellinie

snah007

24 juni 2011

12.49 uur

2372

GC2M085

Suske & Wiske

Flipke

25 juni 2011

18.12 uur

2373

GC175ZZ

Smarten-cache

TSKD-WWG

26 juni 2011

21.23 uur

2374

GC1CENP

H2O Stapelaars

GemRaJeVi

27 juni 2011

14.33 uur

2375

GCYB5B

M.I. 2: Ren en zoek


28 juni 2011

9.37 uur

2376

GC1PQVW

Westervoort Gevuul (15): Huize Vredenburg

snah007

29 juni 2011

11.16 uur

2377

GC27AEQ

RWZI Wehl

ger1958

29 juni 2011

14.17 uur

2378

GC1PQWK

Westervoort Gevuul (16): Klapstraat

snah007

29 juni 2011

15.10 uur

2379

GC1PQVG

Westervoort Gevuul (14): De Werenfridus Kerken

snah007

29 juni 2011

15.25 uur

2380

GC2JQQB

t'verbindings: Balen neet

dagtrippers55541

30 juni 2011

22.20 uur

2381

GC24WAQ

Sproute feuken

dardanus

30 juni 2011

22.40 uur

2382