1 juni 2010. Log 1401, 10.58 uur. NL.

Ik hda ong otoni nva een drelgijek oznrdeeok hogerod, aram enzgei het fiet adt ki de chace ridcte siwt te kalorilesen, neb ik er avn geotrivud tad the ene trobberbaruwe tuisgla fhete keggener.


2 juni 2010. Log 1402, 11.05 uur. NL.

Er ging toch nog een klein uurtje in deze prettige wandeling zitten. Mijn vrees voor grote drukte op de te passeren locaties bleek ongegrond. Ik had zelfs nergens last van de Nationale Straatspeeldag. En dat terwijl het prachtig zomers weer was.

Er was zelfs nog een domme hindernis te overwinnen : ik had het “bovenstaande coördinaat” niet genoteerd, dus wp1 moest ik gokken.

Enige twijfel verderop ontstond bij “C” : klopt de optelling niet, of nam ik dan toch het verkeerde gebouw ?

Gelukkig wist ik de cache te vinden en dat was nog de grootste meevaller van vandaag.

Gezien de hoeveelheid zwerfafval ter plekke verbaasd het me echt dat die op zulke gewaagde plek blijft liggen.


3 juni 2010. Log 1403, 11.20 uur. NL.

Met in gedachte dat dit wederom een vergeefse wandeling zou worden, liep ik door de brandende zon naar de wilg. Op 9 maart deed ik dat ook al, toen ook bij prachtig weer (maar laat op de middag), maar toen barstte het van de hangjongeren, waardoor ik zonder te kunnen loggen terug moest.

Maar nu had ik geluk : geen dreuzel te zien. Overigens ook een stuk minder uitzicht vanwege welig tierende plantengroei.


Als ik hem niet had kunnen loggen was dat nog niet zo heel erg geweest, want vanavond zou ook nog een nachtcache volgen.

Achteraf tóch geluk gehad met het vinden, want die nachtcache zouden we niet meer op 3 juni vinden.


4 juni 2010. Log 1404, 00.35 uur. NL.

Mijn zusje was aan haar 400ste cache toe en dat moest dus (zoals elke 100ste) een nachtcache worden. Eigenlijk vond ik dat we te vroeg vertrokken, dus begon ik al met tijdrekken door onderweg nog even te tanken.

Op de parkeerplaats was het dus inderdaad nog niet donker genoeg, maar dat veranderde net snel genoeg in het bos.

De start was veelbelovend : onderweg nieuwe aanwijzingen vinden vind ik meestal leuk en geeft ook weer extra vertraging. Want eigenlijk wilde ik de cache natuurlijk pas ná middernacht vinden, zodat ik mijn dagelijkse cache al vroeg binnen heb (die van 3 juni had ik –achteraf gelukkig- al meegepikt). Ma Puttertje wilde eigenlijk om 0.00 uur al weer thuis zijn.

Maar na de derde opdracht ging het al snel mis : óf wij kunnen niet tellen, óf er zijn een hoop ogen weggeknipt….

Op een vitaal punt werd het dus gokken en nadat we zo’n beetje alle paden hadden bewandeld stuitten we plotseling weer op een paar ogen; dat zouden de 8ste (?) blijken te zijn.

Iets verderop lieten we ons behoorlijk in de luren leggen door een foutieve aanname : hoe bereiken we in hemelsnaam die cache….?

Dankzij het bewaren van ons geduld, slaagden wij er toch nog in de cache te vinden.


5 juni 2010. Log 1405, 13.24 uur. NL.

Het was al weer even gelden dat ik gesnookerd had. Ik wilde de toernooien op volgorde afwerken, maar bij het derde wist ik me niet meer te kwalificeren; het potten wilde maar niet lukken. Omdat ik er volgend seizoen weer bij wil zijn, heb ik de keu maar weer eens ter hand genomen in Wales. Ik bleek in topvorm, want binnen de kortste keren was ik door de rode ballen heen. Om ook conditioneel in vorm te blijven stapte ik op de fiets naar Helmond. Daar moest Mee-Hopper opgehaald worden na haar voltooiing van de vierdaagse, voor een kort papaweekend.

Het potten van die laatste bal was uiteraard noodzakelijk voor de bonusscore, maar dat zat even tegen. Vanwege het bloedhete weer was ik een keer met blote benen op pad. Maar brandnetels kom je bijna overal tegen, ook hier bij het (s)potten van die zwarte bal. Gelukkig kreeg ik de leuk geplaatste pocket jeukvrij te pakken.


6 juni 2010. Log 1406, 13.58 uur. NL.

Net te lang bleef ik bij Suzan op de koffie, want onderweg naar huis maakte de zon plaats voor regen en wind.

De dag begon weer net zo zonnig en warm als gisteren. Met Anne te voet naar het station en in de koele trein naar Helmond, want daar stond sinds gisteren mijn fiets nog bij het station.

Anne bleek nog niet te zwaar om achterop mijn fiets te kunnen, dus ging het via de wp’s 7, 6 en 5 naar haar moeder, want die was jarig.

Na het feestje fietste ik nog naar wp 4, in de hoop voldoende gegevens verzameld te hebben. Wp 1 en 2 bezocht ik op 30 augustus vorig jaar al, wp 3 gisteren, onderweg naar Anne’s aankomst na de vierdaagse.

Helaas kon ik wp 8 gisteren niet vinden, omdat mijn gps vrij ver in hoog groen wees, waar ik mij liever niet met mijn korte broek tussen waagde. Achteraf blijkt dat ik nog het oude (micro) coördinaat op mijn uitdraai had staan.

Ik bleek de cache ook zonder “H” te kunnen vinden.

Kort voor de cache begon het stevig te regenen, maar kon ik nog net onder een miniem afdakje droog blijven.

Na die bui spoedde ik mij richting cache, maar toen ik net mijn fiets aan de kant zette kwam er een nog fellere bui. Een nabij gelegen boompje wist mij net vrijwel droog te houden. Na een minuut of 10 kon ik de cache droog loggen en hoefde ik alleen nog maar naar huis te fietsen. Gelukkig bleef ik ook op dat traject nagenoeg droog; en de rest van de middag lekker thuis.


7 juni 2010. Log 1407, 11.47 uur. NL.

Even dacht ik in het verkeerde gebied te wandelen. Op wp B ontwaarde ik geen driehoekje, vervolgens kwam ik ook Lotte niet tegen; ik zag zelfs niet eens een weiland.

Wp C was dus een gokje, maar daarna ging alles toch gesmeerd.

Ook de cache werd eenvoudig gevonden, want die lag nauwelijks verstopt (maar volgens mij wel veilig).

Bedankt voor een leuk tochtje door alweer een gebiedje waar je anders nooit zou komen.


Omdat ik de cache in mijn werkpauze deed, kon ik geen tijd nemen voor een bezoek aan de kinderboerderij (en speeltuin).


8 juni 2010. Log 1408, 11.06 uur. NL.

Een serie over zo’n 2 kilometer…..volgens mij een persoonlijk record : 5 caches in 1 lunchpauze.

Voor de eerste moest ik even wachten tot de schoonmaakploeg weg was. Keurig verzorgde recreatieplas.


Log 1409, 11.19 uur. NL.

Dit vond ik de moeilijkste om te vinden. Zeker op een drukke stranddag.

Voor vandaag was veel regen voorspeld, dus het leek mij ideaal voor deze serie.

Maar ik heb geen druppel gezien. Het was hier zelfs volop zonnig, maar gelukkig geen dreuzels. De thuisblijvers hadden waarschijnlijk ook de weersvoorspellingen gehoord.


Log 1410, 11.26 uur. NL.

Gelukkig even de schaduw in. Prettig dat het hier zo afwisselend is.

Jammer dat er geen strandpaviljoen is.


Log 1411, 11.35 uur. NL.

Deze micro werd goed bewaakt door vele (verschillende soorten) ganzen.

Nadat ik hun vertrouwen had gewonnen, mocht ik in alle rust loggen.

Op naar de bonus.


Log 1412, 11.41 uur. NL.

Wat een heerlijke wandeling was dat, maar uitermate jammer dat je niet helemaal rond mag; dat vind ik echt een tekortkoming.

Ik dacht altijd dat je voor mooie stranden naar zee moest, maar dit prachtige meer zal ik toch eens onthouden.


9 juni 2010. Log 1413, 13.40 uur. NL.

Nadat ik enkele maanden geleden de juiste antwoorden al wist te geven, moest ik de cache laten rusten : ik had toen nog geen benul van een dergelijke verstopplek.

Toen ik elders zo iets tegen kwam, wist ik meteen dat wat ik hier al had gevonden ook kon gebruiken.

Helaas kwam ik de afgelopen weken enkele malen ter plekke bij veel te mooi weer : volop dreuzels.

Vandaag, in de stromende regen, nam ik mijn kans waar om ook dit vlekje weg te werken.


10 juni 2010. Log 1414, 11.07 uur. NL.

Enkele weken geleden hoopte ik deze multi in mijn lunchpauze te kunnen doen. Helaas strandde ik toen, omdat ik “D” niet kon vinden, over “Y” twijfelde en “Z” daardoor ook niet met zekerheid kon bemachtigen.

Twee weken geleden ging ik nogmaals op zoek naar “D”, wat toen wel werd gevonden.

Vandaag kon ik de tocht vrij eenvoudig afmaken, maar wat was ik die eerste keer dichtbij gekomen.


11 juni 2010. Log 1415, 14.18 uur. NL.

Uitgerekend op de dag dat het WK voetbal begint, krijg ik weer eens een route die op overuren uitdraait. Echt pauzeren zit er dan ook niet in, dus wordt het een oppikkertje langs de route.

Uiteindelijk kost het toch nog wat tijd voor er (redelijk ongezien) gelogged kan worden, want werkelijk de hele wereld kijkt mee….


12 juni 2010. Log 1416, 01.07 uur. NL.

De tweede WK voetbal wedstrijd zou ik met vrienden kijken in Veldhoven.

Daarna volgde (uiteraard) nog wat pokerpartijtjes en die wist ik dusdanig te rekken dat de klok middernacht voorbij ging.

Op de fietsweg terug naar huis kon mijn dagelijkse cache dus al gedaan worden.

Aanvankelijk was dat een eventueeltje, maar nu was de druk iets groter : ik werd in de loop van de avond uitgenodigd om een zaalvoetbaltoernooitje mee te spelen.

Gelukkig was het vinden van deze cache (nu *) geen enkel probleem.

(*) Al tijden had ik deze steeds bij me als “reserve dagcache”, maar toen ik hem onlang nodig leek te hebben was het er enorm dreuzelig; ik was dus blij dat ik hem nu op een rustig moment op mijn lijst kon bijschrijven.


13 juni 2010. Log 1417, 12.20 uur. NL.

Met een wegwerpbarbecue en enkele porties rauw vlees in de rugzak……..

Nee, zo zou ik niet prettig naar een event treinen.

Wij besloten dus om af te zien van het warme eten op de bbq, maar daar wel acte de presence te geven met enkel boterhammen (ingeblikt met een hopextract).

Helaas bleek onderweg een blikje last te krijgen van metaalmoeheid, zodat ik met een natte rugzak (en broek) op het event arriveerde.

Gelukkig was het redelijk weer en droogde alles snel.


De fietstocht voltooiden we als FtFfer (first to finish), maar het was geen snelheidswedstrijd : er moest erg goed worden opgelet.

Helaas bleek dat nog niet zo eenvoudig, maar we werden toch (gedeeld) vierde.

Eigenlijk was er maar 1 team dat het echt goed (maar ook niet foutloos) had gedaan.

Complimenten daarvoor, ondanks alle logica.


Complimenten uiteraard ook voor patje, als man achter de organisatie.


Log 1418, 13.45 uur. NL.

Onder het genot van Piet’s drankje (gelukkig was ik met de trein) konden we deze eventcache even loggen.

Tijdens de fietstocht (bleek achteraf) waren we niet alert genoeg geweest, maar plakkaten met coördinaten ontgingen ons in elk geval niet. Ook niet onbelangrijk voor een geocacher….


Log 1419, 17.05 uur. NL.

Terwijl ik op Piet’s terras op een ober zat te wachten, werden er ineens enkele spuitbussen geserveerd. Omdat ik geen muggen waarnam en kort tevoren een cache opdracht uitgereikt kreeg, ging ik die bussen eens nader bekijken.

Aangezien die ober óók nog kwam, ging het tot de trip naar de bbq locatie duren dat ik deze (fiets)onderhoudende cache zou loggen.


Log 1420, 17.15 uur. NL.

Heel vaak kom ik tijdens mijn werk langs of nabij dit ven, maar steeds stelde ik de studie uit tot ik een fotograaf bij me had.

Vandaag was dat het geval, zodat ik deze ook bij kan schrijven.


14 juni 2010. Log 1421, 12.15 uur. NL.

Jammer, jammer, jammer. Een cache in zo’n mooi gebied met zo een anti climax.

Onderweg een nauwelijks (nauwkeurig) mogelijke projectie en aan het eind een waardeloze hint bij een flinke afwijking.

Oké, ik had er 5 pogingen voor nodig, waaronder 3 zonder de haring te kunnen vinden, maar toen ik assistentie vroeg van “De Puttertjes” ging alles meteen goed,

behalve het vinden van de cache. Zonder bruikbare aanwijzing werd het dus (vandaag in tweede instantie), tussen de prikgrage muggen door, een kwestie van een flink stuk natuurgebied omploegen.

Enigszins onder druk van de naderende WK wedstrijd van Oranje (aftrap 13.30 uur), werd de cache eindelijk geborgen :

Een prachtige wandeling, maar een vervelend puntje weggewerkt.


15 juni 2010. Log 1422, 10.43 uur. NL.

Een extra dagelijkse cache tussendoor : een themacache.

Gisteren de aftrap en, ondanks 1 gelijk spel, direct door naar de finale. Dacht ik……..

Er volgde nog een verlenging en strafschoppen, maar de eerste WK-score is genoteerd.


Log 1423, 12.12 uur. NL.

Hoewel er in mijn ouderlijk huis nogal wat geturnd werd, was ik niet bekend met (de namen van) dit soort standjes. Dus samen met mijn zusje (ma Puttertje was nog ooit Brabants kampioene, is jurylid en traint nog wekelijks jonge turnsters) de filmpjes bekeken en op 2 na overal een naam aan weten te hangen.

Helaas was daarmee het oostcoördinaat niet compleet en met behulp van MapSource selecteerde ik 6 mogelijke voortuinen.

Zondag kreeg ik bij Piet Plezier de bevestiging : 1 van de gekozen straten was juist. Het huisnummer zou ik zelf wel uitzoeken; dat bleek geen probleem (maar anders had ik bij de buren gestaan).

Uit : coin én een vers kopje koffie (Anke, bedankt).


16 juni 2010. Log 1424, 12.30 uur. NL.

Om vandaag aan mijn dagelijkse cache te komen had ik niet veel voorbereid. Misschien wel te weinig, dacht ik toen ik om 8.00 uur nog geen zin had in een wandelingetje in Westervoort en nadat ik eigenlijk al mijn pauzetijd al in de Achterhoekse molenroute had gestopt.

Heel even zag ik gisteren op de site deze serie passeren, maar daar wilde ik nog niet aan beginnen; eerst eens wat reeds uitgedraaide caches bezoeken.

Maar toen……kwam ik toevallig door dit straatje…….zag ik een bankje……dacht ik aan die reeks…….en besloot wat in het wilde weg te zoeken; ik had immers geen coördinaat.

Dat wilde weg viel overigens wel mee, want er was een duidelijke verstopplek aanwezig, alwaar ik de doos dan ook eenvoudig aan trof.


17 juni 2010. Log 1425, 10.02 uur. NL.

Een puzzeltje uit de begindagen van mijn GC-carrière.

Met het meeste kon ik profiteren van parate kennis, maar die laatste twee….

Zonder die twee kon ik er destijds nóg niets van maken, omdat ik de toe te passen techniek nog niet kende. De uitdraai bleef dus maar liggen.

Tot een week of drie geleden : nu ook beter thuis op het internet en een aantrekkelijk coördinaat kwam tevoorschijn.

Toen even ter plekke pauzeren, maar geen cache kunnen vinden. Na die pauze verscheen er een groenwerker en dat achtte ik hard nodig.

Vandaag een nieuwe pauze, die aanvankelijk wederom leek te stranden; het groen was alweer flink aangegroeid.

Maar de aanhouder wint en de stappen naar de cache konden worden gezet.

Overigens kwam echt pauzeren (= rustig stilzitten) er niet van….


18 juni 2010. Log 1426, 14.33 uur. NL.

Na 2 mislukte (= niet gevonden) “Habitat”caches bóven de Waal ging ik nog even op ongedierte jacht. Onlangs zonder coördinaat vond ik hem niet, maar hield ik het wél droog. Vandaag was het andersom. Maar dat kwam omdat het regende.

Dit was de laatste leuke cache-verpakking van Piet, hoewel hij er van mij nog wel en paar mag bedenken.


19 juni 2010. Log 1427, 15.53 uur. NL.

Nadat ik vanochtend Anne ophaalde, deden we eerst een multi. Die konden we niet helemaal afronden, omdat enkele vragen niet beantwoord konden worden.

Ik had ook een al 2 jaar oude uitdraai, zonder hint, maar te lang zoeken was geen optie.

Nederland moest namelijk om half twee op het WK Japan proberen te verslaan en dat wilde ik natuurlijk niet missen.

Dus op tijd thuis de auto weggezet, even oranje kleren aan en naar het stamcafé.

Na een 1-0 zege (NL) en een beetje bier, moest de dagelijkse cache nog even per fiets.

Deze had ik anderhalf jaar geleden al in een Carnavalsnacht vergeefs gezocht en nu leek het ook een onmogelijke zaak : er werd volop gevoetbald. Met mijn Nuon energieshirt als bliksemafleider liet ik Anne iets verderop even een (toen niet onderzochtte) verstopplek bekijken, terwijl ik mijn GPS apparaat wilde pakken. Maar nog voor ik mijn tas open had, had Anne de cache al in haar hand. Even later kreeg ze hem ook weer onopvallend op zijn plek.


20 juni 2010. Log 1428, 18.20 uur. NL.

Gisteren de route al gelopen, maar niet tot een zeker coördinaat kunnen komen.

Enkele kokertjes lagen enorm in het zicht, maar dat op WP7 lag 5 meter verderop in een sloot (nu niet meer).

WP8 stond op mijn uitdraai nog bij de poot van het bankje, maar dankzij ervaring vond ik het toch op de nieuwe verstopplek.

Twee vragen op WP9 blijken (door mij) niet juist beantwoord te KUNNEN worden.

Thuis zag ik hints en spoilerfoto, dus vandaag op weg Anne terug thuis te brengen na het papaweekend gingen we de cache nog even lichten.

We hadden over een afstand van ca. 50 meter goed rondgekeken, maar de volgende 50 meter hadden we niet meer onderzocht. En daar bleek hij verborgen.

Weliswaar zonder stip heeft de foto toch geholpen (en de antwoorden op de twee –nu nog- niet te beantwoorden vragen ook).


21 juni 2010. Log 1429, 12.40 uur. B.

Vanwege de houdbaarheidsdatum besloot ik vandaag, op mijn eerste vakantiedag, even mijn tweede WK-score te noteren.

Eigenlijk vertrok ik thuis te laat om ook nog de Dommelbron te vinden (want ik wilde zo min mogelijk missen van het WK –dat bleef beperkt tot 1 halve wedstrijd), maar toch deed ik nog iets aan onderzoek.

Daarbij vond ik nog een maagdelijk FTF-rolletje, maar die cache kon ik op de website (nog) niet vinden….


22 juni 2010. Log 1430, 11.57 uur. B.

Net als gisteren wederom richting Peer. Vandaag iets eerder weg en langer tijd; op het WK zijn de 13.30 uur wedstrijden voorbij.

Gestart met een rondwandelingetje, waarbij ik 3 caches zou ontmantelen; dit was de eerste.


Log 1431, 12.09 uur. B.

Vanaf Eljo’s voormalige (familie)erf, tussen de maïs en de aardappelen door, op weg naar de A-beek bron. Wat zou ik graag de Dommelbron zo gemakkelijk kunnen vinden.


Log 1432, 12.28 uur. B.

Verder het woud in, maar hoe ver ?? Er dient zich nog geen berg aan.

Jawel…in het ruiterpad zat al een venijnig bultje, maar daarna loop ik toch richting een heuse heuvelrug.

Gelukkig heb ik een GPS apparaat, anders had ik nog heel wat bergen kunnen af zoeken.

Een verrassend landschap, helaas zonder bijzonder vergezicht; zo hoog was de berg nu ook weer niet en ik zag alleen maar bomen om me heen. Zou dat uitzicht vanaf een andere (Kolis)berg gelden ?


Log 1433, 14.30 uur. B.

Vanwege de hitte –jawel, echt een zomerse dag- besloot ik maar naar Siberië af te reizen. Ik ben al jaren op zoek naar de bron van de Dommel en die schijnt daar te ontspringen. Toevallig kwam ik nog even te spreken met een werknemer van het “Dommelbeheer”, dat bracht een hoop duidelijkheid over de rivier waaraan mijn woonplaats ligt.

Uiteraard kon ik Siberië, vandaag absoluut vorstvrij, niet verlaten zonder een tweetal caches aldaar te bezoeken.


Log 1434, 14.49 uur. B.

De wandeling had ik al gehad (logs 1430, 1431 en 1432), de fiets niet bij me, dus reed ik met de auto tot aan de cache. Maar zeker niet als snelle oppikker, want ik nam er rustig de tijd voor.

De bunker van de cache-foto bleek overigens bewoond.

Toen ik op mijn gemakje van de omgeving genoot, kwamen een heleboel koeien mij gezelschap houden. De laatste kwam vanuit de bunker.


23 juni 2010. Log 1435, 19.09 uur. NL.

Een echte lambal-dag. Af en toe wat tuinieren (in de bloedhete zon), tussendoor Wimbledon kijken, maar vooral afwegen wanneer ik de cache voor vandaag zou gaan doen én hoe laat ik de stad in duik voor een gewenste aankoop.

Uiteindelijk besloot ik toch eerst de WK-wedstrijden van 16.00 uur te kijken.

Daarna, nog altijd zo’n 28 graden, richting Veldhoven, maar nabij de gemeentegrens besloot ik toch om naar de scouting te fietsen. Het coördinaat toverde ik vandaag ook nog even tijdens het lamballen tevoorschijn.

Bij de boot was het een drukte van belang. Dewi sjef was er ook en die bevestigde dat alle aanwezigen geen gevaarlijke muggels waren.

De doel-winkel was weliswaar tot 21.00 uur open, maar ik wil ook nog een hapje eten en de WK-wedstrijden van 20.30 uur zien, dus ik maakte geen gebruik van het aanbod om een rondleiding te genieten. Toch logde ik de cache op mijn gemakje.

Ik slaagde snel in de winkel, dineerde bij de mexicaan en was voldoende tijdig thuis voor het WK en om verder te lamballen.


24 juni 2010. Log 1436, 13.36 uur. NL.

Ik had al enkele dagen vakantie, maar vandaag ging ik dan ook echt op reis.

Al in Boxtel een tussenstop voor een kleine multi.

Opdracht 1 viel me al zwaar : hoe kom ik aan de bedoelde uitkomst ?, maar enkele opties overwogen, bracht mij 1 oplossing goed op pad.

Op wp3 was “RVS” niet eenvoudig te vinden (afwijking en biologische omstandigheden) en daarna was niet duidelijk hoe de vervolgroute was bedoeld.

Gelukkig kwam ik toch zonder problemen op WP5, waarna het vinden van de cache een eitje erwtje was.

Op naar Utrecht; op de koffie bij een (voormalig) collega.


Gelukkig vonden Helma en Wim het geen probleem dat ik na de koffie nog even een voetbalwedstrijd mee keek.

Daarna ging de reis verder : bestemming Amersfoort.

Ik reed “Stadscamping Amersfoort” op, ging op de fiets naar een nabij gelegen restaurant, “De Kabouterhut” en mocht bij terugkomst bij de campingbeheerder NL-Kameroen kijken.


25 juni 2010. Log 1437, 9.24 uur. NL.

Na het ontwaken op de stadscamping stapte ik op de fiets om wat “oudere” stipjes weg te werken. Op 1ste Kerstdag 2008 had ik al een klein stukje van het rondje gedaan (11 en 18), voor deze vakantie stond de “miniserie” 7, 14, 15 op het programma.

Hoewel “de Berg” niet mag ontbreken. Vonden mijn kuiten dat dat best wél had gemogen. Gelukkig liet het rondje zich eenvoudig afleggen en hoefde ik op weg naar Het PON lijntje niet (veel) meer te trappen.


Log 1438, 9.51 uur. NL.

Na de vondst van deze micro kon ik op pad naar Rustenburg.

Worden daar momenteel ook geen WK-wedstrijden gespeeld ?


Log 1439, 10.14 uur. NL.

Omdat ik tot voor kort wekelijks 1 dag per week in Utrecht werkte, had ik de benodigde gegevens al lang opgezocht. Vandaag, tijdens het “volgende” WK, kon pas tijd gemaakt worden om deze oranje cache te lichten.


Log 1440, 10.27 uur. NL.

De finale van een miniserie in een serie.

Voor de rest van het Rondje kom ik zeker ooit terug naar deze stad.


Log 1441, 11.02 uur. NL.
Op tweede Kerstdag 2008 deed ik de wandeling al. Ik was toen immers in de buurt voor een Kerstcache.

Deze compositie wist ik toen echter niet te voltooien, maar, naar eergisteren bleek, zocht ik toen in de verkeerde hoek : een valse noot in de berekening.
Op deze tropische dag kwam het helemaal goed.


Nu nog terug naar de camping. Een aangenaam fietstochtje en een prettig ochtendje cachen. Om een uur of twaalf verliet ik de camping, een uurtje of twee later parkeerde ik op camping “De kleine Stroet” te Voorthuizen.

Log 1442, 19.30 uur. NL.
Op een prachtige zomerdag vierden we een prettig huwelijksfeestje. Daar was een hele romantische lokatie voor uitgekozen. Het was wel zo´n anderhalf uur wandelen vanaf de camping waar mijn campertje stond, maar dat heb je natuurlijk wel over voor (cache)vrienden. Tegen middernacht bood Barny een lift aan, waardoor de route terug naar de camping beduidend sneller kon worden afgelegd.
Peter en Jolanda : nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk en maak er wat moois en gelukkigs van.

Log 1443, 21.07 uur. NL. Tijdens de party op deze zwoele zomeravond wenste ik wat zout aan te vullen. De meeste gasten hadden de wezentjes al gevonden, dus besloot ik in de voetsporen van Gargamel te treden. Misschien kon ik er soep van maken….

Inmiddels was Martijn terug van zijn rondreis door elke Duitse Bondsstaat. Hij zou nog enkele dagen met mij mee reizen.

Tijdens het feestje smste Yvette dat pa in Oostenrijk zijn enkel had gebroken…..

26 juni 2010. Log 1444, 09.05 uur. NL. Na het vertrek van de camping kwamen we toch langs deze trein. Extra leuk voor Zugführer om hier even bij stil te staan. Er bleek echter nogal wat druk op het toestel te staan, maar bij mij was van druk (van de dagelijkse cache) vandaag alweer meteen verdwenen.

Log 1445, 10.15 uur. NL.
Op doorreis van Voorthuizen naar Emmeloord bezochten we (natuurlijk) ook enkele caches. Er geldt immers : 2 uur rijden, 1 kwartier pauze; maar dat zou eerder andersom worden uitgevoerd.
Omdat we niet willen wachten tot (en óf) we ooit in een rolstoel terecht komen, besloten we dit mooie pad alvast te voet te doen.

Log 1446, 12.15 uur. NL.
Het rolstoelpad was als opwarmer, hoewel dat bij ruim 25 graden niet echt nodig was.
Het Planetenpad werd gelopen om een kopie te voorkomen : per 4 september a.s. (*) zal ook in Eindhoven een planeten cache liggen. Ook ik ga daarbij uit van een schaalmodel t.o.v. de werkelijke afstanden, maar wil ik echt niet imiteren.
Na een prachtige wandeling, met werkelijk geweldig verzorgde waypoints, kon ik tevreden vaststellen dat mijn concept daadwerkelijk anders gaat worden.

Log 1447, 13.15 uur. NL.
Jammer genoeg liep er geen pad geheel om het meer, maar het was weer een prettige tussenstop. Het was druk op het “strand”, maar dat kon met dit weer ook verwacht worden. De antwoorden en de foto komen na mijn vakantie.

Log 1448, 13.40 uur. NL.
Alweer een pauze onderweg. Als we vandaag Emmeloord maar bereiken….

Log 1449, 15.45 uur. NL.
Na enig oponthoud bij GC1TD7B, die we niet konden vinden, stopten we voor de zoektocht naar nummer 5 uit die serie.
Maar wat een enorme drukte. Scheveningen is er niets bij, maar het is dan ook (zeker) 30 graden. Omdat we al door team Haakmeer gewaarschuwd waren dat de puzzels weliswaar niet moeilijk waren, maar het vinden wél, besloten we alleen het sluitgat te bezoeken. Aan die zijde van het strand was het niet druk en goed toeven.

Daar was de cache erg moeilijk te lichten, vanwege de aan de “zekering” met externe goodies (cd’s). Die hebben we dan ook maar niet terug gestopt.

Log 1450, 16.30 uur. NL.
We lazen 's avonds al terug in de logjes wat ons bij “Titus Brandsma” was overkomen : (haast) onvindbaar. Toch gingen we nog proberen om deze serie (in tegenstelling tot “Geen moeilijke puzzel…”) wél te volbrengen.
Gelukkig was deze geen probleem. Op naar de volgende.

Log 1451, 16.35 uur. NL.
Log 1452, 16.45 uur. NL.
Ook deze puzzels bleek ik correct te hebben opgelost, want de caches werd eenvoudig gevonden.

Hoogste tijd om naar de besproken camping Het Bosbad te rijden.

Log 1453, 19.15 uur. NL.
Morgen doen we onder meer de kunstroute, maar op weg van camping naar restaurant was het onmogelijk om deze te laten liggen. Die is dus alvast binnen.

Log 1454, 21.40 uur. NL.
Zugführer kon er vandaag geen genoeg van krijgen, dus na het diner bij “Eindeloos” met een klein ommetje terug naar de camping.
Het was nog wel even zoeken, maar toen we hem hadden wisten we waarom : hij lag als ware het weggeworpen zwerfafval in het struikgewas.

27 juni 2010. Log 1455, 11.05 uur. NL.
Na het ontbijt begonnen we aan een lange wandeldag. Ik had het rondje “ontworpen” om per fiets te doen, maar Zugführer had er geen bij zich.
De cache was niet eenvoudig te vinden; er was nogal wat afwijking.
Anderzijds leek hij niet op de juiste plek te liggen, gezien zijn magnetische karakter.
Wat wél de plakplek moest zijn was ook niet duidelijk.

Log 1456, 11.25 uur. NL.
Na het oplossen van de toepasselijke puzzel was het vinden van de cache niet moeilijk meer. We wisten (sinds de bruiloft van eergisteren) dat haakmeer pas ’s avonds thuis zou zijn, maar toen wilden de voeten niet meer : onze wandeling vandaag zou voor de mijne veel te lang worden. En dit was pas de tweede….

Log 1457, 11.45 uur. NL.
Thuis was ik niet meer in de gelegenheid geweest om alle boeken te lezen, dus nam ik ze maar in mijn campertje mee op reis.
Voor het eten gisteren bladerden Zugführer en ik driftig door de albums heen, in de hoop de coördinaten te kunnen bepalen. Deze was in elk geval al gelukt.

Log 1458, 12.50 uur. NL.
Gelukkig, deze werd weer gevonden.
Hoewel ik niet alle A&O albums heb, dachten we toch nummer 3 te kunnen vinden; het aannemelijke zoekgebied was slechts binnen zo’n 20 meter. Maar helaas; ook de hint kon daar niet helpen.

Log 1459, 13.30 uur. NL.
Als ik nu al had kunnen voelen wat ik vanavond zou voelen….
Enigszins ongelukkig om deze in onze rondwandeling mee te pikken (beter was geweest gisteren hier met de camper even te stoppen). Maar om de bonus te kunnen vinden waren we genoodzaakt om de zengende hitte te voet te trotseren.

Log 1460, 14.15 uur. NL.
Ik begon nu al mijn voeten te voelen; onze wandeling zou hen duidelijk te veel worden. Volgens mij zijn mijn schoenzolen al door aan het slijten, maar weggooien ??…..Of op andere wijze verpatsen ??

Log 1461, 14,25 uur. NL.
Zugführer zal nog 2 Wolfpacks moeten vinden, maar ik ben klaar voor de bonus….

Log 1462, 14.45 uur. NL.
Nadat de wandeling vanaf Kunst 4 ons via enkele andere caches voerde, gaan we nu weer even verder met deze leuke serie.

Log 1463, 15.05 uur. NL.
En weer een kunstwerk van alle kanten bekeken.

Log 1464, 15.25 uur. NL.
Het lopen gaat steeds moeilijker. Pijn, pijn, pijn aan de voetzolen. Het wordt nog een hele kunst om deze tocht vandaag te voltooien.
Tijd dus voor een flinke pauze. Net als gisteren eten bij “Eindeloos”. Lekker binnen, uit de brandende zon en vóór een groot beeldscherm; eindelijk weer eens een WK-wedstrijd bekijken. Tijdens de eerste helft een soepje van de lunchkaart, bij de tweede helft is de keuken in gereedheid voor een hoofdmaaltijd.

Log 1465, 19.05 uur. NL.
Nee, we aten net bij “Eindeloos” geen everzwijn, maar voor de voetjes zou toverdrank (anders dan die biertjes van zojuist) welkom zijn.
Hoewel we de weetjes cache niet wisten te vinden waren we toch bij machte om, na lang zoeken, de listig verstopte bonus te vinden. Gelukkig stond er geen menhir bovenop; die hadden we al elders in deze verassend aantrekkelijke stad zien liggen.

Log 1466, 19.55 uur. NL.
Bijna bij de camping……dat willen de voetjes wel. Maar nee hoor, er moet nog een extra rondje
gelopen gestrompeld worden : deze serie moet nu toch ook af.

Log 1467, 20.05 uur. NL.
Jippie, de hele serie goed gekeken. Een originele manier om de hints te verwerken.

Log 1468, 20.20 uur. NL.
Bijna aan het eind van een hele lange wandeldag, onder een bloedhete zon, kon ik eindelijk deze cache van mijn verlanglijstje strepen.
Ik kreeg de serie in het vizier toen ik voor 3 april jl mijn “Rondje Nederland” plande. In dat rondje bezocht ik de packs 3 en 4 al.
Dat was de aanleiding om in deze vakantie een bezoek te brengen aan Emmeloord. Dat werden twee aangename dagen in een prettige omgeving.

28 juni 2010. Log 1469, 9.50 uur. NL.
Om deze coördinaten te bemachtigen had ik de hulp van Zugführer nodig. Ik kan me niet meer herinneren dat mij dit vroeger op school geleerd is; hem (uiteraard veel recentelijker) blijkbaar wel.

Log 1470, 10.40 uur. NL.
Ondanks de tweede (mislukte) poging om Titus Brandsma te ontmoeten, waagden we een poging om naar de bonusheld op zoek te gaan. Gelukkig kon die toch gevonden worden, hoewel het jammer blijft dat de de serie niet helemaal in 1 keer konden bezoeken.

Log 1471, 12.20 uur. NL.
Na mijn 2 nachtje Noordoostpolder was de planning om te gaan puzzelen langs de waterkant. Deze serie ontdekte ik bij de planning van mijn “Rondje Nederland” op 3 april jl. Toen besloot ik al om hier (kort) op vakantie te gaan…

Log 1472, 12.40 uur. NL.
Zugführer wilde ook wel mee, dus die moest tijdens zijn rondreis door Duitsland nog flink puzzelen…

Log 1473, 12.50 uur. NL.
Helaas kregen we 3 puzzels niet opgelost, dus vroegen we hulp aan ma Puttertje…

Log 1474, 13.30 uur. NL.
Ma Puttertje kreeg blijkbaar de smaak te pakken : ze lostte de andere puzzels ook op en wilde dolgraag mee. Zij kwam per trein vanochtend naar Meppel, alwaar wij haar oppikten…

Log 1475, 14.00 uur. NL.
Eigenlijk als “Stratumse Alliantie” reden wij door deze waterkant rijke omgeving. Ik als chauffeur, Zugführer als navigator en ma Puttertje al puzzelend achter in de camper…

Log 1476, 16.00 uur. NL.
Maar…. puzzel 5 wilde maar niet lukken; “wild” zoeken had al erg veel tijd gekost, terwijl hij (later) na het eten zo gevonden was.

Log 1477, 16.20 uur. NL.
Dus namen we een dinerpauze. Kon ik tenminste de tweede helft van NL – Slowakije nog zien. Na het eten vonden we nummer 5 alsnog…
Nu vooral verder puzzelen aan de bonus sudoku…

Log 1478, 18.25 uur. NL.
We moeten de jacht naar de bonus staken. Zugführer en ma Puttertje hebben morgen thuis verplichtingen en willen per trein terug naar huis. Maar we komen terug.

Mij werd inmiddels verzocht even naar Oostenrijk gaan om mijn ouders terug te halen van vakantie. Mijn vader brak daar zijn enkel. Ik reed alvast tot 21.30 uur in die richting, om nabij Zutphen op SVR camping “de Wijte” mijn campertje rust te geven.

29 juni 2010. Log 1479, 9.19 uur. NL.
Op weg naar Oostenrijk was dit de laatste cache die ik zou kunnen doen op basis van eerder uitgeprinte beschrijvingen; deze had ik vorig jaar op weg naar Noorwegen al als reserve bij me.
Zugführer maakte gisteren nog wel enkele pocket queries voor de route naar Vorarlberg, maar of ik daarmee uit de voeten kan ?…..
Ouders ophalen is leuk, maar dat moet niet ten koste gaan van mijn dagelijkse cache.

Log 1480, 1145 uur. D.
Even proberen om op doorreis een cache te vinden op basis van een snel vervaardigde pocket query.
Vrij eenvoudig gevonden, zonder afwijking, dus al wat meer vertrouwen dat mijn dagelijkse cache morgen ook niet in gevaar gaat komen.

30 juni 2010. Log 1481, 9.55 uur. A.
Gewoonlijk kwam ik bijna elk jaar wel een paar keer in Oostenrijk, maar sinds ik cache was ik er nooit meer geweest, dus : mijn eerste Oostenrijkse cache. Eigenlijk stond die pas voor augustus op de planning, maar door het ongelukje van mijn vader kwam ik hier toch langs.
Dan laat je hem niet liggen, toch ?

Log 1482, 14.10 uur. D.
Moeps moest even naar een toilet. Dat gaf mij de tijd om weer een pocket query over te sluizen naar mijn GPS apparaat.
Wonderwel lukte mij dat én er lag een cache. Even loggen dus. Dat moest wel enigszins opvallend, want zonder het camperkrukje kon ik er absoluut niet bij.

Nu weer verder naar Eindhoven. Net als gisteren werd het een rit van precies 12 uur.

GCZDJ7

Vlogens een oznrdeeok

Coeckymonsters

1 juni 2010

10.58 uur

1401

GC21DX5

Een stukske skendel

Plymouthfury68

2 juni 2010

11.05 uur

1402

GC18ARQ

Halve Zool 4: DE WILG

Geopatra

3 juni 2010

11.20 uur

1403

GC209BV

Ogen in de nacht

purk

4 juni 2010

00.35 uur

1404

GC22W3Y

World Snooker: Welsh Open

Nekrav

5 juni 2010

13.24 uur

1405

GC1A4M8

Brandevoorter Fietscache 3- Oostroute

Brapo

6 juni 2010

13.58 uur

1406

GCMPQ7

De dieren van de Zump

de vlinders

7 juni 2010

11.47 uur

1407

GC279RX

De Galderse Meren (1)

Team van de Laar

8 juni 2010

11.06 uur

1408

GC279RY

De Galderse Meren (2)

Team van de Laar

8 juni 2010

11.19 uur

1409

GC279RZ

De Galderse Meren (3)

Team van de Laar

8 juni 2010

11.26 uur

1410

GC279T0

De Galderse Meren (4)

Team van de Laar

8 juni 2010

11.35 uur

1411

GC279T2

De Galderse Meren - De Bonus

Team van de Laar

8 juni 2010

11.41 uur

1412

GC1KZME

VHF-12

WilfredenElke

9 juni 2010

13.40 uur

1413

GC1MDFZ

DE DUIKER

de vanbeersjes

10 juni 2010

11.07 uur

1414

GC22NPA

Big Brother

A&F

11 juni 2010

14.18 uur

1415

GC1ACY3

meer caches in Veldhoven #3

synoman

12 juni 2010

01.07 uur

1416

GC264NJ

Third geoeating event: Piet Plezier

patje

13 juni 2010

12.25 uur

1417

GC26A2N

Third Geoeating eventcache: Piet's drankje

patje

13 juni 2010

13.45 uur

1418

GC26DFC

Third Geoeating eventcache: Piet's fietsonderhoud

patje

13 juni 2010

17.05 uur

1419

GC1A35X

Aardkundig Monument Het Wolfsputven

Team Femlep (Lepman)

13 juni 2010

17.15 uur

1420

GCV2M4

De Parel van de Peel

Poolster

14 juni 2010

12.15 uur

1421

GC281XA

World Cup 2010 South Africa

Team MenM

15 juni 2010

10.43 uur

1422

GC1REYY

Turnsters

nopi

15 juni 2010

12.12 uur

1423

GC28DRV

Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 8

Team SupeRare

16 juni 2010

12.30 uur

1424

GCX2NT

Have a break

FerryStreens&Fairyglitters

17 juni 2010

10.02 uur

1425

GC1ZMJR

Zuiver drijfvermogen

piet1949

18 juni 2010

14.33 uur

1426

GC1A30W

De zon schijnt…

Ruud4d

19 juni 2010

15.53 uur

1427

GC1GED7

de Loop door 't Goor

woutjewouterse

20 juni 2010

18.20 uur

1428

GC29V5F

South Africa WK 2010

hipa

21 juni 2010

12.40 uur

1429

GC1CEQW

Mijn roots

Eljo

22 juni 2010

11.57 uur

1430

GC1B94M

Broekven

Eljo

22 juni 2010

12.09 uur

1431

GC1B93D

Kolisberg

Eljo

22 juni 2010

12.28 uur

1432

GC1J1JG

Siberië en ?

Hipa

22 juni 2010

14.30 uur

1433

GC144MK

Bunkers in Siberië

Nederbelg

22 juni 2010

14.49 uur

1434

GC22C0F

100 jaar Scouting - Dr.A.F.Philips Waterscouting

Team Dewi

23 juni 2010

19.09 uur

1435

GC1QGT6

Erwtje 78 De Dommel verbindt

polleke37

24 juni 2010

13.36 uur

1436

GC18NMC

Rondje Amersfoort 14 - de Berg

Biegstra

25 juni 2010

9.24 uur

1437

GC18NKV

Rondje Amersfoort 07 - Het Pon lijntje

Biegstra

25 juni 2010

9.51 uur

1438

GCJANE

Oranje Gevoel

acadvice

25 juni 2010

10.14 uur

1439

GC18NMD

Rondje Amersfoort 15 - Rustenburg

Biegstra

25 juni 2010

10.27 uur

1440

GC14FCB

DSOTM

GEO BEAR

25 juni 2010

11.02 uur

1441

GC25T42

Team NessaTrouw Event

Team Nessa

25 juni 2010

19.30 uur

1442

GC26059

De getuigen van Team Nessa??

Team Nessa

25 juni 2010

21.07 uur

1443

GC1V6WG

VECC-Voorthuizens Eerste Carpool Cache

Team Nessa

26 juni 2010

9.05 uur

1444

GC2578D

Rolstoelcache ÄTOVISAKATIRAM

meryl

26 juni 2010

10.15 uur

1445

GC1XCQE

Planetenpad

Team Horn & Team Rocket!

26 juni 2010

12.15 uur

1446

GC15W9J

Uddelermeer, not just a lake

GreekDutch Alliance

26 juni 2010

13.15 uur

1447

GC1NYWW

NTCC: Nunspeets Tweede Carpool Cache

team-rtna

26 juni 2010

13.40 uur

1448

GCQ0JC

Sluitgat

Aad Pilsch

26 juni 2010

15.45 uur

1449

GC1GKQA

Oorlogshelden in de Polder 1: Johannes Post

Team NN & R-u-N

26 juni 2010

16.30 uur

1450

GC1GXMD

Oorlogshelden in de Polder 2: Hannie Schaft

Team NN & R-u-N

26 juni 2010

16.35 uur

1451

GC1GXW4

Oorlogshelden in de Polder 3: Karel Doorman

Team NN & R-u-N

26 juni 2010

16.45 uur

1452

GC22202

Kunst in Emmeloord 3

rimates

26 juni 2010

19.15 uur

1453

GC1DQ2X

3:16

Fish <><

26 juni 2010

21.40 uur

1454

GC22205

Kunst in Emmeloord 4

rimates

27 juni 2010

11.05 uur

1455

GC1HGF7

[Erwtje 201: Snertzoeker

haakmeer

27 juni 2010

11.25 uur

1456

GC1K7AQ

Asterix & Obelix #2; Landen

HAAKMEER

27 juni 2010

11.45 uur

1457

GC1K7AN

Asterix & Obelix #1; Latijns

HAAKMEER

27 juni 2010

12.50 uur

1458

GCYFWW

Little WolfPack #1

team wolfje

27 juni 2010

13.30 uur

1459

GC1ZG36

Weggooien is jammer

2eHan(d)s

27 juni 2010

14.15 uur

1460

GCYFX3

Little WolfPack #2

team wolfje

27 juni 2010

14.25 uur

1461

GC221ZY

Kunst in Emmeloord 2

rimates

27 juni 2010

14.45 uur

1462

GC221ZX

Kunst in Emmeloord 1

rimates

27 juni 2010

15.05 uur

1463

GC2220A

Kunst in Emmeloord 6

rimates

27 juni 2010

15.25 uur

1464

GC1K7AW

Asterix & Obelix Bonus

haakmeer

27 juni 2010

19.05 uur

1465

GC22207

Kunst in Emmeloord 5

rimates

27 juni 2010

19.55 uur

1466

GC2220D

Kunst in Emmeloord BONUS

rimates

27 juni 2010

20.05 uur

1467

GCRXBN

Wolfpack - Bonuscache

team wolfje

27 juni 2010

20.20 uur

1468

GC1H66V

Oorlogshelden in de Polder 4: Han Stijkel

Team NN & R-u-N

28 juni 2010

9.50 uur

1469

GC1H6FC

Oorlogshelden in de Polder 6: De Bonuscache

Team NN & R-u-N

28 juni 2010

10.40 uur

1470

GC1F2GN

Puzzelen langs de waterkant 8: Rekenkunde

Zeldenrust

28 juni 2010

12.20 uur

1471

GC1F2GG

Puzzelen langs de waterkant 6: Japanse Puzzel

Zeldenrust

28 juni 2010

12.40 uur

1472

GC1F2G0

Puzzelen langs de waterkant 7: Kruisgetalraadsel

Zeldenrust

28 juni 2010

12.50 uur

1473

GC1F2FF

Puzzelen langs de waterkant 1: Suikerveen

Zeldenrust

28 juni 2010

13.30 uur

1474

GC1F2FR

Puzzelen langs de waterkant 2: Japans vierkant

Zeldenrust

28 juni 2010

14.00 uur

1475

GC1F2FZ

Puzzelen langs de waterkant 4: Domino

Zeldenrust

28 juni 2010

16.00 uur

1476

GC1F2FY

Puzzelen langs de waterkant 3: Cijfers geven

Zeldenrust

28 juni 2010

16.20 uur

1477

GC1F2GJ

Puzzelen langs de waterkant 5: Genummerde pijlen

Zeldenrust

28 juni 2010

18.25 uur

1478

GC16M0Q

Dorpsrand

Lubbie

29 juni 2010

9.19 uur

1479

GC17038

"Lore ist zu dritt"

Die Asbacher Bande & Biestige Biester

29 juni 2010

11.45 uur

1480

GC1M24J

Walgau #64, Mitten im Walgau, Richtung Feldkirch

Fantômas

30 juni 2010

9.55 uur

1481

GC1Q6P6

A8 Höllberg

gm + nati95 + sonne98

30 juni 2010

14.10 uur

1482