1 juli 2011. Log 2383, 1.45 uur. B.

Zou het bos hier zo lelijk zijn, dat men er ons in het donker doorheen stuurt?

Ik doe wel vaker (langere) caches in etappes, maar deze deed ik toch in één keer, hoewel ik er gisteren al mee was begonnen. Het werd namelijk een hele avontuurlijke denktocht.

We lieten ons namelijk door een heel klein stukje tekst op het verkeerde been zetten. Een tip? Nee, laat ik die maar niet geven.

Maar met drie ervaren cachers en een hele nacht voor ons, kon ook deze jacht niet mislukken. Leuk gedaan.


2 juli 2011. Log 2384, 12.30 uur. NL.

Een dag vol apestreken begon met het in ontvangst nemen van de speurtochtbeschrijving. Een vriendelijke aap gaf ons nog wat proviand mee voor onderweg en we vertrokken naar het eerste, boeiende waypoint.

Daar haalde ik de eerste streek uit: i.p.v. een kano gebruikte ik een verrekijker; zo bleef ik in elk geval droog en ik verdiende toch een banaan.

Iets verderop leerde ik fietsen. Helaas sloot het asfalt baantje iet aan op de openbare weg, anders was ik zo met de prettige ligfiets naar huis gereden.


Terug naar de auto en op weg naar een stevige klimpartij.


Vervolgens gaven we ons zelf een rondleiding door een zuivelboerderij.

Daar leerden we dat een banaan ook een zuivelproduct is, toch?


Op weg naar Heusden besloten we alvast de cache te zoeken; we hadden immers voldoende gegevens. Wij namen de felicitaties dan ook al om 14.18 uur in ontvangst.


Na een bezoek aan de échte apekooi wandelden we kris kras door de vesting, onderweg ook jagend op 8ten. De eventcache was al gevonden, dus was het niet zo heel erg dat we onderweg 1 waypoint verkeerd interpreteerden.

De j8cht werd niet afgerond, want we wilden ook nog even onze verzoeknummers indienen.


Helaas werden die niet gedraaid; ik kon de boom in, zeiden ze.

Nou, de laatste apestreek dan maar en nog even gezellig babbelen op een heel leuk event.


Log 2385, 20.20 uur. NL.

Na het event besloten we om de j8cht nog even af te maken. Natuurlijk in combinatie met een etentje. We kozen eetcafé Havenzicht, met zicht op beachvolleybal activiteiten.

Na een heerlijke maaltijd besloten we om het j8cht te gaan zoeken, hoewel we 1 8 nog niet hadden gevonden. Op het ene uiterst mogelijke eindcoördinaat wisten we niets te vinden en stonden op het punt van opgeven.

Totdat een mevrouw ons verklapte dat we dichtbij waren.

Maar zelfs daarna duurde het nog zo’n 8endertig minuten voor we de cache konden lichten. En dan ook nog dankzij een telefoontje naar de legger.

Maar….. hij was gevonden, even na 8ten, dus daar zou ik vann8 niet van wakker hoeven te liggen.


Log 2386, 20.56 uur. NL.

Vanochtend, kort voor het vertrek, probeerde ik nog snel de juiste antwoorden te vinden, maar dat lukte net niet. Min of meer toevallig nam ik de uitdraai toch mee en met vereende krachten werden op het apekooi event de (drie) ontbrekende antwoorden alsnog gevonden.

Natuurlijk konden we een bezoek aan de schreeuwlelijk nu niet meer laten schieten.

Overigens bleek hij helemaal niet zo lelijk te schreeuwen; het resultaat was zelfs wonderbaarlijk mooi.

3 juli 2011. Log 2387, 18.17 uur. NL.

Op een volle dag vond ik nog net een gaatje voor een fotosessie.

Anne gaf vandaag, 4 maanden na dato, haar kinderfeestje. Met hun zesjes (ook Fay, Janneke, Lobke, Rick en Sem) wandelen zij een uur of twee door de bomen bij “Klimrijk De Buitenjan”. Feitelijk nog meer apestreek dan ik gisteren.

Maar met het ophalen en terugbrengen van de kids in Helmond en het feestelijke patatdiner, gaat er toch veel tijd in zitten.

Ik zocht ook nog wel naar een andere cache (die ik in de winter ook al niet wist te vinden!!), waarna ik maar naar dit strand reed. Het was immers mooi zonnig weer.

De (gegokte) antwoorden werd snel goedgekeurd, zodat ik niet alsnog op zoek moest naar iets fysieks.


4 juli 2011. Log 2388, 9.11 uur. NL.

Na vijf niet-werkzame maandagen was ik van plan om niet voor Halsteren een cache te zoeken. Daar wacht immers tot ca. 10.30 uur koffie op me, die ik, tesamen met de gezellige babbel, niet wilde missen.

Doch, ik zat ruim in de tijd, dus besloot om deze serie toch af te ronden. Dat stond immers wél op mijn programma van deze maand, omdat ik per 1 augustus ander werk ga doen. De afgelopen maanden heb ik mijn huiswerk goed bijgehouden, want de cache bleef niet lang verborgen.

Gelukkig deed ik de cache vandaag, want mijn collega bleek vóór mijn komst nog even

Aan het werk, zodat ik nu maar 5 minuutjes op de koffie hoefde te wachten.


Log 2389, 11.05 uur. NL.

De dagelijkse cache was al binnen, maar toch wilde ik deze nog wel eens proberen. De vorige keer kwam ik nergens op nul uit waar hij zou kunnen plakken.

Tenminste niet in ZICHTelijk, terwijl je daar als solocacher toch wel erg opvalt.

Vandaag de tastorganen aan het werk gezet en toen was het zo gepiept. Maar daar had ik hem nooit verwacht; dat moet ik toch maar onthouden.


Log 2390, 13.20 uur. NL.

Hier ben ik al zo vaak langs gereden en steeds dacht ik dat ik voor dat informatiebord een flinke wandeling moest maken. Ik weet ook niet waarom.

Vandaag parkeerde ik maar op het gegeven coördinaat en toen was de opdracht gauw vervuld.

Fijn dat de gps niet op de foto hoeft; dat maakt het voor een solist toch iets eenvoudiger om de camera te richten.


5 juli 2011. Log 2391, 11.21 uur. NL.

Gisteren vergat ik boodschappen te doen, zodat ik vandaag zonder brood op pad moest.

Ik hoopte daarom hier brood te vinden….., maar ik zou al blij zijn wanneer ik de cache zou vinden. Getuige de laatste logjes hoefde ik op “F” niet te rekenen, dus begon ik al vanaf de eerste stap te rekenen.

Het werd echter meteen al een graadje lastiger, omdat ik het paaltje “CD” al niet heb waargenomen. Bij het loggen zag ik dat daar iets was gewijzigd ten opzichte van mijn uitdraai uit mei 2009. Dat had ik beter iets grondiger kunnen controleren.

De aanname die ik deed bracht mij wel op een T-splitsing en daar rekende ik dan maar even mee verder.

Op het goed mogelijke “F” punt heb ik niet veel zoektijd ingelast en ben naar twee mogelijke “G” punten op. Die leidden beide naar hetzelfde potentiële “H” punt, maar bij “I” wist ik pas zeker dat ik goed zat.

Bij “J” rees er weer twijfel en achteraf terecht, want daar klopt het te gebruiken antwoord naar mijn mening niet!!

Ik heb dat maar niet in de groep gegooid bij het “Jel-team”, dat ik daar ontmoette; zij waren met een andere cache bezig, maar namen ook de tijd voor een gezellig babbeltje.

Gelukkig wees “J” zich uiteindelijk zelf, werden “K” en “L” gewoon eenvoudig aangetroffen en werd de cache in prima staat ontdekt.


Bij een graad of 23 was het een prettige boswandeling, maar daarna moest ik toch echt weer voor mijn brood de baan op.


6 juli 2011. Log 2392,9.52 uur. NL.

Even was er twijfel of ik hier wel goed zat; mag ik hier wel komen?

Maar het antwoord was overduidelijk en de andere coords niet aannemelijk, dus toch maar even doorzetten; ook die laatste meters. Als het niet mag zullen die bijen wel steken…. De cache werd dan toch nog eenvoudig gevonden, op een originele manier verstopt. En ik werd niet gestoken, maar ik had dan ook een gelukcoin bij me. Die gaat zo dadelijk naar de small cache bij de waaij.


Log 2393, 10.38 uur. NL.

Voor de zoveelste keer over deze smalle dijk. Waar zou ik kunnen parkeren, zonder al te ver te hoeven lopen? Gelukkig wist ik het paaltje vanuit de auto te herkennen; de eerste hindernis was dus genomen. Toen ik een plekje had gevonden waar nog ander verkeer zou kunnen passeren ging ik het doelcoördinaat maar eens intoetsen.

Dat bleek wonderwel niet ver weg; die pauzetijd kon ik nog wel opofferen.

De hoefijzercoin bracht dus echt geluk en hij bleek hier wel in de cache te passen.


Had ik dat maar niet gedaan….. ’s Middag ondernam ik een hernieuwde poging om een picknickcache in de Oude Ijsselstreek te vinden, maar dat ging weer niet lukken.

Nog maar eens iets zien te vinden wat geluk brengt.


7 juli 2011. Log 2394, 10.24 uur. B.

De puzzeltjes had ik al enige tijd geleden ingevuld met het oog op de “moeilijke” donderdagroute. De route is eenvoudig, maar er liggen nauwelijks nog lunchpauze caches. En vooralsnog wil ik mijn dagelijks vinden reeks niet opgeven.

Er zijn dus regelmatig kleine ommetjes nodig om van Bergeijk naar Reusel te komen.

Maar dit was wel een heerlijk plekje voor een lunchpauze. Die liep nog bijna uit, omdat de cache onvindbaar dreigde te zijn.

De driehoek vond ik wel, maar graven aldaar leverde niets op. Gelukkig zag ik hem plotseling tussen het afdekmateriaal door. Actuele hint: 3 meter ten oosten van de driehoekige reflector.


8 juli 2011. Log 2395, 12.35 uur. NL.

Puzzeltjes C en A waren nog wel goed te doen, maar B was al een heel stuk lastiger.

Ik kende alle drie de spelletjes niet, dus dat was dan weer de uitdaging.

Desondanks heb ik de cache bij een eerder bezoek niet gevonden en ook nu wees mijn apparaat mij naar een onbereikbaar stukje perceel. Ik had dus blijkbaar toch niet helemaal het juiste coördinaat.

Maar het is helemaal geen straf om op die lokatie vaker te lunchen (of langer te verblijven). Zeker nabij de cache ontwikkeld zich een voor mij leuk terrein.

Enige minpuntje: de cache is uitermate verwaarloosd van binnen; alles is nat, uiteengevallen en vies. Toch durfde ik het aan om er een (toepasselijke) TB achter te laten. Ik houd wel van spelletjes.


9 juli 2011. Log 2396, 10.25 uur. NL.

Al in december 2009 bezocht ik deze serie. Te samen met Zugführer, ter ere van zijn 18de verjaardag. Deze cache was toen niet mogelijk.

Pas vandaag konden we de reeks dan eindelijk voltooien. We waren samen op weg naar een event in Assen en hier wist ik wel dat we dat makkelijk gingen halen.


Log 2397, 11.27 uur. NL.

Tussen de parkeerplaats en de lokatie van het Cachegala lag deze voor het oprapen.

Omdat er n.a.v. dat event veel caches gepubliceerd zouden worden, had ik deze serie ook maar uitgeprint. Helaas zouden we er verder geen meer vinden; alleen De Stiep hebben we nog geprobeerd, maar die bleef voor ons verborgen. Maar ik kom terug.


Log 2398, 11.35 uur. NL.

We waren net te vroeg voor ons doel event, maar hadden wel zin in een kopje koffie.

Dat kopje kwam er wel, maar de organisatie duwde ons spontaan 6 nieuwe caches in de hand, ondanks dat we bij lange niet gekleed waren als kabouter. Immers, we kwamen niet voor dít event kwamen, omdat dat maar tot 11.00 uur zou duren (en dat vonden wij, na het overlijden van mijn campertje, te vroeg, vanuit Eindhoven), konden we toch nog deelnemen. Dus na de koffie snel op pad voor de leuke jeugdcaches.


Hopelijk komen de caches snel online, anders moet ik straks heel wat nummering herzien.


Voorlopig maar de diverse logjes alhier geplaatst.


Log 2399, 12.12 uur. NL. Kabouter Plop.

Na de koffie begonnen we aan de multi “Asserbos”. Wie weet wanneer we dan de eventcaches zouden tegenkomen.
Deze was de eerste. Wonderwel kon ik deze mysterie zonder google op lossen. Basiskennis, zullen we maar zeggen. Het zijn immers hobbygenoten (geweest), dus neuriën wij nog regelmatig: “wij zoeken de schat, wij zoeken de schat…..”


Log 2400, 12.42 uur. NL.

Na Kabouter Plop bezochten we Dora. De legpuzzel werd tijdens de koffie in de (melk)herberg gemaakt, dus onderweg konden we Dora vinden, zonder speciale attributen uit de speciale rugzak.

Eigenlijk had ik als 2400ste vondst een echte mannencache willen loggen, maar daarvoor had ik toch te weinig (eigenlijk geen) verstand van zaken. Dat kwam in log 2408 toch nog goed, met wat hulp van de…. Wegenwacht?


Log 2401, 12.52 uur. NL. Op zoek naar K3.

Was men niet tevreden over Josje??? Hier in het Asserbos begon immers weer een zoektocht naar K3. Al snel bleek dat zij verdwaald leken te zijn, dus moesten ervaren geocachers op zoek. Voor de tv zou het immers een ingewikkelde zaak worden om in één klap 3 nieuwe K’s te moeten vinden. Die ene werd destijds al niet gevonden (dat werd dus een J, waardoor de 3J’s met hun drietjes bleven).

In elk geval wisten wij K3 eenvoudig op te sporen.


Log 2402, 13.08 uur. NL. Wouter de Kabouter.

Middels deze leuke multi vonden we Wouter heel gemakkelijk bij de grote boom.

Maar zonder zijn andere vriendjes was het ons nooit gelukt. Er waren daar immers zoveel grote bomen, terwijl voor een kabouter een voor ons kleine boom ook al reusachtig kan zijn.


Log 2403, 13.30 uur. NL.

Aanvankelijk waren we te vroeg voor dit event, maar omdat we eerst toch nog deel konden nemen aan het kabouterfeest, waren we nu vrij laat.

De andere deelnemers waren (waarschijnlijk) al vlug uitgevlogen. Op zoek naar de liefst 43 nieuwe caches. Van gezellig babbelen met veel collega’s kwam dus niet veel, maar die paar anderen drukten de sfeer niet.

Na een rondje kindercaches namen we dus maar weer koffie en, na een enkel buitje, verlieten we rond 14.30 uur het gala.

Mijn missie om dit jaar in elke provincie, elk in een andere maand, een event te bezoeken is al 7 provincies onderweg. Nog 5 te gaan dus: Groningen, Friesland, Zuid-Holland, Flevoland en Zeeland.

Log 2404, 14.39 uur. NL.

Tussen de gala caches door wilde ik ook wel even proberen om deze serie te doen.

Dit was de eerste en met wat basiskennis (als opgeleid, maar niet praktiserend, hovenier) was de soort eenvoudig vastgesteld.


Log 2405, 14.57 uur. NL.

Net als boom 2, deden we dit monument ook aan tijdens de multi “Asserbos”.


Log 2406, 15.08 uur. NL.

Deze wandeling deden we in etappes: tussendoor andere caches, een event en…… buitjes. Desondanks kwamen we nergens in de problemen en werd de doos eenvoudig gevonden. Een mooi bos, zo dicht bij de stad. Daar houd ik wel van.


Log 2407, 15.21 uur. NL.

In het beboste landschap van het Asserbos heb ik geen regenboog waar kunnen nemen.

Het weer leende zich daar wel voor: buiig, met af en toe zon. Maar toen we hier langs kwamen wisten we waar die regenboog zich al die tijd had schuil gehouden.

Helaas geen pot goud (hoewel een leeg logrolletje), maar ook geen lollies meer.


Log 2408, 15.30 uur. NL.

De waypoints bezochten we al tijdens het kabouterfeest, maar bij dit onderwerp ontbrak alle kennis. Het onderscheid in de nummerplaten was me wel opgevallen, maar ik had de link niet gelegd met de benodigde kennis.

Tijdens de pitstop op het gala ontfutselden we de locatie van de garage.


Log 2409, 15.57 uur. NL.

De opgave van deze gala cache kreeg ik vrijdag onder ogen en een kleine google sessie was voldoende om de heren (en/of dames) op een rijtje te plaatsen.

Na het ontvangen van de verdeelsleutel kon de club weer uit het gelid.


Log 2410, 16.07 uur. NL.

Voor de aangekondigde papieren versie had ik geen kaartje meegenomen.

Dan zou de cache “Ontmoet Cache-Hopper” wel heel eenvoudig worden.

Maar mij e-mail adres wilde ik hier wel achter laten. Ik ben benieuwd wie mij op basis daarvan een berichtje stuurt.

Op de weg terug naar de auto hebben we nog even staan babbelen met een Groninger cacher in burger.Hij was niet van het gala, noch van de zojuist door hem gepasseerde cache op de hoogte, maar hij herkende ons aan onze uitrusting.


Log 2411, 16.30 uur. NL.

Na de andere twee bomen in een wandeling te hebben opgenomen, moest deze gigant natuurlijk ook bezocht worden. Dat leverde weinig problemen op.


Later probeerden we nog op het verkregen coördinaat de bonus aanwijzing te vinden, maar dat ging ons niet meer lukken.

Na Vagant’s powertrail hadden we ook geen zin meer om nog 3 kilometer te wandelen.

We komen wel eens terug, maar hopen dan wel voldoende fit te zijn om iets zinnigs te vinden.


Log 2412,17.11 uur. NL.

Misschien begonnen vermoeidheid en honger toe te slaan, want we hadden zojuist enkele not founds moeten noteren. Een “uitdaging” bleek te zwaar, bij “De Toren” vonden we alleen het uitzicht en op het “Ruilverkavelingsweggetje” wisten we Team Dito ook niet aan de vondst van nummer 7 te helpen.

Nummer 8,

6 (Log 2413, 17.31 uur)

en 5 (Log 2414,17.36 uur) leverden geen problemen op.


Log 2415, 17.45 uur. NL.

Ondanks de toenemende vermoeidheid en het oplopende aantal not founds, vonden we toch de moed om aan de powertrail te beginnen

Die wilden we gemoedelijk te voet doen, dus niet om de puntjes.


Log 2416 t/m 2423. NL.

We wilden genieten van onze eerste powertrail.

De logjes ga ik verder kort en saai houden, maar volgens ons wisten we wel een FTF te scoren bij Juliet.

Charlie en Kilo wisten we niet te vinden.


Log 2424, 18.49 uur. NL.

Dankzij deze vondst waagden we op de terugweg toch nog kleine pogingen om Kilo en Charlie te vinden, maar die bleven aan ons zicht onttrokken.

We hadden van een powertrail iets meer snelheid verwacht, maar vonden het toch een aangename wandeling om langzaam een eind aan onze cachedag te breien.


Log 2425, 19.57 uur. NL.

Gelukkig kwamen we deze man nergens tegen, want het lijkt inderdaad een monsterlijk type. De legpuzzel was al in Eindhoven aangeboden en de getallen werden op het gala correct geplaatst, getuige deze vondst.


Log 2426, 20.14 uur. NL.

Na de digitale versie was er nu eindelijk tijd voor de papieren editie.

Op het eerste waypoint was de aanwijzing tricky aangebracht, maar hij bleef voor ons niet verborgen. Misschien wel voor eerdere gelukzoekers, want wij troffen een maagdelijk logboekje te vinden. De kaarten van de gala-organisatie (als ik mij niet vergis) hebben we netjes laten liggen, omdat wij zelf geen kaartje hadden voorbereid.


Log 2427, 21.20 uur. NL.

Na het bezoek aan Jola’s troon, waar we de cache echter niet wisten te vinden, maakten we nog een tussenstop bij een bomen bonus.

Ook daar wisten we geen vervolg aan te geven en 3 kilometer wandelen zagen we ook niet meer zitten.

De concentratie ebde weg, de vermoeidheid sloeg toe, maar deze ballade wilden we nog wel even zingen. Misschien was die wel op ons van toepassing?

Ik had alle eventmysteries opgelost, behalve deze. Die had ik bewaard voor Zugführer, zodat die niet alleen zou meeliften vandaag.

Hij had hem zo opgelost, ondanks een klein vergissinkje in de layout; maar zelfs dát had hij doorzien.

Een erg origineel uitgevoerde eindlocatie werd voor ons het eind…. van deze cache dag.


Op zoek naar een hotelletje besloot ik bij Vakantiepark Diana Heide een trekkershut te gebruiken voor 1 overnachting. Het bier stond nog net koud.


10 juli 2011. Log 2428, 10.03 uur. NL.

Als je, zoals ik, elke dag minimaal 1 cache wil vinden, is het handig om na zo’n lange cache dag als gisteren ergens in die omgeving te overnachten.

Dus na een goede nachtrust gingen we weer vol goede moed op zoek.

Om rond het middag uur het noorden te kunnen verlaten, concentreerden we ons op de zwarversbankjes en de “In Memory Of” reeks.

Helaas wisten we Memory 6 niet te vinden, waarschijnlijk niet in de minste plaats vanwege het ontbreken van (?) het bord.

Aansluitend wisten we ook de zwarver bij De Stiep niet te vinden, misschien wel vanwege de hint.

Gelukkig kwam de dagelijkse vondst bij de derde locatie.


Log 2429, 10.12 uur. NL.

We hadden de vorm weer te pakken. Ook de cache op dit memorabele punt werd eenvoudig gevonden.


Maar……… bij het wegrijden maakte de auto en vreemd geluid. Omdat ik geen verstand heb van auto’s nam ik maar niet de moeite om onder de kap te kijken. Op de snelweg verdween het geluid, maar bij hectometerpaaltje 182,0 ging het lampje STOP op mijn dashbord branden.

Oei, moet ik nu weer een cache a la GC2Z91P maken??

Dat was op dat moment nog niet bekend, maar een half uurtje later had de wegenwacht mij wel weggesleept: waterpomp defect.


De reis naar huis werd noodgedwongen per trein voortgezet.


Log 2430, 13.32 uur. NL.

Na het oponthoud vanwege autopech en de wandeling naar het station van Assen, waren we eigenlijk wel toe aan koffie.

In Zwolle moesten we toch overstappen, dus wandelden even naar het spinhuis.

Op 13 mei waren we (toevallig ook samen) op het startcoördinaat, maar toen moesten we zuidwaarts.

Er staat mij iets van bij dat de aanwijzing toen behoorlijk vervaagd was en dat was misschien de reden dat we punt 2 (en dus ook de cache) niet wisten te vinden.


In elk geval wees Zugführer mij op deze cache, die hij al ooit had gedaan.

Nog twee andere kon hij zich niet voldoende precies herinneren.


Log 2431, 14.13 uur. NL.

Na het vergeefse zoekwerk bij het spinhuis liepen we via dit monument terug naar het station.


11 juli 2011. Log 2432, 11.24 uur. NL.

Voor mijn nieuwe werk zal ik hier niet in de buurt komen, dus op deze voorlaatste alhier werkzame maandag koos ik deze cache voor mijn dagelijkse behoefte.

Wat een heerlijk plekje op zo’n zwoele zomerdag. Het was dan ook geen straf om op zoek te gaan naar de juiste steen.

Natuurlijk genoot ik ook nog even van het uitzicht.


12 juli 2011. Log 2433, 9.31 uur. NL.

Na vele jaren (1 dag per week) in An(n)yland te hebben gewerkt, wilde ik die periode toch ook nog met een An(n)y cache afsluiten. Hoewel ik volgende week nog 1 keer dit gebied betreedt.

Misschien kom ik hier voor mijn nieuwe werkgever ook nog wel eens, anders in elk geval als cacher, natuurlijk.

Bij die nieuwe (tijdelijke) baan zal ik in elk geval niet op bospaden komen, dus daarom deze cache vandaag.


Log 2434, 9.39 uur. NL.

Natuurlijk liep ik vanuit het stompje nog even door voor een fotoreportage. Ik rekende eigenlijk ook op een koele duik, maar het ven stond volledig droog.

Zo bleven mijn handdoek en zwembandjes schoon.


13 juli 2011. Log 2435, 9.18 uur. NL.

Voordat het gevuul weg is (volgende week werk ik hier namelijk voor het laatst), pakte ik hier nog even de laatste cache uit de serie.

Ik deed de serie op numerieke volgorde, waardoor er wel een dubbel gevuul overblijft.

Maar ook voor mijn werk kwam ik de laatste jaren in vrijwel alle Westervoortse straatjes.

Ik deed ook nog een poging om de bonus te vinden, maar in mijn nauwkeurige administratie blijkt toch ergens een fout te zitten. Moet ik de doosje nu nog een keer allemaal open gaan maken? Volgende week, tijdens mijn laatste werkritje hoop ik alsnog het ultieme gevuul te kunnen beleven.


14 juli 2011. Log 2436, 11.33 uur. B.

Op deze regenachtige herfstdag voelde ik absoluut niets voor een wandeling.

Ik ving mijn werk ook pas laat aan, omdat eerst mijn cv-ketel een onderhoudsbeurt kreeg. Erg fijn dus dat er nog een simpele oppikker op mijn weg lag.


15 juli 2011. Log 2437, 12.37 uur. NL.

Vanaf 15 oktober sleutelde ik aan het eindcoördinaat. Naast mijn dagelijkse cache, pikte ik bijna elke week wel een waypoint mee. Het was een leuk rondje, maar ik deed het gelukkig niet op de fiets. Gelukkig, omdat ik niet direct de juiste eindplek wist te berekenen. Eén waypoint beoordeelde ik verkeerd, hoewel achteraf (vandaag even wezen controleren) bleek dat ik de situatie precies juist had geschetst. Waarom ik dat bij de zoveelste berekening niet heb gezien weet ik ook niet.

Ook weet ik niet meer waarom ik het waypoint daarna op basis van logica (en daarmee min of meer per ongeluk) wist te vinden. De omrekening terug naar wat dan het juiste antwoord moest zijn geweest nekte aanvankelijk mijn eindberekening.

Gelukkig was de legger bereid om het voorlaatste zetje te geven.

Het laatste zetje gaf ik mezelf vandaag: het zoeken van de cache.

Na wat rond spieden en voelen naar wat er nep was, wist ik de verstopplek uiteindelijk nog eenvoudig te vinden.


16 juli 2011. Log 2438, 16.54 uur. NL.

Voor een simpele oppikker (die vorige week niet zo simpel bleek!!) naar Assen op en neer?? Tja, in feite wel, achteraf gezien.

Maar ik moest natuurlijk naar de garage waar ik vorige week zondag mijn auto defect moest achter laten.

Uiteraard had ik veel meer caches willen doen, maar al in Eindhoven kwam daar iets tussen. Ik was al anderhalf jaar doodongelukkig met mijn mobiele telefoon, maar nu kwam het er van om de winkel eens binnen te lopen. Mede doordat ik op en neer naar het andere filiaal moest, was deze ruil(verkaveling….) pas rond half twaalf afgerond.

Maar wat een verademing, dat nieuwe toestel.

Eenmaal in Assen had ik een wandeling via enkele “uitdagingen” en een herkansing van “De Toren” uitgestippeld. Helaas bleef alles op dat ommetje ongevonden.

Dat kwam misschien ook wel een beetje door het cache-onvriendelijke weer (waardoor gehannes met een paraplu en het drooghouden van cachebeschrijvingen).

Nadat ik mijn auto weer terug had richtte ik alle pijlen op deze cache; nu met succes.


Aangezien de garage angst had gewekt door te melden dat er nog meer stuk was, waardoor ik mogelijk erg vaak zou moeten stoppen op de terugreis, besloot ik na de vondst direct naar Maarssen af te reizen. De auto zat immers nog vol met inventaris voor Zugführers studentenkamer.


17 juli 2011. Log 2439, 14.13 uur. NL.

Toen ik gisteren bij Zugführer aan kwam, bleek dat hij al een luchtbedje had klaar liggen.

En een hoop bier.

De dag was ook lang genoeg geweest (eerst te voet de Eindhovense binnenstad door, dan per trein naar Assen, vervolgens een flink eind te voet langs een drietal caches –zonder ze te vinden!!- en tenslotte met de “verhuis”auto via Maarssen naar Lunetten).

Dan is het zeker zo gezellig om daar te overnachten; hij kookte ook nog eens voor mij.


Vanochtend besloten we om de ambachtsmannetjes eens te bezoeken.

Ik geloof niet dat ik al ooit zo lang in iemands voortuin bezig ben geweest…..

Geweldig, hoe je van zo’n stukje straat zo’n interressante, pittige cache kunt maken.

Het kostte ons uiteindelijk precies 3 uur, maar daar zat wel een “vastloper” van een half uurtje bij. Die werd losgetrokken door de legger himself. Die kwam toevallig met zijn lunch langs en zag direct dat mijn uitdraai te gedateerd was.

Gelukkig wist hij de nieuwe opdracht uit zijn hoofd, waarna we weer verder konden.

Nadat we eindelijk in staat waren om het logboek op bedoelde wijze te openen, waarmee we de vondst konden bezegelen, genoten wij onze lunch op een TOP-adres. Heerlijk.


Tijdens het eten begon het hevig te regenen; we hadden de dag dus perfect ingedeeld.

Daarna namen we bus en trein terug naar Lunetten en ik van daar uit weer de auto naar Eindhoven.


18 juli 2011. Log 2440, 11.14 uur. NL.

Al jaren werk ik ’s maandags (o.a.) in Bergen op Zoom en natuurlijk was mij deze kapel vaak opgevallen. Ik heb zelfs wel eens gedacht dat de kerk er nog onder zit; in de grond dus, zoals de bekende verdronken dorpen in het westen.

Op mijn laatste werkdag alhier (voor mijn huidige werkgever) moest het er maar eens van komen om dichter bij de toren te gaan kijken. De cache werd natuurlijk eenvoudig gevonden.


Log 2441, 11.22 uur. NL.

Een verrassend chil plekje. Zeker bij zo’n lichte zuidwester als vandaag. Dan is er in elk geval weinig kans op muggels. Ook die buitenzwemmer had meer aandacht voor het plezier rond de glijbaan.


Log 2442, 13.30 uur. NL.

Al twee jaar probeerde ik regelmatig Perke’s site te hacken, maar ik bleef steeds maar in de ruimte hangen. Dat leverde geen coördinaat op, maar ook geen (bestaand) huisnummer. Desondanks dwaalde ik er regelmatig door de “sloppen”, op zoek naar vogelonvriendelijke plekjes. Natuurlijk zonder resultaat.

Maar nu mijn werk in BopZ na vandaag stopt, wilde ik deze cache toch kraken.

Gisteren dus even een hulplijntje aangespoord om mee te denken en samen kwamen we er wel uit. Een persoonlijke gedachtekronkel, dacht ik nog. Probeer daar maar eens mee op 1 lijn te komen.

Maar google trok die kronkel langzaam recht, tot ik bij de laatste stap ontdekte dat de route ook een heel stuk korter had kunnen zijn.

Leuk bedacht, maar ik zie nog geen nieuwe hobby in hacken.


Bij het loggen heb ik nog een tijdje gezellig staan babbelen met mamaria.


Log 2443, 14.25 uur. NL.

Dit was al mijn derde lange fietscache, waarvan ik het eindcoördinaat niet direct had kunnen uitrekenen. Dat overkwam mij ook in Tilburg Noord en in Arnhem Zuid.

Gelukkig deed ik ze allemaal in etappes, tijdens mijn werk, met de auto (waar mogelijk).

Dat was bij deze tocht al in februari. Helaas kwam er absoluut niets uit wat op een normaal coördinaat leek. Ook ander stelsels brachten geen duidelijkheid.

Toevallig kreeg ik van iemand te horen waar ik ongeveer moest zoeken en dat leverde eenvoudig de vondst op.

De vergelijking met mijn antwoorden leert mij dat ik Q en C of G fout heb.

Zelfs B klopt bij mij niet.

L blijkt wél te kloppen, hoewel ik daar geen informatiebord heb aangetroffen.

Tenslotte leek mij de locatie van R niet meer te kloppen; dat bord is volgens mij verplaatst. Dat allemaal in acht genomen, had ik toch het juiste coördinaat kunnen beredeneren, maar waarom ik zo veel verkeerd heb gedaan????

In elk geval was het een leuke route, in een gebied dat ik vrij goed ken vanwege mijn maandagse werkdagen van de afgelopen jaren.


19 juli 2011. Log 2444, 10.02 uur. NL.

Het buiige, koele weer van de afgelopen dagen nodigt niet uit tot een fijne wandelcache, terwijl ik daar toch wel tijd voor heb, tussen mijn werkzaamheden door.

Iedere dag een oppikkertje vind ik ook zo makkelijk, dus kwam de zonnige voormiddag van vandaag prima uit. Ik vond een prima parkeerstrook ten noordoosten van de cache, zodat ik in totaal nog een dikke kilometer te wandelen had.

Gelukkig dat het coördinaat prima klopt, want die grootste boom is toch nog maar een struik. Heerlijk rustig in het zonnetje zitten loggen. Goed gemaakt.


20 juli 2011. Log 2445, 13.16 uur. NL.

Ergens in mei vorig jaar verzamelde ik op 1 A4tje (dubbelzijdig) een flink aantal caches voor mijn lunchpauzes op de werkzame woensdagen. De eerste cache die ik daadwerkelijk ging vinden was op 16 juni nummer 8 uit deze serie.

Van deze serie stonden ze er tot en met nummer 11 op.

Natuurlijk deed ik ook nog andere caches op de woensdagen, maar vandaag was mijn laatste werkdag in deze regio en wilde ik het document afronden.

Helaas lukte dat niet. Deze cache was nog wel eenvoudig te plukken, maar nummer 5 zat er niet in.


De afgelopen twee weken zocht ik daar ook al tevergeefs, maar gisteren kreeg ik nieuwe hoop. Het lag waarschijnlijk niet aan mij, want er was geconstateerd dat hij verdwenen was en inmiddels herplaatst.

Helaas moest ik na een half uur baggeren wederom opgeven; deze cache is blijkbaar niet aan mij besteedt. Maar…… ik kom nog wel eens terug met een kano en/of kaplaarzen.


In deze regio zijn TOP Stroombroek en Hoge weg Zeddam ook al twee keer voor mij verborgen gebleven en er ligt natuurlijk nog veel meer moois in deze aangename streek verstopt.


21 juli 2011. Log 2446, 10.25 uur. B.

Waar had ik zo’n patroon toch eerder gezien? Een educatief spel van mijn dochter? Tegels in een badkamer, kerk of museum? Of is het toch een doolhof?

Gelukkig kostte het weinig moeite om het te achterhalen via mijn vaste kennisbron.

Vervolgens even puzzelen en dankzij luiheid menig kras verzameld op de werkauto die maandag met pensioen gaat.


22 juli 2011. Log 2447, 12.21 uur. NL.

Op mijn laatste werkdag voor deze firma probeerde ik dat ene puntje in Elst weg te werken. Ik ben daar al zo vaak langs gereden, maar nam nooit de moeite om te gaan zoeken. De drukte vandaag speelde zich een paar honderd meter verderop af: talloze parkeerders voor de Nijmeegse vierdaagse bleven ver van deze uitkijktoren verwijderd.

Daardoor kon ik in alle rust loggen.


De cache is wel aan onderhoud toe: het doosje is gebarsten en het logboekje ligt volledig uit elkaar (en is volgens mij ook een heel eind vol).


23 juli 2011. Log 2448, 14.45 uur. NL.

Volgens mij ben ik in de historie pas 1 keer eerder op de Tilburgse kermis geweest. Ik ben altijd zeer tevreden met het Park Hilaria in Eindhoven.

Maar in combinatie met het bijkletsen met collega cachers en een speurtocht is het wel een extra lokkertje.

Gelukkig kan ik mij eenvoudig inhouden om attracties ín te gaan, want anders heb je hier natuurlijk veel meer tijd voor nodig, dan een paar uurtjes.

Hoewel, uiteindelijk kreeg ik het klokje toch rond, van thuis naar thuis.


Het event onderkomen was in een “café”, dus nam ik de trein. Ik weet immers wat ik daar graag nuttig…..

Het eerste biertje ging op tijdens het bestuderen van de kermiskrant, het tweede tijdens het wachten op Team Dewi en Robje64, met wie ik de speurtocht zou gaan wandelen.


We haalden de Flashmob nog maar net…..


Log 2449, 17.00 uur. NL.

.. Na een hele middag opgeborgen te hebben gezeten in mijn binnenzak, mocht het eendje eindelijk even uitvliegen. Het waggelde echter vrij snel verder naar het logboekje.

Het was een kleurig gezicht, al die eendjes. Verrassend genoeg raakten er geen hengeltjes verstrikt.


Na het loggen ging het, via een eettentje met heeeeele lange frikandellen, terug naar het bier, alvorens we de trein terug namen.


In Eindhoven introduceerde Sjef mij in “Soho”. Een heel aardig Japans fastfoodrestaurantje. Dat ga ik zeker onthouden. Ze schenken er ook bier.


Na het eten wandelde ik verder huiswaarts, waarbij ik halverwege natuurlijk nog even mijn stamkroeg binnen stapte. Zodoende kwam het klokje rond.


En dat allemaal naar aanleiding van een erg gezellig event.


24 juli 2011. Log 2450, 14.34 uur. NL.

Zelfs op de 50ste huwelijksdag van mijn ouders mocht mijn dagelijkse cache niet in gevaar komen. Gelukkig gingen zij een dagje naar zee, daar waar zij destijds ook op huwelijksreis gingen, dus hoefde ik daar niet op bezoek.

De dag begon regenachtig, dus ging ik maar wat puzzelen. Toen mijn dochter belde dat zij terug was van vakantie en of ik op de koffie wilde komen, stond meteen vast dat ik in Helmond iets zou gaan zoeken. Het was immers eigenlijk ook papaweekend.

Ik hield me bezig met een drietal jonge mysteries, waarvan ik er 1 niet opgelost kreeg, ondanks de 2 sterren (!!). Deze was natuurlijk geen enkel probleem, want daar zijn wel meer caches op gebaseerd. Bovendien kon ik hier betrekkelijk droog cachen.


25 juli 2011. Log 2451, 14.59 uur. NL.

Mijn laatste werkdag bestond uit het inleveren van mijn zakelijke mobieltje én natuurlijk cache mobiel noord mm. Ik moest dus per trein naar huis. Of naar een cache.

Ik zou in Utrecht op bezoek gaan bij een oud collega. Onderweg wilde ik Beeldig Utrecht doen, maar daar liep ik al op wp2 vast. Hoewel ik die later wel weer oppikte, besloot ik eerst deze kadewandeling te doen.

Het was overal goed opletten, maar hoewel ik bij 1 vraag toch maar een voorzichtig vraagteken noteerde, werd de cache toch eenvoudig gevonden.

Een leuke tocht, met het eindpunt op een plek waar ik een waypoint van had willen maken in een cache die er misschien wel nooit gaat komen.


Log 2452, 17.36 uur. NL.

Het bezoek aan Helma ging niet door; zij bleek de afspraak te zijn vergeten en zat in Rotterdam. Gelukkig kwam ik niet alleen voor haar, want na de koffie zou ik met Zugführer de grachten op gaan. Hij was precies klaar met werken, toen ik het muurbloempje plukte.

Echter, wij verkozen de waterfiets boven de kano. Net toen we wilden wegvaren begon het te miezeren, maar het vaartuig kon worden voorzien van een luifeltje. Het was wel een beetje jammer dat daar geen ruitenwissers op zaten, maar tijdens de volledig afgelegde rondvaart was het toch goed mogelijk om alle gegevens te ontdekken.

Erg leuk om de stad zo eens te bekijken Als ik niet zou geocachen was dat er waarschijnlijk nooit van gekomen, want een echte toerist ben ik niet.


26 juli 2011. Log 2454, 13.20 uur. NL.

Na een nachtrust op de studentenkamer van Zugführer nam ik de trein terug naar het centrum. Toch nog maar eens de beelden bekijken. Gisteren liep ik al op wp2 vast; hoe is die vraag nu toch bedoeld? “Hoe lang” geeft toch geen “jaartal” als antwoord??

Bovendien miste ik de uitleg hoe een getal te digitaliseren, waardoor ik bij meerdere waypoints een aanname moest doen.

Uiteindelijk heb ik alleen dat wp3 gemist, maar daar kon ik nog wel overheen komen.

Afijn, vanochtend kon ik verder vanaf wp8. Gelukkig had ik wat huiswerk gemaakt, want anders had ik waarschijnlijk niet de juiste delfstof kunnen bedenken.

Misschien heb ik dat nu ook niet gedaan, want op “mijn” nulpunt was geen cache te vinden.

Omdat ik om 10 uur ergens op de koffie zou gaan, onderbrak ik de zoektocht.

Na de koffie liep ik terug, via de watertoren (Log 2453, 12.19 uur) en de Plompetorengracht.

Daar moest ik nog het mysterie van de tb’s oplossen.

Natuurlijk lag er nu nog altijd geen cache op het door mij gedigitaliseerde coördinaat, maar een hulplijntje bracht uitkomst. Uiteindelijk dus gevonden, maar waar ging het nou allemaal niet goed???


27 juli 2011. Log 2455, 14.10 uur. NL.

Deze puzzel heeft me toch wel 17 keer beziggehouden. Inclusief het regelmatig vragen om uitleg. Hoewel ma Puttertje het duidelijk uitlegde, kwam ik maar niet op een aannemelijk coördinaat uit. Waar ging ik toch steeds de fout in?

Vanwege het aanstaande MEE (GC2V1ER) zou ik vandaag nog eens een verkenningstochtje door Strijp maken en dan is het wel belangrijk om te weten waar ale andere caches liggen.

Dus nogmaals de opdracht bekeken en ton ontdekte ik dat ik op zich wel alles goed had gedaan, maar dat er een hele andere code op mijn papiertje stond. Met de jusite code uit de cachebeschrijving was het verstoppunt vlot berekend.


28 juli 2011. Log 2456, 18.45 uur. NL.

Hoewel ik nog steeds papiercacher ben, loop ik ook wel eens vooruit op de ontwikkelingen. Mede gedwongen door plots minder betrouwbare cachemobielen besloot ik alvast een ov-kaart aan te schaffen.

Die kwam vanochtend per post binnen en die wilde ik meteen uit proberen.

Dat had nogal wat voeten in de aarde: om het saldo te activeren moest ik naar een loket op het station. Daar stond een gigantische rij, voor slechts 1 medewerkster; 2 andere dames namen wel heel veel tijd om nog een loketje te openen. En boven mij vertrok een trein…

Eindelijk richting de sporen was niet heel duidelijk waar ik moest zijn en doordat een informatie”poster” de verkeerde informatie gaf, stond ik op het verkeerde perron.

Toen ik de juiste trein spotte…………reed hij weg.

Maar, om 4 minuten over vijf zat ik dan eindelijk in de trein; ik had al om kwart over vier ingecheckt!!


In Maarheeze was het stralend weer; bijna tropisch zelfs.

De extra wandelkilometers waren dus helemaal geen straf.

In het bos werd vervolgens ook bijna alles goed gevonden (twee twijfelgevallen). Alleen wp9 heb ik overgeslagen; blijkbaar heb ik ergens iets gemist??

Maar omdat al bij de start de mogelijkheden voor het eindpunt halveerden, durfde ik wel wat te gokken. Het was meteen raak en zo kon ik weer terug naar het station.

Vanaf wp5 rommelde het flink in de lucht. Onheilspellende geluiden gingen gelukkig niet gepaard met donker luchten, dus was er geen reden om de tocht af te breken.


Terug in Eindhoven trof ik wél een wolkbreuk aan. Gelukkig zat ik toen net in een leuk restaurantje aan het Stationsplein. Ik was immers nog te vroeg voor een verjaardagsfeestje in mijn stamkroeg.


Ik ben niet vergeten in- en uit te checken en heb de handigheid van zo’n “bliebkaart” al een beetje in de gaten. Denk ik.


29 juli 2011. Log 2457, 13.07 uur. NL.

Het afscheid van mijn campertje staat nu echt op papier. Het wagentje is afgevoerd naar de moestuin. Ja, dat vind ik ook apart klinken; het zal wel milieuvriendelijk zijn gebeurd!?

In elk geval moest ik dat papiertje even ophalen, dus dropte ik meteen een coin in mijn eigen cache aldaar.


Dat was natuurlijk wel een prima gelegenheid om eindelijk het ultieme Westervoort Gevuul te beleven. Bij een eerdere poging kwam ik niet helemaal juist uit, hoewel ik er wel langs kwam. Ik zag daar echter geen mogelijkheden om een cache te bereiken.

Inmiddels had ik mijn berekening nog even gecontroleerd en daar zat een dom telfoutje in. Voor de zekerheid liet ik Zugführer even het eindcoördinaat controleren en dat bleek hetzelfde als dat van mijn nieuwe optelling. En hij had hem immers al ooit gevonden.

De prachtig gecamoufleerde doos was dus nu binnen bereik.

Het was een hele leuke serie, dus dat de bonus niet op het allermooiste plekje ligt is vergeven.


Aansluitend nam ik de tijd voor een goede daad: een ommetje via Utrecht en Maarssen, om Martijn te ondersteunen bij zijn verhuizing.

Van cachen kwam het niet meer, maar dat hoefde dan ook niet. Morgen weer.


30 juli 2011. Log 2458, 17.35 uur. NL.

Ter voorbereiding op het MEE (GC2V1ER), alsmede voor een nieuwe serie, wilde ik vandaag of morgen wederom Strijp in. En dan is het wel handig om te weten waar al caches liggen en dus geen ruimte meer is.

De GC-plattegrond werd dus weer tevoorschijn getoverd (hoewel dat iedere dag gebeurd) en mijn oog viel op Zebra.

Gôh, kun je in die hoek op safari? Of gaat het om een cursus veilig oversteken?

Natuurlijk wist ik absoluut niet wat ik met deze opgave aan moest, ware het niet dat er een recente log de bal al voor het lege doel stillegde. Dat was een kwestie van binnen schieten: A en B waren in no time vastgesteld.

Maar toen de sommen. Daar had ik bijles wiskunde voor nodig, maar toen ik uren later wist wat ik met een halve tropenhelm aan moest, kon mijn gestreepte ros opgezadeld worden. Op het nulpunt was de prooi snel gevangen.


31 juli 2011. Log 2459, 14.31 uur. NL.

Eerst denken, dan doen, is dagelijks mijn motto: bij welke cache kom ik tijdens mijn werk in de buurt, of welke bezoek ik op een vrije dag.

Ook heden liet ik de bestemming weer op mij afkomen en daarbij las ik toevallig dat deze serie binnenkort verdwijnt.

Nu had ik er al 4 gedaan, waarvan de eerste in januari 2009, dus moet augustus nog even in het teken van mij M.I. staan.

Deze opgave had ik eigenlijk nog nooit echt bestudeerd, maar was voor de helft vlot opgelost. Bij de andere helft liet ik www even meedenken.

Voor het vervolg was ik weer op mezelf aangewezen, maar dat was geen al te groot probleem.

Nabij de cache deed ik te snel. Vanwege enorme drukte parkeerde ik al vooraan bij de massa, waardoor nog een gemoedelijke wandeling restte.


Log 2460, 14.50 uur. NL.

Eigenlijk was deze opgave voor mij het tijdelijke einde van de serie.

Mogelijk raffelde ik de basiskennis destijds te snel af, want ik vond nog wat krabbels van veel te veel “vreemde” letters die overbleven.

Vanochtend ging ik, bij wijze van spreken, nog eens secuur met de puzzel om en was dat “veel te veel” er al af. Door mijn nette afwerking doorzag ik dat vreemde nu ook vrij snel, zodat ik ook hier groen licht kreeg.

Ter plekke had ik toch liefst 11 meter afwijking, waardoor ik eerst even flink onder de mieren kwam te zitten, maar van opgeven wilde ik niet weten: die serie moet nog voltooid worden. En daarvoor moet ik in elk geval mijn hoofd er nog bij weten te houden!


Log 2461, 16.55 uur. NL.

Er bleken vandaag geen kortlijnige hulptroepen te charteren, dus ging ik de samenwerking tussen mijn rode en mijn blauwe helft testen.

En dat is helemaal niet minder leuk, want zo zien beide teamhelften de hele omgeving.

Helaas wist de ene helft de cacheaanwijzing niet te vinden. Toen mijn andere helft zich daarbij voegde nam ikzelf de regie weer in handen. Ik mocht namelijk het denkwerk verrichten, maar daar was ik deze ochtend al in getrained.

Zo kon het gebeuren dat ik beide helften tóch naar de cache wist te leiden; wat zijn wij samen toch sterk!GC1ZXXD

De molleval II

woudlopers

1 juli 2011

1.45 uur

2383

GC2NV56

apekooi event 2011

Ziedenognix

2 juli 2011

12.30 uur

2384

GC16PYR

Op j8 in Heusden-vesting

Ziedenognix

2 juli 2011

20.20 uur

2385

GC2QQ97

De schreeuw van Heusden

Ziedenognix

2 juli 2011

20.56 uur

2386

GC2CDBK

Genneper Hymne / Les Applaudissements: "Méandre"

Zugführer

3 juli 2011

18.17 uur

2387

GC2B03G

Steenbergen (N-O-Z-W) - Bonus

PaCoKids

4 juli 2011

9.11 uur

2388

GC2BM9F

Park 1

DeNillus

4 juli 2011

11.05 uur

2389

GC1E7CY

De Zoom

GEOTROL

4 juli 2011

13.20 uur

2390

GCW8V0

De Broodbaan

de hangijzers

5 juli 2011

11.21 uur

2391

GC1PQWW

Westervoort Gevuul (17): Kleiputten

snah007

6 juli 2011

9.52 uur

2392

GC1PR6N

Westervoort Gevuul (18): De waaij

snah007

6 juli 2011

10.38 uur

2393

GC1KE5W

frankske001: Sudoku

frankske001

7 juli 2011

10.24 uur

2394

GC1JE54

Puzzel Spellen

Familie Pels

8 juli 2011

12.35 uur

2395

GC11NPB

De Dedemsvaart 06 - Villa Rollecate

MrAtari, adopted from De roode Lantaarn

9 juli 2011

10.25 uur

2396

GC228Z4

Zwarversbankje Bosrand

Zwarversbankje

9 juli 2011

11.27 uur

2397

GC2AN5K

Het kabouterfeest

Team Explorers Junior

9 juli 2011

11.35 uur

2398

GC2113H

Kabouter Plop

flashfun2009 Jr.

9 juli 2011

12.12 uur

2399

GC2NKV8

De uitdaging van Dora

flashfun2009

9 juli 2011

12.42 uur

2400

GC2NKTD

Op zoek naar K3

flashfun2009

9 juli 2011

12.52 uur

2401

GC2PDPJ

Wouter de Kabouter

flashfun2009 Jr.

9 juli 2011

13.08 uur

2402

GC2113K

Cachegala 2011

flashfun2009

9 juli 2011

13.30 uur

2403

GC2164M

De groene trots van Assen (2)

stofzoeker

9 juli 2011

14.39 uur

2404

GC2164T

De groene trots van Assen (3)

stofzoeker

9 juli 2011

14.57 uur

2405

GCQ1E3

Asserbos

Travel Wolf

9 juli 2011

15.08 uur

2406

GC2NKTE

Aan het eind van de regenboog

flashfun2009

9 juli 2011

15.21 uur

2407

GC2CZR2

Rangen (Gala 2011)

flashfun2009

9 juli 2011

15.57 uur

2408

GC2NKRZ

Laat wat van je horen -digital edition-

flashfun2009

9 juli 2011

16.07 uur

2409

GC2164A

De groene trots van Assen (1)

stofzoeker

9 juli 2011

16.30 uur

2410

GC2Y4TT

Ruilverkavelingsweggetje 8

Geo Alter Ego

9 juli 2011

17.11 uur

2411

GC2Y4TP

Ruilverkavelingsweggetje 6

Geo Alter Ego

9 juli 2011

17.31 uur

2412

GC2Y4TJ

Ruilverkavelingsweggetje 5

Geo Alter Ego

9 juli 2011

17.36 uur

2413

GC2VWTG

Powertrail -Alpha-

Vagant

9 juli 2011

17.45 uur

2414

GC2VWTK

Powertrail -Bravo-

Vagant

9 juli 2011

17.47 uur

2415

GC2VWTN

Powertrail -Delta-

Vagant

9 juli 2011

17.58 uur

2416

GC2VWTP

Powertrail -Echo-

Vagant

9 juli 2011

18.02 uur

2417

GC2VWTQ

Powertrail -Foxtrot-

Vagant

9 juli 2011

18.05 uur

2418

GC2VYQF

Powertrail -Golf-

Vagant

9 juli 2011

18.09 uur

2419

GC2VYQJ

Powertrail -Hotel-

Vagant

9 juli 2011

18.18 uur

2420

GC2VYQM

Powertrail -India-

Vagant

9 juli 2011

18.22 uur

2421

GC2VYQV

Powertrail -Juliet-

Vagant

9 juli 2011

18.26 uur

2422

GC2VYR0

Powertrail -Lima-

Vagant

9 juli 2011

18.49 uur

2423

GC2NKT1

Laat eens wat van je horen -papier-

flashfun2009

9 juli 2011

20.14 uur

2424

GC2NKT6

Ballade aan de dood

flashfun2009

9 juli 2011

21.20 uur

2425

GC2H96D

In Memory Of….. 2 (Gala 2011)

Tjappie W & JoJo

10 juli 2011

10.03 uur

2426

GC2H964

In Memory Of….. 1 (Gala 2011)

Tjappie W & JoJo

10 juli 2011

10.12 uur

2427

GC1XT3C

KUS(Stadswapen van Zwolle)

bully68

10 juli 2011

13.32 uur

2428

GC1XT42

KUS('t Pestengasthuys)

bully68

10 juli 2011

14.13 uur

2429

GC1F5J9

Prinsesseplaat

Marmisaro

11 juli 2011

11.24 uur

2430

GC2BV2Q

Just An(n)y Cache: "Stumped"

Dutchlandian

12 juli 2011

9.31 uur

2431

GC2BV38

Just An(n)y Earthache: 't Nestven

Dutchlandian

12 juli 2011

9.39 uur

2432

GC1PR77

Westervoort Gevuul (19): Havezathe Hamerden

snah007

13 juli 2011

9.18 uur

2433

GC21297

Log and Go 1

Pantrom

14 juli 2011

11.33 uur

2434

GC2EJ3X

Ronde Arnhem-Zuid

The Heuv

15 juli 2011

12.37 uur

2435

GC2Y4TQ

Ruilverkavelingsweggetje 7

Geo Alter Ego

16 juli 2011

16.54 uur

2436

GC13EQY

De Ambachtsmannetjes van de Plompetorengracht

BigFurryMonster

17 juli 2011

14.13 uur

2437

GC2GVYW

TFS #002 Ste Gertrudis

FamSchepers

18 juli 2011

11.14 uur

2438

GC2D32X

Zwembad de Schelp

DeNillus

18 juli 2011

11.22 uur

2439

GCY8VQ

Mi casa es su casa 01: Perke

Team Krabbegat

18 juli 2011

13.30 uur

2440

GCX91G

Poldertour II - Cruijsland & Triangel

Team KarNie

18 juli 2011

14.25 uur

2441

GC2B333

Goedmakertje

Hulsker

19 juli 2011

10.02 uur

2442

GC28KXE

Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 10

Team SupeRare

20 juli 2011

13.16 uur

2443

GC1ZXKH

X2: de "Nul"

x-eliminator

21 juli 2011

10.25 uur

2444

GC1XAVV

Eerste Elster Cache - Obelix "Zuid"

LJSgeo-team

22 juli 2011

12.21 uur

2445

GC2JKXA

Tilburgse kermis event 2011

Patje en N0kk0

23 juli 2011

14.45 uur

2446

GC2NWCE

Kermis Flashmob: We gooien er "eendje" uit

N0kk0 en Patje

23 juli 2011

17.10 uur

2447

GC2QEN9

In m'n Element

note666

24 juli 2011

14.34 uur

2448

GC1CYMC

Muurbloempje

Struisvogel

25 juli 2011

14.59 uur

2449

GC1FJJ2

Kanocache

Struisvogel

25 juli 2011

17.26 uur

2450

GC285ND

Lauw Water

aernout2005

26 juli 2011

12.19 uur

2451

GC28KPW

Beeldig Utrecht

indersas

26 juli 2011

13.20 uur

2452

GC18VZP

Sweet-Seventeen.nl

de oschen

27 juli 2011

14.10 uur

2453

GC15DJ3

Tango en Cache

de Brabantse Meisjes, adopted from raksha1973

28 juli 2011

18.45 uur

2454

GC1PJJY

Westervoort Gevuul (20): De Bonus

snah007

29 juli 2011

13.07 uur

2455

GC2T1GD

Zebra

columbos

30 juli 2011

17.35 uur

2456

GCYXYQ

M.I. 6: Eerst denken, dan doen!

Het Hilver Stel / Scatman P

31 juli 2011

14.31 uur

2457

GCYPYN

M.I. 5: Spreek een woord en ge zegde wat!?

Het Hilver Stel / Scatman P

31 juli 2011

14.50 uur

2458

GCZCHN

M.I. 7: Samen staan we sterk!

Het Hilver Stel / Scatman P

31 juli 2011

16.55 uur

2459