1 juli 2010. Log 1483, 15.40 uur. NL.

Zugführer moest nog enkele WWFM coins bezorgen, waaronder 1 in Weert.

Een mooie gelegenheid om hier even voor hangjongeren te spelen. In je eentje hier rondsnuffelen is toch wel erg opvallend, dus gedroegen we ons alsof we wat zaten te kletsen. Beiden hadden we het al eens solo geprobeerd.

De hint begrepen we pas na de vondst.


2 juli 2010. Log 1484, 11.00 uur. NL.

Alweer zo’n tropische dag. Dus liever niet met de auto en niet te lang in de zon.

Een mooie combinatie : samen met Zugführer op de fiets foto’s zoeken; hij daarna met een WWFM coin naar Noord Woensel, ik een bestelde cd ophalen op het station.

Helaas brak halverwege de zoektocht mijn zadel af. Fietsen werd dus iets lastiger.

Huiswaarts dan ook nog een rustpauze bij de fietsenmaker.

Gelukkig alles royaal voor de WK kwartfinale NL-Brazilië (2-1) in orde.


3 juli 2010. Log 1485, 12.02 uur. NL.

Na een korte nacht (voetbalfeestje) was het weer papa weekend.

Eigenlijk wilde ik Mee-Hopper met de camper ophalen, maar daarvoor was de voorbereiding te kort.

Zeker toen ma Puttertje (haar tante dus) mij vroeg of het NOP iets voor vandaag was.

Dat vond ik een goed idee. Omdat het eigenlijk overal te heet voor was, veronderstelde ik al dat het vandaag niet zo druk zou worden in het park. En dat klopte.

Toen we net alles wel hadden bekeken viel er een enorme regenbui, gepaard met enkel onweersknallen, in het park neer. Daarmee koelde het wel lekker af tot een meer prettige temperatuur.

Anne doorkruiste daarna nog even lekker de (gratis toegankelijke) speeltuin.

Al met al een leuk dagje uit en meteen ook de dagelijkse cache.


4 juli 2010. Log 1486, 14.25 uur. NL.

Het was de bedoeling om met Anne naar “Doe de Dommel” te gaan. Per fiets langs de waypoints van de Poëzie Bonus.

Helaas bleek al na een dikke kilometer dat Anne’s voorband lek was en banden plakken vind ik iets voor een fietsenmaker. Die was op zondag niet open, dus keerden we om.

Met de auto pikten we deze cache even op, alwaar twee heel toevallige dreuzels passeerden : Anne’s oma en opa van haar moeders kant. Hadden die even geluk om hun kleindochter even te zien in een papaweekend.

De cache werd snel gevonden, dus hadden we voldoende tijd om het Dommel evenement nog te bezoeken.


5 juli 2010. Log 1487, 18.00 uur. NL.

Omdat ik vandaag een eenvoudige cache zou “vinden”, was het papaweekend met een ochtendje verlengt. Vanochtend dus Anne naar Helmond gebracht en vervolgens nagedacht over waar ik morgen mijn vakantie ga voortzetten.

Die makkelijke cache…………die heb ik lekker opgegeten.

Vervolgens met enkele cachevrienden nog afgezakt tot bij “Ontmoet Cache-Hopper” en morgen vroeg op (vervolg)reis….zie log 1488.


6 juli 2010. Log 1488, 5.15 uur. NL.

Onbewust werd ik bij de organisatie betrokken :koffie en thee verzorgen en een boot transporteren. Beide ver van het eventcoördinaat vandaan. Vervolgens kreeg ik de eventcache gegevens in mijn hand gedrukt, met het verzoek die op het startpunt neer te gooien…..


Log 1489, 5.30 uur. NL.

Plotseling had ik dus al een idee over de verstopplek, maar ondanks de snelle berekening wilde ik het niet op mijn geweten hebben om hier een ftf te scoren.

Sterker nog, de cache werd zelfs voor diegenen met watervrees óp de brug gelegd.

Maar heel sportief wachtte ik het moment af dat ik zelf naar de cache kon varen.

Jgeo probeerde mij nog nat te krijgen, maar dan had hij geen koffie gekregen…..


Log 1490, 9.55 uur. NL.

Op weg naar Zeeland nog even de groeten uit Brabant gedaan; maar dat hoorde bij elkaar, toch ?


Log 1491, 10.42 uur. NL.

Het beoogde parkeercoördinaat vond ik veel te krap (voor mijn campertje). Daarom reed ik maar een blokje om, alwaar ik een plekje vond voor campinggasten. Onder het motto dat ik me orienteerde of ik daar wilde camperen, doorkruiste ik het hele landgoed (in wording ??). Best de moeite waard, die anderhalve kilometer. Ík plaatste mijn krabbel op logrol 1.


Log 1492, 11.30 uur. NL.

Toen ik op 7 september vorig jaar deze multi liep donkerde het al bij het zoeken van de cache. Vanwege een kleine afwijking (toen) voelde ik mij niet gemakkelijk om tot het uiterste te zoeken.

Zelfs vandaag voelde ik mij ongemakkelijk in de kijker staan, hoewel de lokale kippen wel vaker zo’n vreemde vogel gezien leken te hebben.

De doorzetter wint, dus de cache werd tevoorschijn getoverd. Leuk verstopt.


Log 1493, 13.22 uur. NL.

1 meningsverschil kon ik in de cachebeschrijving ontdekken : dat lunchen bij wp B deed ik al op de héénweg.

Verder was deze tocht onverwacht muggelvrij af te leggen en ondanks twijfels over “a” en “A” werd, dankzij een aai over de kop, de micro toch eenvoudig gevonden.


En nu een camping zoeken in Renesse, om me in alle rust mentaal voor te bereiden op de halve WK finale, vanavond tegen Uruguay.


Omstreeks 17.00 uur verliet ik camping “De Oase”. Op weg naar mijn stamrestaurant.

Gelukkig kwamen daar ook nog late eters, zodat het personeel niet vóór of tijdens het voetballen naar huis kon. Na de 3-2 zege van Nederland verliet ik voldaan “Buon Cuore”.

Het bleef nog lang oranje in het dorp (feestelijk onrustig is het er in het seizoen altijd).


7 juli 2010. Log 1494, 14.30 uur. NL.

Voor het eerst zag ik er een walvisstaart in; in die bunker die ik al zo vaak heb beklommen. Maar nooit eerder op deze manier…


Log 1495, 14.40 uur. NL.

Waarschijnlijk is het al in eerdere logs van mij te lezen : ik ken de Zeepeduinen op mijn duimpje. Ik had de foto’s wel haast thuis al in de juiste volgorde kunnen zetten. Op dat ene, ook voor mij nieuwe, object na; maar dat had ik wel durven gokken.

Maar….omdat ik hier elk jaar meerdere malen rond wandel, had ik er absoluut geen moeite mee om dat (eindelijk) ook eens voor een cache te doen.

Volgend jaar 1 in Boswachterij Westenschouwen ???


Log 1496, 15.11 uur. NL.

Het was goed toeven op het platform : een graadje of 22 en gelukkig niet druk, want ik wilde niet al te opzichtig afwijkende materialen opsporen.

Toegegeven : er waren toch wel meerder rondjes voor nodig om de cache zonder coördinatendetector te traceren. Prima verborgen.


8 juli 2010. Log 1497, 13.38 uur. NL.

Tijdens de forse fietstocht vandaag, wilde ik voor de afwisseling 1 wandeling maken. Dat werd deze. Terwijl “onder” wp1 talloze mensen in de zon lagen te bakken, genoot ik van een onverwacht koele wandeling. Ondanks een viertal twijfelachtige antwoorden liep ik direct naar de cache; met de aanvankelijke berekening kwam ik in de Oosterschelde uit. Met dit weer was dat ook niet verkeerd (voor de liefhebbers).


Log 1498, 14.22 uur. NL.

Eindelijk heb ik dit stipje van de kaart kunnen strepen. Bij een tweetal eerdere pogingen kreeg ik hem niet te pakken, maar nu het coördinaat is aangepast was het een makkie, die zonder onnodige beschadigingen mogelijk was.


Log 1499, 14.47 uur. NL.

Eenvoudig kunnen vinden in mijn fietstocht vanuit Renesse.


Log 1500, 14.59 uur. NL.

Best een aardig plekje om de memorabele 1500ste cache te pakken.

Ik had er bewust voor gekozen om niets voorbij te rijden om ergens een speciale cache te zoeken. De fietstocht (vanuit Renesse) werd toch al lang genoeg.


Log 1501, 15.17 uur. NL.

Eigenlijk was ik na al dat fietsen wel toe aan een versnapering op het terras, maar omdat er geen aanloop was, ging de terrasjuffrouw naar het strand. Ik zou dus nog “even” moeten wachten op mijn lunch….


Log 1502, 15.46 uur. NL.

Wat was die listig verstopt zeg. Zo had ik ze nog niet gezien en daarom werd het bijna een not found. Er stopte namelijk een auto op zo´n 50 meter, zodat ik mij maar uit de voeten maakte.

Toen die automobilist dacht dat de kust veilig was, zag ik dat hij naar de cache op zoek ging. Ik draaide om, want daar wilde ik van profiteren.

Hij kon hem ook niet vinden, maar plotseling ontdekte ik het geheim.


De collega cacher bleek Gandalf2000 te zijn en we bleven nog een behoorlijk tijdje staan kletsen.


Log 1503, 16.53 uur. NL.

Bij mijn jaarlijkse bezoek aan Schouwen-Duiveland vorig jaar maakte ik de mooie stadswandeling in dit prachtige stadje al. Helaas stond toen object M in de steigers van een theaterproject en moest ik gokken naar het bedoelde cijfer.

Zelfs toen kwam ik aanvankelijk goed uit, maar vanwege wat afwijking viel mij het cache object niet op.

Vanochtend had dit de eerste cache in mijn fietstocht moeten zijn. Ik ontdekte nu wel het object (ondanks diezelfde afwijking), maar kon de cache niet gevonden krijgen.

Bij mijn vorige log ontmoette ik Gandalf2000, die mij bevestigde dat ik op de juiste plek was en mij nog even gedetailleerde vertelde waar de micro gevonden moest worden.

Het was 4 km de verkeerde richting uit, maar ik wilde deze cache toch afronden.

Gelukkig maar, want of dat ding daar nu zo goed verborgen is…..???

Ik weet niet precies hóe hij verstopt hoort te zijn, want hij lag op het voetpad tussen de veel te hoge planten !!!!! Na het loggen heb ik er nog iets van proberen te maken op de plek die Gandalf2000 mij had gewezen.


Log 1504, 17.41 uur. NL.

Vanwege een extra ritje (terug) naar Zierikzee (zie log 1503), twijfelde ik even of ik nog wel via Zonnemaire naar Renesse terug wilde fietsen. Maar de geestdrift van de echte geocacher won het van de zadelpijn.


Log 1505, 17.47 uur. NL.

Dan heb je al nooit van Dijkhuisjes gehoord, ligt de cache nog in het lokale toilet….

Gelukkig hoefde ik er niet lang van het uitzicht te genieten, want dat was ongeveer gelijk aan dat bij de vorige cache.


Helaas, helaas, helaas. Wederom ging het mij niet lukken om “Havenzicht” te vinden.

Het is altijd wat als ik daar ben : regen, te donker of te druk.

Ook nu kon ik er niet muggelvrij bij, maar ik gaf het een tweede kans : ik ging eerst wat eten bij een restaurantje.

Na het eten leek het vrij rustig op de cachelokatie, dus gaf ik het wat tijd. Maar de ogen prikten in mijn rug, waardoor ik onmogelijk onopvallend te werk kon gaan.

Volgend jaar kom ik weer in Renesse, maar misschien kan ik beter van de winter eens terug komen. Of met een medecacher, want dit soort lokaties liggen mij in mij n eentje nu eenmaal niet; om te cachen dan, want ik vind het erg prettig om bootjes te kijken.


Log 1506, 19.07 uur. NL.

De laatste loodjes. Tegen elven vanochtend aangefietst en nu nog twee te gaan. Dan zal er 1 blijven liggen, want daar waren ze aan het asfalteren, waardoor ik er niet bij kon komen. Accoord, ook een multi heb ik bewust laten liggen. “Havenzicht” zal voor mij wel altijd ongrijpbaar blijken……

Maar Brijdorpe………….Cache-Hopper was here.


Log 1507, 19,35 uur. NL.

Gelukkig heb ik dankzij mijn jaarlijkse bezoekjes aan Renesse de Grevelingen al volop gezien, want nu had ik al mijn ogen (gewoon tee hoor) nodig om de cache te vinden.

Omdat ik best even níet op de fiets wilde, na al die kilometers vandaag, bleef ik zoeken tot ik hem vond.


Log 1508, 20.02 uur. NL.

Gisterenavond, na het eten (in mijn stamrestaurant, al turend naar een halve WK finale), wilde ik dit voor mij zo bekende object al fotograferen, maar toen stonden er huilende Duitsers omheen. Als ik die zou hebben gefotografeerd was ik waarschijnlijk echt in de problemen gekomen.

Nu, aan het eind van mijn fietstocht, zat er een een keer niemand tegen de zuil.

In mijn eentje mezelf fotograferen valt mij nooit mee, dus zul je het slechts met mijn fiets moeten doen.


9 juli 2010. Log 1509, 11.45 uur. NL.

Vanochtend tijdens de koffie nog even de vragen beantwoord, maar zonder de checker te checken op pad. Alle antwoorden leken goed, want het was geen enkel probleem om de cache uit zijn nestje te lichten.


Log 1510, 11.55 uur. NL.

Mijn campertje plaatste ik op de strandstrook voor windsurfen. Op een of andere manier had ik het gc-kistje op mijn GPS verschoven tot op het uiteinde van een pier. Ik was dus al bang voor natte voeten. Maar na mijn dagelijkse vondst al “in mei” te hebben volbracht, was dat bij deze temperatuur nu ook weer niet zo heel erg.

Maar net op tijd schoot ik wakker, controleerde de coördinaten en ging op zoek naar een heuse palmboom.

Bij een ander soort (teken)boom zocht ik een uur tevergeefs naar de RTM cache, hoewel mijn coördinaten waren goedgekeurd door de checker…


Log 1511, 13.27 uur. NL.

Ook in deze haven legde ik even aan voor een cache.


Log 1512, 15.13 uur. NL.

Na een vruchteloze (not found), maar verkoelende wandeling door de Preekhilpolder, ging ik op pad om deze cache te observeren.

Overigens bleek zojuist dat mij de gewijzigde berekenig voor die polder cache was ontgaan; ik zocht dus een half uur naar een canister die er niet meer is….Dom hè ?


Log 1513, 15.41 uur. NL.

Kort voor ik aan deze wandeling begon was ik, naar later bleek, ook al bij de cache…… Maar toen had ik de coördinaten nog niet en kon dat dus niet vermoeden.

Ik had vandaag geen laarzen nodig, want het is al enkele weken zo droog als in de Sahara.


Voor vandaag was het voldoende, dus zette ik koers naar een camping in Rockanje.

Onderweg probeerde ik toch nog een niet actueel gecontroleerde cache van een een oude beschrijving, maar die kon niet worden getraceerd vanwege een ontbrekend waypoint (werkzaamheden, zelfs verboden toegang).

10 juli 2010. Log 1514, 9.55 uur. NL.

Lekker vroeg uit de veren en direct op pad voor de dageljkse cache. Als dat zou lukken kon ik de rest van de dag lekker luieren op het strand en nog een nachtje bijboeken op de camping.

Op 1 antwoord na was alles heel goed te vinden, dus die cache moest ook wel lukken.

Helaas ging de wandeling verkeerd rond, anders had ik al op het strand kunnen blijven, maar het was een prachtige tocht.

Hij moest echter wel beèindigd worden met een forse sprint, om bij de agressieve muggen weg te komen. Helaas moest ik die bij de cache alsnog toe staan.


Log 1515, 15.22 uur. NL.

Na de “untergang” besloot ik niet meteen naar het strand te gaan, maar eerst de campingplaats te verlengen en te brunchen.

Enige uurtjes later besloot ik toch nog eerst een middagwandeling te maken.

Wijs geworden in de ochtenduren trotseerde ik het bos en de hitte in een lange broek.

Of dat zou helpen weet ik niet, want vanavond zou ik onder de steken blijken te zitten.

Ondanks de muggenspray bezochten de beestjes me toch, maar na wp6 leek de hele kolonie in het Voornse Duin te weten dat ik niet smaak. Bij de cache waren ze dat alweer vergeten….

Bijna alles ging goed, alleen wp9 was niet bereikbaar (afgesloten). 50 meter verderop koos ik gelukkig (toevallig) de juiste richting, want dat bracht me naar, volgens mij, de vervangende lokatie voor dat waypoint. Hopelijk gaat het hier om dezelfde vogel.

Op wp 13 trof ik 1 Grauwe gans extra aan. Hij was wat langs het pad aan het grazen en sloeg te voet op de vlucht. Blijkbaar was de startbaan te kort om op te stijgen, want hij was duidelijk in paniek.

Even verderop had ik nog een goed gesprek met een eekhoorntje. Eerst vluchtte hij, maar na wat kennismakingsblikken kwam hij zelfs terug.

Op wp15 heeft Gammo volgens mij een telfoutje gemaakt, want ik zou naar een niet bereikbaar punt moeten gaan. Ik doorgrondde de telwijze eigenlijk te laat, maar ging natuurlijk wel terug. Gewapend met een stevige tak, gebruikt als zeis, kon ik de cache grijpen.

Na veel zweten zocht ik eerst weer verfrissing op de camping. Dat strandbezoek…….


Log 1516, 16.53 uur. NL.

Op 4 december 2009 zat ik hier al een uur te graven. Toen, in de stromende regen, was er geen muggelgevaar. Nu zat het strand bomvol, want het was zeker 30 graden.

Toch legde ik mijn handdoekje neer en op elk onbewaakt moment stopte ik mijn schepje dieper in het zand. De cache werd op dezelfde manier weer begraven, maar dat is wel moeilijker dan het opgraven !!

Nu had ik dan eindelijk mijn geplande strandbezoek kon nemen, maar dat zag er toch ook raar uit : handdoekje oppakken en 50 meter verder gaan liggen.

Dus terug naar de fiets en kijken of ik “volkomen van slag” kan raken; daar kan ik in elk geval ook dineren.

Maar daar aangekomen begon het te betrekken, hoewel daar de talloze badgasten zich daar nog geen zorgen over maakten : te druk voor de cache, te massaal voor het diner. Ik ging eten bij “t Kotje” op het terras, vervolgde bij de eerste regendruppeltjes de maaltijd binnen en ging snel naar de camper om het dakraam te sluiten.

In Rotterdam was het noodweer (ca 19.00 uur) al losgebarsten, maar hier begon het pas rond 20.30 uur. De harde wind heb ik niet waargenomen, regen en onweer wel, maar om een uur of elf was het alweer voorbij.


11 juli 2010. Log 1517, 7.10 uur. NL.

Zonder wekker toch vroeg uitgeslapen. Weer prachtig weer, dus lekker even fietsen.

Tussenstop 1 : een oase voor…….muggen.

Na het vinden van de cache vond ik zelfs nog het bankje. De schenker had dat geld beter ergens anders in kunnen steken.


Log 1518, 8.20 uur. NL.

Ik had goed gegokt : nog geen kip op het strand. Maar toch “moest” ik eerst maar een tijdje zonnen en baden, want de gemeentelijke schoonmaakploeg was ter plekke op de koffie.

Enige tijd later waren zij weer aan het werk en waren er nog altijd geen badgasten,

behalve ik dan. Bij de cache kon ik mij mooi ter afleiding van de zandkorrels verlossen.


Nu nog op de camping even loggen en op huis aan. Ik mag de WK finale vanavond toch niet mislopen door files en/of pech.


12 juli 2010. Log 1519, 9.59 uur. NL.

Na 3 weken vakantie was het weer even wennen aan weer werken. Gelukkig in een vertrouwde route, hoewel ik deze voor het laatst eind maart reed.

Ik koos derhalve een eenvoudige oppikker. Het loggen was geheel in stijl : aan de inmiddels betrokken hemel waren al prachtige bliksemschichten waar te nemen.

Niet veel later reed ik dan ook in een pittige regenbui.


13 juli 2010. Log 1520, 13.15 uur. NL.

Afgelopen zondag reed ik hier al langs, maar vond het toen iets te opzichtig om hier mijn campertje stil te zetten. Omdat ik mijn dagelijkse cache toch al had gedaan reed ik gewoon verder.

Toevallig moest ik vandaag met mijn werkroute in Zevenbergen zijn, dus besloot ik om deze micro vandaag even op te pikken. Hoewel mijn werkbus niet veel minder opzichtig is dan mijn camper.

Ondanks dat de verstopplek niet kan missen smste ik toch een hulplijntje. Na bevestiging dat ik écht goed zat keek ik ineens niet meer over de cache heen.


14 juli 2010. Log 1521, 12.00 uur. NL.

Een maand geleden vond ik nummer 8 op goed geluk. Daarna heb ik de serie even op kaart gezet, want het ziet er naar uit dat ik de komende woensdagen deze werkroute (Westervoort, Duiven, Zevenaar, ’s-Heerenberg, Ulft, Wehl, Didam) wel zal blijven rijden.

Mooie lunchplekjes, zo tijdens mijn werk. En nog nuttig ook, voor een cacher.


15 juli 2010. Log 1522, 14.49 uur. NL.

Enigszins in grafstemming, enerzijds vanwege de (wan)toestanden op mijn werk, anderzijds vanwege de vanochtend niet gevonden cache (na ruim 1 uur wandelen), besloot ik dan maar de grafheuvels te bezoeken.

1 plaquette had ik al eens bezocht tijdens een fietstocht, dus hoefde ik vandaag allen maar vanaf de andere naar de cache in dit prachtige, bosrijke gebied.


16 juli 2010. Log 1523, 10.54 uur. NL.

Omdat ik vandaag een voor mij onbekende werkroute moest rijden, wilde ik mij beperken tot een eenvoudige oppikker. Helaas stond daar een vrachtwagen te lossen : geen parkeerplaats en muggelrijk.

Als alternatief deed ik deze korte multi. Helaas wist ik van “M” niets te maken, maar het bereiken van de cache was geen probleem.

Het vinden nog wel; dat kostte bijna net zoveel tijd als het wandelen van de route.


17 juli 2010. Log 1524, 14.41 uur. NL.

Papaweekend, volop zomer en goede herinneringen aan een camping in (boven) Gulpen.

Zeker zo belangrijk : er lagen weer twee (voor mij) nieuwe caches.

Dus spontaan de camper gepakt en op weg. Maar speciaal voor Anne (speeltuin, zwembad), dus op de heenweg alleen een oppikkertje.

En wat voor een; de serie had ik allang afgerond, maar deze had ik nooit weten te vinden. Eerst zocht ik misschien wel te vroeg op het “nieuwe” coördinaat, want daags erna kwam er een log over een vondst op het oude punt.

Daarna werden we overvallen door een regenbui, waardoor we misschien te haastig opgaven. Vandaag was het geen enkel probleem.

Gelukkig maar, want we hadden eerder in de route al een not found, na wat tijdverlies door autopech. In de bocht van de A2 naar de A76 bleef mijn gaspedaal slap op de grond liggen. Ik kon nog net naar de vluchtstrook. Eerst kwam er een sleepwagen om ons naar een veiligere plek te brengen. Daar kwam de wegenwacht, die binnen een halve minuut de kabel weer had vastgeklikt; dat kan ik de volgende keer zelf.


18 juli 2010. Log 1525, 10.17 uur. NL.

Uiteraard was het weekend niet alleen voor Anne, dus na het ontbijt vroeg op pad voor een heerlijke wandeling. Alles liep voortvarend, zodat Anne nog bijna twee uur op de camping kon spelen.


Log 1526, 13.39 uur. NL.

Al vlot na het vertrek van de camping (ongeveer 1 kilometer), was het al tijd om de benen te strekken. Het was zeker niet de eerste keer dat ik dit beeld ging aanschouwen, maar er lag nu eenmaal een (voor mij) nieuwe cache.

Het blijft een heerlijke lokatie.


19 juli 2010. Log 1527, 10.52 uur. NL.

Bijna 400 logs na de vorige uit de serie, was ik vandaag weer, dankzij mijn werk, in de gelegenheid om het rondje voort te zetten.


20 juli 2010. Log 1528, 13.13 uur. NL.

Deze opgave heeft heel lang liggen wachten op een helder moment. Ik had werkelijk geen idee waar ik moest beginnen.

Een maand geleden begon ik aan “onderzoek” naar het leggen van een serie caches over een afstand van zo’n 146 kilometer.

Omdat ik (geschikte) caches die al op dat traject liggen er bij wil betrekken, begon ik aan het oplossen van een mysterie. Dat lukte mij niet, maar bij het googlen passeerde ineens de benodigde informatie om deze op te lossen.

Vandaag was ik in de gelegenheid om mijn oplossing te controleren : correct dus.


21 juli 2010. Log 1529, 12.14 uur. NL.
Mijn derde WK 2010 cache deze maand. De nederlaag in de finale had ik al verwerkt.
Vorige week wilde ik deze al opgraven, maar toen stonden er op het fietspad 2 dames hardnekkig met elkaar te babbelen (over het WK ?).
Toen ben ik maar gaan picknicken.

Van goed terug verstoppen kan nauwelijks sprake zijn, want hij was al van verre zichtbaar.
Gelukkig staat er heel groot "Laten liggen" op.
22 juli 2010. Log 1530, 14.05 uur.
Gelukkig was het niet héél druk op dat eerste, vervelende, stuk weg. Maar wát er rijdt vliegt harder dan wat er iets verderop landt....
Ik was blij met het tweede, rustige stuk.
Daar was ik nog nooit geweest, ondanks dat ik nieuwsgierig was (ben) naar het kapelletje dat daar ergens moet staan (?).
Helaas begon het na de vondst te regenen, dus ben ik daar niet meer naar op zoek gegaan.


23 juli 2010. Log 1531, 12.07 uur. NL.

Nog twee keer rijd ik voor mijn werk de route Rosmalen – Oss – Heesch, daarna krijg ik mijn oude route Nijmegen weer terug.

Dus nog maar even profiteren : lunchen in een woonwijkcache.

Ik had ter plekke wel zo’n 10 meter afwijking, waardoor de pauze meteen geheel gevuld was en mijn buikje nog even moest wachten…..tot ik weer achter het stuur zat.


24 juli 2010. Log 1532, 21.06 uur. NL.

De hele dag heb ik gewerkt aan ons naderende event, GC202D2.

Uiteraard moest ik er toch even uit voor mijn dagelijkse cache en daarvoor koos ik en tijdstip na het diner en de taart bij mijn ouders. Dit t.g.v. hun 49ste huwelijksdag.

Eerst zocht ik wederom tevergeefs naar “Star 2”, maar deze gaf zich eenvoudig prijs.


25 juli 2010. Log 1533, 9.14 uur. B.

Wanda keek me smekend met haar blauwe ogen aan.

Ze wilde graag met mij een cache bezoeken, om verder te kunnen met haar “opdracht”.

Vandaag werd het een kasteel, in het vierde land wat zij bezocht.

Ik vond het nog te vroeg voor een cocktail.

Wanda ???…………….is een TB.


26 juli 2010. Log 1534, 13.28 uur. NL.

De dag begon (donker)grijs en nat, maar de temperatuur was wel aangenaam.

Voorbij Breda werd het al lichter en in mijn werkroute brak regelmatig de zon door.

Zo ook tijdens mijn lunch, want ik hield het de hele wandeling droog.

Lekker even uitgewaaid en de oester goed kunnen vinden.


27 juli 2010. Log 1535, 12.54 uur. NL.

Zo’n anderhalve maand geleden was in deze contreien een (Piet) Plezier(ig) event.

Omdat ik wist dat daar de Heideroosjes ook op af zouden komen, nam ik het tabelletje mee. Met een beetje ruilhandel (ik ken namelijk nog zo’n type cache….) bemachtigde ik alle gegevens. Uiteraard ik niet alleen, en na de barbecue gingen dan ook vele collega’s op jacht naar deze cache. Ik liet hem liggen, omdat ik in deze (dinsdag werkroute) het loggen van caches doseer. Verrassend genoeg was ik zelfs vandaag nog, na de geoeaters, de volgende vinder.


28 juli 2010. Log 1536, 12.15 uur. NL.

Zonder mijn lunch mee te rekenen, was deze pauze een drie-in-één aktie.

  1. Alvast een stukje van een multi wandelen,

  2. Een vraag voor een autotocht beantwoorden,

  3. Een traditional loggen als dagelijkse cache.

Als vierde liep ik de wandeling nog maar een eindje verder, zodat ik volgende week niet mijn hele pauze nodig heb om de cache te vinden.

Nog voor ik Zeddam uit was, had ik de berekening al klaar…., maar ik ging niet terug !


29 juli 2010. Log 1537, 15.30 uur. NL.

Ideaal, zo’n event op de donderdag. In mijn werkroute liggen namelijk nauwelijks nog caches die ik tussendoor kan pakken. Hoewel……, als je al om 12.00 uur afgewerkt kan zijn…..

Omdat ik ijs meer een nagerecht vind, pakte ik eerst wat snacks bij Henk’s buren.

Dat leek aanvankelijk misleidend te zijn, want iedereen kwam naar dát terras.

Dat werd nog erger toen daar het logboek ook nog eens werd neergelegd.

Maar alles kwam goed : de werkneemster van Henk stond te zweten tussen het ijs, bij de belendende snackbar en pizzeria waren ze jaloers.


30 juli 2010. Log 1538, 11.10 uur. NL.

Juist toen ik aan het loggen was klonk er een stevige plons. Alsof er een mens of een flinke hond in het water dook. Maar er was niemand in dit mysterieuze woud aanwezig.

Vanaf de oever zag ik een fors zwem”spoor”, maar het wezen dat dat veroorzaakte liet zich niet zien. Iets verderop kwam en af en toe iets zwarts, slangachtig aan het wateroppervlak. Het was stil en ik waande me in Schotland, Loch Ness. Ik weet het zeker : dit “loch” heeft zijn eigen “nOssy”.


31 juli 2010. Log 1539, 14.13 uur. NL.

Even niets over de oorsprong van dit monument, maar over het hoe en waarom ik hier vandaag terecht kwam….

Misschien is dat namelijk wel iets voor mijn toekomst –RECLAME-, wanneer (naar alle waarschijnlijkheid) ook mijn werkzame leven bij MSD / Organon eindigt :


Bagage transport service.


De Puttertjes hadden een vakantie geboekt in Valkenburg. Voor de gelegenheid gingen er drie personen extra mee, maar allemaal met de trein. En er moesten ook fietsen mee.

Nu zijn zij gewend aan backpacken, maar ik moet voor mijn dagelijkse cache toch ergens naar toe. Natuurlijk steeds verder van huis.

Dus bood ik mijzelf aan om een hoop bagage (levensmiddelen, tenten, slaapzakken, fietsen etc.) in mijn camper te laden en naar hun camping te brengen.

Hoe eenvoudig kan zich een reisdoel aandienen….


Op de camping zocht ik een leuk plekje voor mijn eigen overnachting (!) en wandelde richting WP1 van “Rondje Valkenburg”.

Die cache zou ik vandaag niet voltooien, maar deze en nog twee earthcaches maakten mijn reisje succesvol.


Vrijdag rijd ik terug, om zaterdag hun bagage weer op te halen (en misschien wel pas zondag terug te brengen).


De volgende klant mag een andere bestemming uitkiezen….


Log 1540, 15.04 uur. NL.

Ik had net weer moeilijke standjes aangenomen om mezelf conform de voorwaarden op de foto te zetten toen het jongste Puttertje mij vond.

Die wilde namelijk de sleutel van mijn camper hebben, zodat zijn reisgezelschap bij hun bagage kon. Casper maakte de foto, maar nu blijkt dat mijn ogen alsnog niet optimaal poseren.


Log 1541, 15.20 uur. NL.

Gelukkig is het in Valkenburg altijd druk, dus plukte ik direct een “vrijwillige” fotograaf van straat. Daarna op zoek naar de antwoorden.


GC1C96F

WEB 1: Eenparige driehoeksverhouding

The crew of 42 (fantus)

1 juli 2010

15.40 uur

1483

GC23YZH

Philipsdorp 100 Jaar

Aladdin

2 juli 2010

11.00 uur

1484

GCAF30

The Bird Cage

Aladdin, adopted from newly weds

3 juli 2010

12.02 uur

1485

GC28RHW

Natuurherstel Nuenen 3

chrissetz

4 juli 2010

14.25 uur

1486

GC28HGA

You´ll Never Wok Alone

Zugführer

5 juli 2010

18.00 uur

1487

GC28HGB

Tweede Eindhovense Dauwtrappersevent

Zugführer

6 juli 2010

5.15 uur

1488

GC28HMJ

Tweede Vroege Vogel Cache

Zugführer

6 juli 2010

5.30 uur

1489

GC24AJ7

[WWFM VII] Groeten uit Brabant!

Zugführer

6 juli 2010

9.55 uur

1490

GC1ZWNV

Landgoed Buiten Pekelynge

Tema Cafetante

6 juli 2010

10.42 uur

1491

GCQ4QQ

Landgoed "Rijckholt"

Stichting Natuurpark Noord-Beveland (Doofie)

6 juli 2010

11.30 uur

1492

GC11YVP

Gecko Park

awema (supported bij De Zeeuwen)

6 juli 2010

13.22 uur

1493

GC29AC6

Zeepeduinen - de walvisbunker

de duintoppers

7 juli 2010

14.30 uur

1494

GC218NC

de Zeepeduinen

de duintoppers

7 juli 2010

14.40 uur

1495

GC1ZHNV

Het groene duin

shockproof559

7 juli 2010

15.11 uur

1496

GC25BEY

Krekengebied- Ouwerkerk

Alflies

8 juli 2010

13.38 uur

1497

GC1VTGM

Duiveland: Rampertsedijk

Pinarello43

8 juli 2010

14.22 uur

1498

GC1ZEZ0

Duiveland Dijkwater

Pinarello43

8 juli 2010

14.47 uur

1499

GC1XJPP

Weg door het Dijkwater

de duintoppers

8 juli 2010

14.59 uur

1500

GC28RVX

Wijnhoeve de kleine Schorre

Team peterseli

8 juli 2010

15.17 uur

1501

GC28HX0

Duiveland- Steenzwaan

Pinarello43

8 juli 2010

15.46 uur

1502

GC11XPD

Betje Does

VictorviX

8 juli 2010

16.53 uur

1503

GC1XJPE

Zicht op Zonnemaire

de duintoppers

8 juli 2010

17.41 uur

1504

GC246HP

Dijkhuisjes

de duintoppers

8 juli 2010

17.47 uur

1505

GC246HT

Brijdorpe

de duintoppers

8 juli 2010

19.07 uur

1506

GC223TQ

Zicht op de Grevelingen

de duintoppers

8 juli 2010

19.35 uur

1507

GC26B0J

Het Getij / The Tides / Die Gezeiten

Aliss5

8 juli 2010

20.02 uur

1508

GC23XMT

Ouddorp en omgeving - mei

de duintoppers

9 juli 2010

11.45 uur

1509

GC29A6H

Recreatiegebied de Punt

de duintoppers

9 juli 2010

11.55 uur

1510

GC1P4HV

Ouddorp - Kilhaven

de duintoppers

9 juli 2010

13.27 uur

1511

GC1PHNY

Ouddorp - Volgerland - observatiepunt

de duintoppers

9 juli 2010

15.13 uur

1512

GC1PXPF

Ouddorp - Volgerland - laarzenpad

de duintoppers

9 juli 2010

15.41 uur

1513

GC26WTF

Gammo´s Untergang

Gammo

10 juli 2010

9.55 uur

1514

GC1PVT8

Gammo´s Brede Water

Gammo

10 juli 2010

15.22 uur

1515

GC1PF6M

Piet & Truus

Donnadoni

10 juli 2010

16.53 uur

1516

GCNGW8

Gammo's Oase

Gammo

11 juli 2010

7.10 uur

1517

GC1TBHM

volkomen van slag

Donnadoni

11 juli 2010

8.20 uur

1518

GC1GPKY

Fester's elektrische stoel (Hal 2008)

Team Knorretje

12 juli 2010

9.59 uur

1519

GC1WTTJ

Sudoku

Zevenbergenonline

13 juli 2010

13.15 uur

1520

GC288K5

Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 3

Team SupeRare

14 juli 2010

12.00 uur

1521

GC9081

GeoWolf 7: Toterfout

GeoWolf

15 juli 2010

14.49 uur

1522

GC20CHB

Edelstenencache

wizard-of-oss

16 juli 2010

10.54 uur

1523

GC1F6G0

Aan het kruis genageld 2-1

Mestreechteneer

17 juli 2010

14.41 uur

1524

GC29TQZ

Panorama Cache

Paienne

18 juli 2010

10.17 uur

1525

GC1M8HY

Offer ter ere van Maria

Paienne

18 juli 2010

13.39 uur

1526

GC20686

Rondje Bèrrege De Koepel

DeNillus

19 juli 2010

10.52 uur

1527

GC11X39

Go DahDahDit DahDahDah

Huijgers

20 juli 2010

13.13 uur

1528

GC2ARR8

De WK-Cache

Team Trupi

21 juli 2010

12.14 uur

1529

GC19KAJ

WELSCHAP

balanza

22 juli 2010

14.05 uur

1530

GCK2Y8

Geoss

TB Team

23 juli 2010

12.07 uur

1531

GC1B3HZ

Venlo Caches #1: Blik over Blerick

Robje64

24 juli 2010

21.06 uur

1532

GC27W9R

Het Waterkasteel Van Schoonbeek

Fritsmo

25 juli 2010

9.14 uur

1533

GCJK08

de Oester

Johanna en Jan Leen

26 juli 2010

13.28 uur

1534

GC27JCD

Ontmoeting met de Heideroosjes

Heideroosjes

27 juli 2010

12.54 uur

1535

GC288Q6

De Vloek van de FTF #7: torenmolen Zeddam

Saab9-x

28 juli 2010

12.15 uur

1536

GC2BDWX

First Dutch Ice-cream Event

Ijscoman Henk (alias Zugführer)

29 juli 2010

15.30 uur

1537

GC23QMK

Ossermeer (TB 'pension' aan de aude Mase)

gemrajevi

30 juli 2010

11.10 uur

1538

GC12VPG

Gevallen Limburgers

gps floris

31 juli 2010

14.13 uur

1539

GC16XMG

Groeve Einde Plenkertweg

De Scheertjes

31 juli 2010

15.04 uur

1540

GC1XGQD

Prehistorische Vuursteenmijn Valkenburg

martijn&martine

31 juli 2010

15.20 uur

1541