1 juli 2009. Log 742, 14.58 uur. DK.

Wat een prachtige camping ben ik gisteren rond 21.00 uur opgereden. En gezien het aantal “bestudeerde” caches wat al mee op reis ging, besloot ik hier maar een dag extra te genieten.

Ik begon met een prachtige wandeling langs de noordelijke kust, tot WP1 van GC15W83.

In het heerlijke dorpje genoot ik van een pizza, alvorens ik verder ging, richting GC1N1Q1, tijdens welke ik deze vond.

Met een prachtig uitzicht op de jachthaven, die aan de zuidelijke kust.

Log 743. 15.23 uur. DK.

Volgens mij kun je discusiëren over het aantal schakels, maar ik ben er goed mee om gegaan, getuige het vinden van de ML3-cache.

Not Found. 15.40 uur. DK.

Het bewijs dat ik op de juiste plek was vind je terug in het vinden van “ML3”. In de hoop deze toch te mogen loggen, gaat er een mailtje naar de legger.

Ik acht het namelijk totaal onmogelijk om deze cache onopvallend te vinden in het bijzijn van 4 muggles per graden Celsius. This is the place to be, bij zonneschijn en circa 28 graden.

Volgens de legger zou de cache toch eerlijk gevonden moeten worden, dus besloot ik om hem te loggen als NOT FOUND. Het zal wel aan mij liggen : zie mijn ervaringen in Oslo (juli 2009).

Log 744. 15.53 uur. DK.

Na het ophalen van het anker, maar het (helaas) niet nat krijgen van de schroef, besloot ik toch maar weer aan te meren.

Log 745. 16.40 uur. DK

Na een onderbreking van 4 caches, was het tijd om deze af te maken.

Gelukkig kwam ik geen oud-patiënten meer tegen en kon ik in alle rust door het park wandelen.

Log 746. 17.38 uur. DK

Dit was tegen het middag-uur de eerste cache van vandaag, maar pas nu kwam ik, onderweg terug naar de camping, langs de buit.

Log 747. 18.28 uur. DK

Ik kan mijn camper al haast zien. Zal ik de cache pakken, of laten liggen voor een ochtend loopje morgen ??? Ik vind morgen wel een andere cache als dagelijkse behoefte.

2 juli 2009. Log 748. 10.51 uur. DK

Eigenlijk wil ik hier helemaal niet vertrekken, dus eerst nog maar een wandelingetje; het eerste WP is immers naast de receptie (dan reken ik op de terugweg wel af).

Vanaf de cache nog een ree gespot, die zomaar wegvluchtte richting de camping.

Log 749. 14.59 uur. DK

Toch maar de prachtcamping verlaten. Anders kom ik nooit in Noorwegen. Misschien bezoek ik hem op de terugweg nog eens.

De druk van de dagelijkse cache al achter de rug, maar hier toch maar even de benen strekken.

Log 750. 16.49 uur. S

Na een onvriendelijk welkom in Zweden (een uitvoerige grenscontrole), kreeg ik (als goedmakertje ?) een “escorte” via een douane-uitrit richting de parkeerplaats bij het Oresund-uitzicht.

Het bleek echter nog een stevige wandeling naar de cache, maar een met zo’n titel mág je niet laten liggen bij het passeren van de grens.

Verder zou ik alle caches voorbij rijden, om te overnachten op “Marias Camping” te Mellbystrand, nabij Laholm, iets ten zuiden van Halmstad.

3 juli 2009. Log 751. 10.03 uur. S GC6A7B

Nog geen 3 km vogelvlucht vanaf mijn camper. Dwars door een natuurreservaat met enkele gemarkeerde wandelingen, maar…….dan een rivier; waar is een brug ?

Geen risico : gewoon met de fiets…. het fietspad volgen. Gelukkig, een brug, vlakbij Snapparp.

Na het loggen nog even het strand opgezocht en op naar de volgende cache.

Log 752. 10.36 uur. S

Toch apart, zo’n snelweg-rustplaats waar je met de fiets overheen komt.

Onderweg naar de vorige cache had ik deze al kunnen vinden, maar ik keek niet hoog genoeg. Nu voldoende tijd genomen om hem te kunnen loggen.

Log 753. 10.48 uur. S

Door een tunneltje naar de andere snelweg zijde voor de oostelijke variant. Hoewel ik waarschijnlijk wel verder reis (maar nog steeds is daar die twijfel), heb ik daar een coin gedropped die richting noorden wil; dan kan ik altijd nog kiezen om weer richting zuiden te reizen. Bovendien behoeft deze coin dan nog even geen andere opdracht.

Toen ik de cache spotte ontdeed ik mij van mijn rugzak, waarbij mijn fietssleuteltje uit mijn hand glipte. Na het loggen heb ik nog een uur tevergeefs naar dat ding gezocht.

Als iemand het ooit vindt : gelieve er een label aan te hangen en het als een TB naar Eindhoven (NL) te laten reizen.

De ca. 4 km terug naar de camping moest dus met de fiets op de schouder.

Ik was nog voldoende tijdig terug om nog uit te mogen checken, zodat ik linea recta (toch) verder zou reizen naar Oslo ; aankomst 20.00 uur.

In Oslo aangekomen kreeg ik zowaar te maken met regen; een echte wolkbreuk inclusief onweer. De temperatuur bleef wel (haast) tropisch.

Aangekomen op de camping moest ik toch even bestuderen waar hier caches zouden liggen; voor Noorwegen had ik immers niets uitgeprint.

Maar gelukkig had Zugführer voor mij mijn GPS-apparaat vol gepropt met vlaggetjes en schatkistjes. Dicht bij de camping lag er 1  950 meter richting zuid, 1 258 meter richting noordoost en 1 687 meter richting noord.

En die laatste lag aan een mooi voetpad richting Oslo-centrum.

4 juli 2009. Log 754. 9.20 uur. N GC13FD

Slechts een paar honderd meter lopen vanaf de camping, door een prachtig rotsachtig park, richting Oslo-centrum, alwaar ik vandaag toch heen wilde.

Gelukkig kon ik hem eenvoudig vinden.

Log 755. 10.25 uur. N

De derde cache waar ik lans kwam, onderweg naar het centrum.

De tweede kon ik niet vinden, hetgeen tekenend zou zijn voor de rest van de dag(en).

Gelukkig heb ik niet als doel om zoveel mogelijk te vinden, want steden-caches blijken niets voor mij. Ik heb er vandaag een stuk of 10 niet kunnen vinden.

Maar met zulk zomerweer is het overal in Oslo veel te muggel-rijk.

Ik houd al niet van winkelen en ook niet van musea en “bijzondere gebouwen” te bezichtigen, dus in een grote stad ben ik alleen maar tevreden op een heerlijk terras.

De afstand tussen de camping en het centrum bleek toch nog zo’n 13 kilometer. Ik wilde dus graag met de bus terug. Helaas kon ik de eerste halte niet vinden (beroerd kaartmateriaal) en besloot naar de volgende halte te lopen. Maar vanwege de ombouw van de E18 bleken er zeker 2 haltes weg te zijn en toen ik bij de volgende kwam was de laatste bus mij net gepasseerd. Dus ook de (zelfde) weg terug ging te voet. Daarbij had ik ook de puf niet meer om nog caches te zoeken.

5 juli 2009.

Wat een vervelend begin van de dag, voor een geocacher. Het regende pijpenstelen; zelfs te hard om die cache op 258 meter te zoeken.

Maar geen nood (ddacht ik toen nog….) : mijn apparaat zit nog vol met Oslo-caches, dus omstreeks 9.00 uur verder richting noorden.

Maar zo’n 10 caches verder, 4 niet gevonden, 6 zonder gunstige parkeermogelijkheden én nog altijd in de regen, besloot ik het op te geven.

Niet mijn dagelijkse cache natuurlijk, maar mijn vakantie…….

Zo’n 32 km terug richting Zweden lagen er nog 2 waarvan ik een uitdraai had.

Met pijn in het hart deed ik, bijna terug bij de camping, nog 1 laatste poging :

Log 756, 12.10 uur. N

Eindelijk weer eens een Oslo-cache die ik heb kunnen vinden. Ik was alweer bijna terug in Zweden…

Tja….en dan toch maar weer richting noorden. Morgen komt het vast wel goed….???

Gelukkig werd het ook weer droog en kort voor Otta zelfs weer hoogzomers.

In Hamar nog niets “op de radar”, maar bij Lillehammer verschenen weer GC-vlaggetjes.

Log 757, 15.12 uur. N

Even te benen strekken en een boterhammetje eten.

Tussendoor de cache gevonden tussen muggel-afval (of was het andersom ?).

En weer verder. Bij Otta heb ik nog steeds vlaggetjes, maar ik wil toch nog wat verder.

In Lom waren al geen caches meer bekend, en of ik daar mobiel internet bereik zou hebben moest ik maar afwachten. Wel een leuk stadje.

Toch maar even rekenen : stel ik zou verder reizen richting Geiranger (mijn meest noordelijke doel) kan ik dan morgen………………

Ja, ik kan morgen eventueel eerst Geiranger bekijken en toch nog op tijd terug zijn in Otta; voor in het geval dat ik in Geiranger de website niet kan raadplegen.

Omstreeks 19.45 uur hield de heuvel op. Heel stiekem (hoewel mij de sneeuwvelden ook niet ontgingen) was de weg opgelopen tot zo’n 1000 meter boven zee. Hier ging nog wel een weggetje omhoog naar Dolsnibba, op 1500 meter, maar ik moest steil omlaag. Hemelsbreed maar net iets verder, maar 38 haarspelden en zo’n 900 meter lager red ik een camping op. Nu maar hopen dat ik kan internetten, want de weg terug naar Otta zal toch wel wat meer tijd kosten. Maar het zal zeker de moeite waard zijn : wat een prachtige route, die weg 15 (en 63).

6 juli 2009.

Na lang te hebben nagedacht besloot ik terug te keren richting Lom.

In varen, richting westen, had ik niet veel zin en de “Trollstigen” wilde ik mijn campertje niet aan doen, hoewel die 38 bochtige klim terug toch ook zwaar zou worden (?).

Zonder topo (wordt overheerst door CN, en weet ik niet om te schakelen) reed ik de eerste potentiële cache maar voorbij; een traditional met 7 waypoints (….) vanaf een camping. Als ik dat gisterenavond had geweten…..

Onderweg mij wagen wat rust gegeven op mooie uitzichtpunten en, verplicht, bij het (40 minuten) wachten op het wegruimen van naar beneden gestortte rotsblokken.

De tweede cache lag aan het eind van een zijweg (tol), 500 meter hoger op een berg en daar had ik ook geen behoefte aan.

Dus terug via die prachtige weg 63 en een klein stukje weg 15 –zie ik het landschap ook van de andere kant- en daar de toeristische weg 258 op. Dit bleek een grintpad-bergpas te zijn.

Gelukkig vond ik daar de cache wel :

Log 758, 12.50 uur. N

Wat een wonderbaarlijk landschap via deze bergpas. En dus dito cache-lokatie.

Hoewel de cache nog niet halverwege lag, besloot ik toch om mijn reisplanning aan te passen : weg 258 helemaal uitrijden en daar weg 15 linksaf (!!) te nemen.

Dus niet naar Lom terug, maar zover mogelijk richting het Sognefjord.

Via Stryn, Byrkjelo en Skei bereikte ik om 18.30 uur Stedje Camping in Sognedal. Na een klein wandelingetje door het dorp en een dinertje bij Dolly Dimple’s vielen er weer enkele regendruppels, na wederom een zonnige, warme dag.

7 juli 2009.

Vandaag moest een cache-dag worden : weinig kilometers, veel wandelingetjes, uitzichtpunten en caches. Ergens in de buurt van de wandelroute naar de Galdhopigen, Noorwegens hoogste bergtop wil een camping vinden.

De eerste twee “langs” de rijksweg 55 moest ik laten liggen, omdat de parkeerplaats niet beschikbaar was (wegenbouw activiteiten).

Die rijksweg is een Nationaal Toeristische route en vanaf Luster vormt het de hoogste bergpas van Noorwegen.

In Skjolden parkeerde ik, na een kleine 40 kilometer, voor het eerst mijn campertje.

Log 759, 12.16 uur. N.

Een wandeling van ca. 30 minuten bracht mij op de Sengjaberget. Geen top, maar een prachtig uitzicht over het einde van het Sognefjord (dus 240 kilometer landinwaarts, campertje op 20 meter boven zeeniveau).

Iets verderop logde ik ook Post 8 van het Il Fanarak systeem.

Slechts iets verderop kon ik weer eens een cache niet vinden. Ik kwam, volgens mijn GPS, niet dichterbij dan 20 meter. De te vinden berk (…) heb ik nergens (van dichtbij) gezien. Wat gaat dat hier nog worden met caches ? Mijn kompass lijkt steeds zo’n 90 graden af te wijken, waardoor (?) de topografische kaart ook niet mee draait.

Gelukkig bleek het uiteindelijk toch anders te lopen : alles werd vandaag gevonden !!

Log 760, 14.20 uur. N.

Vanaf het parkeerpunt was het 45 minuten wandelen, om na een steile klim het fundament van de voormalige hut te bereiken.

Bijzonder was de wijnfles bij de “ingang”, waarin 3 logs van 2008 en 1 van vorige maand. Maar of zij de cache niet konden vinden óf dat dat bij een andere organisatie hoorde weet ik niet, maar ik vond de cache gelukkig wél (maar richting het zuidoosten ?).

Log 761, 15.16 uur. N.

De bergpas was al begonnen, dus mijn campertje vond het prima om hier even uit te rusten. Het doosje liet zich eenvoudig vinden.

Verderop zou ik even een zijpas in gaan. Ik had niet in de gaten dat de paar hutjes en het grote gebouw daar Tutrago was; Hét Noorse uitgangspunt voor bergtochten.

De cache die daar bij de brug moet liggen, zag ik dus volledig over het hoofd (dit keer dus al zonder te stoppen en zoeken).

Log 762, 15.59 uur. N.

Een mooi uitzichtpunt, vanwaar ik in vier windrichtingen een foto heb genomen; begonnen richting ’s werelds grootste gletsjer, de Jostedalsbre.

Log 763, 16.30 uur. N.

Nog voor de tol-post verscheen het pad naar deze cache. Helaas kon ik er niet eenvoudig parkeren, dus moest ik iets verderop keren; en dat op zo’n smalle bergpas. 5 keer steken was voldoende. Terug bij het pad vond ik wél een plekje in de berm.

Ongeveer 15 minuten lopen, onder meer door een sneeuwveld, onder een dreigend wolkendek (er viel vandaag af en toe wat regen, maar bij een heerlijke temperatuur –zelfs op deze hoogte- en overwegend zon) kon ik vanaf de cache terugkijken tot voorbij het eerste parkeerplekje van vanochtend (zie log 759).

Mijn GPS kon wel even uit. De volgende cache lag flink wat verderop, maar eerst moest ik deze bergweg weer hetzelfde terug. Pas een kilometer na de T-splitsing terug weg 55 op zette ik het apparaat weer aan en “schrok”dus van het passeren van Turtrago.

Het stond daar wel vol toeristen, dus of ik ongezien had kunnen loggen was ook niet zeker. Ik besloot derhalve om niet terug te rijden.

Log 764, 17.08 uur. N.

Weer een gemakkelijke oppikker, ondanks het grote aantal toeristen dat hier het uitzichtpunt bezoekt.

Log 765, 17.27 uur. N.

Vreemd dat het daar droog blijft. Nog geen meter langs de verstopplaats loopt een smeltwaterriviertje. Ondanks de verstoorde kompas-functie, loopt het aantal meters wel netjes af naar 0 (en dus in de goede richting).

Log 766, 17.39 uur. N

Tja, het leek op een hoofd, maar ik had iets spectaculairders verwacht; zoals die presidentenkoppen in Amerika. Maar een rotsblokje van amper 150 cm hoog…

Wel nabij een prettig parkeerstrookje met, wederom, prachtig zicht op een ”ijszee”.

Hoewel ik verderop nog een cache (bewust) voorbij zou rijden, zou dit de laatste voor vandaag zijn.

Daarom twijfelde ik nog op 3 plaatsen om “avontuurlijk” te overnachten in een dal waarin alleen steen, sneeuw en water ligt. Weliswaar steeds bij een berghut met restaurant, maar verder zonder faciliteiten.

Maar ik ben een luxe-kampeerder (heb graag stroom), dus besloot ik door te rijden naar camping “Raubergstulen”.

De weg erheen bleek een 5 kilometer zwaar stijgend (in de eerste versnelling) grintpad te zijn. Hier stond een modern horecacentrum, alsmede hutten, tenten en campers op een grasvlakte op 1000 meter hoogte. Misschien dus wel spectaculairder dan die plekken onderweg.

8 juli 2009.

Hoewel het gisterenavond wel al wat frisser was, maakte ik om 23.15 uur nog enkele foto’s van het grasveld. Zonder flits, want het wordt hier niet donker !

Om een uur of 1 begon het te regen en ’s morgens stond ik in een bergmeertje (…).

Ik had me wel onder voorbehoud aangemeld om in groepsverband de Galdhoppiggen te beklimmen, maar daar zag ik vanochtend toch maar vanaf : het zou er de hele dag regenen (op de top zelfs sneeuwen) én hij zou volledig in de wolken blijven.

Dus de camping maar verlaten en naar Lom voor wat inkopen. En om te beslissen wat te gaan doen : verder reizen, of –als de weersvooruitzichten gunstig zijn- straks terug naar deze camping.

Log 767, 10.00 uur. N.

Gisteren deze nog bewust voorbij gereden, omdat ik het gevoel had hem vandaag of morgen nog “nodig” te hebben. Aardige zuil, jammer dat er in het “vogelpad” geen geluid zat.

Na wat te hebben rondgehangen in Lom, waar het ook nauwelijks droog was, besloot ik rond 12.15 uur om verder te reizen. Jammer van die berg, maar om, ook op de camping, de hele middag en avond in de regen te zitten wachten op een weersverbetering (die waarschijnlijk niet komt) zag ik niet zo zitten. Dan beter een reisdag door de regen.

Onderweg probeerde ik niet veel caches te vinden. Vond er twee overigens weer niet en 1 andere nog wel.

Log 768, 14.52 uur. N.

Het was even droog, maar erg fris op deze kale vlakte aan de prachtige weg 51.

In de te nemen richting kijk ik boven op bergtoppen die in de zon liggen, terwijl ik zojuist nog in een stukje dichte mist reed.

Op naar Fagernes, maar vanwege het tijdstip direct doorgereden over de E16.

Na een diner-pauze in Laerdal door de langste tunnel ter wereld (24,5 kilometer) naar Fram. Af en toe is het droog, maar ondanks het passeren van, alweer, een schitterend landschap, was het toch maar een sombere dag.

9 juli 2009.

Ik regelde even wat speling m.b.t. het uitchecken bij de camping, want als de eerste cache-poging van vandaag zou lukken, dan zou ik nog een nachtje blijven.

Log 769, 11.03 uur. N.

Volgens de lokale wandelkaart een korte wandeling, met een flinke stijging. Vanaf de camping, alwaar ik 2 nachten zou verblijven, heb ik de cache eenvoudig kunnen loggen.

Via een klein ommetje terug naar Flam, een retourtje Myrdal met de Flambana en verder bij mijn campertje zitten luieren.

Vandaag was het gelukkig weer overwegend zonnig en vrijwel de hele dag droog (behalve kort bij die waterval). Alleen rond een uur of zes viel er een bui en toen ging ik maar even douchen.

Log 770, 19.55 uur. N.

Na het diner op het “openbaar vervoer platform”, het centrum van deze 540 inwoners tellende, uitermate idyllische nederzetting, kon ik het toch niet laten om die andere cache in Flam ook maar even te bezoeken.

10 juli 2009, Log 771, 10.31 uur. N.

Net vertrokken voor een retourtje (rondje) Bergen, hier maar alvast mijn dagelijkse cache gezocht. En uiteraard ook Noorwegens kleinste kerkje gezien.

Log 772, 17.42 uur. N.

Weer bijna terug in Flam, maar op de heenweg, richting westen, reed ik er voorbij vanwege pas ingesteld 1-richtingsverkeer.

Een goede maatregel, want vanaf de cache slingert het met 18 % naar beneden, met zicht op 2 prachtige watervallen.

Log 773, 22.20 uur. N.

Na het diner aan het eind van de Laerdaltunnel, besloot ik tot een avondwandelingetje.

Om 20.00 uur ging het steil de berg op via het gehucht Turli. In zo’n 5 kwartier cirac 600 meter hoogteverschil overbrugt. Het gemarkeerde pad wordt ogenschijnlijk maar eens per maand bewandeld.

Ter plekke nog lang moeten zoeken, maar voldaan via de asfaltweg terug naar camping Lunde, alwaar ik om 00.15 uur aankwam. Gelukkig is het dan nog niet echt donker.

Zeker ook omdat het weer eens zo’n wolkenloze, warme zomerdag is geweest.

11 juli 2009. Log 774, 11.04 uur. N.

Bijna had ik hem van”ochtend” na mijn avondwandelingetje nog gepakt; hij lag immers nog geen 500 meter van de camping vandaan en dan had hij al lekker vroeg de dagelijks druk weggenomen.

Maar vanochtend toch maar met de camper naar toe gereden. En verder richting Oslo, via de prachtige bergweg nummer 50.

Log 775, 13.39 uur. N.

Langs weg 7 was het even goed opletten of er ergens een bruggetje zou zijn.

Ja dus, en netjes na twee uur rijden een half uurtje rust; op zoek naar de juiste grote steen.

Log 776, 14.04 uur. N.

Een extraatje. Niet voorbereidt (geen hint opgezocht), maar hij leek aan de “bergweg” door Gol te liggen. Dat klopte en ik kreeg hem nog gevonden ook (maar zocht eerst helemaal verkeerd –weer te moeilijk-).

Log 777, 14.55 uur. N.

Eigenlijk wilde ik een klein rondwandelingetje door Nesbyen maken, om 3 caches te bezoeken, maar vanwege het regenachtige weertype heb ik het maar bij deze gelaten.

Het zou mijn laatste in Noorwegen worden, want eenmaal in Oslo vond ik het nog te vroeg om een camping te zoeken.

Log 778, 20.13 uur. S.

Op de heenweg kon ik hem niet vinden. Ik wilde toch niet zo heel veel meer verder reizen naar een camping, dus besloot er nog maar wat tijd in te stoppen.

Met een afwijking van zo’n 5 meter trof ik nu wel het doosje aan.

Via eerst wat binnendoorweggetjes kwam ik veel verderop weer op de E6, om er af te gaan bij Ljungskilde. Ik vond daar omstreeks 21.30 uur een camping aan een haventje in een Zweeds fjord. Een eindje de berg op vond ik een plekje met een prachtig uitzicht over dat water.

 

12 juli 2009, Log 779, 10.26 uur. S.

De eerste cache die zich vandaag liet vinden. Weliswaar in 3 stukken (doosje, logrolletje, dekseltje) verspreidt over 6 meter, maar dat heb ik hersteld. Hoewel ik het natte logstrookje natuurlijk niet hebben kunnen drogen….

Log 780, 11.52 uur. S.

Bij afrit 57 de E6 verlaten om ook een stukje Zweden te zien (en 3 caches).

Achteraf maar goed ook, want vanaf deze (en de volgende) cache kon ik goed zien dat het verkeer op de snelweg helemaal stil stond in een file (en dat dus noog voor afrit 56).

Na wederom lang te moeilijk zoeken, viel mijn oog ineens op het kleinood. En dat nog wel zonder zaklamp….

Log 781, 12.00 uur. S.

Gelukkig was er geen zondagsmis (meer) gaande, maar toch eerst weer in zo’n Scandinavische keienmuur gezocht.

Log 782, 12.45 uur. S.

Een toerist bezoekt meestal ook wel een kerkhof. Ik koos voor dit prehistorische. De laatste 600 meter (vanaf een prachtige kerk) deed ik netjes te voet.

Log 783, 15.11 uur. S.

Even de Kerstgedachte in dit hotel achtergelaten (coin).

Log 784, 15.24 uur. S.

Een klein wandelingetje op en neer vanuit het hotel.

Voor deze vakantie mijn laatste cache in Zweden. Op naar Denemarken.

Na een dag die met regen begon én eindigde, maar daar tussen toch veel zon kende, parkeerde ik mijn dieseltje op Strandcamping Nyborg (DK).

13 juli 2009. Log 785, 9.45 uur. DK.

Toen het weer licht was (want hier wordt het wel weer donker), hing er geen wolkje in de lucht. Een cache op nog geen 2 kilometer van de camping, dus eerst een ochtendwandelingetje er tegen aan.

Vandaag wilde ik eens geen snelweg op (voorlopig althans), want het zo geliefde Middelfart ligt niet ver weg.

Log 786, 12.24 uur. DK.

De eerste op een rijtje langs een Deens binnendoorweggetje.

Het uitzicht viel me wat tegen met betrekking tot herkenbaarheid.

Log 787, 12.39 uur. DK.

Wat een prachtige picnicplek.

Log 788, 12.50 uur. DK.

Door al die stugge takken kon ik er maar net bij.

Log 789, 13.05 uur. DK.

Zomaar zo’n Deens binnendoorweggetje. Lekker rustig te loggen.

Log 790, 13.20 uur. DK.

Gelukkig was het thuisfront aanwezig, want ik was vergeten de coördinaten te noteren, en dat is toch jammer als je er langs komt.

Omdat ik slecht het topje van de toren kon zien heb ik een extra boswandelingetje gemaakt. Toen kwam ik over de toerit langs het kasteeltje.

Log 791, 13.28 uur. DK.

Een geliefd wielrenners weggetje. Toch in alle rust kunnen loggen.

Op naar Middelfart. Nog even gezocht bij de schroef (ondanks wederom dik 20 graden toch minder muggels), maar ik krijg daar geen cache gevonden.

Uiteindelijk vind ik het toch te vroeg om nu al op een camping te gaan zitten. Tot Aabenraa rijd ik provinciaal, daarna gaat het per snelweg naar Rendsburg (D).

Log 792, 19.45 uur. D.

Onderweg naar een restaurantje, Ruby Days, lukte het om Zugführer mij op de webcam vast te laten leggen.

14 juli 2009, Log 793, 9.44 uur. D. GC1QNN5

Eigenlijk had dit vanochtend al de derde vondst moeten zijn, maar, zoals al eerder geconstateerd : stadscaches zijn niet voor mij geplaatst.

Ik had er 7 willen doen tijdens een ochtendwandelingetje door Rendsburg, maar er maar 2 succesvol kunnen loggen.

Log 794, 10.14 uur. D.

Toch wat tegenvallend uitzicht. Jammer, want dit haventje zou veel meer kunnen bieden.

Een onderweg opgepikte TB bezorgde mij een terugreisroute : op richting Bielefeld.

Ik heb mijn campertje uiteindelijk eergezet in de arena van Bad Salzuflen.

15 juli 2009.

Vanuit de camping was het nog een twintig kilometers rijden naar de cachelokatie van vandaag. Een multi en een traditional lagen daar (hopelijk) op mij te wachten in een wandelingetje van zo’n 2 uur.

Log 795, 12.45 uur. D.

Een in Noorwegen opgepikte TB wilde op zijn wereldreis eerst thuis een nieuwe reisgids ophalen.

Log 796, 13.31 uur. D.

Hoewel ik de “Behälter” met informatie C niet kon vinden, wist ik toch de cache te bereiken. Dat kwam omdat ik de “Bundespräsident” wél tegen kwam.

Even een stukje binnendoor en dan via de wegen B58 en A67 naar huis.

Log 797, 15.34 uur. NL.

Na een dikke twee weken vooral in de auto te hebben doorgebracht, besloot ik vandaag maar eens tot een fietstochtje in mijn eigen woonomgeving.

Onderweg zag ik de meeste vennetjes (?) al droog staan, dus was het niet zo vreemd dat ik het Heezerven ook niet heb gezien.

Wel zag ik onderweg 2 andere teams. Op WP4 haalde ik Team Bolletjes bij (maar die waren op de fiets eerder bij de cache), bij WP5 pikte ik de  Zandpol gang op.

Hoewel het schatgraven zelf niet mijn specialiteit is, wist ik hem toch als eerste te traceren; Team Bolletjes waren nabij e.e.a. aan het narekenen omdat ze hem niet hadden kunnen vinden.

Log 798, 16.25 uur. NL.

Omdat dit mijn laatste vakantiedag is, moet ik weer zien hoe ik aan mijn werkauto geraak. Vanwege het vermoeden dat die omstreeks 17.00 uur op ons depot in Den Bosch zal arriveren, besloot ik om de trein naar Den Bosch te nemen.

Leuk dat je dan meteen aan een multi kunt beginnen. Na alles vrij eenvoudig te hebben gevonden was het wel nog flink stoeien met de berekening. Gelukkig kwam het goed.

Log 799, 17.15 uur. NL.

Vanuit het Paleiskwartier via dit parkje richting mijn werkauto (zie log 798).

Omdat ik op WP3 de volgende gegevens niet kon vinden, vervolgens WP4 niet heb gezocht en daarna nergens kubussen tegen kwam (zodat ik na D en E ook F niet wist), wilde ik het opgeven.

Maar door goed de tekst en de hint te lezen, wist ik toch cache te bereiken.

Omdat korte tijd later mijn vakantie-vervanger belde dat mijn auto klaar stond, had ik geen tijd meer voor N,O,W b 1.

18 juli 2009. Log 800, 17.13 uur. NL.

Als verwende geocacher begon ik toch maar aan deze tocht : uitgerekend in dit gebied liet de topografische kaart zich niet zien op mijn GPS-apparaat.

Gelukkig liep alles probleemloos en kon ik na een mooie, rustige wandeling de cache luchten. Ook de dreigende bewolking maakte steeds meer ruimte voor de zon, zodat ik mijn trui (voor het eerst in weken weer eens aan) halverwege de route uit kon doen.

19 juli 2009.

Vanmiddag met Anne op pad. Een heel kort papa-weekend, want gisteren had zij in de Efteling een 45 jarig huwelijksfeest van opa en oma Helmond.

Vanuit Helmond doorgereden naar Wanssum, in de hoop dat we de Kapellen en Kruisen serie konden voltooien, alsmede minimaal 1 van de foto-caches.

Log 801, 12.48 uur. NL.

Om vanmiddag, in het onbestendige weer, met Anne niet super veel te lopen vond ik me voor deze cache bestemmingsverkeer.

Log 802, 13.59 uur. NL.

Gelukkig. Er is tóch een cache te vinden op zo’n lokatie uit de serie. #3 en #6 bleven eerder (en #6 later ook nog) verborgen. Gezien die beide lokaties zie ik me die nog niet ooit vinden…..ook  niet met de hints.

Log 803, 15.41  uur. NL. GC1ERWG

Omdat ik al vrij snel begreep dat de aanlooproute níet via GC1F0BP had gemoeten, bleef het lang onzeker wat de juiste foto-volgorde zou zijn.

Na dat op een slimme manier te hebben hersteld, kon het rekenen beginnen. Maar toen sloeg de twijfel wederom toe. Gelukkig deed ik maar gewoon wat ik las.

Log 804, 16.03 uur. NL.

Toch alwéér een cache uit deze serie kunnen vinden.

Log 805, 16.20 uur. NL.

Dit leek me ook al wel de makkelijkste uit de serie, gezien de hint. Hoewel ik maar liefst 18 meter afwijking had (???), was deze zo gepiept. Het zal wel aan mijn apparaat hebben gelegen.

Log 806, 16.43 uur. NL.

Oeps. Muggels die de tijd lijken te nemen voor een foto moment. Wat nu ?

Toch zeer bedeesd de petling gegrepen; zij hadden echt alleen maar oog voor het zeer jonge kalfje aan de overkant.

20 juli 2009. Log 807, 11.35 uur. NL.

Mijn eerste werkdag weer, na 3 weken vakantie. Het begon met hevige buien, maar nu ik hier was leek het zonnig te blijven. Ik besloot te parkeren aan de rand van De Plaat. Ondanks dat ik ter plekke constateerde dat ik er ook met de auto had kunnen komen, heb ik geen spijt van mijn wandeling. Vanaf de fietsbrug keek ik in kraakhelder water, waarin zich meerdere soorten vissen goed lieten bekijken. Ook de plattegrond (en het uitzicht) vanaf de Kraaijenberg was zeker de moeite waard. De foto werd gemaakt door twee toevallig passerende dames.

Log 808, 13.45 uur. NL.

Toen ik de (zeer informatieve) cache-pagina bestudeerde, voelde ik ook symptomen opkomen. Maar dat treft mij altijd, waardoor ik ook geen medische tv-programma’s kijk.

Gelukkig voelde ik me bij de cache weer een stuk beter.

21 juli 2009. Log 809, 8.57 uur. NL.

Gewoon een eenvoudige traditional als dagelijkse cache tijdens mijn werk. Hopelijk heb ik het juiste geheim opgeslagen, maar dat zien we over 2 weken wel weer.

22 juli 2009. Log 810, 16.05 uur. NL.

Dat er erg veel verschil is tussen de ene en de andere traditional wist ik natuurlijk al.

Stond ik eerder vandaag nog bij een voetbalstadion, waar je meer op muggels moet letten dan dat je echt goed kunt zoeken, en kroop ik later nog in allerlei standjes door een locomotief (beide niet gevonden), ligt deze gewoon –vrij in het zicht- voor het oprapen.

23 juli 2009, Log 811, 16.05 uur. NL.

Eigenlijk had ik vandaag in mijn lunchpauze een multi willen doen, maar enorme rgenval weerhield mij daar van.

Maar deze serie hoop ik binnen twee weken af te ronden. Ik heb er inmiddels al 4 gemist vanwege voortijdige archivering.

24 juli 2009, Log 812, 9.44 uur. NL.

Vandaag reed ik mijn maandag werkroute, omdat ik in Nijmegen met de aankomst van de Vierdaagse niet uit de voeten (wielen) zou kunnen.

Normaal heb ik niet de tijd heb voor deze korte multi, omdat ik op dat tijdstip bij mijn collega (met koffie) de route bespreek. Maar zij zou vandaag niet thuis zijn, dus nam ik hier mijn koffiepauze. Alleen vraag C moest ik laten passeren, zodat ik met wat creativiteit verder moest. Pas na de vondst van de cache denk ik ook dat antwoord te weten.

25 juli 2009, Log 813, 17.29 uur. NL.

Gewoonlijk maak ik graag reclame voor (NL) Radio 2 (maandag t/m vrijdag): prima muziek, accurate actualiteit en een altijd kloppend weerbericht (van Meteo Consult).

Het was dan ook duidelijk : ik zou mijn campertje wegbrengen voor APK, fiets achterop, cache in Oisterwijk en reserve caches op de route naar Eindhoven.

Maar bijna werd ik “gestraft” voor de keuze van plan B : het weer zag er vanochtend zo beroerd uit, dat ik besloot om mijn fiets thuis te laten en na de cache terug te wandelen naar het station of een bushalte in Oisterwijk. Ik wandel liever door de regen dan dat ik er door moet fietsen.

Ik leek de cache niet te kunnen vinden en de dichtstbijzijnde (meegenomen) cache lag op zo’n 5 kilometer, richting Oirschot; dus dan wordt het nóg verder wandelen.

Dankzij een ultieme poging, waardoor ik de route uiteindelik zo’n anderhalf keer heb gelopen, wist ik de cache toch nog te vinden en kon ik met de trein naar Eindhoven.

Uiteraard (Meteo Consult) bleef het helemaal droog.

26 juli 2009, Log 814, 12.10 uur. B.

Belofte maakt schuld : ik had al enige tijd geleden aan The Snoopy Family beloofd hier een bezoek te gaan brengen, maar de verjaardag van Jasper heb ik niet meer gehaald. Toch leuk.

Log 815, 12.27 uur. B.

De geheugentest had ik al enige tijd geleden gedaan. Met succes, zoals vandaag bleek.

Log 816, 13.00 uur. B.

Vandaag lekker fietsweer. De Puttertjes en mijn moeder gingen bessen plukken bij De Bever, maar ik zet in het weekend geen wekker. Iets later op pad via Valkenswaard (een beginnetje gemaakt met een cache) en door het Leenderbos naar Den Draad.

Na ook Memory te hebben opgepikt ging ik eens kijken hoe het bij de bessen stond.

Ze waren juist klaar en ik kreeg ze nog zover om mee te gaan naar de stenen. Voor de gezelligheid en de fotosessie.

Log 817, 13.32 uur. B.

Al enige tijd geleden dacht ik te weten hoe ik deze dubbelgangers uit elkaar kon halen.

De checker gaf mij geen groen licht en omdat ik toch wat twijfels had, liet ik hem links liggen. Vanochtend nog even opnieuw geprobeerd, kwam tot dezelfde resultaten, maar maakte blijkbaar nu wél de juiste optelling (iets minder precies) : ik kon rustig afreizen.

27 juli 2009. Log 818, 14.25 uur. NL.

Vandaag bewust geen cache gezocht in mijn werkroute, omdat ik het Rondje Bernheze binnen twee weken wil afronden.

Hier kwam ik niets te vroeg : de opdracht was inmiddels (helaas) wel heel éénvoudig.

28 juli 2009. Log 819, 12.47 uur. NL.

Frappant : volgens de legger is alles goed te vinden, maar (bijna) elk team heeft wel problemen bij (steeds een ander) waypoint.

Zo heb ik op WP2 nooit iets kunnen vinden (behalve een beeld dan).

Na 4 pogingen aldaar schakelde ik in mei een hulplijntje in om verder te kunnen.

Eigenlijk wilde ik deze cache beeld voor beeld doen : elke dinsdag, tijdens mijn werk, een WP. Nu, ruim twee maanden later, heb ik wel haast alle beelden in BE gezien én de cache gelicht. Kan ik eindelijk gaan puzzelen met de BE-hints.

29 juli 2009. Log 820, 13.58 uur. NL.

De laatste van het rondje. Toevallig bezocht ik de eerste op 29 juli 2008 (log 121).

Door alle ellende die de serie meemaakt heb ik er (vanwege voortijdige archivering) 4 gemist, waarvan 3 met een aanwijzing. Hopelijk weet ik het slotaccoord toch te bereiken.

30 juli 2009. Log 821, 10.25 uur. NL.

Een echte crisis cache.

Eerst kwam ik talloze malen 1 stukje tekort (crisis dus).

Maar ten tijde van de economische crisis wist ik toch de eindjes aan elkaar te knopen. Voor het meetwerk heb ik nog wel een (groen) hulplijntje gebruikt, maar vandaag heb ik de crisis achter me kunnen laten.

31 juli 2009. Log 822, 13.53 uur. NL.

Daar stond ik dan. De juiste coördinaten, maar dan……die aanwijzingen hè !?

Toen ik een jaar geleden met de voorbereiding begon, had ik een mooi Excel-sheet gemaakt : 51 caches, waarvan 8 gemarkeerd voor een opdracht en 17 (!!) voor een aanwijzing. Uiteindelijk vond ik in 1 ongemarkeerde cache tóch een aanwijzing, maar kon ik 4 voortijdig gearchiveerde caches, waarvan 3 met een aanwijzing, niet meer bezoeken.

Dus stond ik daar met 16 aanwijzingen, terwijl ik gisteren las dat de actualiteit over maar 6 symbooltjes gaat.

Toch (waarschijnlijk met veel geluk) wist ik me toegang tot de cache te verschaffen.

Jammer dat deze serie zoveel ellende heeft gekend. Zeker ook jammer dat hij zelfs niet in afgeslankte vorm wordt gehandhaafd. Ik heb er plezier aan beleefd en, getuige het aantal Geo d’Ors vele anderen ook.

Log 823, 13.53 uur. NL

Snap ik dit of snap ik dit niet ?

Dit is dus geen TB, maar een heuse cache !!???

In elk geval levert fotograferen geen echt probleem op en hem binnen 14 dagen verplaatsen moet met mijn cache-frequentie (dagelijks) ook wel lukken.

Hij krijgt van mij een lift.

GC1ANH0

A261 - Rastplatz Rosengarten Ost

Siggibär

30 juni 2009

16.22 uur

739

GCX0DY

A7:Park Boenningstedt Ost "NGTA"

Dreg (+2007)

30 juni 2009

17.32 uur

740

GC15RHB

Ustrup Ost

Dallerfuss

30 juni 2009

19.57 uur

741

GC1GRFN

Indlagt pa P

mikmat

1 juli 2009

14.58 uur

742

GC1FPFZ

Middelfart Lystbadehavn 1

hanslena

1 juli 2009

15.23 uur

743

GC1FPTY

Middelfart Lystbadehavn 3

hanslena

1 juli 2009

15.53 uur

744

GC1N1Q1

Teglgardsparken

Team BoMS

1 juli 2009

16.40 uur

745

GC15W83

Middelfart - Syddanmark - Danmark

cool-dk

1 juli 2009

17.38 uur

746

GC10842

Gals klint

Klan Aranyaka

1 juli 2009

18.28 uur

747

GC19QAB

MEMORIAL STONE "MacRoberts Reply"

hanslena

2 juli 2009

10.51 uur

748

GC1824J

Highway Stop……Kongsted

hcbang

2 juli 2009

14.59 uur

749

GCYK30

Welcome to Sweden, south

BunkefloCrows

2 juli 2009

16.49 uur

750

GC6AB7B

Lagaoset

Anton Ymer

3 juli 2009

10.03 uur

751

GC1H6ZN

Tb Hotel Snapparp west

L L L

3 juli 2009

10.36 uur

752

GC1H6ZQ

Tb Hotel Snapparp east

L L L

3 juli 2009

10.48 uur

753

GC13FD

By the sea

Kari & Terje

4 juli 2009

9.20 uur

754

GC1GJQF

fytty KATTEN - KP#6

ca119

4 juli 2009

10.25 uur

755

GC1T6YC

Asland Snodeponi Es-Ja # 115

Es-Ja

5 juli 2009

12.10 uur

756

GCVVRX

Lexidh #27 - Velkommen til Lillehammer

lexidh

5 juli 2009

15.12 uur

757

GCGKCW

Maradalen

tmad.se

6 juli 2009

12.50 uur

758

GC13N1D

End of Sognefjorden - AK#7

ArveAnd

7 juli 2009

12.16 uur

759

GC1BTKW

Wittgenstein@Skjolden - AK#12

ArveAnd

7 juli 2009

14.20 uur

760

GC136RD

View of Fortunsdalen - AK#6

ArveAnd

7 juli 2009

15.16 uur

761

GCXF01

Tindevegen - AK#2

ArveAnd

7 juli 2009

15.59 uur

762

GC1CRCM

Fjord&Fjell - The View - AK#20

ArveAnd

7 juli 2009

16.30 uur

763

GCK6M9

PPJ #57 Oscarshaug

PPJ

7 juli 2009

17.08 uur

764

GCXEEB

OK67 #3 Hervabu

ok67

7 juli 2009

17.27 uur

765

GCXEHD

OK67 #4 Head of Mime

ok67

7 juli 2009

17.39 uur

766

GCK74F

Challenge # 19 - Boverdalen

Eirik og Karin

8 juli 2009

10.00 uur

767

GC1EN61

Valdresflya Es-Ja #69

Es-Ja

8 juli 2009

14.52 uur

768

GC138Z8

Brekkefossen

Pettis

9 juli 2009

11.03 uur

769

GC138ZR

Flam

Pettis

9 juli 2009

19.55 uur

770

GC1390D

Undredal

Pettis

10 juli 2009

10.31 uur

771

GCG3VB

Stalheim

chgus

10 juli 2009

17.42 uur

772

GC138X8

Aurlandsvegen

Pettis

10 juli 2009

22.20 uur

773

GCYW1M

Laerdalstunnelen Mikkel no 11

Team Mikkelsen Mikkel og Baltar

11 juli 2009

11.04 uur

774

GCJBF8

Hallingen #2 Let's go fishing

Hallingen

11 juli 2009

13.39 uur

775

GCKAJ0

Golsreppen

Brennoguten

11 juli 2009

14.04 uur

776

GCNM8E

The railway station

Brennoguten

11 juli 2009

14.55 uur

777

GCYWQJ

Rabbalshede Marknadsplats

Busan

11 juli 2009

20.13 uur

778

GC19HYH

Rastplats Klareberg

jupiter4

12 juli 2009

10.26 uur

779

GC1FYF4

Potatiskällaren

Hagbard Handfaste

12 juli 2009

11.52 uur

780

GC1FYF4

Stravalla kyrka

sm6smx

12 juli 2009

12.00 uur

781

GC1K64X

Ättehögen

peter lj

12 juli 2009

12.45 uur

782

GC1D9AZ

TB Hotel Fleninge E4/E6/E20

Camdan

12 juli 2009

15.11 uur

783

GC1GHAK

Fleninge Windmill

Camdan

12 juli 2009

15.24 uur

784

GCR2T3

Lille Bukke Bruse

TwinCamp

13 juli 2009

9.45 uur

785

GC1F51B

Udsigt til Odense

hanslena

13 juli 2009

12.24 uur

786

GC17CZP

Ravnebjerg

Moondanze

13 juli 2009

12.39 uur

787

GC1TBDN

Gedebjerggyden

Lodvig

13 juli 2009

12.50 uur

788

GC1TBD7

Bollemosegyden

Lodvig

13 juli 2009

13.05 uur

789

GC1TBCF

Hesbjerg

Lodvig

13 juli 2009

13.20 uur

790

GC1TBAG

Dyredvej

Lodvig

13 juli 2009

13.58 uur

791

GCP30H

Blue Line City - Webcam

schneefritte

13 juli 2009

19.45 uur

792

GC1QNN5

Hans-Heinemann

MatzeJ

14 juli 2009

9.44 uur

793

GC1BTF3

Down by the Riverside, Rendsburg

Shay und Ara

14 juli 2009

10.14 uur

794

GCRQP0

ENNO #6: Bei den alten Schweden

Anke & Enno

15 juli 2009

12.45 uur

795

GCMPT5

Viele Wegen führen nach Schweden

Die Tibeter

15 juli 2009

13.31 uur

796

GCZY5K

Heezerven

zo kom je nog eens ergens.nl

16 juli 2009

15.34 uur

797

GCJP0M

Paleiskwartier

woutloper

17 juli 2009

16.25 uur

798

GC1HC50

Noord, Oost, West, best 2 : één brug verder

Ries en Grid

17 juli 2009

17.15 uur

799

GCQEZM

Cartierheide

Smuggler

18 juli 2009

17.13 uur

800

GC1ERVN

Wanssum Grafheuvel

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

12.48 uur

801

GC1F0BV

Wanssum Kapellen en Kruisen #6

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

13.59 uur

802

GC1ERWG

Wanssum St. Goar

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

15.41 uur

803

GC1F09G

Wanssum Kapellen en Kruisen #2

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

16.03 uur

804

GC1F0AQ

Wanssum Kapellen en Kruisen #2

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

16.20 uur

805

GC1F08C

Wanssum Kapellen en Kruisen #1

Team RVF Wanssum

19 juli 2009

16.43 uur

806

GC12RF8

Brabantse wal

Mlvdburg

20 juli 2009

11.35 uur

807

GC19EKJ

Pfeiffer Cache

Witchybien - Shadow Shape

20 juli 2009

13.45 uur

808

GC1RBJN

Just An(n)y Cache: Tweeling uit Wales 1

Dutchlandian

21 juli 2009

8.57 uur

809

GC12HBE

Rondje Bernheze 13: Het Kasteeltje

Flet

22 juli 2009

16.05 uur

810

GC12KTD

Rondje Bernheze 18: Venloop

Flet

23 juli 2009

16.08 uur

811

GC1C027

TuckCache-1 Landgoed De Beek

tucker nl

24 juli 2009

9.44 uur

812

GC14DNW

Oisterwijkse Bossen en Vennen Code Cache

TheFalcon

25 juli 2009

17.29 uur

813

GC12PC5

Den Draad

Magneet & The Snoopy Family

26 juli 2009

12.10 uur

814

GCPV7E

Memory

MADpalace

26 juli 2009

12.27 uur

815

GC14NQ3

Geological Path

Arend

26 juli 2009

13.15 uur

816

GC12FEF

Dubbelgangers

Goedweerloper

26 juli 2009

13.32 uur

817

GC12KV8

Rondje Bernheze 21: Ontworteld

Flet

27 juli 2009

14.25 uur

818

GCWF0Q

Het Dorp

Peerke

28 juli 2009

12.47 uur

819

GC12M7J

Rondje Bernheze 23: Holletje

Flet

29 juli 2009

13.58 uur

820

GC127KD

Tantrix Cache

solletjes

30 juli 2009

10.25 uur

821

GC12QNK

Rondje Bernheze: Het Slot accoord

flet

31 juli 2009

13.53 uur

822

GCHYCW

HitchHiker "Random Memory"

steensnoeper

31 juli 2009

13.53 uur

823