1 januari 2011. Log 2014, . uur. NL.

Iets vroeger dan mijn eerste vondst in 2010 (log 1130, 4.41 uur) kwam Bob op mijn pad. Net als mij laatste vondst in 2010 was ook dit een hitchhiker die op onze silvesterparty oud op nieuw vierde. Hoewel….oud hebben we hem niet zien vieren, want hij verscheen pas op nieuw.


1 januari 2011. Log 2015, 11.50 uur. NL.

Hoewel ik op “mijn eigen” event niet in de gelegenheid werd gesteld om de voor mij onbekende caches op te lossen, kon ik deze toch vinden.

Ik had immers wel al bijgedragen in de zoektocht naar de cijfers door met de andere teams mee te denken en Zugführer wilde een lift naar het doosje.

Leuk gedaan en hopelijk komt hij binnenkort alsnog definitief terug; evt. op een ander locatie en/of met een andere opgave.


1 januari 2011. Log 2016, 21.25 uur. NL.

Ik had mijn dagelijkse cache al lang binnen en zat heerlijk met de beentjes omhoog naar het WK darten te kijken, toen plots mijn zusje belde.

Zij was toe aan haar nachtcache.


Dus tv uit, schoentjes aan en voor de bonus naar waypoint 0: een heerlijk diner bij De Puttertjes als warming up.

Vervolgens naar de bosrand, waarbij de laatste 500 meter eenvoudiger te voet of per arrenslee gedaan hadden kunnen worden.


Na wat (ook zelf opgeroepen) twijfels over de eerste antwoorden togen we naar wp A.

Nog niet wetende wat er precies gevonden moest worden, waren we daar enorm lang aan het ronddolen. Misschien wel de helft van de totale tijd dat we over de route zouden doen.

Daarna ging het allemaal wat eenvoudiger hoewel we bij wp D de “dobbelsteen” niet wisten te vinden.

Dat bleek uiteindelijk geen al te groot probleem om de cache te traceren.

Uiteraard hebben we niets van de schoonheid van het bos kunnen zien, behalve vele zwijnen”poelen”. Zwijnen zelf gunden ons echter geen blik, maar dat kwam waarschijnlijk door de hels krakende sneeuw, waardoor ook de nachtelijke bosgeluiden aan ons voorbij gingen.

Maar na een gemoedelijke wandeling en leuke zoektocht wisten wij mijn cachemobiel binnen twee uur weer te bereiken. Ik probeerde het nog zo te rekken dat we hem pas na 0.00 uur zouden vinden, maar niet iedereen gaat graag laat naar bed. Dus voor mijn dagelijkse vondst moet ik “straks” weer op pad.


2 januari 2011. Log 2017, 13.53 uur. NL.

N.a.v. een gisteren opgegraven coin, puzzelde ik mezelf vanochtend richting een scouting cache. ’s Middag reed ik mezelf erheen, constateerde dat ik de opgave correct had opgelost en ruilde een coin.

Gelukkig was die oplossing juist, want van mastworpen heb ik geen verstand; ik heb het voorbeeld (?) ook niet aangetroffen.

Daarna was het tijd om mij auto thuis in te ruilen voor een fiets, want ik werd verwacht op een feestje.


3 januari 2011. Log 2018, 10.14 uur. NL.

Lang geleden, op 4 november 2008, probeerde ik tijdens mijn Zeeuwse Molentjes tocht, in de lunchpauze, deze sudoku op te lossen. Ik weet nog dat ik hem best pittig vond, maar ik ben niet zeker of ik ook op díe dag een vruchteloze zoekpoging ondernam.

Maar ooit was ik bij deze tweeling op zoek. Onzeker of ik de checker wel had geprobeerd, vulde ik onlangs het schema nog eens in en toen kreeg ik wel te lezen dat het (andere!) coördinaat juist was.


Eigenlijk verbaasde het mij niets dat de cache hier moest liggen, maar ik snap niet waarom ik hem destijds niet heb gezien. En dat terwijl hij op een wel vaker voorkomende manier verstopt is.


4 januari 2011. Log 2019, 10.23 uur. NL.

Het was nog rond het vriespunt, maar de winter lijkt zich weer terug te trekken. Langs het pad was het gras alweer sneeuwvrij. Gelukkig maar, want het pad zelf lag nog onder zo’n cm ijs en was daarmee best glibberig. Maar het weer was vriendelijk (droog en het zonnetje probeerde door te dringen), dus koos ik er voor om het hele rondje te wandelen. Natuurlijk vergat ik onderweg de cache niet te bezoeken, waarbij ik niet gehinderd werd door 2 en 4 voetige dreuzels; het was lekker rustig hier.


5 januari 2011. Log 2020, 9.32 uur. NL.

Mijn goede voornemen voor mijn werkzame woensdagen: elke week een stukje Duuvense historie op doen. Bij voorkeur op numerieke volgorde, dus volgende week nummer 2. Deze ging me eenvoudig af, hoewel ik nog wel even door mezelf aan het twijfelen werd gebracht of “alles” wel mee mag tellen.


6 januari 2011. Log 2021, 19.30 – 00.30 uur. NL

Fijn, een event op donderdag. In mijn werkgebied kon ik mij dan beperken tot het bestuderen van enkele kempische schuilhutten. Dat vond ik een wijs besluit met het oog op de nabije toekomstige werkzame donderdagen.

Na het werk alvast te voet richting de binnenstad voor een diner in mijn stamrestaurant.

Aansluitend was ik nog vóór de broodhaan in het eventcafé. Ik tekende snel in het logboek en ging op zoek naar de vierde wijze.

Uiteraard kon er na de wandeling nog even gezellig worden nagepraat, maar om 00.30 uur vonden JGeo, Wout147 en ondergetekende het tijd om de ster in het zuiden op te zoeken.


Log 2022, 20.35 uur. NL.

Na het lezen van het avontuur van Artaban kon de wandeling aangevangen worden.

Het eerste waypoint was op een hoek van mijn hokje(sgeest). De daar gevonden vraag kon eenvoudig beantwoord worden (ik had het verhaal immers aandachtig gelezen).

Bij wp2 kreeg ik telefoon en dat gesprek duurde tot wp3; dat traject liep ik dus maar achter de andere sterren aan.

Maar toen kwam een lastig dilemma om de hoek kijken. De koers werd uitgezet, de meters afgepast, maar voortdurend filosoferend over hoe het exacte nulpunt nu toch kon worden bepaald. We moesten toch vlakbij die vierde wijze zijn? En kort nadat ik riep dat het niet zo nauwkeurig hoefde, want er zal wel een sterretje flonkeren, werd een vreugdekreet geslaakt: gevonden!

Helaas kregen we de doos niet op tijd terug verstopt voor de volgende kudde er aan kwam. Terwijl de meesten ter plekke de gezelligheid zochten, liep ik alvast terug naar de bar. Die bereikte ik droog, de volgende wijzen(?) niet.


7 januari 2011. Log 2023, 13.02 uur. NL.

De hele ochtend dacht ik dat ik vandaag toch niet deze wandeling zou gaan maken. De regen viel immers met bakken uit de lucht. ’s Middags toch maar even in Doornenburg gaan kijken of het met de auto kon en, warempel, het was droog.

De rondleiding in het kasteel liet ik aan mij voorbijgaan en googlen was ook niet nodig, want de vraag voor “c” was parate kennis. Alle ander antwoorden werden ook gevonden en dus bleef de cache ook niet lang verborgen.

Volgende week nog de geschiedenis van Huissen in duiken en dan kan de bonuslocatie berekend worden.


8 januari 2011. Log 2024, 12.15 uur. NL.

En alweer papaweekend. Dus ging ik Anne weer ophalen. Het leek droog te blijven (wat achteraf ook nét lukte –de enige druppeltjes vermenigvuldigden zich niet-) en het zonnetje kwam zelfs af en toe door. Een mooi dagje dus voor een rondje Berkendonk.

Alle punten werden goed gevonden en Mee-Hopper kon natuurlijk alle sommetjes eenvoudig maken. Behalve de laatste drie; volgens mij zitten daar vergissinkjes in.

Maar ik blijk inmiddels voldoende ervaring te hebben om deze cache op te sporen.

Vanwege de tb-historie durfde ik er hier geen achter te laten (er zat er ook geen in).

Het was wel een aangenaam wandelingetje en we stoorden geen strandgasten.


9 januari 2011. Log 2025, 14.40 uur. NL.

De moeilijkste cache van vandaag: het bereiken van de eventlokatie.

Ik had geen uitdraai gemaakt, want vertrouwde er op dat Zugführer zijn GPS zou hanteren. Nabij Udenhout schakelde hij zijn apparaat in, maar al meteen zetten zijn lege batterijen het weer uit. Dan maar op gevoel een groep wandelaars zoeken.

Ver voor “De Rustende Jager” gestopt, want daar stonden wel verdacht veel auto’s in de berm. Maar……geen enkele TB; dat zette ons wel aan het denken, waarop “Duinhoeve” in ons op kwam. Daar, helemaal de andere kant op, was het uitgestorven, dus groef ik diep in mijn geheugen waar ik toch op de kaart dat wolkje had zien staan.

Gelukkig ken ik de streek vanwege mijn werk, dus kwam alles toch nog goed.

Op een gezellige lokatie konden wij nog menig team de beste wensen wensen.


Log 2026, 16.10 uur. NL.

Hoewel we met ons drieën op pad gingen, Zugführer, Mee-Hopper en ikzelf, vonden we snel een andere kudde om mee op te trekken. We maakten ijverig alle aantekeningen van de (voor ons) gevonden aanwijzingen, maar vooral dankzij goede meelooptechnieken sleepten we ons richting de cache.

Op wp5 (denken we) slopen we er even tussen uit, omdat we zelf ook nog iets wilden vinden. We werden niet meer ingehaald, maar op het nulpunt stond een andere karavaan verdacht opgesteld, waardoor het ook daar niet al te moeilijk was.

De opgave daar vond ik wel erg origineel.

We wachtten onze groep weer op en voltooiden daarmee de leuke wintertocht.


Log 2027, 16.25 uur. NL.

Na het loggen van de wintertocht verlieten we onze gezellen weer, want er moesten nog boodschappen gedaan worden.

Dankzij een concurrerende actie van AH (of was het toch AW?) werden de krabbels op het lijstje eenvoudig leesbaar, zodat wij snel en vaardig naar de kassa konden.

Daar was geen wachtrij, dus kon er vlot afgerekend worden.


Aansluitend namen we nog even afscheid in Duinoord, want Mee-Hopper moest weer op tijd naar haar moeder. We keken terug op alweer een prettig event. Patje, bedankt.


10 januari 2011. Log 2028, 12.55 uur. NL.

Deze eenvoudige multi kon mooi worden ingepast in mijn streven om deze maand geen enkele traditional te zoeken. Uiteraard zonder mijn dagelijkse reeks te onderbreken.

Onder het volop stralende voorjaarszonnetje heb ik er meteen maar mijn boterhammetjes opgegeten, met een prachtig uitzicht over het nog altijd bevroren ven.


11 januari 2011. Log 2029, 13.22 uur. NL.

Dat ik geen liefhebber ben van dit type puzzel bewees de uitdraaidatum (16/9/2008) en de schaarse minnetjes en krabbels in het schema.

Maar nu de cache word opgeheven moest ik er zaterdag toch nog maar even voor gaan.

Eigenlijk wilde het na de eerste 7 stappen helemaal niet meer lukken, maar zus ma Puttertje kwam mij niet helpen; zij vond deze puzzels vroeger wel leuk.

Uiteindelijk, na uren zwoegen, kreeg ik rond middernacht een vol diagram voor ogen, berekende de cache lokatie en………..kreeg geen groen licht.

Wat bleek: inmiddels waren lokatie en formule gewijzigd. Dus nogmaals mijn oplossing door de calculator en het rode licht ging uit.

Normaal heb ik niet zoveel tijd nodig voor ik op stap ga, maar ik ben blij dat ik hem nog even mee wist te pikken.


Log 2030, 13.47 uur. NL.

Tegenwoordig stop ik elke letter- en cijferbrij in de zoekmachine, dus deze afgelopen donderdag ook.

Warempel, volgens mij heeft mijn dochter deze cijfers in haar kast liggen. En toevallig was het papaweekend. Hoewel haar verzameling 90-214-8103-0 bleek te zijn, kon het cache coördinaat toch eenvoudig worden bepaald.

Ook wel eens leuk: dochter leest papa voor.


12 januari 2011. Log 2031, 8.47 uur. NL.

Ik was benieuwd of bij deze waterstand het gevraagde nog boven het water uit stak, dus reed ik even naar de oever. Toch een mooi beeld, die massa water.

Het antwoord leek mij wel duidelijk, dus volgde een wandeling naar het berekende nulpunt. Ook daar was de klus zo geklaard, want het was een aangenaam, rustig plekje om te loggen.


Log 2032, 9.32 uur. NL.

Wat een leuk kasteel. Je moet er wel even op gewezen worden, maar daar is dat geocachen toch een ideale hobby voor.

Bij de cache was het even lastig: veel voorbijgangers, dus moeilijk om onopvallend naar een nano te grabbelen. Op de terugweg had ik veel baat bij het door mijn werkgever beschikbaar gestelde type cachemobiel: Ik hoefde niet eens uit te stappen, dus viel helemaal niet op. Ik had wel nog een hulpstuk nodig om hem los te peuteren.


Log 2033, 12.08 uur. NL.

Op 1 december begon ik met deze molentocht. Vorige week kwam ik tot De Engel en voor vandaag had ik berekend dat ik hier mijn lunchpauze zou doorbrengen.

Volgende week langs Hermien.


13 januari 2011. Log 2034, 11.01 uur. NL.

Nu weet ik waarom hier zo veel van deze aardige hutjes zijn geplaatst. Op 7 oktober bekeek ik de eerste (K). In de regen!! Bijna elke werkzame donderdag, wanneer ik met mijn bestelauto door de Kempen rijd, bezocht ik er weer 1; soms meer.

En bijna allemaal in de regen (of sneeuw).

Bij 4 exemplaren moest ik het opgeven, zelfs bij een tweede bezoek.

Vandaag bezocht ik die ene die wel 50 duizendste meer naar het oosten staat dan is aangegeven voor een tweede keer, omdat ik in 1 foto ineens een object herkende wat ik destijds over het hoofd zag. Bingo, eerder had ik dus het verkeerde plaatje gekoppeld.

Nog 3 plaatjes over, maar daar ging ik niet meer voor terug. Als 4 (eigen) ogen niet helpen, dan 6 ook niet en met die 3 gemiste aanzichten bleken de mogelijke cache plaatsen toch erg beperkt.

Zo kon het gebeuren dat ik vandaag direct naar de laatste schuilhut reed, alwaar ik ongestoord het logboekje kon voorzien van mijn log.

Ik vond het een hele leuke tocht en ik ben helemaal klaar voor nummer 2.


14 januari 2011. Log 2035, 12.32 uur. NL.

Het stond al minstens een week op het programma, maar het regenachtige karakter van deze dag bracht twijfel. In de wetenschap dat hier vrijdags markt is, hield ik er rekening mee dat ik deze stadswandeling (als enige van de serie) geheel te voet zou doen.

Na de voor mijn werk te bezoeken adressen in Huissen werd het zowaar even droog en dat bleef het de gehele wandeling.

Omdat ik (eigenwijs, maar waar mijn bus paste) een ander parkeerplakje koos werden de eerste waypoints op en neer bezocht; ging er toch nog íets op en neer in Huissen, want vanwege de hoge waterstand was het veer naar Loo gestremd.

Bij wp6 nog even getwijfeld over het juiste antwoord (te ver doorgedacht) én over het te volgen pad (houd ik het klooster links van me of niet??; ik koos er dus maar voor om niet over het terrein te lopen).

De cache was nog niet zo 1, 2, 3 gespot (natuurlijk ook vanwege de twijfel over D), en daarna was hij nog niet zo vriendelijk te pakken, maar uiteraard kwam het helemaal goed en kan ik volgende week pauzeren bij de bonus.


15 januari 2011. Log 2036, 17.25 uur. NL.

Voor het eerst sinds weken was het vandaag weer prima weer om verder te bouwen aan de toekomstige behuizing van GC1NBF9. Maar toen daar weer voldoende aan gewerkt was moest die dagelijkse cache nog gevonden worden.

Op de valreep voor zonsondergang kon deze leuke boswandeling nog even worden gemaakt. Op het eerste waypoint draaide mijn kompas vreemd in het rond, dus zochten we gewoon naar die grote eik. Dat bleek nog niet eenvoudig, want de omringende (andersoortige) bomen waren vele malen groter. Dat beloofde nog wat, dus pakte ik de zaklamp alvast bij de hand.

Maar verder werd alles wel gemakkelijk gevonden en kon het logboek nog zonder kunstlicht worden beschreven.


16 januari 2011. Log 2037, 13.00 uur. B.

Na het zaalvoetballen in Eindhoven noord nam ik de “logische” route via Lommel naar onze (nieuw)jaarlijkse familie bijeenkomst (dit keer) te Eersel.

Je begrijpt dat er dus niet heel veel tijd was om mijn dagelijkse cache te vinden, maar voldoende tijd om dichterbij huis nog e.e.a. te laten liggen.

De puzzel was al een maandje geleden probleemloos opgelost. Een 10 dus.


17 januari 2011. Log 2038, 14.08 uur. NL.

Mijn informatiE beTreffende wErk Of Cache Omstandigheden vertelleN deSkundigen Uitgebreid, GezeLlig en juisT op radio tWee; dAGElijks om kwart over tieN IN de GoudEn ureN.


18 januari 2011. Log 2039, 13.00 uur. NL.

Hoewel ik met mijn werk dicht bij nieuw leven zit, werd deze cache toch een zware bevalling. Wel 3 keer ben ik op zoek gegaan naar alle informatie, maar “het laatst verkregen waypoint” was voor mij volslagen onduidelijk. Derhalve wist ik nooit de juiste projectie tot stand te brengen. Of heb ik niet alle antwoorden goed ?

Ik ging dus maar op goed geluk op zoek naar de omgevallen boom, maar dat was onbegonnen werk. Nu weet ik ook waarom: alleen het dikke is nog waarneembaar.

Omdat de cache het archief in gaat en ik er zo veel tijd in had gestoken, zocht ik hulp bij een “verloskundige”. Zonder coördinaat, maar met een kruisje op een luchtfoto, werd het doosje (een meisje) alsnog gevonden.


19 januari 2011. Log 2040, 9.58 uur. NL.

Het was een gemoedelijke ochtend in Duiven (tenminste dat half uur dat ik er ben geweest): ik heb geen wilde vrouwen gezien.

Gelukkig maar, want zo kon ik in alle rust loggen.

De aanwijzing voor de bonus vind ik wel raadselachtig, maar ik zie over een week of 8 wel of ik er toch iets mee kan.


20 januari 2011. Log 2041, 20.01 uur. NL.

Cachen in Veldhoven ligt mij blijkelijk niet zo erg. Ik had al veel moeite met de “Aardbei“ caches en vanmiddag was mijn 4de poging om “Veldhoven 2” te vinden ook al niet succesvol. Vervolgens kreeg ik Aladdin’s aapje niet te pakken en ging ik ergens tijdens “Veldhoven 3” de fout in (??).

Bij de eindlokatie van deze mysterieuze cache was het veel te druk, maar vanavond moest ik toch in Veldhoven zaalvoetballen. Het was ter plekke wel te donker om het boekje goed te kunnen lezen; daar heeft SuperBoppe denk ik voor gezorgd, om de opgave nóg moeilijker te maken.


21 januari 2011. Log 2042, 13.16 uur. NL.

Na een aantal leuke lunchpauzes in de gemeente Lingewaard, kon ik vandaag hier mijn boterhammen opeten. Nu ik alles weet over de lokale historie, moet ik eens gaan kijken waar ik de komende vrijdagen kan lunchen om aan mijn dagelijkse cache te geraken.


22 januari 2011. Log 2043, 16.49 uur. NL.

Qua weer was het een vrij kleurloze dag, dus bleef ik lekker binnen. Het was papaweekend en Anne had ik gisteren al opgehaald, dus zocht ik als dagelijkse cache iets in de buurt uit. Aan deze opgave was ik eigenlijk nog nooit begonnen, maar hij bleek niet moeilijk op te lossen. Dus met een ommetje op de fiets naar het tweewekelijks diner bij mijn ouders. In eerste instantie lieten beide artikelen zich niet vinden, maar toen de code was gevonden (door Mee-Hopper), bleef de cache ook niet lang verborgen. Ondanks dat hij een behoorlijk eind van de markering vandaan zat. Nu niet meer.


23 januari 2011. Log 2044, 14.04 uur. NL.

Uiteraard moest ik vanochtend eerst sporten, maar Mee-Hopper ook. Daar lag nogal wat reistijd tussen en bovendien moesten we later vanmiddag ook nog naar een clownesk etentje. Een lange wandeling zat er dus niet in, maar deze mysterie lag sinds gisteren opgelost klaar.

Aanvankelijk kreeg ik hem niet opgelost. Ik raadpleegde een inmiddels vertrouwde bron, maar die bracht mij niet verder. Enkele weken geleden probeerde ik de cijfers in het veld te vinden, maar toen koos ik (hoe dom) het verkeerde object.

Nadat enkele familieleden 2 weken geleden de cache bezochten, wist ik hoe ik het coördinaat moest bepalen en dat bleek eenvoudiger dan gedacht.


24 januari 2011. Log 2045, 12.35 uur. NL.

Hoe frustrerend, zo’n kenners cache. Hieruit bleek toch maar weer mijn beperkte kennis: pk’s komen er misschien wel nooit uit en vogels hebben toch andere namen dan je zou denken.

Maar the 80’s was meer mijn straatje. Ik begon mijn verzameling rond 1975, waarmee de ca. 20 volgende jaren wel zo’n beetje mijn gebied waren.

6 namen waren dan ook parate basiskennis, 2 bleken na wat gegoogle o jaatjes.

Desondanks heb ik er toch nog 2 geen naam kunnen geven, maar een logisch coördinaat in de checker gaf direct de juiste toeren weer.


25 januari 2011. Log 2046, 11.52 uur. NL.

Na een maand mocht er wel weer een uurtje rond Oosterhout vertoeft worden.

Ik heb nu wel het plan om de serie de komende dinsdagen te voltooien; nog 4 weken te gaan dus.


26 januari 2011. Log 2047, 10.12 uur. NL.

Natuurlijk deed ik ook deze woensdag weer een stukje Duivense historie op.


27 januari 2011. Log 2048, 16.12 uur. NL.

En weer een cache donderdag overleefd, maar het ging weer niet van harte.

Het is inmiddels bekend dat de donderdag mijn lastigste dag is om mijn dagelijkse cache te vinden. Het meeste in dat werkgebied heb ik al gedaan en wat er nog ligt is te lang (voor in mijn pauze) of ligt in Veldhoven. En dat laatste blijkt mij steeds weer te moeilijk af te gaan. Tijdens mijn lunch wist ik “VELDHOVEN 3” niet tot een succesvol einde te brengen en (na het werk) koos k deze Molenvelden als alternatief.

Het begon met een valse start (een ander parkeerterrein), omdat ik het genoteerde startcoördinaat niet “vertrouwde”.

Hoewel ik strippenkaarten meestal lastig vind, ging me deze wel goed af, maar op wp2 begon de eerste twijfel: kan die ene vraag niet met wat meer zekerheid gesteld worden?

Ook in de kruispuntenroute twijfelde ik over een plaatje en bij wp4 zou ik twee zinnen ook iets andere formuleren.

Tenslotte maakte ik nog een domme rekenfout, ondanks dat ik het gemis van de haakjes had doorzien, maar dankzij logisch nadenken en volharden, kon ik uiteindelijk toch mijn naam in het logboekje schrijven.

Het was wel een mooie wandeling, ondanks de lastig laagstaande zon en de door mij onderschatte temperatuur. Het bleek maar iets boven 0 graden, waardoor ik met behoorlijk koude handen weer bij de auto terug kwam.


28 januari 2011. Log 2049, 12.25 uur. NL.

Uiteraard ging ik vanochtend gewoon aan het werk, maar Zugführer wilde samen met mij een cache doen. Dat zou deze worden en we zouden sms contact houden over mijn lunchtijd. Wonderwel bleek mijn werkwijze perfect aan te sluiten op zijn openbaar vervoer: we waren gelijktijdig bij wp1 en daar bleek al snel duidelijk wat we moesten zoeken. Ook bij de volgende wp’s hadden we geen problemen, dus de cache werd, na een aangename wandeling, eenvoudig bereikt.


29 januari 2011. Log 2050, 11.35 uur. NL.

Een koude (rond het vriespunt), maar zonnige dag. Geen verplichtingen anders dan het dagelijks vinden van een cache, dus een prima zaterdag om een hele serie te doen.

Na 1 uur en een kwartier wandelen, zoeken en twijfelen werd dit de eerste score.

De eerste aanwijzing hebben we nergens gezien, maar na het vinden van deze cache wisten we wat voor een “paaltjes” we nodig hadden.


Log 2051, 12.40 uur. NL.

Het had nog heel wat voeten in de aarde, dat cachen (vrijwel) zonder GPS-apparaat.

De notatieafspraken hadden t.o.v de in de praktijk aangetroffen situaties vrij veel weg van geheimschrift, maar uiteindelijk denken we zó te hebben gelopen als de legger het bedoeld heeft. De prachtige natuur, die ik nog kende van mijn pre-cachische periode, maakte erg veel goed.


Log 2052, 14.15 uur. NL.

Ook hier wandelde ik (in februari 2007) al eens toen ik nog nooit van geocaching had gehoord.

Toen, met mijn ouders, vonden we al dat we hier eens terug moesten keren; mijn ouders gingen vandaag niet mee, dus die hebben dat wellicht nog ooit tegoed.

Ondanks de opgedane ervaring in Beverland bleef het een uitdaging om de klinkerloze routebeschrijving met zekerheid te begrijpen.

Al met al ging deze route goed op tempo, waardoor we niet twijfelden: doorlopen om de hele serie af te ronden.


Log 2053, 15.45 uur. NL.

Waar zou die naam toch vandaan komen? Nu we de cache gevonden hebben is dat wel duidelijk, maar constateerden wij toch een “s” teveel. Misschien komt het door de bosbouwactiviteiten, maar nabij Veldhoven / Zandoerle zijn grafheuvels wél herkenbaar: ik heb er geen waargenomen. De cache gelukkig wel.


Log 2054, 17,15 uur. NL.

Ook deze routebeschrijving vonden we discutabel. Al bij de eerste foto plaatsten we grote vraagtekens, tot we dan tóch een Zjurt-paaltje vonden.

Maar meer op aannames dan op overtuiging wisten we ook alle andere zaken te vinden.

Hoewel ook de slotopdracht iets duidelijker omschreven had kunnen zijn (voor vermoeid rakende cachers die al 7 uur aan het wandelen zijn), wisten we ook in deze route alles voldoende te interpreteren en konden we ons zelf belonen met de complete voltooiing van de prachtige Leudal reeks.

30 januari 2011. Log 2055, 12.40 uur. NL.

Na de 22 kilometer van gisteren, was ik vandaag toe aan iets rustigers.

Heel toevallig moest ik vandaag de sporthal op Eikenburg huren, waardoor ik van 8.15 uur tot 12.00 uur zowaar even zaalbeheerder was.

Dus na het zaalvoetballen liet ik mijn auto nog even staan en ging op pad voor de cache die ik nog nooit gezien had, maar wel al ooit proefliep, omdat hij deel uit maakt van die barre tocht, waarvan ik de aanstichter ben.

Er moeten inderdaad wel kleine aanpassingen gedaan worden; met name bij wp9: de knooppuntroute blijkt te zijn verlegd.


31 januari 2011. Log 2056, 12.43 uur. NL.

Vanochtend was er geen koffiepauze, dus alle tijd voor een boswandeling.

Ik parkeerde mijn trouwe werk 4wieler bij Max zijn bos, schaalde de oppervlakte in en liet me niet met een kluitje het riet in sturen.

Hoewel het een grijze dag was hoefde ik op wp3 niet te schuilen.

Bij wp4 was het te koud (-2 graden) om te gaan zitten, dus liep ik direct door naar de worteltjes; het was immers mijn lunchpauze, deze cache. Even ontcijferde ik een onmogelijk cijfer, maar toen ik er mijn neus tegen aan drukte zag ik dat het op zijn kop stond. Ik liet me niet vellen en vroeg aan de tweeling de laatste gegevens.

Dat laatste stukje kwam vanzelfsprekend ook goed, dus kon ik met een goed gevoel verder met mijn werk. Het was een aangename wandeling, door een prachtig bos.


GCD72B

Kabouter Bob

Blokhut

1 januari 2011

1.40 uur

2014

GC2KQXV

Mono

irisisleuk

1 januari 2011

11.50 uur

2015

GCMH15

Theyeti 2: Asenrayer-nacht

theyeti

1 januari 2011

21.25 uur

2016

GC23DVG

100 jaar Scouting - Scouting Wielewaal

Multihunters

2 januari 2011

13.53 uur

2017

GC17CC9

HonderdGemeten

marmisaro

3 januari 2011

10.14 uur

2018

GC2HEKR

De Warande

Vinsther

4 januari 2011

10.23 uur

2019

GC2427W

Historisch Duiven (1): Gemeente Duiven

Avantie

5 januari 2011

9.32 uur

2020

GC2BBZW

Drie Wijzen uit het Oosten

Vrienden van de Broodhaan en het Christuskind

6 januari 2011

19.30 uur

2021

GC2BBZV

De Vierde Wijze

Vrienden van de Broodhaan en het Christuskind

6 januari 2011

20.35 uur

2022

GC170Y9

Historisch Lingewaard - Doornenburg

Kiddies

7 januari 2011

13.02 uur

2023

GC2HAX3

Berkendonk

Flipke

8 januari 2011

12.15 uur

2024

GC2HG3G

Proost 2011!!

patje

9 januari 2011

14.40 uur

2025

GC2HQBP

Proost 2011!! Wintertocht

patje

9 januari 2011

16.10 uur

2026

GC2HG3R

Proost 2011!! De Boodchappen

patje

9 januari 2011

16.25 uur

2027

GC2BTTV

Kunstwerk Akkerenven

Team Schoss

10 januari 2011

12.55 uur

2028

GCRQZ5

Purk gaat op stap

purk

11 januari 2011

13.22 uur

2029

GC16JD9

978-90-21481-03-6

purk

11 januari 2011

13.47 uur

2030

GC1PC8Q

Westervoort Gevuul (2): Veerdam

snah007

12 januari 2011

8.47 uur

2031

GC24342

Historisch Duiven (2): De sage van Magerhorst

Avantie

12 januari 2011

9.32 uur

2032

GC20WNP

Autocache Molens 2 bonus nr. 1 (ACE 2010)

ACE 2010

12 januari 2011

12.08 uur

2033

GC2FNBN

schuilhutten 1

labelflash

13 januari 2011

11.01 uur

2034

GC170KQ

Historisch Lingewaard - Huissen

Kiddies

14 januari 2011

12.32 uur

2035

GC2CXC8

Grenslandevent: Lambiorix

fantus (The Crew of 42)

15 januari 2011

17.25 uur

2036

GC1X9NR

Een 10 voor Taal: CryptoCache

Exile®

16 januari 2011

13.00 uur

2037

GC26ED8

Heel Erg Tergend Koud Naar Mijn Idee

vp2rood

17 januari 2011

14.08 uur

2038

GC12C3K

geboortebos - Tilburg

purk

18 januari 2011

13.00 uur

2039

GC2439W

Historisch Duiven (3): De wilde vrouwen

Avantie

19 januari 2011

9.58 uur

2040

GC2J1WB

E1LECC: Enige 1e&Laatste Eindhovense Carpool Cache

SuperBobbe

20 januari 2011

20.01 uur

2041

GC16ZK8

Historisch Lingewaard - BONUS

Kiddies

21 januari 2011

13.16 uur

2042

GC2F5TK

Uw kind leert lezen - veiligheid voorop

assie-24

22 januari 2011

16.49 uur

2043

GC26RT0

34114

Xenofon

23 januari 2011

14.04 uur

2044

GC1TCH0

Cache voor Kenners 3 : Back to the 80's

daniella75 & grenadier guard

24 januari 2011

12.35 uur

2045

GC16687

De Klok Rond Oosterhout - ACHT UUR

eigenheimer

25 januari 2011

11.52 uur

2046

GC2436K

Historisch Duiven (4): De melkfabriek

Avantie

26 januari 2011

10.12 uur

2047

GC19QNZ

Molenvelden

tijgetje

27 januari 2011

16.12 uur

2048

GC10N6J

Immerloo Park

zitawalk

28 januari 2011

12.25 uur

2049

GC2BPZQ

Servaas

Zjurt

29 januari 2011

11.35 uur

2050

GC2BPZA

Leudal 1 Beverland

Zjurt

29 januari 2011

12.40 uur

2051

GC2BPZF

Leudal 2 Heide

Zjurt

29 januari 2011

14.15 uur

2052

GC2BPZX

Bussjop

Zjurt

29 januari 2011

15.45 uur

2053

GC2BPZJ

Leudal 3 Langven

Zjurt

29 januari 2011

17.15 uur

2054

GC2A0NF

11 cachestocht Stratum #10

Lorang (Stratumse Alliantie)

30 januari 2011

12.40 uur

2055

GC21M97

De Gulden in het bos

DeNillus

31 januari 2011

12.43 uur

2056