1 januari 2010. Log 1130, 4.41 uur. NL.

Na een lange dag zou ik het oude jaar gaan uitluiden bij Jeroen, Inge en de kinderen, tesamen met Peer, Teddy en de kinderen. Anne zou dat doen in Helmond.

Zoiets wordt dan ook een lange nacht, waarna ik het liefst de hele dag thuis blijf.

Speciaal daarvoor heb ik deze cache nooit eerder bezocht. Hij ligt mooi halverwege de wandelroute terug naar huis.

Ik had wel wat vuurwerkafval nodig als assistentie bij het terugverstoppen, maar de eerste dagelijkse cache van 2010 is nu al (!!!) een feit : het nieuwe cache-jaar heb ik ingeblazen met (champagne) bellen.

 

2 januari 2010. Log 1131, 13.09 uur. NL.

Ondanks de lichte sneeuwval gingen Anne en ik toch op zoek naar Piet’s schat.

Alles was gemakkelijk te vinden, maar met opdracht 2 wisten we geen raad.

D.w.z. : het uitvoeren was eenvoudig genoeg, maar het antwoord gaf zich niet prijs; daar wil ik een Scheve Schuit bemanningslid nog wel eens naar vragen.

Hoewel Anne al vlug klaagde over koude handjes, vond ze dit een heel erg leuke cache.

Vooral het logboek was erg origineel, maar……succes met het nalezen ervan.

 

3 januari 2010. Log 1132, 13.32 uur. NL.

Hoewel er vannacht slechts een laagje van 2 cm sneeuw is gevallen, waren de meeste straten nog helemaal wit; zelfs de linker rijbaan van de Ring.

Maar omdat Dana haar 11de verjaardag vierde, zouden we toch maar een oppikkertje doen. Anne (60 dagen jonger) wilde namelijk zolang mogelijk naar dat feestje.

 

Ik koos voor deze cache, omdat ik het op een zondag zo goed als muggel vrij verwachtte. De puzzel was al heel lang opgelost en al met Pasen had ik een poging gewaagd. Later hoorde ik dat ik nog meer lenigheid toe moest passen.

 

Het duurde toch nog een tijdje voor we het doosje te pakken hadden, terwijl we het vrijwel meteen ontdekten; terug plaatsen was al bijna net zo lastig.

Het belangrijkste was natuurlijk ook dat de werkzaamheden de voltooiing naderen en het zou wel erg jammer zijn om met een opgeloste puzzel te wachten tot de cache in het archief ligt.

 

4 januari 2010. Log 1133, 14.37 uur. NL.

505 logs ná de eerste uit de serie pakte ik vandaag de (nu nog denkbeeldige) geit weer eens bij de horens. Voornemens om deze serie deze maand maar eens af te ronden.

De aanhoudende vorst –het kwam vandaag niet boven de –1,5 graden- hadden deze cache nog niet doen vastvriezen. Hij was zelfs niet onder een sneeuwlaagje verstopt.

 

Nu denk ik wel eens : als ik met de VUT ben, wil ik een klein bootje (dan kan ik ook eens aan eiland-caches beginnen).

Toevallig lag hier een aardig schuitje te koop, dus al loggend “verschool” ik me achter handelsinteresse…

 

5 januari 2010. Log 1134, 12.22 uur. NL.

Ik ben blij dat ik hier nog voor de verhuizing op bezoek kon, maar ik heb oma Grutje, noch het bed gezien.

Misschien was ze nog vermoeid van de kudde cachers van afgelopen weekend. Of zou ze al in haar nieuwe woninkje aan het klussen zijn geweest ?

Ik was helemaal alleen, maar wel met een vrij grote bestelwagen.

Bedankt voor de opmerkelijke achtergrondinformatie. Ik ben een echt stadsmens en daar hoor je dergelijke verhalen nauwelijks.

 

6 januari 2010. Log 1135, 6.56 uur. NL.

Vandaag geen (nationale) vakantie meer en toch bijna een half uur te vroeg in Utrecht.

Ik mag me pas om 7.00 uur bij het eerste adres (in de binenstad) melden.

Zouden de vertragingen op de A2 dan echt verleden tijd zijn ?

Volgende week blijf ik een half uurtje langer slapen.

Omdat ik de basis voor deze vondst op het alternatieve waypoint moest leggen, hoefde ik vanochtend alleen nog maar met een zaklampje naar het berekende eindpunt.

Na wat schijnwerpen op de meest voor de hand liggende plekjes, zag ik hem ineens zonder lampje zomaar op een ander stekje.

Terug naar de auto probeerde ik de naam nog even in ijsbloemen te ontdekken, maar dat bleek (natuurlijk) niet mogelijk.

Als ik er aan denk, ga ik in het seizoen nog eens naar de bedoelde letters op zoek.

 

7 januari 2010. Log 1136, 9.18 uur. NL.

Toen ik aan kwam lopen was me al meteen duidelijk bij welk object de nano gezocht moest worden. Toch zocht ik eerst veel te moeilijk (en ook bij een niet genoemde kleur).

Toen ik het bijna op wilde geven –er lag immers ook erg veel sneeuw- viel hij mij ineens op; eigenlijk is hij niet eens verstopt….

De molen was (nog) niet open, maar toch kwamen er nogal wat passanten langs.

Hierdoor heb ik het informatiebord enkele malen aandachtig kunnen lezen.

 

8 januari 2010. Log 1137, 14.13 uur. NL.

Achteraf gezien was het misschien ook (legaal ???) binnen 300 meter mogelijk geweest.

Nee, ik stond niet in Gelderland, want ook ik wist wel dat de Maas nog niet dichtgevroren zou zijn. Ondanks de al zo’n 3 weken aanhoudende vorst.

Vanwege alle sneeuw, verkeersdrukte en parkeerverboden, parkeerde ik ergens “parallel”. Het werd zodoende een wandeling van ongeveer anderhalve kilometer.

Ondanks de -3 graden, maar snijdend koude wind, wist ik me de heenroute, over de dijk, al horden lopend warm te houden. Terug nam ik de kortere route.

Ter plekke kwam dus de foto-uitdaging. Jammer dat de fotograaf niet gefotografeerd kon worden (want ik was alleen). Die lag namelijk in een vreemde houding in de sneeuw.

Nee hoor, hij was niet gevallen; waarschijnlijk ter plekke wel een sleutel verloren….

 

Ik heb nu alle codes voor De Geit. Ik houd de berichtgeving in de gaten, wanneer ik daar Q-koorts vrij naar toe kan.

 

9 januari 2010. Log 1138, 14.47 uur. NL.

Een normaal mens dat al een week verkouden (en mogelijk een beetje koortsig) is blijft bij dit type weer(sverwachting) binnen. Maar niet een geocacher met een duidelijke missie : elke dag minimaal 1 cache vinden.

Ik had daarom mijn zinnen gezet op (een, heb ik inmiddels geleerd) Giatsu, zodat ik bij “Code 3” mijn (vermoedelijk aldaar verloren) sleutel kon gaan zoeken.

Hoofdzaak was echter eerst uitslapen.

Een beetje geholpen door een telefoontje stond ik om 9.15 uur op en nam me voor om tussen 10 en 11 uur richting de Maas te vertrekken.

Tijdens mijn ontbijt keek ik even naar de tennisfinale in Brisbane, tussen Clijsters en Henin en bij 6-3, 4-1 leek ik nog mooi op tijd weg te kunnen.

Helaas kantelde de uitermate boeiende partij (4-6, 7-6) en kon ik pas tegen half 1 weg.

 

Toen bleek dat er een autoband plat stond, en die kreeg ik bij de benzinepomp niet opgepompt.

Bij een bandenfirma liet ik maar meteen 4 winterbanden monteren, want dat was mij uit ervaring met men werkauto zeer goed bevallen.

Inmiddels was het al licht gaan sneeuwen, terwijl volgens de voorspellingen de meeste sneeuw later op de dag zou gaan vallen.

Toen ik tegen half 3 pas op pad kon, besloot ik maar bootjes te gaan kijken; net als afgelopen maandag.

 

Met mijn nieuwe winterbandjes reed ik snel en veilig door de stad, naar….. de verkeerde kant van het kanaal. Toch maar ergens in de buurt van een brug geparkeerd en een eindje gaan wandelen.

Op zich was het goed te doen, ondanks de gure wind, maar toen ik (na ongeveer 1 kilometer) weer terug was bij de auto, wist ik dat het goed was dat ik niet naar Gassel was afgereisd.

Die sleutel ?…….die zou waarschijnlijk toch al onder een dik pak sneeuw liggen weg te roesten.

 

10 januari 2010. Log 1139, 13.45 uur. NL.

Vandaag was de jaarlijkse familie bijeenkomst. Om 9.00 uur moest ik eerst zaalvoetballen in de sporthal bij mij om de hoek.

Daarna zou Anne worden gebracht, waardoor ik pas op weg naar Valkenswaard tijd had voor een cache.

Zo’n beetje de enige oppikker in die richting was deze, dus kan ik nu gaan googlen voor de virtuele bonus cache.

Het buisje was eenvoudig te vinden e anders had ik nog assistentie kunnen vragen van de legger. Want dat is ook familie en vroeg aan mij een lift naar dezelfde bijeenkomst.

Toevallig moest hij er toch hoognodig een nieuw log”boek” in stoppen, dus was het een BUITENkans voor een DRIE-in-een bezoek; geheel passend bij deze serie.

 

11 januari 2010. Log 1140, 11.20 uur. NL.

Ik moest maar eens aan dit rondje gaan beginnen.

Uiteraard doe ik hier 8 afzonderlijke weken over, als ik die met mijn werk “overleef”.

Mijn werkgever is namelijk bezig met de aanbesteding bij een andere transporteur.

Hierdoor zou ik zomaar mijn baan of deze route kunnen verliezen.

De meest recente belofte garandeert tot 1 april weinig verandering, maar er liggen ook nog enkele andere “pauze”caches in mijn maandagse werkgebied.

 

Deze heb ik als eerste uitgekozen, omdat het hier nu nog lekker rustig is. Vanwege de vorst weliswaar weer tijdelijk open, maar dat lijkt nog niet iedereen te beseffen, waardoor veel verkeer de omleidingsborden gewoon volgt.

 

12 januari 2010. Log 1141, 11.42 uur. NL.

Doorgaans heb ik meer moeite met dit soort puzzels.

Misschien is het omdat ik zelden kook (dat kunnen ze in een restaurant of aanverwante zaak veel beter), dat dit onderwerp dichter bij me ligt.

Ter plekke heb ik geen hondenpoep gezien, maar er lag dan ook nog volop sneeuw; de micro was in elk geval niet bevuild.

 

13 januari 2010. Log 1142, 10.00 uur. NL.

Omdat ik multi’s tijdens mijn werk (pauze) meestal in etappes doe, besloot ik de tekeningen van KrielEi niet uit te printen. Ik probeerde de dieren te benamen, om tijdens mijn eerste Lombok-rondje al een eind te komen.

1 dier had ik iets anders ingeschat en 1 dier had ik helemaal niet herkend; dat bleek dan echter een stukje van een dier, maar wel identiek nagetekend. In het veld waren de dieren vlot te herkennen, zodat ik ze twee weken geleden meteen al allemaal in lijn kon rangschikken. Het toeval wil dat ik mijn werkroute wekelijks precies zo door LomBOK slinger(AAP).

Thuis ging ik aan de slag met de rekensom, welke mij twee mogelijke uitkomsten gaf.

Vanochtend hoefde ik alleen nog maar naar het kistje te hoppen. Vanaf het meest nabije adres waar ik ambtshalve moest “lossen” was dat maar enkele meters, zodat ik ook geen parkeerkosten heb hoeven maken. Erg leuk gedaan KrielEi. Wat mij betreft meer van deze.

 

14 januari 2010. Log 1143, 11.12 uur. NL.

Ik wilde zo graag nog een besneeuwde earthcache meepikken. Uitgerekend op de dag dat het begon te dooien.

Eigenlijk valt Veenendaal niet binnen mijn werkgebied, maar ik heb al enkele weken een adres in Rhenen, wat eigenlijk al in Veenendaal ligt.

Hierdoor heb ik de afgelopen donderdagen al vaker alhier caches bezocht.

Naar deze was ik al vóór half negen op weg, negeerde ik nog een bord “alleen bestemmingsverkeer”, maar “durfde” ik niet onder een viaduct door (mijn cache-mobiel was te hoog).

Dus eerst maar mijn rondje Ede, de slinger door Bennekom en op (om)weg naar Wageningen even hierlangs; uiteraard alsnog als bestemmingsverkeer.

 

Ter plekke nog even moeten stoeien met mijn fototoestel, hetgeen ik in feite verloor :

hij gaf mij slechts 2 seconden om zelf op de foto terecht te komen. Hopelijk voldoet hij toch.

 

Log 1144, 13.27 uur. NL.

Voor de zekerheid nog maar even een fysieke cache gepakt.

Als de eerder vandaag bezochte earthcache niet goed word bevonden, komt mijn dagelijkse cache ritme in elk geval niet in gevaar.

De spoilerfoto maakte mij niets duidelijk, dus werd het even goed kijken.

De listige verstopmethode was echter heel vlug doorzien. Mooi gedaan.

 

15 januari 2010. Log 1145, 14.23 uur. NL.

Voor de cachers die graag iets extra’s vinden : helaas, het is (voor hen) al te laat.

Mijn vorige week verloren sleutel heb ik vanmiddag bij “Code 3” weer terug gevonden.

Hij heeft waarschijnlijk onopvallend onder de sneeuw gelegen, totdat gisteren de dooi inviel. Vanmiddag lag hij enkel onder een klein stukje tak op mij te wachten.

 

Vanuit “code 3” reed ik binnendoor voor het uitzicht op Escharen. Al gauw kreeg ik ook uitzicht op een serie mooie verstop-objecten. Ik kreeg goede hoop dat ik alle vragen juist had weten te beantwoorden. Die hoop bleek dan ook gegrond, want weldra stond ik met de micro in mijn hand de logrol te beschrijven.

 

Sara werd op dit moment niet (hier) uit gelaten, vogeltjes lieten zich niet horen, dus rustig was het wel. Halverwege terug naar de auto passeerde mij een fietser, maar verder was er alleen maar uitzicht. Geen maïs natuurlijk in januari.

 

16 januari 2010. Log 1146, 12.45 uur. NL.

Gisteren kreeg ik van KegNot een vraagje over mijn eigen cache, vandaag vond ik dat het ook inderdaad wel eens tijd werd om de spoordijk af te ronden.

Er moesten nog 3 puzzels opgelost worden (8, 9 en 12), maar dat ging dus niet helemaal lukken.

Maar Anne reist liever niet per auto en er moesten nog boodschappen gedaan worden.

Het was droog, dus we stapten op de fiets naar punt A, bewogen ergens naar waar punt B zou moeten of kunnen zijn. We vonden de C en fietsen via AH terug naar huis.

 

Op zich is dit type cache nu precies waarom ik in mei 2008 met geocachen begon :

de combinatie van puzzelen en wandelen, met als beloning de bevestiging dat je alles goed hebt gedaan.

Helaas kwam ik hier bedrogen uit en als ik niet met wat puttertjes had kunnen twitteren (het was gewoon telefoneren hoor; zo modern ben ik nog niet) was ik nu nog naar stammen aan het zoeken.

 

Puzzel 1 was (al kort na het verschijnen van de cache) geen probleem.

Puzzel 2 was ook gemakkelijk, dus dat hield de moed er in.

Voor puzzel 3 had ik echt hint 3 nodig, want die eerste 2 zeiden mij echt niets; ook met googlen kwam ik (met die eerste twee hints) niet achter de bedoeling.

Puzzel 4 kreeg ik niet voor elkaar, totdat ik op het 5 ½ event aan KegNot himself liet zien hoe ik tot de oplossing probeerde te komen. Dankzij zijn ingrijpen kon ik eindelijk het benodigde getal tevoorschijn tekenen.

Puzzel 5 had in eerste instantie teveel startmogelijkheden, maar op een camping in Denemarken had ik voldoende rust om hem tot een goed einde te brengen.

De oplossing van puzzel 6 was weer zo tevoorschijn  getoverd.

Ook voor het plak en knipwerk van puzzel 7 had ik op vakantie in Scandinavië voldoende tijd.

Over puzzel 8 heb ik niet te lang nagedacht; net als de meeste detectives loste ik deze maar op de gok op (kansberekening).

Puzzel 9 begrijp ik nu nog niet. Ik heb al mijn pincodes uitgeprobeerd, zelfs in combinatie met Anne’s schoenmaat, maar ik kwam steeds op andere uitkomsten uit.

Ik durf me, door dit te loggen, dom op te stellen, maar volgens mij maakt de kikker de puzzel gewoon onmogelijk….

Aan mijn aantekeningen zie ik dat hint 1 voldoende is geweest om puzzel 10 op te lossen, maar dat kan ik me niet herinneren (en ik probeer het niet opnieuw).

Puzzel 11 was uiteraard  zeer eenvoudig.

Van puzzel 12 werd ik haast scheel en heb ik volgens mij nog 1 letter gemist ook.

 

Toegegeven : O wist ik niet, dus ik ging alleen op pad met een gecheckt startcoördinaat.

Waarschijnlijk heb ik in het wandelrondje ook niet alles helemaal goed gedaan, maar vooral het zwarte asfalt gedeelte vond ik vrij twijfelachtig.

 

Uiteindelijk zat ik met 2 mogelijke noord- en 4 mogelijke zuidcoördinaten. Het zuidcoördinaat dan zowiezo zonder de laatste meters.

We zochten dus eerst op de noordelijke mogelijkheden, maar na het hulplijntje bleken beide opties fout !!!!!

Toen de juiste “U” aan mij was doorgegeven was de doos zo bereikt.

Al met al, incl. de fietsreis heen, nog allemaal binnen anderhalf uur, maar helaas niet helemaal op eigen kracht. En met koude tenen.

 

17 januari 2010. Log 1147, 14.47 uur. NL.

Anne werd al tegen enen opgehaald, zodat ik me volledig kon storten op het overleg met ons carnavalsclubje “Ouw Spul”. Hoewel we al lang hadden besloten niet meer naar het “Concert Carnavalesk” te gaan, zou die mening herzien gaan worden : wij beginnen toch weer op donderdag 11 februari; en we hadden al kaartjes voor ”Roodkapje 3” op de vrijdag.

Uiteraard gaat bij zo’n vergadering wel een biertje naar binnen, dus dat werd op de fiets naar Oud Woensel.

Op de heenweg gaf die drank nog geen weerstand voor een ommetje langs een reeds enige tijd opgelost vraagstuk. De brug kende ik echter niet (meer ?) van vroeger.

 

18 januari 2010. Log 1148, 10.16 uur. NL.

Vorige week begon ik aan deze serie bij het verlaten van de stad, vandaag mijn tweede vangst op een plek waar ik bijna wekelijks de stad binnen rijd.

In mijn werkrondje heb ik dan al adressen in Willemstad, Heijningen, Dinteloord, Steenbergen en Halsteren –incl. koffie bij mijn collega- bezocht.

Volgende week maandag de volgende maar weer; waarschijnlijk De Koepel.

 

19 januari 2010. Log 1149, 10.37 uur. NL.

Meestal doe ik multi’s in mijn werkgebied in etappes en dat was ik ook met deze van plan. Ik wilde in het aangrenzende bos “wild” op zoek naar een mystery-cache die ik niet opgelost krijg.

Op weg naar een vermeende parkeerplek maakte ik al wat aantekeningen bij de villa’s en binnen de kortste keren stond ik al met het coördinaat in handen.

Toen besloot ik maar om deze cache meteen te lichten en nog maar eens een weekje een beeld van de bedoelde mystery te kijken (hoewel ik daar al meer dan een jaar mijn hersenen aan pijnig).

 

20 januari 2010. Log 1150, 13.44 uur. NL.

Het was lekker, zonnig weer. Er was nog volop ijs aanwezig, maar hoe dik dat nog is –na alweer zo’n 4 dagen dooi-…..dat heb ik niet hoeven te ervaren.

Ik bleef keurig in balans op dit toch wel gladde, leuke paadje.

Maar…..ik kan best eigenwijs zijn en parkeerde aan de westzijde.

Tellen was dus geen optie (ik zie nu dat ik domweg over 38 heen heb gelezen) en toen mijn coördinatendetector 0 meter aan gaf dook ik het moeras in en zag…….een lege filmcanisterklem (op 19/20).

Omdat ik het nog niet wilde opgeven (ik wilde dan ook een TB plaatsen), moest ik het hele traject afleggen; en weer terug. Maar dat was zeker de moeite waard.

 

21 januari 2010. Log 1151. NL.

Omdat de cache “Jufferswaard” te lang is om tijdens mijn lunchpauze in zijn geheel te doen, besloot ik die in etappes te doen.

De eerste etappe deed ik 2 weken geleden in de sneeuw en eindigde bij de klimwand.

Vandaag deed ik deel 2, ongetwijfeld het mooiste deel.

Uiteraard maak je dan ook een fotosessie om deze earthcache te kunnen loggen.

Er waren nog slechts enkele hoopjes sneeuw over, alsmede wat ijs, maar het drassige viel mij enorm mee.

Mede door het zoeken naar een mooie foto lokatie kon ik constateren dat dit een erg mooi gebied is. Zoals zo vaak geheel onverwacht.

 

Log 1152, 13.07 uur. NL.

Al in juli 2009 had ik de gebaren afgedrukt, maar het kwam er maar niet van om naar het doven journaal te kijken.

Onlangs besloot ik mijn handen eens uit de mouwen te steken, om te zien of ik iets naar mijn hand kon zetten. Dankzij de juiste handeling zag ik plotseling de benodigde informatie hand over hand toenemen.

Vandaag besloot ik om de bijbehorende cache ter hand te nemen.

Op een verrassend mooi plekje.

 

22 januari 2010. Log 1153, 14.54 uur. NL.

Heerlijk weer voor een korte boswandeling.

Hoewel ik nog lang niet alles (eigenlijk bijna niets) uit “Typisch Hollands” weet, besloot ik eindelijk eens op deze lokroep af te gaan. Misschien breng dat inspiratie…

 

23 januari 2010. Log 1154, 14.46 uur. NL (grens B).

Ondanks de drukte in de cache omgeving kon ik in alle rust de cache bereiken.

Nee, het was niet druk met cachers, maar het barstte van andere hobbyisten.

Ik had net de hulpcache afgesloten toen er een ruiter langsaf reed. Achter zich sleepte hij een dode vogel over de cache. Hij cirkelde wat over landbouwgronden en verdween westwaarts uit het zicht. Bij het naderen van WP1 (?*?) kruisten twee LAWers mijn pad.

Onderweg naar WP2 parkeerden enkele terreinwagens naast mijn auto en korte tijd later een twintigtal ruiters en even zoveel jachthonden, die braaf dezelfde cirkels liepen als die eerste ruiter met zijn dood vogeltje : inderdaad een vossenjacht.

Vanuit een andere richting klonken schoten, overduidelijk van jagers. Gelukkig kwamen die niet al te dichtbij.

Kort voor de cache moest ik even plaats maken voor een heus peloton (ca. 30) mountainbikers. Dus, zoals al geschreven : een hobbyrijk gebied.

(?*?) staat voor een eigenaardigheid in de route en gezien de eigenaardigheden bij de wp’s 5 en 6 twijfel ik eraan dat het foutjes van mij waren.

Desondanks wist ik eenvoudig de wandeling te voltooien.

Ik had me nochtans voorzien van de 26 delige Winkler Prins, omdat ik n.a.v. de diversiteit van de startvragen op het ergste was voorbereidt.

Tesamen met de ter plekke o.a. verstrekte Dikke Van Dale was de tocht erg leuk en informatief. Ik weet nu ook precies hoeveel centimeters ik hier heb gewandeld.

 

Log 1155, 15.40 uur. B (parkeren in NL).

Na een grensoverschrijdende wandeling besloot ik deze ook nog even te bezoeken.

Volgens mijn topo óók een tripje door twee landen.

Toevallig heb ik mij heel lang regelmatig afgevraagd wat de betekenis van dat kruis was. Maar nu ik geocache kom ik achter vele geheimen. Bedankt voor de informatie.

De cache was in betere staat dan het kruis : dat zit vol gaten…

 

24 januari 2010. Log 1156, 12.45 uur. NL.

Na het zaalvoetballen sneeuwde het. Voor mij geen weer voor een multi, want dan wordt mijn cachebeschrijving nat.

Maar zeker ook geen reden voor een oppikkertje, want een wandelingetje vind ik toch wel lekker.

Dus gekozen voor de hei, waar ik op een zondag geen militaire activiteiten verwacht. Vanwege de diep uitgesleten tank paden werd het nog een pittige trip.

Dat goed zoeken uit de hint viel enorm mee.

 

25 januari 2010. Log 1157, 12.34 uur. NL.

Gelukkig doe ik het rondje in etappes, anders was het vandaag knap lastig geweest.

Mijn planning voorzag in De Koepel, maar daar werd net een verkeersbord vervangen.

Omdat ik daar niet meteen zo’n forse micro ontwaarde koos ik ervoor om de Binnenbandijk te bezoeken.

Lastig parkeren daar, want op het meest gunstige plekje stond het vol met wegenbouwvakkers.

Ik hoefde vandaag niet in Huijbergen te zijn, dus reed ik vanuit Ossendrecht via BopZ naar Wouw, voor de Balsedreef. Helaas was dat vanwege asfalteringswerkzaamheden staduitwaarts niet mogelijk.

Uiteindelijk kon dan deze wél eenvoudig gepakt worden.

Tot volgende week……

 

26 januari 2010. Log 1158, 10.09 uur. NL.

Stronken, takken, bomen (soms) op spoilerfoto’s vind ik niet zelden vrij cryptisch.

Ik zocht dus eerst zo’n 5 minuten op de verkeerde plek, het nulpunt volgens mijn apparaat; maar het vroor ter plekke 7 graden.

Op zo’n 10 meter zag ik ineens tóch iets bekends van de foto en de cache was gevonden.

Die 5 minuten was nog niets vergeleken bij die ca. 13 maanden die ik nodig had om de code te kraken.

En in die tussentijd had mijn zusje hem allang opgelost en gevonden. Maar die zijn dan ook met zijn vijven thuis.

Gisteren had ik haar aan de telefoon, net toen ik nogmaals probeerde me een juist beeld te vormen; ik had er nog maar 6 op eigen kracht bedacht. Daarvan bleek er 1 nog anders te zijn dan bij De Puttertjes, maar dat maakte voor de uitkomst niets uit.

Mama Puttertje liet mij even hardop nadenken, waardoor ik uiteindelijk toch nog zelf op de juiste woorden kwam (op 1 na, maar dat betrof het deel wat ik niet nodig had).

 

Nu kan ik eindelijk aan de slag met de hints. Of ik daarna “VindenPuntNL” probeer na te apen, of wacht op het vrij geven door “de hangijzers”……..daar laat ik mijn hersenen nog even voor kraken.

 

27 januari 2010. Log 1159, 13.43 uur. NL.

Uitgaande van de nu al lang aanhoudende vorst verwachtte ik geen werkzaamheden aan/in het bos. Maar niets was minder waar; gelukkig had ik er niet veel last van.

Ik durfde niet over ijs af te snijden, dus ging ik vanaf “P2” (zie 5/6, log 16/12/09) op pad door een besneeuwd –en daardoor deels glad- bos.

Het nieuw aan te leggen speelbos was afgesloten, dus met een klein ommetje bereikte ik de cache locatie. De (verse ?) nano was vlot gevonden en er was zelfs volop ruimte op de logrol; dat had ik in deze serie nog nauwelijks meegemaakt.

 

Hiermee heb ik de serie afgerond en rest mij dus een berichtje te sturen voor de banner.

 

Al met al een aardig bos in ontwikkeling, wat ik zeker wil volgen richting volwassenheid.

Als (amateur) ontwerper mis ik nu nog een uitzichtheuvel (-of toren).

 

28 januari 2010. Log 1160, 13.06 uur. NL.

Deze mooie, afwisselende tocht was te lang voor 1 lunchpauze. Daarom heb ik hem in 3 etappes verdeeld. 3 weken geleden ging ik t/m C, vorige week t/m E en vandaag maakte ik de multi af. Het waren 3 aangename pauzes.

Hoewel ik 2 opgaven een beetje discutabel (verwoord) vond, wist ik toch alles juist op te lossen, getuige mijn krabbel in het vochtige logboek.

 

29 januari 2010. Log 1161, 14.14 uur. NL.

Dacht ik even snel naar de cache te lopen, door de regen (bijna sneeuw), kreeg het nog een staartje. Ik had immers alleen de puzzel ooit uitgeprint en daarna nooit meer de tekst gelezen. Een grappige plek, dat tussenpunt.

Maar vooruit, nu ik zo dicht bij de oplossing was, voltooide ik de cache natuurlijk meteen maar helemaal.

 

30 januari 2010. Log 1162, 15.44 uur. B.

Kon ik hem vorige week nog niet vinden (ik had de spoilerfoto niet gezien), liet ik vandaag Anne even zoeken en die had er geen moeite mee, toen ik haar die locatie aan wees als mogelijk nog niet onderzocht.

Ik had toch echt bij vele stammen gezocht, net zoals vele anderen voor mij.

Het was net of er een cursus schoffelen was gegeven.

Vanwege de afwijking had ik dus net díe stronk * niet besnuffeld; de bomen er naast wel.

 

31 januari 2010. Log 1163, 14.42 uur. D.

Eind december, op zoek naar een Kerst-cache, ontdekte ik deze regio als cache-paradijs.

Deze hele leuke sudoku loste ik toen alvast op, maar hield hem als reserve over.

Vandaag toog ik, ondanks de decimeterdikke verse sneeuwlaag, de grens over, ook al omdat ik dat aan een TB had beloofd.

Er zat ook een hele leuke kikker in voor mijn verzameling. Een heel leuk hondje heeft er nu onderdak gevonden.

 

Log 1164, 15.28 uur. D.

Omdat de laatste weken vrijwel voortdurend wit zien van de sneeuw, was ik wel weer eens aan wat kleur toe. Deze serie leek mij daar erg leuk voor.

Het werden 4 leuke korte wandelingetjes, waarbij het parkeren nog de grootste uitdaging was.

Op deze wandeling was het toch nog erg druk en kort bij de cache passerden 2 groepjes kennissen elkaar en bleven vrij uitgebreid staan babbelen.

Daar stond ik dan, heel opvallend in een hagelwit sneeuwlandschap, zomaar ergens op een wandelpad om me heen te kijken tot ik terug kon om de cache te lichten.

Gelukkig kon ik wel nog net mijn naam kwijt in het (nu vrijwel) volle logboek.

 

Log 1165, 15.49 uur. D.

Log 1166, 16.07 uur. D.

Hier was de moeilijkste opdracht om ongezien, of niet verdacht, het bos te betreden.

De dikke sneeuwlaag was geen belemmering.

Voor de volgende cachers heb ik extra, misleidende, sporen achter gelaten.

 

Log 1167, 16.24 uur. D.

Hoewel ik liever nog dichterbij was gekomen met de auto, was dit ook maar een korte wandeling. De spoorwegovergang was namelijk geblokkeerd, maar omrijden leek mij nog langer te gaan duren.

Voor mijn andere verzameling bevrijdde ik een smurfje.

 

Log 1168, 16.41 uur. D.

Gelukkig was het een rustige zondag. Anders had ik ter plekke waarschijnlijk niet durven parkeren. Maar ik was te dichtbij om de bonus te laten liggen.

Mijn dag was weer mooi ingekleurd.

Terug naar huis vielen er nabij Roermond alweer hele grote sneeuwvlokken; wat een winter….

 

GC1WPM6

De Bellenblaas

Lorang

1 januari 2010

4.41 uur

1130

GC21E6N

Op zoek naar de schat Piet Piraat

Boetnik

2 januari 2010

13.09 uur

1131

GC1D47V

Randweg Eindhoven

Totally Spies

3 januari 2010

13.32 uur

1132

GC1CNM8

Code 2

De Gijtenbeekjes

4 januari 2010

14.37 uur

1133

GC11VPT

Opmerkelijcke menschen: Het bed

Team Glenn en Maik

5 januari 2010

12.22 uur

1134

GC1N2KW

Mother Nature

HJMABKGB

6 januari 2010

6.56 uur

1135

GC20DDF

De nieuwe molen NANO

PietjeJ

7 januari 2010

9.18 uur

1136

GC1CNMA

Code 3

De Gijtenbeekjes

8 januari 2010

14.13 uur

1137

GC1WN6D

Triangle I: Jachthaven

Zugführer

9 januari 2010

14.47 uur

1138

GC1WN6G

Triangle III± Buitengebied

Zugführer

10 januari 2010

13.45 uur

1139

GC2068A

Rondje Bèrrege Antwerpsestraatweg

DeNillus

11 januari 2010

11.20 uur

1140

GC1K9YV

Vette Hap

Dongie

12 januari 2010

11.42 uur

1141

GC1TD91

Dierenpark Lombok

KrielEi (5 jaar)

13 januari 2010

10.00 uur

1142

GC18GHQ

de Hel

eep&anita

14 januari 2010

11.12 uur

1143

GC15K2H

Betuwelijn Meteren

Emiledk

14 januari 2010

13.27 uur

1144

GC1M568

Uitzicht op Escharen

g.vdbroek

15 januari 2010

14.23 uur

1145

GC1MC2P

Rondje spoordijk

KegNot

16 januari 2010

12.45 uur

1146

GC1TTCK

Ezelsbrug

Branon

17 januari 2010

14.47 uur

1147

GC20683

Rondje Bèrrege Turfland

DeNillus

18 januari 2010

10.16 uur

1148

GCJHBT

Rondje Villawijk

De Overburen, adopted by de hangijzers

19 januari 2010

10.37 uur

1149

GC1X322

Plankenkoorts

Flenk

20 januari 2010

13.44 uur

1150

GC1J9CP

Heelsumse Beek

garfield 6668

21 januari 2010

12.45 uur

1151

GC132K0

gebarentaal

Dennis & Nicole - Team TheYoung

21 januari 2010

13.07 uur

1152

GCXMYK

Lokkertje

flet

22 januari 2010

14.54 uur

1153

GC1K33X

Wandeling: een kwestie van centimeters

Duckyboy

23 januari 2010

14.46 uur

1154

GC1XKJ7

Het Witte Kruis

Exile

23 januari 2010

15.40 uur

1155

GCH2YB

Muizebeest

Muizebeest

24 januari 2010

12.45 uur

1156

GC2067M

Rondje Bèrrege Holleweg

DeNillus

25 januari 2010

12.34 uur

1157

GCZEBD

Hersenkraker 2: Beeldcrypto

de hangijzers

26 januari 2010

10.09 uur

1158

GC1QP06

Houtense Bos 4/6

bas@dikkenberg.net

27 januari 2010

13.43 uur

1159

GCNZZX

Jufferswaard

de_heelsummers

28 januari 2010

13.06 uur

1160

GC1Z653

Japanse Puzzel

team le petit

29 januari 2010

14.14 uur

1161

GC20F91

Mash Up

Knoerifast

30 januari 2010

15.44 uur

1162

GC14RG3

Klenkes 2007 - Geodoku

Mr. Chapel

31 januari 2010

14.42 uur

1163

GCQV1V

Red - Cache (Ver. 2.1)

Mr. Chapel

31 januari 2010

15.28 uur

1164

GC12E5A

Yellow - Cache (Ver. 2.0)

Mr. Chapel

31 januari 2010

15.49 uur

1165

GCK6B4

Green - Cache

Mr. Chapel

31 januari 2010

16.07 uur

1166

GCWFQB

Blue - Cache (Ver. 2.2)

Mr. Chapel

31 januari 2010

16.24 uur

1167

GCK6B9

Gold - Cache

Mr. Chapel

31 januari 2010

16.41 uur

1168