1 december 2011. Log 2693, 15.22 uur. NL.
Op de dag dat de meteorologische winter begon, gaf de natuur hier weer eens een herfstteken. Dusdanig dat ik geen al te lange wandeling wilde maken.
Ik verdeed mijn tijd eerst nog met een hardlopertje in Waalre, maar omdat ik die (dus) niet kon vinden besloot ik op zoek te gaan naar de Tongelreepbonus.
Hoewel ik het voorgerecht nog tegoed heb, heb ik het toetje alvast genuttigd.
Terug naar de auto begon het zelfs licht te miezeren, maar omdat dat niet doorzette besloot ik om (als)nog even een achtvormige wandeling over “De Hurken” te maken. Ik raakte bij de bonus best geimponeerd over de schoonheid van het riviertje, dat ik de invitatie bij nr. 3 niet langer wilde negeren.
Het was een prachtige serie. Komt er ook een vervolg? 

2 december 2011. Log 2694, 12.46 uur. NL.
Er was toch een plan voor vandaag???
Eerst een uurtje “werken” dan richting Maarssen ter ondersteuning van de Goedheiligman. Natuurlijk onderweg een cache.
Maar.... het plan bleek nog niet af. Dus daar stond ik dan, in Zaltbommel, met een half opgeloste en half niet begrepen mysterie.
Actueel plan: een rondwandelingetje maken om ideeën op te doen (want deze cache is eigenlijk pas op 30 december een doel) en onderweg een oppikkertje bezoeken.
Helaas dus zonder dat het plan was voorbereidt. En toen verscheen op mijn mobieltje geen traditional. Ik overwoog nog even de stadswandeling te doen, maar papierloos cachen is echt niets voor mij, dus na een oponthoud van zo'n drie kwartier verliet ik het stadje (nog steeds zonder idee).

Plan B werd ingeschakeld: het uitdunnen van mijn ordner met lang geleden uitgeprinte caches. Ik begaf me immers in een gebied waar ik toch niet meer werk. Op een parkeerplaatsje bij een tuincentrum raadpleegde ik mobiel internet om te zien of deze cache nog bestaat. Aansluitend was de stevige bui voorbij, dus kon ik aan de wandel.
Fijn dat de herfst nu dan tóch is begonnen, want bij mijn vorige poging staakte ik de trip aan de rand van het grasveld. Daar werden toen dusdanig veel honden uitgelaten dat ik de confrontatie maar uit de weg ging; ik mag die beesten niet (en dat lijkt bijna altijd wederzijds).
Nu waande ik me alleen op de wereld. Zelfs achter het scherm; wat zien die voorbijrazende automobilisten nou helemaal?
De cache liet zich vinden, dus de missie was geslaagd.

Op mijn mobieltje raakte ik geïntrigeerd door een nabijgelegen cache over 9 bruggetjes. Na het veilig stellen van mijn dagelijkse vondst kon ik de verleiding niet weerstaan om toch maar papierloos op pad te gaan.
Vanwege het gure weer was het best muggelvrij, maar de opdracht wist ik niet te voltooien. Ik heb er zeker anderhalf uur ingestoken en heb ook 6 (vrij) zekere antwoorden, maar de volgorde????? Brug 2 en 3 bleken al op dezelfde afstand van brug 1 te liggen; welke pak je dan eerst??
Ik heb nog een poging gedaan om alles wat aan de hint voldoet te onderzoeken, maar stuitte daarbij slechts op zwerfafval en uitwerpselen.
Ook berekende ik nog een coördinaat, maar dat lag op anderhalve kilometer en daar ben ik niet meer gaan zoeken.
Ik heb een plattegrondje getekend en ga me daar nog maar eens over buigen.

Vervolgens pakte ik plan B weer op en parkeerde mijn auto bij Fort Jutphaas.
Voor mijn gevoel kwam ik verder dan een jaar of 3 geleden, maar een rekenfout nekte mijn inspanningen.
Bij wijze van verlate lunch (ca. 15.00 uur) warmde ik nog even gehaktballetjes op voor een goedbelegde boterham.

Toen was het toch echt tijd om de Sint te helpen: ik zou zijn horrorwintercache proeflopen, zodat daar morgen of overmorgen een kado bemachtigd kan worden.
Grotendeels in het donker overwon ik zelfs het moeilijkste punt, waarna ik mijn gastheer voor vannacht aantrof.

3 december 2011. Log 2695, 8.05 uur. NL.
Toch prettig dat ik vanochtend niet thuis ontwaakte.
Anders zou ik moeite hebben gehad om de deur uit te gaan: wind, regen, guur....
Eigenlijk ideaal uitslaapweer, maar als je ergens logeert moet je je aan kunnen passen.
Mijn petekind moest vroeg op pad om te werken en vroeg mij om een lift naar Kanaleneiland.
Zodoende stond ik dus al vroeg bij de remise. Ik moest echter nog wel even gelijk zien te maken: ergens in 2009 (vermoedelijk) stond ik hier ook al eens; tevergeefs.
Ook nu leek ik verder op achterstand te komen, totdat mijn prikstok uitkomst bood. Toch nog een gelijkspel weggesleept.

Log 2696, 8.18 uur. NL.
Ondanks de miezer besloot ik vanuit de remise ook maar even hierheen te lopen. Daarmee heb ik misschien de cache wel gered.
Zijn holletje was leeg en net toen ik me neer wilde leggen bij een not found, zag ik op een meter of 4 herkenbaar zwerfafval liggen.
Dat was nog helemaal tiptop in takt, zodat ik toch mijn vondst kon noteren.
De hint heb ik genoteerd en ik zal later wel eens de rest van de serie bestuderen. Uiteraard plaatste ik de koker weer waar die hoort!!

Log 2697, 8.40 uur. NL.
Eindelijk is het fort bedwongen. Al in 2009 parkeerde ik mijn (werk)auto voor een lunchpauze op het industrieterrein.
Vermoedelijk door een rekenfout (mij niet vreemd!!!!) ben ik nooit bij het juiste hek geweest. Toch eindigde ik, met sneeuw en ijs, nabij de cache. Die bleef toen echter voor mij verborgen.

Gisteren probeerde ik het opnieuw, maar zocht ik de finish bij een bedrijf.
Daar zat iemand níet te lunchen, maar vertelde mij dat hij ons spel niet kent, waardoor zoeken daar zinloos was.
's Avonds ontdekte ik wederom een rekenfout, dus vandaag parkeerde ik voor de derde keer in dezelfde haven.
Ik hoefde alleen nog maar naar de micro te lopen.
Vanwege het tijdstip was er geen dreuzelgevaar en werd de cache zowaar gevonden.

Log 2698, 9.29 uur. NL.
Reeds in het begin van mijn gc-leven kwam ik in het bezit van een benodigde coin. Het coördinaat voor deze cache stond dus al heel lang op papier, maar nooit eerder kwam het ervan om hier te gaan zoeken.
Eén keer bijna, maar toen achtte ik parkeren te moeilijk, waardoor ik elders ging pauzeren.
Nu vond ik wél een geschikt plekje, terwijl mijn huidige cachemobiel net zo groot is als mijn dienstauto van toen. Het beroerde weer, alsmede het tijdstip, zal vandaag wel in mijn voordeel zijn geweest.
Bovendien was de druk van mijn dagelijkse vondst er al ruim een uur van af, dus kon ik volkomen relaxed de weilanden in.
Door de regen en met teveel wind om dat een paraplu aan te doen, liet ik mij niet weerhouden om dit puntje van de kaart te poetsen.

Hoewel het weer niet beter werd (het bleef de rest van de reis regenen) probeerde ik verder huiswaarts nog wel twee caches te vinden.
Helaas bleek een stukje Noorwegen in Elst voor mij onvindbaar en kwam ik nabij Tiel niet op een toegestane weg uit om een (vermoedelijk verdwenen) cache te proberen.

Daardoor was dat ommetje via Tiel wel wat zinloos en was ik iets later thuis om voor de rest van de dag droog te blijven (hoewel ik omstreeks half vijf wel nog even naar de AH fietste; zowaar droog).

4 december 2011. Log 2699, 12.48 uur. NL.
Herfstweer, was de voorspelling. Ik had dus maar wat drive-in caches bestudeerd, want een langer multi zou wel niets worden vandaag.
Het bleek echter vrij rustig, droog weer te zijn, waarbij de jas niet eens dicht hoefde. Een wandelingetje naar een oppikker was dus wel zo prettig. En goed voor de lichaamsbeweging, hoewel ik zojuist natuurlijk ook al gevoetbald had.
Helaas kon ik op het informatiebord niet vinden waar de vreemde naam vandaan kwam. Er lagen in elk geval geen SCHILlen voor de heideschapen waar voor gewaarschuwd werd. Ik heb die overigens ook nergens gezien.....
Natuurlijk wist ik het eindPUNT wél te bereiken, hoewel het er  even op leek dat ik de verkeerde oever had gekozen. Gelukkig kon ik op zo'n 78 meter voor de cache eenvoudig een hindernis overwinnen. Na het loggen liep ik via de andere kant terug, maar dat was wel een hele stuk natter.

Net thuis voor de buis verzocht mijn zusje mij om even onze nachtcache uit de 11 caches tocht te repareren. Aansluitend wandelden we nog naar de nieuwe plek voor de bonus uit die serie, zodat er toch nog een lange wandeling van kwam.
Dat leverde dan wel weer een gezonde maaltijd op.

5 december 2011. Log 2700, 16.57 uur. NL.
De hele dag zat ik opgescheept met een collega die per volgende week mijn routes overneemt. Dan is cachen uitgesloten. Hij woont in Tilburg en ik zou hem ophalen en thuisbrengen. Hoewel hij zich hele dag op de route concentreerde en dus niet hielp, liep het vandaag wel erg voorspoedig. Ondanks twee korte pauzes vanwege korte, felle hagelbuien was ik erg vroeg klaar met het werk. Het was zelfs nog licht toen ik Christ thuis afzette.
Daarom besloot ik om op Goedheiligmandag een etappe van de Mariaroute te doen.
Eenmaal bij de cache was het toch al donker, maar hij werd goed gevonden.

6 december 2011. Log 2701, 18.13 uur. NL.
Net als gisteren had ik een collega bij me, die ik niet met mijn hobby wilde vermoeien. Vanwege regelmatige hagelbuien hadden we toch al af en toe oponthoud, dus moest de dagelijkse cache maar wachten tot terug in Eindhoven.
Verrassend genoeg was ik een uur sneller met mijn route klaar (ik zag Castenray zelfs bij daglicht), maar toen ik mijn collega bij zijn auto af zette was het toch al donker.
Bij de cache bedacht ik me dat ik geen zaklamp bij me had, maar ik ging het natuurlijk toch maar proberen. Nabij het nulpunt werd ik toch wel even angstig: zou ik dit doosje wel kunnen vinden???
Op hoop van zegen begaf ik me naar het object waar ík op deze plek een cache zou verstoppen en op de tast stuitte ik op de cache. Pfoe, gelukt. Morgen toch maar een zaklampje in de auto gooien.

Het kostte overigens wel enige moeite om door de checker te komen. Naar mijn (eigenwijze) mening is 1 vraag onjuist gesteld(!!).
Mijn eerste werkgever vroeger, was ooit subsponsor van De Kemphanen, waardoor ik wel eens kaartjes beschikbaar had om naar de spektakelsport te gaan kijken. Ik wist dus wel e.e.a. van het spelletje. Verder was daar natuurlijk toch www bij nodig.

7 december 2011. Log 2702, 16.22 uur. NL.
Na de narrow escape vondst gisteren, wilde ik vandaag toch liever niet wachten tot na het werk. Christ moest er dan maar aan geloven en even het geduld op brengen dat ik mijn dagelijkse cache kon oppakken.
Immers, ik kwam nog kort bij twee HBCtjes.
Helaas wist ik beiden niet te vinden (misschien toch onder druk van een wachtende collega).
Gelukkig gold vandaag driemaal scheepsrecht: deze was zo gepakt, hetgeen twee weken geleden niet mogelijk was vanwege dreuzelende muggels ter plekke.
De vorige cache die hier lag had ik ook al eens gedaan, dus, om het makkelijk te houden, mag deze nu ook weer worden vervangen (grapje).

8 december 2011. Log 2703, 17.37 uur. NL.
3 maanden na mijn eerste Bredase park bezoek haalde ik hier de informatie op.
Ik heb het park eigenlijk niet gezien, want het was al donker. De hele dag zat ik “gevangen” op kantoor.
Vanaf het door mij gekozen parkeerplekje koos ik de avontuurlijkere route, bij gebrek aan topografie. Nabij de cache besloot ik, op basis van de kompaspijl, een hindernis te nemen. 25 meter verderop bleek dat dat niet nodig was, maar daar kon ik niet (makkelijk) terug. Iets verderop ontdekte ik de beschaving, waarna ik eerst rustig naar de cache kon, daarna comfortabel terug naar de auto.

Het loggen moest bij storm in het donker en omdat het rolletje vrij vochtig was, durfde ik niet veel te bladeren. Maar ik had de indruk dat het rolletje vol is.

9 december 2011. Log 2704, 11.30 uur. B.
Op 15 juli 2010 wandelde ik al langs alle waypoints, maar toen zag ik op het eind de cache niet. Omdat mijn cijfermatige talenkennis niet zo goed is twijfelde ik over enkele antwoorden.
Bovendien nam ik toen al vroeg op de dag (een uur of tien) een pauze in mijn werkroute, die ik niet teveel uit wilde laten lopen.
Enkele weken later wandelde ik in datzelfde kader nog even naar het berekende eindpunt, bekeek (bijna) de hele omgeving, maar zag 'm weer niet.
Tegenwoordig ben ik vrijdags in principe vrij en kon het extra paar ogen van mijn zusje meenemen.
Natuurlijk begonnen we helemaal opnieuw en bleek dat ik geen enkele fout had gemaakt. Het kijken begon dus opnieuw en, zoals zo vaak, kreeg ík hem als eerste in het vizier (nu dus wel).

10 december 2011. Log 2705, 12.18 uur. NL.
Als je goed oplet op het erf van oma Duck, zie je Gijs vast wel ergens liggen luieren. Zo ook wij en wij hielden hem dan ook even gezelschap.

Log 2706, 12.36 uur. NL.
Het was weer papaweekend en Mee-Hopper vindt de Duckstadserie erg leuk.
Het zonnetje scheen en op die 3 graden kun je je goed kleden. Een prima uitgangspunt om oma's land te bezoeken.
De afgelopen dagen was er veel regen gevallen, waardoor sommige passages erg modderig waren. Op een punt gleed ik zelfs van een bermpje af, waarna ik even met een voet vast zat in de modder. Het enige houvast was stroomdraad en dat prikte af en toe door mijn handschoenen heen.
De tip van de laarzen was dus erg nuttig; ik was blij dat ik die had opgevolgd.
Die soppige ondergrond maakte de wandeling best een beetje avontuurlijk.
We wisten alle vragen juist te beantwoorden, want we wisten onze krabbel in oma's dagboek te plaatsen.

11 december 2011. Log 2707, 11.12 uur. NL.
Zooooo; best flink gevroren vannacht. Zou de horrorwinter dan eindelijk begonnen zijn?
Maar gelukkig moest ik kort bij huis zaalvoetballen.
Aansluitend moesten er echter twee feestjes bezocht worden. Mijn vader was jarig (tevens de opa van de bedenker van deze serie), alsmede een zoontje van mijn kameraad.
Daar wilde Mee-Hopper natuurlijk ook volop van genieten, dus zou er na het afsluiten van het papaweekend geen prettige cache gelegenheid meer zijn.
Zij was echter al vóór het voetballen naar (ook) haar jarige opa gewandeld, dus kon ik, na  de beschamende nederlaag alleen door de kou. Gelukkig had ik dus net een (extra) jas gekregen.
Na het aanvullen van het vochtgehalte wilde ik dan ook de lange latten onderbinden, maar dat bleek niet nodig. Het vroor al niet meer en sneeuw lag al helemaal niet in de weg.
Alle hindernissen konden dus zonder winterse obstakels overwonnen worden, maar wat ik “straks” dan nog kan gaan zoeken?? Want die link in de verklaring over het waarom van deze serie, slaat natuurlijk wel op mij....

12 december 2011. Log 2708, 17.45 uur. NL.
Hoe moeilijk kun je het jezelf maken. Elke dag een cache willen vinden en dan deze vroeg op de dag negeren.
Deze week zou ik weer vreemde routes rijden en de ervaring leerde mij dat ik dan zo'n 12 uur op pad ben.
Maar deze route kon ik gisteren alvast bestuderen; virtueel rijden.
GC-maps erbij gehaald en geconstateerd dat er 4 caches langs het traject lagen.
Alles verliep voorspoedig (vandaag nog wel!!), dus passeerde ik deze, om mij tegen de schemering te storten op een opgeloste (toch?) mysterie.
Je raadt het al: die werd niet gevonden.
Dus na de route zo'n 6 kilometer terug om deze vondst veilig te stellen.

13 december 2011. Log 2709, 11.13 uur. NL.
Geleerd van gisteren pikte ik nu de eerste cache op die tijdens mijn route op mijn schermpje verscheen. Oh nee, de tweede, want de eerste lag in de binnenstad, alwaar geen (gratis) parkeerplekje beschikbaar was én het enorm hard regende.
Hier was het even droog (uit de lucht tenminste) en ik verbaasde me erover dat het logrolletje ook (nog) droog was.
Na de (zware) werkdag was ik blij dat ik hier even stopte; het was nauwelijks droog vandaag en na de route was het -uiteraard- al donker. Die route staakte ik overigens een adres of 35 voor het eind; het was ondoenlijk om nog verder te ploeteren, 10 uur en 10 minuten na de start op het eerste adres.

14 december 2011. Log 2710, 18.45 uur. NL.
Vandaag alweer zo'n pittige werkroute, hoewel ik nu om half zeven wél bij het laatste adres stond.
Het was (vanuit De Moer) niet ver terug naar hier, maar ik was hier al zo vaak bij daglicht.
Twee keer wist ik de cache niet te vinden, de andere keren vond ik het zo muggelrijk dat ik het niet eens probeerde.
Nu was het donker en zou ik misschien niet zo opvallen....
Dus...., voor het eerst met een niet-BLAUWE auto, met een BLAUWE bodywarmer een beetje BLAUWbekkend van de koude, stormachtige wind ter plekke.
 
Het project lijkt me beëindigd (las ik daar afgelopen week niet iets van in de krant?).
De omheinig is weg en de vakken zijn opgeheven.
De cache (met delftsBLAUW) liet zich nu wél vinden, maar meer omndat hij eigenlijk niet verstopt ligt.....

15 december 2011. Log 2711, 12.45 uur. NL.
Zoals zo vaak ben ik 's avonds niet meer in de gelegenheid om de computer te raadplegen.
Dus via mijn mobiele app een oppikkertje gezocht in mijn werkroute van vandaag.
Hé, Hoenzadriel. Daar heb ik vandaag 6 klanten.
Eén daarvan blijkt op 80 meter afstand van de cache te wonen. Ideaal om even te lunchen.
Voor het loggen natuurlijk, want daarna had ik vrij vieze handen.
Door de enorme regenval van de laatste drie dagen was het bijna een 4 sterren terrein cache geworden. Gelukkig hield ik mijn kleding schoon, want ik heb nog veeeeeel meer klanten vandaag; de laatste om 18.45 uur.

16 december 2011. Log 2712, 10.08 uur. NL.
Bij wijze van uitzondering moest ik ook vandaag een collega vervangen.
En het was al zo'n horror week. Ik had er nu al 40 en een half uur opzitten. En een hoop nattigheid op mijn kop.
De route van vandaag zou ruim 11 uur in beslag nemen, maar de cache pakte ik al vroeg. Enkele uren later bleek er een klant te zitten op 50 meter afstand van waar ik nu mijn auto parkeerde. 
Tijdens het retourtje (want ik maakte uiteraard geen gebruik van de uitnodiging tot een langere wandeling in het gebied) bleef het gelukkig droog. De grootste moeilijkheid was om op de eerste (en laatste) 50 meter de hondendrollen en plassen regenwater te omzeilen.

17 december 2011. Log 2713, 21.12 uur. NL.
Al jaren vier ik niet meer Sinterklaas
Probeer slechts nog een cache van deze baas
Maar vorige week had'k nog gebaald
Ik kreeg de reeks maar niet vertaald
Mijn Russisch is gewoon te slecht
Dus staakte ik het gevecht

Hett was dit jaar dus niet gelukt
Maar vandaag moest ik eronder gebukt
Mijn zus spoorde mij online aan
Maar daarmee was nog niet zomaar gedaan
Haar tips klopten voor geen moer
Ik dacht lang “wa'n geouwehoer”
Dus maar eens op eigen kracht,
ik had het echt niet meer verwacht,
Rolde er toch de oplossing uit 
Ik pakte nog nooit zoveel pakjes uit.

En wat (b)leek nu naderhand:
míjn opgaaf had een ander verband (!?)

En zie, 't is lang niet gek
Ik vond het op een toepass'lijke plek

18 december 2011. Log 2714, 17.25 uur. NL.
Vandaag verzorgde ik het materiaaltransport voor de Stratumse Nootjes, het leuke kinderkoortje van mijn zus.
's Morgens eerst de spullen laden, daarna eerst zaalvoetballen en vervolgens even een cache oppikken: station Acht. Ik had hier al twee keer tevergeefs naar de bus uitgekeken, maar mijn zus wist hem nog wel te liggen......
Helaas moesten we na een half uur intensief zoeken echt naar het Antoniushuis om het optreden voor te bereiden. Dus drie keer scheepsrecht én op herhaling werkt hier niet. De serie blijft vooralsnog onvoltooid.

Na de musical van de Stratumse Nootjes was het al haast donker, maar de dagelijkse cache moest nog ergens tevoorschijn worden gehaald.
Ik koos deze. Enerzijds jammer, zo dicht bij huis een makkelijke prooi ontmaskeren, anderzijds misschien wel het ideale tijdstip.

Overigens ken ik de oorspronkelijke inrichting van het gebouw maar al te goed: ik heb daar leren zwemmen en mijn eerste zwemdiploma gehaald. Maar na de bestemmingswijziging ben ik er nooit meer binnen geweest.

19 december 2011. Log 2715, 17.37 uur. NL.
Na een dagje kantoorwerk (in Bavel) moest ik nog even het depot in Oss bevoorraden. Vanwege de drukte op de snelweg had ik dus een goede reden om door Kruisstraat te rijden.
Lang geleden wilde ik hier ook al eens stoppen, maar toen was het verkeer wat te jachtig om veilig te stoppen; ik reed toen een dichte bestelbus.
Nu, met een handelbare Caddy en zonder verkeer om me heen, plantte ik de auto in de berm.
Toch zou het nog vijf minuten duren alvorens ik de juiste stam vond. In het donker koos ik eerst voor enkele andere exemplaren.

20 december 2011. Log 2716, 13.08 uur. NL.
In alle vroegte vertrok ik voor een snoepritje: controle van de nieuwe route door Middelburg.
Nou, dat viel zwaar tegen. Met in de ene hand een engelstalige beschrijving moest ik met de andere hand de (logistieke) vertaling schrijven. Ondertussen het verkeer natuurlijk ook nog in de gaten houden.
Het eerste adres bleek al niet bereikbaar zoals beschreven, maar vanaf het derde leek ik de beste werkwijze onder de knie te hebben.
Maar toen werd ik de binnenstad in gestuurd en dat lukte mij niet in het hectische verkeer.
Ik nam me voor om dat later op de dag te voet te doen, maar dat zou er niet meer van komen.
Ik pikte de route ergens verderop op, maar toen dat na een tijdje ook doodliep zag ik het helemaal niet meer zitten.
Tijd voor een pauze en deze cache had ik nog in mijn gps-apparaat zitten. Ingevoerd op weg naar het Sommer Event, maar toen niet meer bezocht omdat ik dringend een bus nodig had. De bushalte vermeldde echter geen tijdstippen, dus durfde ik daar niet weg. Gelukkig maar, want binnen 3 minuten kwam er een aan.

Na het loggen pikte ik mijn werk in Middelburg weer op en een uurtje later had ik er toch wat meer handigheid in. Te laat echter om de klus te voltooien.

21 december 2011. Log 2717, 18.53 uur. NL.
Mijn werkgebied lag vandaag tussen Hedel en Aalst, maar ik werd bijgestaan door een collega. Geen ideale situatie om bij een cache te pauzeren, maar wel redelijk vroeg klaar met de route. Dat nam echter niet weg dat het cachen vandaag toch alweer in het donker moest gebeuren. Ik had geen last van zwemmers, hondenuitlaters of andere dreuzels, waardoor ik in alle rust 
kon zoeken en dat viel nog niet mee met de onbegrepen hint.
Gelukkig bleef ik wel droog.

22 december 2011. Log 2718, 10.38 uur. NL.
Nee, ik was niet onderweg naar Lith, hoewel ik er wel bijna kwam. Nummer 1 wist ik namelijk niet te vinden, dus “moest” ik nog een stukje verder.
Ik was, na het lossen in Oss, onderweg naar kantoor in Bavel. En dan blijk je ook via deze route te kunnen.....
 
23 december 2011. Log 2719, 16.03 uur. NL.
Tot het verlossende telefoontje dat mijn werkauto klaar was bleef ik thuis. Toen nam ik de bus naar Acht en toen ik bij de garage weg reed was het tijd voor de cache.
Vanwege de naderende duisternis en dreigende regenval deed ik geen multi, maar toch een klein wandelingetje.

24 december 2011. Log 2720, 10.31 uur. NL.
N.a.v. een werkritje Kerkrade, vorig jaar, bestudeerde ik het worteltrekken.
Helaas kon ik mij niet meer herinneren uit mijn schooltijd wat te doen met die kleinere letters óp de wortel. Gelukkig heb ik enkele petekinderen die dit recentelijk leerden en een daarvan legde het mij onlangs uit. Die som werd van de juiste uitkomst voorzien, hetgeen het startsein was voor de rest van de serie. Dit was de eerste die ik in het veld kon oplossen.

Log 2721, 11.04 uur. NL.
Ik vond een leuk parkeerplekje, precies tussen twee caches in. Ik begon met de comfortabele wandeling en die kon ik bekronen met een log.
Vervolgens koos ik een modderig pad en na een klimmetje probeerde ik de volgende.
Helaas bleef die voor mij verborgen, terwijl dat juist de cache was waar dit tripje om was begonnen.
Maar geen nood.... de zesde is toch nog niet herplaatst, dus moet ik voor de bonus ook nog eens terug.

Log 2722, 11.54 uur. NL.
Ook na deze som stond mij weer een kleine wandeling te wachten.
Het was weer droog (bij de vorige wandeling vielen er enkele regendruppeltjes) en de cache lag op een voor de hand liggende plek. Snel gevonden dus.

Log 2723, 12.14 uur. NL.
Of het mocht weet ik niet, maar toen ik terug kwam bij mijn campertje was hij (nog) niet weggesleept; ik vond het wel een mooi uitgangspunt voor de (voorlopig) laatste rekenkundige wandeling. Ook deze koker was snel gevonden. Dat die daar veilig ligt zeg....

Nu is het afwachten wanneer “Delen” weer ergens ligt, zodat ik de bonus kan berekenen.

Log 2724, 12.41 uur. NL.
Toevallig stuitte ik op een stel uitdagende caches.
Twee daarvan mocht ik al loggen. Dit rondje NL legde ik op 3 april 2010 af.
Volgende week voltooi ik mijn dit jaar gestelde challenge: elke maand in een andere provincie een event bezoeken.

Log 2725, 12.58 uur. NL.
Na de vondst van een TB met als eindbestemming Luxemburg, plande ik een reisje die kant op. Ik kon dat koppelen aan een bezoek aan mijn dochter, die een week of drie na de vondst in de Ardennen kampeerde. Helaas bleek kwam er dat weekend iets tussen, maar omdat ik die TB nu zelf ook al even vasthield bracht ik hem op 31 augustus 2009 toch maar even naar huis.
Spontaan ontstond toen het idee om op 1 dag de genoemde 5 landen voor een cache te bezoeken.
Zo gezegd, zo gedaan en nu is daar deze cache als beloning.

25 december 2011. Log 2726, 12.30 uur. NL.
Een cache over bier? Mijn specialiteit.
Toch duurde het een hele tijd
alvorens het juiste coord werd bevrijdt.

Hoe te doen, ik had een idee
maar die techniek beheers ik niet, nee.
Dus vroeg ik familie: “help je mee?

Te laat als thema cache dat jaar,
maar ook afgelopen Sint niet klaar.
Dan vanmiddag even maar.

Vandaag was papaweekend heel kort
en voor mijn dagelijkse sport
ging het met Anne hierlangs op de hort

Voor de sfeer bij de dag die ik las
deed ik net of de “p” er niet was:
Ho, ho, ho, ho, ho, Merry Christmas

26 december 2011. Log 2727, 14.23 uur. NL.
Een uitbuikwandeling, zullen we het maar noemen, op 2de Kerstdag.
Nu prop me Kerst niet voller dan anders en ook met drank scoor ik op zulke dagen niet anders dan gewoonlijk, dus eigenlijk was dit gewoon dagelijkse routine: het vinden van een cache.
Gelukkig voel ik geen (andere) bezoekverplichtingen.
Deze tocht was uitgekozen in de hoop (en veronderstelling) tot kort bij een reeds lang opgeloste mysterie te komen. Uiteindelijk gebeurde dat ook, maar die leek te zijn verdwenen.
Ook deze cache bleef haast voor mij onvoltooid: al op wp2 kreeg ik geen plaatje gevonden.
Op de gok maar even verder (linksaf dus), maar het voelde niet goed. Zo'n 2 kilometer later was ik dus weer terug op wp1: als MM veranderd, moet je dat natuurlijk ook op je gps wijzigen!!!!
Dus even twijfel: op naar de mysterie en deze een andere keer, of toch maar naar het werkelijke tweede waypoint?
Gelukkig koos ik voor dat laatste, want anders had ik mijn dagelijkse cache gemist, óf werd Crommert rond nóg langer.
Op het juiste punt was het nog even flink zoeken (lees: er overheen kijken), maar daarna ging alles crescendo.
Over modderige paden, maar met de jas open (echt geen witte Kerst dit jaar....) bereikte ik de lettercode. Om die te ontcijferen moest ik internet even aanroepen, want die gegevens had ik niet genoteerd. Natuurlijk gaf www mij het gewenste antwoord, waarna de cache vlot boven kwam.
Vreemd detail: tijdens de wandeling was het kurkdroog, maar heen én terug vroeg mijn cachemobiel voortdurend om de ruitenwissers.

27 december 2011. Log 2728, 8.20 uur. NL.
3 parken zou ik vandaag tegenkomen tijdens mijn werk en ik had me voorgenomen om bij 1 er van zeker te stoppen. Na de route zou het immers weer donker zijn.
Ik had al twee klanten bezocht en veel dichter bij deze cache zou ik niet komen, dus meteen maar toeslaan. Maar........... het was nog niet eens licht!!!
Dus met de zaklamp naar het nulpunt en daar bleek het toch nog even fors zoeken. Aanvankelijk vooral naar een hulpmiddel om een verdacht object uit de boom te krijgen.
Later op de ochtend kwam ik toch weer nabij het park, zodat ik dat toch nog heb kunnen zien.

28 december 2011. Log 2729, 10.13 uur. NL.
Even tijdens mijn werk dennenappels wezen zoeken. Hoewel een ander item veel meer opviel, kon het toch niet missen en was de log geplaatst voor er ook maar iemand eventueel de kans had gehad om koffie aan te bieden.

29 december 2011. Log 2730, 17.21 uur. NL.
Het lot schoof mij een werkroute door Veldhoven in de schoenen. Daar ligt niet veel meer wat ik even tussendoor kan oppikken, omdat ik moeite heb met een drietal mysteries.
Deze lag er ook nog, omdat ik die toch wel in het donker wilde zoeken. En donker was het al, maar ik had de zaklamp alleen nodig om hondensouvenirs te ontwijken.

30 december 2011. Log 2731, 12.22 uur. NL.
Omdat wij tussen Kerst en Nieuwjaar geen vrij kunnen krijgen, had ik het zo geregeld dat ik de maandelijkse magazijndienst zou draaien. Dan begin je tegen half acht en ben je een uur later afgewerkt.
Zo hield ik nog mooi tijd over om alvast richting het Afsluit(dijk) Event te reizen.

De eerste tussenstop was echter in Raamsdonksveer, om een probleempje aan de camper te bespreken. Daarvoor is een afspraak nodig, dus was het oponthoud daar gering.

Vervolgens zette ik koers naar recreatiegebied Slingeland, hetgeen ik via Goudriaan bereikte.
Om 12.18 uur startte ik de wandeling....

Log 2732, 12.29 uur. NL.
Hoewel het vrij fris was (een graad of 6), leek er wel even een droge periode aangebroken.
Het zonnetje kwam zelfs af en toe tevoorschijn....

Log 2733, 12.58 uur. NL.
De eerste twee werden eenvoudig gevonden, maar deze bleek voor mij lastig.
Op en nabij het nulpunt greep ik mis en na even zoeken wees mijn gps zelfs naar de overkant.
Daar verplaatste ik heel wat bagger, totdat Tuitje en Track-Leader naderden.
Zij grepen de cache wél meteen en daar profiteerde ik natuurlijk van....

Log 2734, 13.05 uur. NL.
Ook deze micro liet ik door de heren met wie ik een stukje opliep pakken. Gemak dient de mens....

Log 2735, 13.13 uur. NL.
T en T hadden na nummer 4 een ander strijdplan; zij waren immers ook op een ander parkeerpunt begonnen aan de reeks. Ik vervolgde mijn weg derhalve alleen.
Bij deze cache, waarvan ik de spoiler niet herkende (!), namen zij het kokertje tóch van mij over. Zij waren inmiddels van gedachte veranderd en kwamen via een andere route toch maar naar nummer 5....

Log 2736, 13.20 uur. NL.
Hier liepen we weer (min of meer) samen heen ik achterop. Nabij de cache struinde ik uiteraard niet achter hen aan, ondanks dat dat niet helemaal juist zou zijn. Maar de cache bleek met een meter of 8 afwijking toch op mijn route te liggen....

Log 2737, 13.28 uur. NL.
Hier was ik weer op mezelf aangewezen, omdat mijn collega's hier waren begonnen en zojuist dus echt een andere kant op gingen.
Maar ik kon de reeks zonder hulp voortzetten; ook omdat ik nu al direct met afwijking rekening hield (ook zo'n 8 meter).
Iets verderop vroeg een dame met een verrekijker en een vogelgids (dacht ik) mij of ik het gebied kende. Ik zei nee, maar inmiddels had ik er toch wel een goed beeld van.
Haar vraag of ze rond kon wandelen kon ik dus beamen....

Log 2738, 13.36 uur. NL.
Het gevaar om nat te worden bij deze cache was al geweken: kort voor het bereiken barstte er een flinke bui los. Ik kon nog net het kleinood pakken, waarna ik onder mijn paraplu kroop om zo droog mogelijk te blijven.
Ik moest nog wel even aan die dame denken, want die had geen rugzak of zo bij zich; dat arme boekje....

Log 2739, 14.04 uur. NL.
Het was alweer even geleden dat ik een cache had gevonden en dat lag niet alleen aan de schuilpauze. Ook het zoekwerk kostte heel wat tijd. T en T konden deze zelfs niet vinden, terwijl ik de eenvoudige nummer 3 niet zomaar oppikte....
Mijn geduld werd echter beloond: wat keurig verstopt zeg. 
Hoewel ik in de “11 cachestocht Stratum” serie een cache op deze manier had willen verstoppen, was het uiteindelijk puur toeval dat deze mij niet ontging....

Log 2740, 14.21 uur. NL.
Precies in het startschot van de volgende bui vond ik deze cache. Met een creatieve kronkel verstopt. Bij het loggen verloor ik echter het deksel, maar dat vond ik later, in mijn camper, terug. Daar kon ik het meegeven aan het volgende team, dat ondanks de donkere lucht, aan het natuurlijke rondje ging beginnen....

Log 2741, 14.57 uur. NL.
Vanwege de regen besloot ik eerst in mijn cachemobiel te lunchen, alvorens de serie te voltooien. Eerst had ik nog een klein onderhoud met ….., die het slechte weer gingen trotseren, omdat ik kon bevestigen dat alles te vinden was.
Eerder spraken zij Tuitje en Trackleader, die dat NIET konden (vanwege die originele nummer 9). Zij stonden mijn camper te discoveren toen ik vanuit nummer 10 kwam aanlopen.

Na de boterhammen discoverde ik hun auto en voltooide ik deze prettige serie.

Log 2742, 15.21 uur. NL.
Vanuit de natuur serie vervolgde ik mijn weg richting het noorden langs de N216.
De oprit naar het veer stond al vol, maar het veer was nog (wél) aan de overkant.
Ik besloot mijn auto even illegaal weg te zetten en 1 vaart geduld op te brengen.
Toen ik naar de cache wandelde kwam de boot net aan en na het loggen kon ik vrijwel meteen met de volgende overtocht mee.
De “Stad Schoonhoven” had net het anker gelicht of ik schrok mij een hoedje. Ik had toch niet mijn coördinatendetector onder de fietsen laten liggen????
Poe, gelukkig vond ik hem diep weggezonken in een onverwachtte jaszak.

De reis ging verder via Vlist en Haastrecht. Een route die ik regelmatig andersom aflegde in een werkroute van weleer.
Het doel was om 8 kilometer te fietsen vanuit Vogelenzang.
Toen ik daar het startpunt bereikte was het helaas al donker. Toch begon ik aan de eerste dikke kilometer, maar daar strandde ik.
Enerzijds vanwege de bekende zonsondergangbepalingen, anderzijds omdat mijn wp2 niet leek te kloppen.
De wandeling (want ik besloot toch de fiets te laten hangen) leek wel garant te staan voor avontuur. Ik moest immers via Bennebroek en Heemstede naar een volgende overweg. Het nummer daarvan deed mij later vermoeden dat er op wp1 iets fout is (???), maar aan de overkant stonden 6 reeën op een inrit. Zij lieten zich door mij verjagen, sprongen verderop over de sloot en voegden zich bij een drietal anderen in het weiland.
De sloot was daar waarschijnlijk heel wat smaller, want toen ik later terug kwam konden ze niet langs de weg vluchten en moesten er twee zwemmend naar het weiland.
Maar eerst liep ik nog een stuk verder, alwaar zich nog een kleine kudde ophield.
Verderop klonken prachtige natuurgeluiden uit de duisternis, maar omdat ik het gewenste punt niet kon bereiken besloot ik me aan de reglementen te houden en nam dezelfde route terug; ter plekke wederom door drie reeën gadegeslagen.
Het restaurant was helaas gesloten, waardoor ik op zoek moest naar een alternatief.

Dat werd McDonalds, maar wel na een fikse omweg. Toen ik een Gamma en een Praxis ontdekte, ideaal voor een nog te plegen event-gerelateerde boodschap, koos ik een verkeerd keerpunt. Hierdoor kwam ik voor een stuk op de A9 terecht.
Na het keren kon ik de winkel wél bereiken en na de aankoop leek mij de hamburgerketen de beste dinerbestemming.

Ook het vervolg liep niet volgens plan: de op internet gekozen camperplaats in Velzen-Noord, Noordpier, werd niet gevonden.
Na een toeristische route, waarvan ik weinig zag in het donker, besloot ik om in Julianadorp illegaal te overnachten; ik was er niet de enige!!
Net na negenen achtte ik mij te moe om nog verder te reizen en relatief vroeg sloot ik mijn oogjes. Het was vrij fris (binnentemperatuur 's morgens 4,8 graden), maar daar heb ik niet veel last van gehad. Toch had ik besloten om de verwarming uit te laten, omdat ik niet weet hoe lang zo'n gasflesje meegaat. En er volgt nog een primitieve nacht.....

31 december 2011. Log 2743. NL.
Ik vervolgde vanochtend de kleinere wegen via Noordhollandse dorpjes, op zoek naar o.a. oliebollen voor het Afsluit(dijk)event. Ik slaagde in het pittoreske De Oever.
Daar hadden ze echter geen champagne achtige drank, dus daarvoor bezocht ik een supermarkt in Makkum. Daarna reed ik naar de eventlokatie.
Natuurlijk was ik daar veel te vroeg, maar het was geen lekker cacheweer: guur en nat.
In het restaurant nam ik een kop koffie, waarna ik een tafeltje met stopcontact regelde, waar ik tot sluitingstijd kon blijven zitten.
Maar eerst ging ik Zugführers Horrorwinter multi proeflopen (en plaatsen).

Zugführer zelf arriveerde tegen 16.00 uur ook in het eetlokaal, alwaar we het verblijf met een prima maaltijd afrondden.
Inmiddels waren ook de eerste eventdeelnemers binnengedruppeld.

Kort na zessen stonden we op straat en waren we aangewezen op het (beperkte) comfort van mijn campertje. De eerste actie was om het voertuig te keren, zodat de koude wind niet op de ingang blies. Daarna deelde Zugführer de eventboekjes uit, waarna ik het even benauwd kreeg: er moest een quiz worden afgewerkt alvorens het logboek gevonden kon worden.
Een eerste blik leerde mij dat ik van afgelopen jaar weinig nieuwsberichten had onthouden.
Maar dat logboek moest vandaag nog gevonden worden. Ik had dit event immers laten organiseren om mijn persoonlijke challenge te voltooien:
Elke maand in 2011 in een andere provincie een event bezoeken.

Gelukkig was er een hulpmiddel aanwezig in de vorm van een krant, zodat om 23.00 uur het logboek kon worden bereikt.
Dat ging ik samen met de laatste 2 eventbezoekers zoeken.

Log 2744, 23.55 uur. NL.
Verder was ik de hele avond zoet met het oplossen van de puzzels voor de Oudjaarsavond Horrorcache. Die kreeg ik net op tijd af om om 23.55 uur ook die toepasselijke cache te vinden.
Aansluitend liep ik (met een “plop”fles) de dijk op, waar Zugführer al van de horizon stond te genieten: uitlijkend over de weilanden aanschouwden we het noordoost friese vuurwerkarsenaal. Prachtig!! En zonder last van rook en lawaai.

Uiteindelijk was ik heel tevreden met deze manier van Oud op Nieuw beleven. Volgend jaar weer, als het aan mij ligt.

GC2XY7H

De Tongelreep in Aalst, Bonuscache

youris

1 december 2011

15.22 uur

2693

GC10BE9

kijkje achter de schermen van de snelweg#1


2 december 2011

12.46 uur

2694

GC23GJF

Remise

3gti

3 december 2011

8.05 uur

2695

GC25Z52

Nieuwegein Amsterdam-Rijnkanaal

The Muppets

3 december 2011

8.18 uur

2696

GCR3AH

Lunchbreak

Eikenboom (adopted from Track_leader)

3 december 2011

8.40 uur

2697

GCQ1MD

Coincache

team simpson

3 december 2011

9.29 uur

2698

GC14CHY

De Schil en de Punt

johanvc (adopted from Team Voyager)

4 december 2011

12.48 uur

2699

GC1V84T

Maria Route 2

Team Meelhopper

5 december 2011

16.57 uur

2700

GC32BVT

Eindhoven Kemphanen 1

Wimpie9

6 december 2011

18.13 uur

2701

GC2065N

Het zwarte goud

pecako

7 december 2011

16.22 uur

2702

GC24T4W

Bredase Parken – De Bavelsche Leij

Team van de Laar

8 december 2011

17.37 uur

2703

GC1R03K

De Abdij van Postel II

symonsj

9 december 2011

11.30 uur

2704

GC346BE

Duckstad – Gijs Gans

reloe

10 december 2011

12.18 uur

2705

GC34NWT

Duckstad – Oma Duck

reloe

10 december 2011

12.36 uur

2706

GC376AF

Horrorwinter #1: Riel

Zugführer

11 december 2011

11.12 uur

2707

GC32P1Y

De Overstortweg

TeamLambooij

12 december 2011

17.45 uur

2708

GC2F1QJ

Bossche Monumenten: Goulmy & Baar

Le Comte

13 december 2011

11.13 uur

2709

GC210CE

Blauwalg

WeideLopers

14 december 2011

18.45 uur

2710

GC2NP89

Hoenzadriel

Holland=

15 december 2011

12.45 uur

2711

GC2Z96Q

Venkantbrug

Spoekie

16 december 2011

10.08 uur

2712

GC388MM

Het Grote Boek

Jgeo

17 december 2011

21.12 uur

2713

GC38H8G

Het oude zwembad

jiraf

18 december 2011

17.25 uur

2714

GC15B6E

Stamcache Nuland

Tim&Job

19 december 2011

17.37 uur

2715

GC1ZPPE

Couburg

geo-sebne

20 december 2011

13.08 uur

2716

GCXZ5H

NpfW Remember Waldo

Team WilP

21 december 2011

18.53 uur

2717

GC151T9

Onderweg naar Lith 2

2B-Cachers

22 december 2011

10.38 uur

2718

GC386WP

Ecoduct Gentiaan

Thebearded dragons

23 december 2011

16.03 uur

2719

GC1GJW9

Cijferen: Machtsverheffen

Drekskiebbel

24 december 2011

10.31 uur

2720

GC1GJW8

Cijferen: Aftrekken

Drekskiebbel

24 december 2011

11.04 uur

2721

GC1GJW7

Cijferen: Optellen

Drekskiebbel

24 december 2011

11.54 uur

2722

GC1GJWA

Cijferen: Vermenigvuldigen

Drekskiebbel

24 december 2011

12.14 uur

2723

GC345YN

Challenge: Rondje Nederland

Moose61

24 december 2011

12.41 uur

2724

GC345ZV

Challenge: Snel rondje Benelux (en verder)

Moose61

24 december 2011

12.58 uur

2725

GC2JY28

Hop, hop, hop, hop, hop!

Jgeo

25 december 2011

12.30 uur

2726

GC1M10E

CROMMERT ROND

Geopatra

26 december 2011

14.23 uur

2727

GC24TB5

Bredase Parken – Park Hoge Vucht

Team van de Laar

27 december 2011

8.20 uur

2728

GC2Y2MP

Cauwelaer Cache

Jorrit Schippers & Irisss

28 december 2011

10.13 uur

2729

GC2J1ZF

Zonderwijk by night

LG-P

29 december 2011

17.21 uur

2730

GC38YW2

natuur 1

Geo-daan

30 december 2011

12.22 uur

2731

GC38Z2H

natuur 2

Geo-daan

30 december 2011

12.29 uur

2732

GC38Z2N

natuur 3

Geo-daan

30 december 2011

12.58 uur

2733

GC38Z2T

natuur 4

Geo-daan

30 december 2011

13.05 uur

2734

GC38Z30

natuur 5

Geo-daan

30 december 2011

13.13 uur

2735

GC38Z34

natuur 6

Geo-daan

30 december 2011

13.20 uur

2736

GC38Z38

natuur 7

Geo-daan

30 december 2011

13.28 uur

2737

GC38Z3A

natuur 8

Geo-daan

30 december 2011

13.36 uur

2738

GC38Z3C

natuur 9

Geo-daan

30 december 2011

14.04 uur

2739

GC38Z3D

natuur 10

Geo-daan

30 december 2011

14.21 uur

2740

GC38Z3E

natuur bonus

Geo-daan

30 december 2011

14.57 uur

2741

GCN9G6

Micro Zilver “overkant”

Team Dalamot

30 december 2011

15.21 uur

2742

GC2P3GM

Afsluit(dijk)event

Zugführer

31 december 2011

18.00 uur

2743

GC376AJ

Horrorwinter #4: Oudjaarsavond

Zugführer

31 december 2011

23.55 uur

2744