1 augustus 2010. Log 1542, 10.54 uur. NL.

Een vluggertje op de terugweg na een nachtje Valkenburg.

Om 12.00 uur wil ik Anne bij haar moeder in Helmond hebben, om 13.20 uur moet ik in Eindhoven de bus naar de Biesbosch hebben voor een familiefeest.

Gelukkig is het geen koopzondag, want dan was dit niks voor mij geweest.

In een volkomen uitgestorven gebied was deze canister eenvoudig te pakken.


2 augustus 2010. Log 1543, 13.42 uur. NL.

Ik had geen haast met deze cache : de beschrijving zalt al lang in mijn “maandag werk route map”, waardoor ik de recente aanpassingen niet meer had meegekregen.

A” miste ik dus op het nieuwe punt, en waar ik nu niets meer hoefde te doen, kón ik ook niets doen; alleen rustig blijven en nadenken, met het juiste cijfer tot gevolg.

Op wp2 werd de stilte, dier er inderdaad even overheerste, “bruut” verstoord door 2 meeuwachtigen, vervolgens door een zwerm overtrekkende gansachtigen.

Kort voor wp3 stond toch duidelijk een “verboden toegang”bord, waardoor ik extra bang werd dat deze cache gedisabled zou zijn.

Maar ja, ik was nu al zo ver, dat ik even de andere kant op keek; toch spannend.

Op het uitzichtpunt, hoewel ik de gehele wandeling prettig uitzicht ervaren heb, moest ik het ook nog met een oude vraag doen, maar ik was al zo tot rust gekomen dat ook daar de juiste aanname werd gedaan..

Na het loggen was het cachen voor vandaag weer gedaan en spoedde ik mij terug naar de auto. Maar dat was voornamelijk om de dreigende zwarte wolken (met onweer roffels) voor te blijven; die haalden mij pas in Eindhoven in.


Al met al was het een relaxte wandeling in een prachtig gebied.

Mijn hobby wist me wederom te verrassen met een onverwachte lokatie.


3 augustus 2010. Log 1544, 11.18 uur. NL.

Toch vond ik de beschrijving enigszins mysterieus : op welk coördinaat moest ik de tijd nu in laten gaan ?? Vandaag richting het punt wat mij wel wat leek, maar voor dat ik daar aan kwam (als ik er al had kunnen komen) wist ik de klok al op te winden.

Ik ga de serie niet binnen de twaalf uur afwerken, omdat ik dagelijks maar 1 cache doe (in mijn lunchpauze). Eigenlijk werk ik niet in Oosterhout, maar op mijn route kan ik tussen Rijen en Oosteind zonder veel om te rijden de klok bezoeken.

Prognose : elke maand de wijzer een stukje verder. Hopelijk krijg ik daar de tijd voor.


4 augustus 2010. Log 1545, 12.46 uur. NL.

Ietsjes uit de werkroute, maar binnen lunchtijd, ging ik op weg om de (voor mij) twee laatste Achterhoekse molen vragen te beantwoorden.

Omdat Olburgen toch wel in een uithoekje ligt, wilde ik deze skyline maar meteen bezoeken.


Log 1546, 12.59 uur. NL.

Rha en Bronkhorst waren het molenroute doel, waardoor ik dus twee extra caches kon scoren.


Log 1547, 13.13 uur. NL.

Terwijl ik stond te loggen reed er nog een auto de berm in. Toch durfden zij (wimyv) niet te loggen en reden naar het parkeerterrein. Sorry daarvoor, want daardoor regenden zij op de terugweg waarschijnlijk verschrikkelijk nat.

Volgens mij moest hier (bij dat “P”) ook de eerste pauzecache uit de molenroute liggen, maar die kon ik voor de bui niet vinden.

Maar wat een drukte in dit stadje. Daar ga ik toch nog eens doorheen wandelen, dus die “ACE 2009” cache komt nog wel een keer.


5 augustus 2010. Log 1548, 9.45 uur. B.

Met het opmeten van de kei had ik de aandacht al getrokken van een man op een grasmaaier. Ik vroeg hem of hij even tijd had voor een korte pauze om mij te fotograferen. Die afrikaantjes deden het niet.


Log 1549, 11.15 uur. B.

Onder een wolkenloze hemel, bij een graad of 20 startte ik de wandeling door dit Belgische woud. Alleen het “pad” tussen wp5 en 6 was wel erg nat zodat ik de rest van mijn werk nog met natte voeten rond reed.

Bij wp7 wees een passerende hondenuitlaatster mij op een getal, hoewel zij ons “spelletje”niet kent. Zelf liep ik nog richting twee afgekloven bielzen, omdat mijn coördinatendetector mij daarheen wees.

Uiteraard was er daarna bij de volgende wp’s steeds twijfel, maar toen ik na een uur met de cache in mijn hand stond, wist ik dat alles goed was gegaan.

Jammer dat het de laatste 800 meter regende.


De markt was vandaag niet hier, of Bartel heeft destijds de laatste exemplaren buit gemaakt, want ossen kwam ik in dit bos niet tegen.


6 augustus 2010. Log 1550, 21.10 uur. NL.

Echt spannend werd het niet : tot zo laat op de dag wachten met mijn dagelijkse cache.

Omdat ik naar Valkenburg zou gaan om morgen de bagage van De Puttertjes, Zugführer, Myterjov, Martijn Wielrenner en de meiden op te halen, zou ik ter plekke hulp genoeg hebben om mijn challenge veilig te stellen.

Mijn zusje ging mee, aanvankelijk om het wp van “Rondje Valkenburg”, waar ik vorige week vast liep, nogmaals te bekijken. Daarna fietsten we naar de Keutenberg.


Log 1551, 21.30 uur. NL.

N a het tellen van de spijlen (de rest kon worden gevonden met GGV) werden we het bos ingestuurd. Al na enkele meters dachten we dat het misschien al wel na zonsondergang was. Ook bij de cache zaten we verlegen om een zaklamp.

Toch konden we de doos vinden en aan het eind van het pad was het alweer (nog even) licht. –die tweede G staat voor Google-


7 augustus 2010. Log 1552, 11.36 uur. NL.

Gelukkig eens een earthcache, waar ik alleen stond, zonder een foto te hoeven maken in een onmogelijk standje.

Ik deed hem als onderbreking in “Rondje Valkenburg”, maar moest nu eerst terug naar de parkeerautomaat.


Log 1553, 12.44 uur. NL.

Vorige week deed ik de eerste helft van dit rondje al, maar liep toen vast bij Ave Maria.

Gisterenavond even met Ma Puttertje terug (die had het rondje al eens voltooid) en toen bleek ík wel goed te zitten, maar zou het wp nu Adieu Maria moeten heten.

Een hulplijntje stuurde ons naar het VVV, maar dat was allang gesloten.

En het is zo makkelijk op te lossen : kijk vanaf PONM richting de verdwenen Maria en neem het jaartal wat je dan ziet plus 2 voor TSRQ.

Vanochtend wist ik dat nog niet, dus ik deed het nog braaf via het VVV, hetgeen me 20 minuten (wachttijd) kostte.

De tocht kon vervolgd worden, maar op het volgende wp kon ik niet kiezen tussen de 30 cijfers om welke twee getallen de vraag nu draaide.

Maar goed, volgens GC-logica verder, totdat op wp8 naar alle waarschijnlijkheid (!!) een vervangend infobord werd aangetroffen, waardoor I (en daardoor ook K) niet kon worden bepaald.

Ik denk dat ik tóch op het juiste wp9 heb zitten uitrekenen waar de cache zou moeten liggen en dat bleek gelukkig te kloppen. Jammer dat er zoveel “onzekerheid” in de beschrijving is geslopen, maar ook zonder vondst zou het een mooi rondje zijn geweest.


Log 1554, 13.02 uur. NL.

Mijn middeleeuws woordenboek was kwijt en uit mijn vorige leven destijds kwamen geen herinneringen meer boven. Ik hield zogezegd veel te veel letters over om mee verder te kunnen. Een hulplijntje vertelde mij hoe ik de juiste resterende letters moest omzetten tot een coördinaat, waarna ik op eigen kracht de puzzel kon voltooien.

De vier gemiste woorden zoek ik nog wel eens op, de daarna nog overgebleven letter laat ik maar waaien : de cache werd gevonden.

Een heel stuk er vandaan ging ik zitten loggen en nog kreeg ik vreemde blikken; misschien had ik er een centenbakje bij moeten zetten.

In elk geval kon ik twee momenten (pakken en terug plaatsen) vinden om dreuzelvrij het strijdtoneel te verlaten.


Log 1555, 13.18 uur. NL.

Vorige week voelde ik me ter plekke teveel in het oog springend om deze koker los te weken, maar na een extra tip van mijn familie waar ik precies moest voelen, was het vandaag “kat in het bakkie”.


Log 1556, 13.47 uur. NL.

Heel lui, lijkt het, maar de parkeermeter (op de camperstrook aan de andere kant van het centrum) liep om 13.57 uur af, dus móest ik deze maar even met de auto doen.

Gelukkig was mijn oplossing goed, want anders had ik de cache waarschijnlijk nooit gevonden. Het kasteel heb ik in elk geval niet gezien….


Log 1557, 14.10 uur. NL.

De Puttertjes vonden gisteren deze prachtige locatie, Zugführer maakte er ’s avonds een cache van en ik mocht hem vandaag proeflopen.

Maar vóór ik bij de groeve arriveerde bleek de cache al online te zijn, dus kon ik hem ook nog eens direct loggen. Hoef ik daar niet meer voor terug.

Op de foto ontbreek ik (vanwege de ongemakkelijke houding waarmee ik die zou moeten maken), maar het is een mooie positie om aan de opdracht te voldoen.


8 augustus 2010. Log 1558, 9.27 uur. B.

Vandaag vertrok Zugführer op vakantie : zijn GC29ECG tour.

In Turnhout de eerste trein nemen was gunstiger dan in Eindhoven, dus gaf ik hem een lift. Ter plekke propte ik 3 tb’s in de nano, maar Zugführer nam ze meteen mee in het kader van hun doel.


Log 1559, 10.55 uur. B.

Vanwege de weersvoorspelling koos ik vandaag een “multi”, waarvan elk waypoint (3 stuks) een cache was.

Op het eerste wp waren 4 vogelaars voor de vogeltelling. Gelukkig wisten zij waarvoor ik kwam, want anders had ik alle vogels (nul !!) weg moeten jagen om die mannen te doen vertrekken.


Log 1560, 11.15 uur. B.

Ook deze (tweede) Liereman was eenvoudig te vinden.

Hoewel het weer erg mee viel, had ik kort voor de volgende tussenstop even de paraplu nodig. De bui duurde geen anderhalf uur (eerder anderhalve minuut), maar het zoeken naar de nano wel…… En toen had ik hem nog niet gevonden.


9 augustus 2010. Log 1561, 12.06 uur. NL.

Even de provinciegrens over gehopt om een racecoin te helpen.

Daarmee heb ik ook een begin gemaakt met deze serie, maar wanneer daar een vervolg van komt…..???

Wel erg leuk gedaan, die cache container. Jammer dat de coin er niet in past, maar met wat inventiviteit durfde ik hem toch ter plekke achter te laten.


Log 1562, 12.25 uur. NL.

Mijn dagelijkse cache was vlot gevonden, mijn werkroute rustig en het weer erg goed.

Deze cache had ik uitgedraaid als reserve, maar ik kon het niet laten om hem te gaan zoeken. Best een idyllisch plekje; in elk geval zo, bij 23 graden, volop zon en geen sterveling in de wijde omtrek.

De hint maakte hem inderdaad drieeneenhalve ster.


Log 1563, 12.37 uur. NL.

Oeps, bijna vergeten over het golfterrein uit te kijken. Ik vond de andere kant eigenlijk boeiender, hoewel ik kort voor ik ging cachen (mei 2008) van plan was te gaan golfen; de attributen waren al aangeschaft.


Log 1564, 12.46 uur. NL.

Omdat ik toch op dit doodlopend stukje Nederland zat, besloot ik er maar meteen alle cache op te pikken. Intelligent verstopt, deze erg kleine micro….

Het was wel moeilijk om het juiste logmoment te kiezen, want het was er erg druk vandaag. Er leek een soort hondencache event te zijn, met verschillende waypoints.


10 augustus 2010. Log 1565, 13.02 uur. NL.

Gisterenavond ontving ik een heel onverwacht, maar leuk mailtje.

Op 3 mei (zie log 1349) liet ik het instapkrukje van mijn campertje op de camping staan.

Ik hoopte dat “IkBenMamma” dat zou vinden en voor mij zou bewaren, maar ik hoorde daar niets meer van………….Tot in dat bewuste mailtje.

Ze was een weekje nabij De Efteling en wilde iets afspreken.

Nu ligt mijn werkroute dinsdags rondom Tilburg en dus rijd ik van Dongen naar Loon Op Zand, langs het beroemde pretpark.

Een afspraak was dus zo gemaakt : samen een cache die mooi in mijn lunchpauze past.

Josée zat doodstil op mijn krukje en toen ik het wilde pakken zag ik waarom : er was een prachtige kikker aan bevestigd. Erg leuk Cynthia; nogmaals hartelijk dank.

Cynthia had speciaal voor deze gelegenheid twee kikker-tb’s bewaard, waarvan ik er 1 mee nam; de ander kende ik al.

De pauze liep enigszins uit, want we gaven een gezin gastcachers alle gelegenheid om zich in onze wereld te begeven. Na tweeëneenhalf uur ging ik weer aan het werk.

Het was een erg leuk en gezellig weerzien met de dames uit Scheveningen.


11 augustus 2010. Log 1566, 12.55 uur. NL.

Vorige week wist ik er 3 van deze serie op te rapen. Allemaal zonder coördinaat, want die was ik vergeten uit te printen. Vandaag zou ik tevreden zijn met weer 2 Dorpsgezichten.


Log 1567, 13.14 uur. NL.

Vorige week kwam ik hier net niet langs, onderweg naar een (“molen”) pauze cache.

In de veronderstelling dat ik díe weer niet zou kunnen vinden, verzekerde ik mij in Toldijk al van mijn dagelijkse cache.


Log 1568, 13.40 uur. NL.

Die molencache vond ik inderdaad wéér niet. Ik zag geen andere verstop opties dan vorige week, dus daar neem ik maar wat langer afstand van. En dan hoeft deze niet te blijven liggen. Serie voltooid; zonder GPS.

Dit vind ik nou leuke kunstwerkjes.


PS : zou de internationale skyline bij GCK9AP ook door Cor gemaakt zijn ???


12 augustus 2010. Log 1569, 11.20 uur. NL.

Een werkroute van niks, maar toch wilde ik vandaag geen multi doen.

Het weer was prachtig, maar ik heb thuis nog zo veel (te veel) te doen, alvorens ik zaterdag met een gerust gevoel op vakantie ga.

Jammer, want zo’n “noodcache” dicht bij huis is altijd handig voor mijn dagelijkse score; nu is er weer 1 minder.


Eerlijk gezegd heb ik hem al eens eerder proberen te vinden, maar dat lukte toen niet. Misschien voornamelijk vanwege een paardendreuzel, maar toch.

Nu had ik hem direct in het vizier, dus voor mij was het geen drie sterren cache, tenzij je hem al hardlopend wil pakken, loggen en terugplaatsen….


13 augustus 2010. Log 1570, 9.45 uur. NL.

Typisch een voorbeeld van een ultieme cache plek : als niet cacher zou je hier nooit komen, terwijl de lokatie schreeuwt (schreeuwde) om een cache. Leuk gedaan.


14 augustus 2010. Log 1571, 14.59 uur. D.

Vanochtend eerst nog een wasje gedraaid; tegelijkertijd de camper in gepakt voor een vakantie richting de Alpen.

Eerste doel : “Rhein im Flammen”, omgeving Rhens / Spay, tussen Koblenz en Boppard.


Alvorens een camping te zoeken hier (cache-)inkopen wezen doen.

Eerst zocht ik aan de verkeerde kant, tot zelfs binnen in het pand.

Aan de zijde waar ik moest zijn liep namelijk een hondenuitlater. Hij liep ver genoeg door, zodat ik naar de cache op jacht kon.

Omdat ik geen ladder bij me had moest ik hem met ter plekke gevonden hulpmiddelen uit zijn verstopplek halen.

Voor het terugplaatsen kon ik misschien het opstapkrukje van mijn camper gebruiken, dus nam ik de trommel mee om daar te loggen.

Toen ik klaar was met de administratieve arbeid, kwam die hondenuitlater terug.

Maar…..hij liep niet door en bleef maar steeds verdacht richting mijn campertje kijken.

Gelukkig werd hij na een minuut of 20 opgehaald door zijn vrouw, want anders had ik de cache nooit terug kunnen werpen. Werpen ja, want het krukje bood onvoldoende hulp.


Log 1572, 16.04 uur. D.

Op weg naar deze cache dook er nog 1 op mijn schermpje op; vlak bij een bushalte.

Gelukkig kon ik discreet parkeren, maar daar stonden namelijk een dozijn personen. Dus zelfs ik moest op de bus wachten. Hoe zuur is het dan als je de cache zo’n half uur later dan niet kunt vinden….


Deze was geen probleem, hoewel het uitzicht vanaf de weg beter was dan vanaf de cache.

De burcht zou de rest van de dag nog in beeld blijven : ik vond namelijk een camping aan de voet ervan (wel met de Rijn ertussen).


Log 1573, 18.32 uur. D.

Ik kwam voor “Rhein im Flammen”, het was nog lang niet donker, dus trok ik eerst de heuvels in. Hoewel het warm en zonnig was nodigde de bron niet echt uit tot opfrissen.

Bovendien zou ik nog veel meer gaan lopen, dus zou ik zo weer bezweet zijn.


Log 1574, 19.18 uur. D.

Heksenwerk, die afwijking. Heel even keek ik in de ideale verstopboom, maar zag daar geen cache-kenmerken. Omdat ik toch nog zo’n 12 meter verder werd gestuurd heb ik eerst erg lang bij de verkeerde boom gezocht.

Toen de betovering was uitgewerkt (en ik al lang niet meer op gps vertrouwde) kon de cache alsnog gelicht worden.


Log 1575, 20.38 uur. D.

Wat een rust op dit wonderschone uitzichtpunt.

Doordat ik de St. Nikolaus cache niet kon vinden (het was dan ook nog geen 5 december !?) begon de duisternis te naderen.

Genietend van het uitzicht bewaarde ik misschien wel een uur mijn geduld. Tussen de vleermuizen, want ik besloot om hier te blijven wachten op wat zou komen gaan : “Rhein im Flammen”.

Dat bleek een geweldige keuze : het vuurwerk werd ontstoken ter hoogte van Spay (denk ik), de burcht werd rood (!!) verlicht en een vloot van tientallen vaartuigen (óók met rode feestverlichting) kwamen door de bocht van de Rijn.

Na de volgende vuurwerkshow verdween het spektakel uit mijn zicht, dus tijd om de berg te verlaten.

Ik wandelde langs de eveneens rood verlichtte “Konigsstühl” en kreeg nog prima zicht op de derde vuurwerkshow. Aan de oever aangekomen waren de boten helaas al voorbij.


Jammerlijk was het nog wel beredruk, zodat ik GC1ZZYJ niet meer kon doen : de eerste foto nam ik waar en ik zag zelfs het filmkokertje met aanwijzing (naar alle waarschijnlijkheid), maar door al die aanwezigen kon ik dat (zo hoog) onmogelijk onopvallend pakken. Misschien morgen ochtend nog een rondwandeling….


15 augustus 2010. Log 1576, 9.57 uur. D.

Jammer, jammer, jammer : forse regenval voorkwamen dat ik nog aan die rondwandeling door Rhens zou beginnen.

De twee traditionals in Spay werden met de paraplu nog wél bezocht.

Hoewel ik deze cache snel wilde doen (vanwege de hevige bui), zag ik niet snel hoe : volgens mij kon ik niet korter dan 300 meter mijn camper stallen.

Maar geen probleem. Met dit weer wilde ik vlug van mijn dagelijkse cache-druk verlost zijn.


Log 1577, 10.16 uur. D.

Helaas stond het afzettingshek van de RiF-festiviteiten er nog. Dus op de hoofdstraat geparkeerd en door de hoosbui naar de cache. Daar zag ik dat ik er gemakkelijk met de camper had kunnen komen.

In elk geval kon ik op deze zondag Schottel-muggelvrij loggen.


De geselecteerde earthcache, met wandeling, liet ik voor wat het was; het regende mij een beetje te veel en de dagelijkse cache was al binnen.

Vanwege die regen was er dus zowiezo niet veel te doen, buiten, dus nam ik alle tijd om het volgende doel te bereiken : Pfordzheim.

Van de ouders-ophaal-aktie zo’n 6 weken geleden stond nog een pocket querie in mijn coördinaten detector. Daar waar ik (bij de cache) kon parkeren zou ik nog wel even proberen e.e.a. te zoeken. Resultaat : 2 not founds, 5 founds.


Log 1578, 10.46 uur. D.

Met uitzicht op een aardige burcht kon ik deze vangrailcache in alle rust loggen.


Log 1579, 11.02 uur. D.

Een weerzien met de Loreley. Ooit stond ik er boven op, hoewel ik toen twijfelde of zij dat was. Ik vond het een lugubere berg. Misschien wel door de hardrock klanken destijds.

Vanaf hier had ik een vreedzamere kijk op de rots. Én de absolute zekerheid dat het deze was.


Log 1580, 12.32 uur. D.

In Nederland is het wel haast een begrip : carpoolcaches. Daarom wil ik ook wel een Duitse op mijn lijstje hebben staan.

Een volgende was niet mogelijk : een maximaal hoogte doorgang voor een personenauto.


Log 1581, 12.54 uur. D.

Hoewel nog geen 2 uur aan het rijden, sinds mijn vorige stop, toch deze rastplatzcache even meegenomen.


Log 1582, 13.13 uur. D.

Zonder angst dat er op de volgende Alpenreis geen caches meer langs de route liggen, pakte ik ook deze even mee.


Het zou de laatste blijken, want voorbij Ludwigshafen reed ik de pq uit.

Een mooie tijd om die laatste kleine 100 km zonder oponthoud af te leggen.

Het weer leek ook iets op te klaren; misschien vandaag nog het “Keibelrondje”?


Helaas bleek ik in Pforzheim geen camping te kunnen vinden. Vooral jammer dat er in Huchenfeld geen is.

Ik reed daarom helemaal tot aan het wereldberoemde Calw, om een plekje te vinden op camping “Schwarzwaldblick”. Morgen per camper (terug) naar Huchenfeld, om een nieuw persoonlijk dagrecord (aantal caches) te vestigen.


16 augustus 2010. Log 1583 t/m 1621. D.

Precies zo als verwacht : ik zou de hele dag nodig hebben om rondom Huchenfeld te wandelen. Des te vervelender was het dat er geen camping in de buurt was.

Dus vanochtend eerst terug naar het dorp, daarom pas om 10 uur gestart.


Oké, ik deed er nog een paar caches tussendoor, maar de laatste in het rondje vond ik pas om 18.28 uur. Het wandeltempo was hoog genoeg, maar het zoeken kostte soms nogal wat tijd.


Onderweg besloot ik ook nog enkele caches te laten liggen, omdat ik na de ronde ook nog een camping moest zoeken.

Maar vanwege #6a Keibelweg moet ik toch nog eens met een ladder terug komen.


In mijn cache-dagboek pik ik er enkele logs uit. Vanwege de verstopplek of omdat het een niet-Keibelweg cache was.


Log 1585, 10.26 uur. D.

In mijn rondje Keibelweg zou ik 2 hohes Feld caches mee pikken.

Omdat de serie niet meer compleet was, besloot ik de andere 3 niet te doen.

Mijn wandeling zou toch al lang genoeg duren.


Log 1589, 11.03 uur. D.

De andere hohes Feld cache voor vandaag.


Log 1591, 11.25 uur. D.

Ik ben niet handig genoeg met origami. Zelfs niet met het voorbeeld én zelfs niet dankzij mijn bekendheid met kikkers.

De pootjes kreeg ik derhalve niet gevouwen, maar hij hopt wel.

Hoewel hij nu de grootste in de cache was, zat hij toch nog in het stadium tussen dikkopje en kikker.

Wel een leuk gezelschap; ze hadden zo mee mogen gaan mijn omvangrijke verzameling in. Een leuk idee om in Nederland iets mee te doen….


Log 1595, 12.13 uur. D.

Ik deed de hele serie zonder spoilerfoto’s, waardoor zich niet alles even eenvoudig liet vinden. Dit was er 1 van.

Later zou ik “Toronar” treffen die hier vandaag voor terug kwam vanwege een eerdere NF.


Log 1596, 12.19 uur. D.

Hoewel ik nooit bezig ben om zoveel mogelijk caches op een dag te doen, wilde ik met deze serie mijn record scherper stellen. Met deze ben ik halverwege mijn “huidige” record van 24.


Log 1603, 13.43 uur. D.

Dit vond ik de moeilijkste. Tot nu dan in elk geval.

Maar gelukkig kon ik hem vinden, want het zou toch jammer zijn als er in deze serie een not found zou blijven liggen.


Log 1604, 13.58 uur. D.

Ik ben helemaal niet poëtisch, maar ik wilde de cache toch niet laten liggen.

Nu was ik ook vergeten dat ik onderweg een gedicht zou moeten schrijven, maar ter plekke dacht ik aan het prachtige lied “Geen dag voorbij” van Wolter Kroes.

Speciaal voor op mijn website heb ik daar een “cache”tekst op geschreven.

Hij moet nog worden ingezongen en de tekst ken ik nog niet van buiten, dus in het logboek verscheen een unieke versie….


Log 1606, 14.25 uur. D.

Evenaring dagrecord. Vanaf de volgende, een 4 sterren klimcache heb ik een nieuw persoonlijk dagrecord neergezet.


Log 1609, 15.02 uur. D.

Hoewel ik bij de vorige cache de hint niet begreep, wist ik hem makkelijk te vinden.

Deze daarentegen leverde al meer problemen op; en een gescheurde broek : zowel met links als met rechts gleed het mos onder mijn voeten weg. Het was nog even stoeien om uit deze spagaat weer op te staan.

Maar die micro…..was het maar 1 specht geweest die zich hier had uitgeleefd.

En dan uitgerekend die met een huisdeur kreeg dan de cache in zijn hol.


Log 1610, 15.10 uur. D.

Heb je dáárom die tweede stam afgezaagd ? Ach. Je moet iets om een originele verstopplek te creëren.

Het past goed bij deze goed verzorgd serie.


Log 1611, 15.26 uur. D.

Zojuist besloot ik nog om de “Tafelrundecache” níet in mijn rondje op te nemen, maar voor dit steentje wilde ik nog wel een ommetje maken. Jammer dat er geen biertje stond te wachten.


Log 1612, 15.41 uur. D.

Het duurde even voor ik de doos spotte, maar ik ben dan ook geen elektricien; ik zoek er voor thuis nog een…. Erg origineel verstopt; weer een idee rijker.

Na het loggen van de lokale skihelling af en verder met de Kiebelweg.


Log 1618, 16.56 uur. D.

Een voetbalcache mag ik toch niet laten liggen, maar ik had tot twee keer toe bijna opgegeven. In de rust pakte ik zelfs nog even een Kiebelweg cache, maar in de verlenging scoorde ik de bevrijdende…..boomstronk.


Log 1620, 18.19 uur. D.

Gedurende de hele tocht lette ik ook nog op de gevraagde gegevens voor deze Kiebelweg multi. Volgens mij zou het eigenlijk Kiedelweg moeten heten, maar goed.

Toronar” kwam niet terug van de cache.

Ik had hem eerder, net voor Log 1619 ontmoet en gesproken.

Gelukkig kon hij mij uitleggen hoe ik #31 moest vinden. Dat was namelijk zojuist mijn enige NF Kiebelwegcache. Natuurlijk ging ik daar even voor terug.

Hij moest nog naar #10, daarna zouden we samen dineren in “…..”.


Log 1621, 18.28 uur. D.

De laatste voor vandaag, maar dat kostte wat moeite zeg. Ik heb wel 3 kwartier onder elke Efeu naar een micro gezocht, maar zonder resultaat.

Ik had hem al opgegeven, maar toevallig trof ik bij de parkeerplaats “Toronar” nog en die vertelde mij waar ik ongeveer moest kijken.

Tja, toen bleek ONDER (nog) niet te kloppen én MICRO was onjuist.

Maar eind goed al goed : de hele serie voltooid en een nieuw dagrecord van 39 caches.


En het weer vandaag ? Dat was prima om te wandelen; hoewel de zon zich niet liet zien, bleef het wel de hele dag droog. En met zo’n 17 graden kwam ik niet echt aan zweten toe.


Na het eten,in de auto, begon het te regenen. Ik zou rond 21.00 uur in Enzklösterle een camping oprijden. Het zou er de hele nacht regenen.


17 augustus 2010.

Vreemd hoor : wel goede ontvangst, geen websites bereikbaar.

Er moest dus een telefoontje naar ma Puttertje aan te pas komen om mij van enkele traditional-coördinaten te voorzien.

Ze gaf er 4, ik vond er 3. De laatste was te moeilijk om snel te parkeren, maar ik was al tevreden.


Ik wilde dus snel de bergen uit, dus reed ik direct naar de Bodensee.

Hopelijk is internetten daar wél mogelijk.


Log 1622, 10.56 uur. D.

Omdat ik de coördinaten telefonisch door had gekregen, wist ik niet alles over deze cache. Ik was niet per motor (dat ben ik nooit), maar als camperaar vond ik het plekje ook wel de moeite waard.

Bij het pakken viel de inhoud tóch bijna in de beek; bij het terugplaatsen gleed ik haast van het talud.


Log 1623, 11.07 uur. D.

Zonder hint (daar had ma Puttertje overheen gelezen) was deze petling eenvoudig te vinden : het groene dopje stak overal boven uit.


Log 1624, 11.15 uur. D.

Wat mooi, om zó de start van een rivier te eren.

Een leuk rondwandelingetje.


Voor vandaag genoeg caches : naar een camping en rusten…


Omstreeks 15.00 uur vond ik een camping aan zee.

s Avonds bleek mijn “dongel” nog geen websites op te leveren (wel bereik).

Gelukkig was het gebruik van het netwerk van de camping gratis en dat bleek wél te werken. Morgen kan ik weer “op eigen kracht” cachen.


18 augustus 2010.

Ondanks het wisselvallige weer, waarbij zeer regelmatig een buitje viel, stapte ik op de fiets. Hoofddoel : de Marienschlucht bovenop het plateau ten noorden van Allersbach, aan de hoge zuidoever van de Überlinger See, de noordwestelijke arm van de Bodensee.


De eerste cache kon ik al niet vinden, maar dat was gezien Log 1575 niet zo vreemd :

Ook deze heette St. Nikolaus…. Maar eigenlijk wist ik gewoon niet wat een “Biberschwanz” zou moeten zijn. Dus maar direct verder, de berg op.


Log 1625, 11.40 uur. D.

Mijn fiets liet ik onder aan de trap staan, hoewel ik na deze cache tóch de hoogte in moest. De micro liet zich eenvoudig vinden, het uitzicht was fantastisch.


Log 1626, 11.53 uur. D.

Ik was nog fris, dus kon ik deze klim nog fietsend (tot aan het grindpad).

Ook deze lag op een veilige, logische plek, nabij wederom een prachtige blik op de zuidwestelijke arm van de Bodensee.


Log 1627, 13.38 uur. D.

Niet helemaal zoals bedoeld, maar ik heb de schlucht 2½ keer bewandeld.

Per fiets kwam ik via een grindpad van de golfbaan omhoog. Het laatste stuk was een bospad wat, tegen de steile helling, steeds smaller werd.

Bij een bruggetje, waar ook een trapje begon (wat me bijna een gebroken oogkas opleverde), legde ik de fiets naast de beek. Op naar het fotomoment.


Later kwam ik nog terug voor een vergeefse zoektocht naar een golfbal.

Tussendoor bezocht ik ook nog ruïne Kargegg, waar helaas geen cache meer te vinden was. Wel een cachend echtpaar uit Dortmund.


Log 1628, 15.37 uur. D.

Inderdaad kort bij de hemel : de bui die ik hier op mijn hoofd kreeg was wel de zwaarste van de dag. Gelukkig kon ik in het portaal schuilen.


Log 1629, 16.11 uur. D.

Even een multi tussendoor. Het ziet er zo simpel uit in mijn overzicht, al die traditionals op rij. Aan dat overzicht kun je niet zien dat ik ze als 1 grote multi-dagtocht per fiets heb bezocht.

Die fiets kwam nu goed van pas, omdat de kortste (topo) weg was verspert met een hek. Er moest dus een ommetje gemaakt worden, maar dat was al fietsend goed te doen.

Bij de cache wist ik mijn evenwicht te bewaren, maar, getuige enkele kruisjes, gaat het daar ook wel eens fout. Wel een mooie plek, maar jammer van de bomen langs de weg er naar toe; die belemmeren een werkelijk magnifiek uitzicht op de Bodensee.


Log 1630, 16.39 uur. D.

En weer zo’n geweldige bergtop. Als niet cacher was ik hier waarschijnlijk nooit naar toe gewandeld (de fiets moest –heen- echt even aan de hand), omdat er niet op gewezen werd.


Log 1631, 16.59 uur. D.

Ik heb goed rondgekeken –ook aan de bosrand-, maar ik heb Hof-Höfen niet gezien.

Wel twee flinke reeën die eerst uit het struikgewas te voorschijn kwamen en daarna het bos in renden.


Log 1632, 17.12 uur. D.

Jammer dat ik geen tijd meer wilde nemen om Zellerblick 1 te doen, want nu weet ik eigenlijk niet waar ik “Zeller” had moeten zien. Desondanks was het een prachtige plek om een keuze te maken : die andere (4) caches in dit bos nog doen, of toch maar (wijselijk) terug naar Allensbach. Hoewel boven op de berg, dus waarschijnlijk snel terug aan de kustlijn, besloot ik toch voor die verstandige beslissing.


Misschien kon ik onderweg naar beneden nog wat caches meepikken.

Dat zou echter niets meer worden : een paar lagen toch te ver naar het westen, anderen lagen aan een fietsonvriendelijke weg. Misschien iets voor morgen, wanneer ik met mijn campertje verder trek.


Log 1633, 18.16 uur. D.

Hoewel bijna terug op de camping, had ik toch een excuus voor een pauze.

Vanaf Hof-Höfen, via Liggeringen en Möggingen hoefde ik weliswaar niet al te veel te trappen (en rolde soms sneller dan 40 km per uur het dal in), maar toch…

Er lag nog die 5 decembercache van de (valse) start vanochtend.

Ik heb er dus tóch zo’n beetje boven opgestaan, maar met die inmiddels bekende afwijkingen besloot ik er bij het begin van mijn lange tocht niet al te veel tijd in te stoppen.

Maar nu denk ik te weten wat een Biberschwanz is…; gevonden dus.


19 augustus 2010. Log 1634, 10.51 uur. D.

Het was zo’n mooie camping; haast met de voorwielen op het Bodensee-strand.

Helaas zat het weer niet mee. Naar verwachting pas vanaf vanmiddag.

Maar…wilde ik daar op wachten ?

Ik besloot tot een ochtendwandeling naar een fenomenaal uitzicht : volgens mij kwam het mooie weer er inderdaad aan.

En een ree ging er vandoor…


Toch besloot ik niet te wachten, had nog 3 lokale caches op het programma staan, maar bij de laatste 2 kon ik niet parkeren.

Op naar Zwitserland.


Log 1635, 11.30 uur. D.

Als ik had geweten dat ik bij de volgende 2 geplande caches niet kon parkeren, had ik deze ook niet meer bezocht. Maar ja, toch weer 1 meer van de kaart geveegd.


Log 1636, 12.50 uur. CH.

Mijn eerste cache-bezoek aan Zwitserland wilde ik graag inluiden met een serie.

Bij het passeren van #2 wist ik al dat dit eigenlijk niets voor mij zou zijn.

Gelukkig lag #1 wat gunstiger, dus een start was gemaakt.


Log 1637, 13.05 uur. CH.

Na een extra rondje –bij vertrek per auto van #1 besefte ik dat ik de hint was vergeten op te schrijven- wist ik deze tóch vrij onopvallend te pakken.

Nu de hint wél meteen genoteerd, dus op naar nummer 3.


Log 1638, 13.23 uur. CH.

Hopelijk onopvallend genoeg lukte mij ook deze. Teleurstellend was echter dat er geen waarde voor de bonus in te vinden was. De (slechts) 2 logstrookjes waren aan de voorzijde helemaal vol.


Verderop parkeerde ik mijn auto om de tip van Black2Black ter harte te nemen : een aangenaam bezoek aan het Seeburg park.

Hoewel ik de coördinaten zeker goed heb berekend, kon ik ter plekke geen cache gevonden krijgen.

De parkeertijd (70 minuten) was inmiddels om, dus ging ik per camper verder naar Kreislingen 4.


Die was voor mij de druppel : veel te druk voor een solist. Ik schopte nog wel 3 stenen opzij, maar achter de heg waren kinderen aan het spelen, terwijl hun vader (naar ik aanneem) die heg aan het snoeien was.

Omdat ik uit #3 al de hint miste liet ik Kreislingen verder voor wat het was.


Verder naar Romanshorn.

Daar had ik n.a.v. de beschikbare caches veel van verwacht, maar helaas was er geen camping. Voor vandaag was het dan ook voldoende en ik vond tegen vijven een camping nabij Arbon, zo’n 7 km verderop. Morgen zien we weer verder (en Martijn).


En het weer ?? Inmiddels was het erg zonnig en behoorlijk warm geworden.


Tijdens het “avondeten” alvast mijn logs van vandaag bijgewerkt en meteen maar even gekeken of er iets te cachen valt in Arbon.

Jawel hoor : een traditional op 500 meter van de camping (mooi voor morgenochtend), een multi die binnen 700 meter start en nog enkele traditionals iets verder weg.


Die multi….die moest er nog van komen.

Daarna eventueel een rondje langs 5 traditionals, waarvan de laatste bij donker werd aanbevolen.


Log 1639, 20.01 uur. CH.

Wat een leukerd, deze wandeling. Zelfs “f” kon ik vinden, of beter gezegd : zag ik liggen, want dat nest was blijkbaar door een vos geroofd. Gelukkig kon hij niet bij de inhoud en kon de zoektocht naar de final beginnen.

Die laatste woning zat hoog en vast, waardoor het even een watervogelnest dreigde te worden. Er was al en hele voorraad vogelvoer in het huisje aanwezig : tientallen mierenlarven bevolkten de woning; die heb ik maar met alle benen op de grond gezet.


Log 1640, 20.20 uur. CH.

Gelukkig zocht ik de betekenis van het vreemde woord even op, zodat ik zeker wist dat ik goed zat. Het was er tamelijk druk; klaarblijkelijk kastenbouwers die op een lift naar huis stonden te wachten.

Gelukkig kon ik me achter een steentje verschuilen en ongezien loggen.


Hoe anders zou dat gaan bij “Die 2 Brüder” en “Lichterspiel”: hoe ik ook zocht, de micro’s werden daar niet gevonden.

Geluk bij een ongeluk : bij de laatste was het al donker, dus kon ik (als iemand uit dé lichtstad (Philips)) toch genieten van dat prachtige schouwspel.


20 augustus 2010. Log 1641, 8.16 uur. CH.

Lekker vroeg uit de veren. Koffie vast aangezet en een dikke 500 meter van de camping naar de cache. Terug bij de camper was de koffie dus klaar.

Planning vandaag : terug naar Romanshorn voor 10 caches.


Log 1642, 9.35 uur. CH.

Gisteren wist ik de “Kreislingen”-serie niet te voltooien. Om toch een mysterie te scoren in Zwitserland dook ik gisteren nog even Wikipedia op.

Mijn camper parkeerde ik op zo’n 600 meter hemelsbreed, maar het was nog een aardig stukje wandelen om hem te vinden.


Log 1643, 10.15 uur. CH.

Martijn (Zugführer) smste dat hij om 11.10 uur per trein in Romanshorn zou aankomen.

De caches op Inseli zouden we dan mooi samen kunnen doen.

Ik liet mijn campertje in Egnach staan en ging eerst het reisschema bestuderen.

Ik stapte in de koker en kwam er bij Mirjam en Peter weer uit.

Hopelijk komt de coin, die ik er achter liet, per buizenpost in Londen aan.


Log 1644, 11.10 uur. CH.

Na een NF bij een (elke !) regenpijp van de kerk, wilde ik ook deze bijna opgeven.

Ik was vanuit 1 richting in 4 standjes exact op het 0-punt geweest en had er veel tijd ingestoken. Tenslotte deed ik toch nog een poging vanaf de andere kant.

Toen zag ik toch een verdacht object; maar met zo’n 2 a 3 meter afwijking.


Log 1645, 11.24 uur. CH.

Ik stond op het punt de nano te grijpen, toen Martijn vroeg waar hij mij kon treffen.

Ik stuurde hem richting Friedrichshafen….


Log 1646, 11.42 uur. CH.

Helaas” moest ik de cache nog zelf zoeken : Martijn had hem alweer toegedekt.

Nou… dat kan hij wel.

We reizen nu een dag of 3 samen verder, met als hoofddoel Liechtenstein, maar eerst nog even Inseli afstruinen.


Log 1647, 12.04 uur. CH.

Wat een leuke rots. Hopelijk worden de antwoorden goedgekeurd, want ik nummer mijn logs.


Log 1648, 12.20 uur. CH.

Als je weet waar je moet zoeken is elke cache simpel. Ook al vermoed je het en heb je nauwelijks afwijking, het oog moet er maar net op vallen.

Gelukkig waren we met zijn tweeën, want anders had ik het allang opgegeven.

Het was namelijk best opvallend cachen op deze prachtige lokatie.


Log 1649, 12.46 uur. CH.

Verassend snel hadden we uitgevist waar deze cache zich moest bevinden, maar….. er leek een vis mee aan de haal te zijn gegaan. Dat hebben we later weer hersteld.

Bij dit weer, zonnig en warm, is het een fantastische chil plek.


Log 1650, 13.00 uur. CH.

Een leuke, leerzame stenenverzameling.

Daarna tijd voor de lunch. Naast het park vonden we een leuke bistro.


Log 1651, 14.30 uur. CH.

Voor de lunch bezochten we alle wp’s. De eind berekening kwam niet lekker uit, dus streken we neer in een leuk havenbistrootje. Uiteraard kwam de berekening al goed vóór we hadden besteld, maar we aten toch eerst maar een hapje, spaghetti met basilicumpesto.

Daarna op zoek naar de “laatste” traditional die we nog hadden laten liggen (maar die konden we niet boven water halen) en de Inseli-final.


Na een prachtige middag op een heerlijke lokatie wandelden we naar mijn campertje.

Op weg naar Liechtenstein.


21 augustus 2010. Log 1652 t/m 1660. FL.

Op de (enige ?) camping in Liechtenstein had ik geen internet, maar Martijn had een pocket query van FL-caches.

We startten met een multi dicht bij de camping, maar de ontknoping bleek zuidwaarts; die zouden we dan ook laten liggen tot morgen.

Wij wilden immers noordwaarts, naar Vaduz.


Log 1652, 11.25 uur. FL.

Ondanks het mooie weer waren wij de enigen die hier vanochtend speelden.

We hadden alle speeltijd hard genoeg nodig vanwege de voortdurende afwijking.

Log 1653, 12.05 uur. FL.
Misschien hebben beide bruidsparen nu wel een foto in hun album met loggende cachers...

Log 1654, 15.15 uur. FL.

Na een hapje bij McDonalds, een wandeling langs de Rijn naar 2 bruggen en een startpunt van filosofische cache, konden we hier eindelijk weer iets loggen; a t/m g waren goed te vinden, waarna de cache niet lang verborgen bleef.


Log 1655, 15.45 uur. FL.

Welk het hoge huis was waist ik niet; ik had alleen een coördinaat.

Maar het vinden van de cache was geen probleem en dat was het belangrijkste.

Ik heb alle omliggende gebouwen gezien.


Log 1656, 16.55 uur. FL.

Wat een tegenvaller dat het kasteel niet toegankelijk was. Vooral vanwege het ontbreken van een lekker koel biertje. Maar het uitzicht was mooi en er lag nog een cache, daarboven, dus de steile klim was zeer zeker de moeite waard.


Log 1657, 17.10 uur. FL.

Omdat ik (dus) toch boven was….. Van dit soort cache verpakking had ik wel gehoord, maar er nog nooit 1 van gezien.

Zouden we daarom vanochtend die bij de oude weverij niet hebben gevonden ?


Ondanks 3 NF’s (traditionals), wisten we toch 6 caches te vinden.

Na een diner in het centrum van Liechtensteins hoofdstad liepen we weer richting het zuiden. Onderweg, bij het inmiddels gesloten VVV nog even een earthcache.


Log 1658, 20.30 uur. FL.

Helaas kan ik, wegens falend E-mail, de antwoorden en foto pas na mijn vakantie toesturen, maar vanwege nummering van mijn gevonden caches hoop ik dat de log nog even mag blijven staan….


Log 1659, 20.45 uur. FL.

Reeds om een uur of 3 waren we aan deze cache begonnen, maar eigenlijk begrepen we vraag 1 al niet. De rest ging gemakkelijk en tijdens het eten filosofeerden we over de voltooiing. Met succes, want de doos werd op een aardig plekje gevonden.


Log 1660, 21.15 uur. FL.

Het duurde te lang om op de eerstvolgende bus te wachten, dus liepen we door tot McDonalds. De NF van vanochtend werd nu wél gegrepen.

Blijkbaar was dat met een goed gevulde maag en een paar liter bier eenvoudiger.

Enthousiast door die vondst besloten we ook de oude weverij nogmaals te proberen, maar die bleef écht voor ons verborgen.

De bus was inmiddels nauwelijks nog een optie, dus kwamen we laat op de avond weer te voet op de camping terug.


22 augustus 2010. Log 1661, 9.45 uur. FL.

Na het vertrek vanaf de camping parkeerde ik na zo’n 300 meter mijn campertje alweer om de multi van gisteren te voltooien. Het werd nog even zoeken naar een kleine kerstboom, maar ons geduld werd beloond.


Log 1662, 13.55 uur. I.

De reis ging verder via Davos naar Susch en via Schuls naar Nauders.

Daar gingen we even rechtsaf om via de Reschenpass even mijn eerste Italiaanse cache te vinden. De toren stond midden in het water. Maar de cache kon zonder natte voeten bereikt worden. Vanwege het hoogzomerse weer had hij wat mij betreft ook zwemmend gedaan mogen worden.


Martijn moet morgenavond de nachttrein vanuit München hebben, dus was het doel om al een heel eind in die richting te reizen.

Na een voorspoedige rit over de Bundesstrassen 180 en 171 brachten we om een uur of 6 een bezoek aan Monika en Michael. Na een uurtje koffie met gebak zochten we de camping in Kaltenbach op.

Daar had ik weer internet en kon de tocht naar München worden voorbereidt.


23 augustus 2010.

Het beloofde weer een warme, zonnige dag te worden. De regen (en hevige onweer) was vannacht in een uurtje overgetrokken.

Na een bezoek aan de supermarkt in Kaltenbach reden we nog een rondje door het dorp; misschien zouden we mw. Eberharter nog tegenkomen…

Dat was natuurlijk ijdele hoop, dus zetten we koers naar de eerste 4 caches voor vandaag.


Log 1663, 10.55 uur. A.

St.Pankraz. Wat ben ik daar vroeger vaak geweest, maar uiteraard nooit voor een cache.

Extra leuk dus dat dát dan weer een reden gaf om nog 1 keer die bult te beklimmen.


Log 1664, 11.55 uur. A.

Na vergeefse zoekminuten naar een relaxte cache bij Fügen’s zwembad, grepen we de cache op de mij zo vertrouwde Zillerbrug in Niederhart.


Log 1665, 12.45 uur. A.

Martijn was wel benieuwd naar de feestlocatie van zijn ouders huwelijk, dus parkeerden we de auto bij “Almdiele”.

Uiteraard ook omdat we daar een leuke multi konden doen, die ons tot de prachtige Haselbachwasserfall voerde.

Daar hadden “de Puttertjes” natuurlijk ook trouwfoto’s gemaakt. “Zugführer” was uiteraard ook erg benieuwd naar dat beekje; misschien wel de mooiste waterval die ik ken.


Na deze cache was het tijd om daluitwaarts te reizen, maar dat kan natuurlijk niet zonder een groet te brengen aan de familie Bichler.

Wat ik niet wist was dat Hermann jarig was –en Tresl gisteren-. Dat was natuurlijk best een beetje lullig, maar wij hoorden dat later pas van mw. Eberharter.

En dat terwijl ik hun geboortedata bij toeval bij me had (op een aloude ansichtkaart).

Inderdaad, mw. Eberharter werd alsnog gevonden. Tresl had verteld waar zij werkt en daar troffen we haar dan ook aan.

Maar eerst deden we nog 2 caches in Strass.


Log 1666, 13.45 uur. A.

Even een eenvoudige letterbox meepikken; leuk voor de statistieken.

Leuke woning ook, waarin ons bezoek gemeld mocht worden.


Log 1667, 13.50 uur. A.

Ik kende zulke stoel nog niet, maar nu is het wachten op “IKEA”-caches….


Nu nog even langs Gasthof Dorfwirt in Wiesing, voor een kort babbeltje met mw. Eberharter.

Later bleek dat zij gisterenavond, kort na ons vertrek uit het restaurantje naast de camping in Kaltenbach, aldaar met een kennis neer streek.

Nu konden we haar slechts enkele minuten van haar werk houden.


Log 1668, 14.35 uur. A.

Ook op de Kanzelkehre hebben we vaak van het uitzicht genoten, maar nog nooit vanaf de hoogte bij deze cache. Meestal vanaf het terras.


Log 1669, 15.15 uur. A.

4 sterren, bijna kletteren, maar….veilig gevonden.

Een prachtig uitzicht op de Achensee, waar ik in het verleden al meerdere malen omheen ben gewandeld, danwel overheen heb gevaren.

Maar vanaf dit punt had ik hem nog nooit bekeken, maar uiteraard was dat zeer de moeite waard.

De cache-inhoud was wel zeer vochtig; het leek haast zwerfafval.


Gelukkig had Martijn pas kort voor München weer een pocket query, zodat we niet werden verleid tot meer cachen. Het was immers belangrijker om op een mooi tijdstip op de camping in München aan te komen.

Dan konden we nog op het gemak aan “MEE” werken, alvorens Martijn de bus naar de nachttrein zou nemen. Zijn vakantie liep immers op zijn eindje; ik reis nog even door.


24 augustus 2010. Log 1670, 8.30 uur. D.

Ook afgelopen nacht viel er weer veel regen, maar ’s morgens was het weer erg mooi.

Lekker vroeg uit de veren voor een ochtendwandelingetje langs 2 caches van en naar de camping.


Log 1671, 8.56 uur. D.

Hoewel ik geen trein én geen konijn heb gezien, kwam ik na een ontspannen parkwandeling terug bij de camper. Tijd voor ontbijt, het bijwerken van mijn logs en nadenken over mijn volgende reisdoel. Ik hoef de camping pas om 16.00 uur te verlaten.


Ik zou nog een nachtje bliven. Hoewel het best mooi weer was besloot ik in het internetcafé op de camping eerst mijn logs bij te werken. Dan kon ik later op de middag nog even via de Isar-parken naar de binnenstad voor een restaurantje.

Helaas was ik 2 kilometer onderweg toen het begon te hozen en donderen.

Uiteindelijk werd het dus een heuse rustdag.


25 augustus 2010.

Ik werd gewekt door een stralende zon en een kraakheldere blauwe hemel.

Ik had gisteren, op basis van Martijn’s pocket query, een aardige route uitgestippeld, die er door de regen iet meer van kwam.

Vandaag dus alsnog op de fiets : eerst via de Isar-parken tot aan het Tivoli kraftwerk.


Log 1672, 10.04 uur. D.

De eerste vondst vandaag. In tegenstelling tot die armengrot was deze wel (eenvoudig) te vinden.


Log 1673, 10.24 uur. D.

De Puttertjes jagen mij steeds op om eens een klettercache te doen.

Welnu bij deze dan (en er zal er nog 1 volgen vandaag).


Log 1674, 10.45 uur. D.

Wat een koud water, ondanks deze zonovergoten warme dag. Voor het meetwerk moest de broek uit, maar daarmee was ik zeker niet de enige : de halve Isar ligt vol bloteriken.


Log 1675, 11.14 uur. D.

Geen kubus te zien, toch maar zoeken. Dat viel mee : het doosjes lag open en bloot .

Snel even de dan toch aangetroffen kubus in elkaar gezet (ik had geen beschrijving, alleen een coördinaat uit een pocket query) en trots een foto gemaakt.


Log 1676, 11.50 uur. D.

En Cache-Hopper klettert weer. Heen was eenvoudiger dan terug !


Log 1677, 12.45 uur. D.

Hopelijk kom ik door deze opgave heen. Met alleen een coördinaat uit de pocket query en een sms-je uit Nederland over 4 foto’s, heb ik de hele tentoonstelling gefotografeerd.

Overigens was op het nulpunt de poort gesloten. Na wat twijfel (het bijbehorende museum zou om 13.00 uur openen), vond ik toch een andere toegang.

Inmiddels was een museum medewerkster zo vriendelijk om mij bij die andere rugzak to fotograferen.

Log 1678, 13.17 uur. D.

Na een soortgelijke (doch minder ruikende) variant in Zwitserland was het eenvoudig om deze cache omhoog te halen.


Log 1679, 13.35 uur. D.

Ik wilde niet voor elke cache die ik niet kon vinden naar Nederland smssen, maar voor deze maakte ik een uitzondering. Mijn gps begon namelijk erg vreemd te doen : de kompaspeil wees continue in de verkeerde richting, het ogenschijnlijke 0-punt werd steeds eenvoudige bereikt, doch lag 10 minuten later weer tot zo’n 30 meter verwijderd.

Daar aangekomen werd dát inderdaad het nulpunt.

Hier lag het in het gras, maar daar had ik al meteen geen vertrouwen in.

Wel wilde ik bevestiging dat ik niet over de kettingen heen hoefde te stappen.

Na het gegeven dat het een nano betrof zag ik er ineens een gat in.


Log 1680, 14.01 uur. D.

Na wat heen en weer gefiets (ja, ook van boven naar beneden vv) bleek de cache uiteindelijk eenvoudig te vinden. Ik was afgeleid door boomlabeltjes, waarvan ik dacht dat die met de volgende cache (log 1681) te maken hadden…; ik keek niet goed op mijn (cache)boodschappenlijstje.


Log 1681, 14.15 uur. D.

Was ik zojuist al op zoek naar het einde van een film (boomlabels, log 1680), kon ik nu dan toch de apotheose beleven.

Dapper, om zo een dergelijke doos te verstoppen.


Log 1682, 14.27 uur. D.

Twee keer 1 ster maar wat moet je met zo een titel. Zo zou ik al caches missen vandaag.

Gelukkig stonden twee auto’s zo geparkeerd dat ze mij uit het zicht van passanten hielden (hoewel 1 oud vrouwtje toch even boven de trap bleef staan en ook 1 oude man vanuit de winkel mij even in de gaten hield). Deze kon geborgen worden.


Terug ging het via de Englische Garten en het centrum.


Log 1683, 15.06 uur. D.

Eigenlijk was het voor mij hier veel te muggelrijk (voortekenen voor wat ik nog zou gaan ervaren), maar gelukkig zag ik hem meteen hangen.


Log 1684, 15.22 uur. D.

De afwijking van mijn gps wees mij elders heen, maar ik vond toch de lef om de meest voor de hand liggende plek te bekruipen.

Daar trof ik de misschien wel meest originele cache verpakking uit mijn cache loopbaan aan. Het zal mij niet verbazen als zoiets binnenkort ook in Eindhoven verschijnt.


Log 1685, 15.38 uur. D.

Wauw. Ondanks alle passanten toch als een speer (alvast in oefening voor mijn volgende log) de struiken in gedoken, om als een struikrover de brug van de andere kant te benaderen.


Log 1686, 15.53 uur. D.

Mijn apparaat stuurde me gelukkig (?) het bos in, maar daar leek toch niets te vinden.

Gelukkig, want met dit prachtige weer was de uiteindelijke cache plek bezet.

Ik hoorde mijnheer nog iets tegen mevrouw zeggen wat leek op “die zoekt de cache”, en weg waren ze. Plotseling in alle rust de roos kunnen treffen.


Log 1687, 16.24 uur. D.

Na een eerder ervaring ging ik hier niet op zoek naar een gele kubus; ik wist wel wat er te vinden zou zijn. De irritant draaiende coördinatendetector brachten mij zeer zeker niet bij de cache. Mijn fiets moest de noodzakelijke hulp bieden.


Log 1688, 16.42 uur. D.

Ik had het al bijna opgegeven, zo rondsnuffelen tussen de woningen. Gelukkig was alleen het bezoek aan deze fontein al de moeite waard. Jammer dat Mee-Hopper er niet bij was; zij verzameld dolfijnen.

Ik verzamel kikkers en zag later dat ik vlakbij een “voor mij bestemde” fontein moet zijn geweest…

De micro werd alsnog gevonden (of beter : gezien), alsof hij daar zomaar was neergegooid. Het logrolletje was dan ook erg nat –en dat kwam niet door de flippers).


Log 1689, 17.02 uur. D.

Bauwerk ?? Mijn gps zegt rechts, of rechtdoor. Nee ik zat toch goed, maar helaas niets te vinden. Opgeven dan maar en naar de volgende.

Valt me daar ineens iets erg belangrijks op. Iets waar mijn gps mij zeer zeker niet heen wees. Maar goed, cachen zonder dat apparaat gaat soms ook, toch ?


Log 1690, 17.20 uur. D.

Na de vorige (bier) bron had ik eigenlijk mijn buik al vol van centrum cachen.

Toch had ik deze globe niet willen missen. Zeker niet toen bleek dat ik de cache niet eens hoefde te “zoeken”….. Een makkie deze keer.


Log 1691, 17.28 uur. D.

Hoewel het erg opvallend is om naast deze boom te gaan staan, waagde ik het er toch op. Dan is het erg fijn dat het doosje zo zichtbaar voor het pakken ligt.


Dat bleek wel de laatste fysieke cache voor mij.

Zonder hints en formaten kwam ik wel op enkele NF’s, maar al met al was het een geslaagde trip. Tot de binnenstad…..

Nu weet ik het zeker : in je eentje cachen in een druk stadscentrum is absoluut niets voor mij.

Wonder boven wonder gingen er nog twee goed, alsmede een virtual en een webcam, maar na de 8ste NF liet ik de laatste 5 van mijn rondje maar zonder poging.


Log 1692, 17.40 uur. D.

Het ideale type binnenstad cache. Helaas moet ik nog even graven naar de antwoorden, want mijn hulp-sms-lijn vertelde me alleen wat data te noteren….


Log 1693, 18.08 uur. D.

Door de immer verwarde gps was ik gefocust op een andere camera.

Zugführer wist mij vanuit het hollandse toch in een correcte positie te manouvreren.

Liever had ik dat al dinerend gedaan, maar het zat daar bommetje vol.


Uiteraard at ik nog een pizza in een bistrootje (elders) in het centrum, want de uitchecktijd ging ik toch niet meer halen.


26 augustus 2010. Log 1694, 10.04 uur. D.

Vanaf de camping werd ik simpel de stad uitgeleidt. Weliswaar met een behoorlijke omweg, maar door “Nürnberg” aan te houden kwam ik probleemloos op de B13 terecht.

Daar had ik 4 caches uitgezocht om aan die ene broodnodige te komen.

De eerste was na kort zoeken al raak.

Gelukkig maar, want de 2de was alweer zo’n “binnenstad”lokatie, bij de derde zat een chiller in de weg en de 4de werd niet gevonden.


Een echte reisdag, waarbij Würzburg in elk geval gehaald moest worden.

De hele B13 werd afgereden, waarna niet begrepen richtingaanwijzers mij door het verrassende “Spessart”gebied voerden.

Via de B276 en B275 bereikte ik een camping aan de Nieder Mooser See.


Wederom geen internet hier, dus wat het morgen met die ene noodzakelijke cache gaat worden…….?


27 augustus 2010. Log 1695, 12.34 uur. D.

Hoewel Martijn wel wat hulp dacht te hebben geboden, had ik zijn tips voor drive-in’s binnen 10 km van de camping niet ontvangen.

Vanaf Lauterbach ging het toch kriebelen : zoveel dorpjes met typische cache lokaties.

Maar als je niets weet…..


Het over en weer smssen begon en in Korbach had ik dubbel geluk : de cache gevonden én droog !!!, want wat waren er al enorme hoosbuien gevallen.

Soms zelfs bijna te hard voor de ruitenwissers.

Een goede reisdag dus. Om 9.00 uur vertrokken en om 17.15 uur op camping Het Binnenland aangekomen.


28 augustus 2010. Log 1696, 12.00 uur. NL.

Een dag met zeer wisselvallig weer. Na het zoveelste buitje leek het me voorlopig droog genoeg om via monumentale kroonjuweel waypoints naar het event te fietsen.

Gelukkig is zo’n event een makkelijke log, want bij die juweeltjes werd niet alles naar tevredenheid gevonden. Ook op de terugweg, toen samen met Zugführer, bleek die cache niet bekroond te kunnen worden met een vondst.


Dat zou overigens ook gaan gelden voor de fotocache door Bennekom. Volgens ons alles goed gedaan, maar op het (vreemde / twijfelachtige) eindpunt niets kunnen vinden.


Maar………het belangrijkste : het was weer een gezellig event.


Log 1697, 16.50 uur. NL.

Nog snel even deze nieuwe stadswandeling gedaan, want na 17.00 uur kon er niet meer gelogged worden; waar zouden we dan toch uitkomen ??

Alles werd eenvoudig gevonden, maar bij de berekening bleek dat we bij “A” toch iets meer dan een cijfer nodig hadden; gelukkig hadden we daar al rekening meegehouden, dus kwamen we nog op tijd bij cache aan. Een zeer originele (…), toepasselijke lokatie.


Log 1698, 18.42 uur. NL.

Na een shoarma maaltijd gingen we (nu dus gezamenlijk) verder met de monumentenroute. Onderweg zette ik Ede even op de kaart, want ik had post gekregen (op het event). Vanaf de cache stuurde ik Zugführer een kaart, zodat hij ook meteen de schoen kon passen.


Log 1699, 20.40 uur. NL.

Als 1700ste log vond ik een multi leuker dan een ei, dus op weg naar de Bennekomse fototocht cache haalden we eerst deze even uit het nest.

Eigenlijk had die al eens tijdens mijn werk gevonden moeten worden, maar dat wilde tot 2 x toe maar niet lukken.

Veel vaker kwam ik niet aan pogingen toe, omdat het ter plekke toch steeds wel erg druk was. De oorzaak van die drukte bleek nu weggenomen (!?), de cache eenvoudig gepakt.


29 augustus 2010. Log 1700, 9.00 uur. NL.

Het zag er niet naar uit dat het vandaag nog cache weer zou worden, daarom besloot ik om mijn hokje te claimen.

In dit hokje ben ik destijds geboren en, hoewel ik er een jaar of 12 ben weggeweest, keerde ik er ook weer met veel plezier in terug.

Dicht bij alle denkbare voorzieningen, zoals stad, uitvalswegen en natuur.


Helaas niet bij zee én bergen, maar dat zijn toch de zeldzame hokjes.


Log 1701, 10.20 uur. NL.

Na het vertrek van de camping geprofiteerd van deze regenachtige zondagochtend : nu zou het wel niet druk zijn bij de vijf OS mascottes. Dat was tijdens mijn werkritjes wel anders…

Inderdaad in alle rust kunnen loggen. Het logrolletjes was vol en bijna verweerd. Daarom heb ik het vervangen door een splinternieuw. Het oude bewaar ik tot een weerzien met de legger.


30 augustus 2010. Log 1702, 13.50 uur. NL.

Vanwege de laatste voorbereidingen voor het MEE, zal ik deze week op de vluggertjes in de buurt moeten interen. Op zich geen ramp, want er is er inmiddels alweer 1 verdwenen alvorens ik hem ooit nodig had. Deze werd eenvoudig gevonden, maar niet conform de hint…


31 augustus 2010. Log 1703, 20.10 uur. NL.

Als proefloper vond ik het in juni al een erg leuke tocht. Desondanks had ik toen nog wat kritisch commentaar. Ik keek toe hoe e.e.a. werd aangepast en toen had de cache mijn zegen. Vandaag werd het tijd om hem te loggen; ik kon er toepasselijke TB in kwijt.GC1RMB0

Winkelen

Paul525

1 augustus 2010

10.54 uur

1542

GCTBT9

Onthaasten

4voeters (adopted from TheRaven)

2 augustus 2010

13.42 uur

1543

GC1642N

De Klok Rond Oosterhout - ÉÉN UUR

eigenheimer

3 augustus 2010

11.18 uur

1544

GCRQC7

Cor Litjens deel 6 Dorpsgezichten: Olburgen

CrankyHenkie

4 augustus 2010

12.46 uur

1545

GCRQC5

Cor Litjens deel 5 Dorpsgezichten: Rha

CrankyHenkie

4 augustus 2010

12.59 uur

1546

GCRQC4

Cor Litjens deel 4 Dorpsgezichten: Bronkhorst

CrankyHenkie

4 augustus 2010

13.13 uur

1547

GC1KK27

De Vierschaar

SuperBB

5 augustus 2010

9.45 uur

1548

GC17K5P

Bartel Pegh

SuperBB

5 augustus 2010

11.15 uur

1549

GC15VJN

Groeve keutenberg

knifemen

6 augustus 2010

21.10 uur

1550

GCMD9R

GBV (Goed Boeren Verstand)

schatzoeker

6 augustus 2010

21.30 uur

1551

GC23VA3

The First Traditional Earth-Cache

Micro - killer

7 augustus 2010

11.36 uur

1552

GCM3F0

Rondje Valkenburg

schatzoeker

7 augustus 2010

12.44 uur

1553

GCYP3M

Kasteel 1

gps floris

7 augustus 2010

13.02 uur

1554

GC1091C

Kattebaek

gps floris

7 augustus 2010

13.18 uur

1555

GCYT43

Kasteel 2

gps floris

7 augustus 2010

13.47 uur

1556

GC2CYQV

Mergelgroeve Blom

Zugführer

7 augustus 2010

14.10 uur

1557

GC1HHF2

Station Turnhout

Raffius

8 augustus 2010

9.27 uur

1558

GC1YX9H

Liereman - Kijkplatform

Pannekoek en Prot

8 augustus 2010

10.55 uur

1559

GC1YX84

Liereman - Kempense stal

Pannekoek en Prot

8 augustus 2010

11.15 uur

1560

GC1KH60

Wie maalt om de molens ? …….."De Witte Molen"

Wilde Tijger

9 augustus 2010

12.06 uur

1561

GC219FN

Eenzaam sluisje in de wijde polder

Wilde Tijger

9 augustus 2010

12.25 uur

1562

GC1ZHFW

Golfbaan "Reymerswael

schoss

9 augustus 2010

12.37 uur

1563

GC1Q5Z7

Bathse Spuisluis

schoss

9 augustus 2010

12.46 uur

1564

GCPAMG

Sprookjesbos

patje

10 augustus 2010

13.02 uur

1565

GCRQC0

Cor Litjens deel 2 Dorpsgezichten: Toldijk

CrankyHenkie

11 augustus 2010

12.55 uur

1566

GCRQBR

Cor Litjens deel 1 Dorpsgezichten: Steenderen

CrankyHenkie

11 augustus 2010

13.14 uur

1567

GCRQC2

Cor Litjens deel 3 Dorpsgezichten: Baak

CrankyHenkie

11 augustus 2010

13.40 uur

1568

GC1ANFQ

Hoogeind

JINS

12 augustus 2010

11.20 uur

1569

GC23E6J

Zoek je in de rondte

rp23 en circusclown

13 augustus 2010

9.45 uur

1570

GC25T56

Lost Place: Blumenhof Waldesch

mafiaboss2k6

14 augustus 2010

14.59 uur

1571

GC1GRM7

Blick zur Burg

deepblue53

14 augustus 2010

16.04 uur

1572

GC1YVDB

Open Water - Der Multi

Pathfinder1980

14 augustus 2010

18.32 uur

1573

GC226MA

Rhenser Steinbruch

Asfaloth90

14 augustus 2010

19.18 uur

1574

GC27DYH

Traumpfad Wolfsdelle: Marksburgblick

phoenix4711

14 augustus 2010

20.38 uur

1575

GC1JCBP

Rheingoldbogen

pelzma

15 augustus 2010

9.57 uur

1576

GC1ZKC0

Unser Erster

die suchnasen

15 augustus 2010

10.16 uur

1577

GC15ZQH

Rhenus Fluvius: LANDSKNECHTE IN SICHT

7TCU+Spotter

15 augustus 2010

10.46 uur

1578

GCYNNB

Rhenus Fluvius: LORELEYBLICK

7TCU+Spotter

15 augustus 2010

11.02 uur

1579

GC16AQ8

Mitfahrerparkplatz Gau-Bickelheim

ajokoira

15 augustus 2010

12.32 uur

1580

GC15J31

Hauxberger Ersatz

Weizenhühnchen

15 augustus 2010

12.54 uur

1581

GC135KZ

Sprit-Zick-Zack

JoJoBeMi

15 augustus 2010

13.13 uur

1582

GC29V9K

#01 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

10.08 uur

1583

GC29V9Z

#02 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

10.15 uur

1584

GC1N1NV

,,hohes Feld" - 5* Flugplatz

MAHATWA & chubby checker

16 augustus 2010

10.26 uur

1585

GC29VAF

#03 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

10.37 uur

1586

GC29VB5

#04 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

10.48 uur

1587

GC29VBK

#05 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

10.52 uur

1588

GC1N1PC

,,hohes Feld" - 4* (keine) Schöne Aussicht

chubbu checker & MAHATWA

16 augustus 2010

11.03 uur

1589

GC29VCJ

#06 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

11.15 uur

1590

GC25XXF

Springfrosch

Adnil97

16 augustus 2010

11.25 uur

1591

GC29VDB

#07 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

11.48 uur

1592

GC29VDK

#08 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

11.55 uur

1593

GC29VDW

#09 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.04 uur

1594

GC29VE5

#10 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.13 uur

1595

GC29VEB

#11 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.19 uur

1596

GC29VEK

#12 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.24 uur

1597

GC29VEV

#13 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.37 uur

1598

GC29VF2

#14 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.44 uur

1599

GC29VF7

#15 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.50 uur

1600

GC29VFH

#16 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

12.55 uur

1601

GC29VFV

#17 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

13.05 uur

1602

GC2A6KH

#18 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

13.43 uur

1603

GC2ANWF

Cachepoeten

zwiebelstrumpf

16 augustus 2010

13.58 uur

1604

GC2A6KX

#19 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

14.18 uur

1605

GC2A6M5

#20 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

14.25 uur

1606

GC2A6MD

#21 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

14.34 uur

1607

GC2A6MQ

#22 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

14.46 uur

1608

GC2A6MQ

#23 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

15.02 uur

1609

GC2A6NP

#24 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

15.10 uur

1610

GC1WPFT

Cache-Stein

mhe

16 augustus 2010

15.26 uur

1611

GC1WAZ1

Für Elektriker 1

rewa6358

16 augustus 2010

15.41 uur

1612

GC2A6NT

#25 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

15.49 uur

1613

GC2A6P3

#26 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

15.58 uur

1614

GC2A6P9

#27 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

16.12 uur

1615

GC2A6PH

#28 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

16.19 uur

1616

GC2AA5P

#29 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

16.43 uur

1617

GC20TN0

Fussballplätze der Region - SV Huchenfeld

ichel

16 augustus 2010

16.56 uur

1618

GC2AA5V

#30 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

17.23 uur

1619

GC29X9D

Der Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

18.19 uur

1620

GC2AA61

#31 Keibelweg

rewa6358

16 augustus 2010

18.28 uur

1621

GCQTP9

MoCache23 - Poppeltal

Flitzpiepe

17 augustus 2010

10.56 uur

1622

GC2D8E4

Roadmovie [LP]

lacki

17 augustus 2010

11.07 uur

1623

GC1ZDTV

Nagoldursprung

Cinderella & der schwarze FOX

17 augustus 2010

11.15 uur

1624

GC15M56

Hügele - Cache Gnadenseeblick

Snoopy & Richie

18 augustus 2010

11.40 uur

1625

GC15M4T

Hügele - Cache Walzenberg

Snoopy & Richie

18 augustus 2010

11.53 uur

1626

GC26V6K

Die Marienschlucht

sissifalke

18 augustus 2010

13.29 uur

1627

GC21Y5X

Dem Himmel nahe

Mönchen

18 augustus 2010

15.37 uur

1628

GC17KD3

Blissen

ichel

18 augustus 2010

16.11 uur

1629

GC1R6PC

Picknick die 2te

Los Muertos

18 augustus 2010

16.39 uur

1630

GC1A74T

Hof-Höfen-Blick

DerAustralier

18 augustus 2010

16.59 uur

1631

GC1NYRC

Zellerblick 2

devra

18 augustus 2010

17.12 uur

1632

GC21HK2

St. Nikolaus

perenquen

18 augustus 2010

18.16 uur

1633

GC1FE9Q

Hügele-Cache Röhrenberg

Snoopy & Richie

19 augustus 2010

10.51 uur

1634

GC1NPKJ

Allensbacher Corylus avellana

Black2Black

19 augustus 2010

11.30 uur

1635

GC1PZQX

Kreislingen 1

Black2Black

19 augustus 2010

12.50 uur

1636

GC1PZR9

Kreislingen 2

Black2Black

19 augustus 2010

13.05 uur

1637

GC1PZRR

Kreislingen 3

Black2Black

19 augustus 2010

13.23 uur

1638

GC1NXT2

Der Vogel

Birkli

19 augustus 2010

20.01 uur

1639

GC1M6H8

Chuchichäschtli

Oelfinger

19 augustus 2010

20.20 uur

1640

GC1515X

Seemoosriet

Jasi+Saba

20 augustus 2010

8.16 uur

1641

GC1NRD1

zwischen Wasser und Eisen #2 …

Valerossi

20 augustus 2010

9.35 uur

1642

GC1R38V

Rohrpost

Valerossi

20 augustus 2010

10.15 uur

1643

GC1RDEM

Mückenzucht

Miher

20 augustus 2010

11.10 uur

1644

GC1G5FC

zum scharfen Eck

liam2508

20 augustus 2010

11.24 uur

1645

GC1Q33B

Blick nach Friedrichshafen

doem

20 augustus 2010

11.42 uur

1646

GC20EQM

"Inseli Romanshorn"- "littele island of Romanshorn

Valerossi

20 augustus 2010

12.04 uur

1647

GC1F7HE

Schloss Romanshorn

liam2508

20 augustus 2010

12.20 uur

1648

GC1G92G

Hafenglöggli Romanshorn

liam2508

20 augustus 2010

12.46 uur

1649

GC29GW0

Findlingsgarten in Romanshorn

Dagobert2010

20 augustus 2010

13.00 uur

1650

GC2CYC4

Romanshorner Lakeside

Valerossi

20 augustus 2010

14.30 uur

1651

GC23FT6

Robinson Spielplatz

chraxli

21 augustus 2010

11.25 uur

1652

GC1KR9Z

St. Mamerta - Triesen

Jasi+Saba

21 augustus 2010

12.05 uur

1653

GCT588

Ländle 5 - St.Florin

Jasi+Saba

21 augustus 2010

15.15 uur

1654

GC1D5NG

Hohes Haus - Vaduz

Jasi+Saba

21 augustus 2010

15.45 uur

1655

GCT57Y

Ländle 4 - Franz I.

Jasi+Saba

21 augustus 2010

16.55 uur

1656

GC1YKJP

Die Königin des Friedens

Indianagoofy

21 augustus 2010

17.10 uur

1657

GC20CWW

Liechtenstein - Die Nahtstelle der Alpen

GeoMops

21 augustus 2010

20.30 uur

1658

GC1Y29A

Philiosophie am 09.09.09

hoepsi

21 augustus 2010

20.45 uur

1659

GCT86P

Stop 7 - Liechtenstein (Drive-in)

Jasi+Saba

21 augustus 2010

21.15 uur

1660

GCT875

Ländle 6 - Sägaweier

Jasi+Saba

22 augustus 2010

9.45 uur

1661

GC1CYGD

Der Turm - La Torre

SimFloG

22 augustus 2010

13.55 uur

1662

GC19906

St.Pankraz

die Weltenbummler

23 augustus 2010

10.55 uur

1663

GC23KD7

Der Ziller

die Weltenbummler

23 augustus 2010

11.55 uur

1664

GC1TJCD

RAINBOW

INEA & DAGRE

23 augustus 2010

12.45 uur

1665

GC217DE

Letterbox der Tiroler Geocacher

krauswaller

23 augustus 2010

13.45 uur

1666

GC223BB

Wie soll ma sich do lei hinhock'n ?

krauswaller

23 augustus 2010

13.50 uur

1667

GC24DNJ

Kanzelkehre

Ruppi78

23 augustus 2010

14.35 uur

1668

GCK15G

Strassendach

uebs

23 augustus 2010

15.15 uur

1669

GC1RMV7

Runaway train

Buck

24 augustus 2010

8.30 uur

1670

GC24747

Rabbit Resurrection

tasdevil13

24 augustus 2010

8.56 uur

1671

GC21GDJ

Isarufer - Birthday Cache

black sheep caching group (bscg)

25 augustus 2010

10.04 uur

1672

GC1NZ8H

Muenchen klettert No. 2

Mauwi

25 augustus 2010

10.24 uur

1673

GC1Q2ZD

Isar-Riviera

Olli82

25 augustus 2010

10.45 uur

1674

GC253GT

Red Cube

jomael & c45

25 augustus 2010

11.14 uur

1675

GC1TR89

Muenchen klettert No. 3

Mauwi

25 augustus 2010

11.50 uur

1676

GC2405R

Steingarten_ALP42

googler25

25 augustus 2010

12.45 uur

1677

GCZVF0

Maxwerk

Hega & Frederik

25 augustus 2010

13.17 uur

1678

GC1WHP6

Friedensengel

steff_3x

25 augustus 2010

13.35 uur

1679

GC2BVY0

!!!Schräglage

julie

25 augustus 2010

14.01 uur

1680

GC2AFFR

Film ab!

P+M

25 augustus 2010

14.15 uur

1681

GC246WW

Sckell und Montgelas

Dracones

25 augustus 2010

14.27 uur

1682

GC1YGV1

BBGC - Mei, is des scheee!

julie_m

25 augustus 2010

15.06 uur

1683

GC24FW6

St. Sylvester

Lissi&Gusti

25 augustus 2010

15.22 uur

1684

GC24EC6

brücke zum englischen garten

Pextoran

25 augustus 2010

15.38 uur

1685

GC1MNWA

XX. Olympische Spiele 6. Bogenschiessen

Alf16

25 augustus 2010

15.53 uur

1686

GC24WDJ

Yellow Cube

jomael & c45

25 augustus 2010

16.24 uur

1687

GC1ZJCB

Der Keinwelsbrunnen_KWB#32

googler25

25 augustus 2010

16.42 uur

1688

GC15NV2

Bauwerk 41/128

Geomane

25 augustus 2010

17.02 uur

1689

GC1THRM

Der Globusbrunnen_HLM#27

googler25

25 augustus 2010

17.20 uur

1690

GC18H8X

Baumstamm? Aber sicher! (incl. Munich GEOPOLY)

galadhdil

25 augustus 2010

17.28 uur

1691

GC6F7A

Fimm - Eitt

TimBisch

25 augustus 2010

17.40 uur

1692

GCHNBF

The heart of munich

Windi

25 augustus 2010

18.08 uur

1693

GC1TYKD

Xenodochium Indum

Magic Jenny

26 augustus 2010

10.04 uur

1694

GC1GPTF

Korbach 1 - Stadtpark

DieSchatzsucher1001

27 augustus 2010

12.34 uur

1695

GC277CK

Heideweek event 2010; 75 jaar Heideweek

Heideweek event team

28 augustus 2010

12.00 uur

1696

GC1

Edese stadswandeling

Team Nessa

28 augustus 2010

16.50 uur

1697

GC1R24E

Ede op de kaart

team korilu en team diesel

28 augustus 2010

18.42 uur

1698

GCHP1M

t Neske

De zoeklichten

28 augustus 2010

20.40 uur

1699

GCGY2Z

Hokjesgeest

DaanVindZe

29 augustus 2010

9.00 uur

1700

GC1925T

de Vriendelijken

team korilu

29 augustus 2010

10.20 uur

1701

GC28RMQ

Natuurherstel Nuenen 2

chrissetz

30 augustus 2010

13.50 uur

1702

GC1TWHE

Een kruisje slaan

De Puttertjes & Zugführer

31 augustus 2010

20.10 uur

1703